Američané v čele s Isnerem překvapili i Francii, v semifinále vyzvou Španělsko

8. 4. 2012, 14:40
Aktuality 6
DAVIS CUP - Američané letos zvládli i druhý zápas Davisova poháru na hostující antuce. Po Švýcarech zaskočili v Monte Carlu i Francii a hrdinou se stal znovu John Isner. Ten dnes získal rozhodující bod po výhře nad šestým hráčem světa Tsongou. K boji o postup do finále Spojené státy pocestují znovu na půdu soupeře: v září ve Španělsku vyzvou obhájce titulu.
Isner slaví postup Američanů

Američané v únoru šokovali výhrou na švýcarské antuce, když si s favorizovaným soupeřem poradili i bez Roddicka a Boba Bryana. Hrdinou se tehdy stal John Isner, který ve dvouhrách porazil Federera i Wawrinku a k bodu pomohl i ve čtyřhře.

A o překvapení se výběr kapitána Jima Couriera postaral i ve čtvrtfinále, byť se těsně před zápasem ve Francii omluvil kvůli extrémní únavě aktuálně nejlepší Američan Mardy Fish. V týmu však nechyběl dvoumetrový Isner, který se stal znovu úřední postavou.

Isner v pátek nejprve smetl ve třech setech Gillesa Simona a vyrovnal na 1-1. V sobotu pak světové jedničky Bob a Mike Bryanovy získaly druhý bod a Isner dnes trochu překvapivý obrat dokonal. Na antuce v Monte Carlu, kde za týden začne turnaj Masters 1000, si dnes vyšlápl i na Jo-Wilfrieda Tsongu, šestého hráče světa a domácí jedničku porazil 3-6 6-7(4) 7-5 3-6 a získal rozhodující třetí bod na 3-1. 

Utkání v hledišti Country Clubu sledoval i Novak Djokovič, který vynechal čtvrtfinálové utkání Srbska v Praze s českými tenisty.

Také kapitán Francouzů Guy Forget musel před čtvrtfinálovým duelem nedobrovolně sáhnout do sestavy, když se mu kvůli zranění břišních svalů omluvil Gael Monfils. Toho nahradil Gilles Simon, který v pátek za stavu 1-0 nestačil na Isnera.

Američané i ke třetímu letošnímu zápasu Davisova pohár poletí na půdu soupeře a je takřka jisté, že budou bojovat na antuce. Čekají je totiž obhájci titulu Španělé, kteří si však možná ještě dobře rozmyslí, na jaký povrch Američany - vzhledem k jejich letošním úspěchům na pomalém povrchu - pozvou.

Španělsko i bez Rafaela Nadala zvládlo roli favorita proti Rakousku. To sice v sobotu na antuce v turistickém letovisku Marina d´Or v Oropesa del Mar vykřesalo malou jiskřičku naděje ve čtřhře, David Ferrer však dnes jakékoliv komplikace odvál v souboji týmových jedniček, když porazil 3-0 na sety Jürgena Melzera.

Pětinásobní vítězové Davisova poháru Španělé, kteří ovládli tři ze čtyř posledních ročníků, v domácím prostředí vyhráli už 23. zápas v řadě. Naposledy je v roce 1999 přemohli Brazilci.

- DAVIS CUP ČTVRTFINÁLE -
(Španělsko, Oropesa del Mar / antuka)
kompletní výsledky (06. - 08. 04. 2012)

Španělsko - Rakousko 4-1 ... konečný výsledek
pátek 6. dubna 2012:
Almagro - Melzer 6-2 6-4 6-4 ... (1-0)
Ferrer - Haider-Maurer 6-1 6-3 6-1 ... (1-1)

sobota 7. dubna 2012:
Granollers/López - Marach/Peya  6-3 4-6 4-6 6-7(12) ... (2-1)

neděle 8. dubna 2012:
Ferrer - Melzer 7-5 6-3 6-3
Almagro - Peya 7-5 7-5

- DAVIS CUP ČTVRTFINÁLE -
(Francie, Monte Carlo / antuka)
kompletní výsledky (06. - 08. 04. 2012)

Francie - USA 2-3 ... konečný výsledek
pátek 6. dubna 2012:
Tsonga - Harrison 7-5 6-2 2-6 6-2 ... (1-0)
Simon - Isner  3-6 2-6 5-7 ... (1-1)

sobota 7. dubna 2012:
Benneteau/Llodra - Bryan/Bryan 4-6 4-6 6-7(4) ... (1-2)

neděle 8. dubna 2012:
Tsonga - Isner 3-6 6-7(4) 7-5 3-6 ... (1-3)
Simon - Harrison 6-2 6-3 ... (2-3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Soudím jen podle STATISTIK, ale musel to být dobrý útočný mač mezi Johnem a J-W. Jak taky jinak :-).

Winnery: 56:43 pro Johna
UE: 49:37 taky pro Johna :-)

A oba více jak 40x na síti..a oba s úspěšností nad 70%.

John zatím snový rok, držím palce ať to pokračuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Izzy je prostě neskutečný, nemám slov. Chudáci Amíci s tímhle losem, semifinále už možná bude nad jejich síly.
Reagovat
Mark976
myslím, že Isner zavřel pusu všem, co o něm kdy tvrdili, že je jen servis a nic jineho...na antuce porazit 2 z top10 a v době, kdy antukářská sezóna ještě nezačala!
Reagovat
smazaný uživatel
Vyjádřila jsem se už jinde, tak jen bravo Johne :-)
Ale že by zavřel pusu všem, to si nemyslím, vždycky budou pochybovači, ale John má výsledky, ty mluví za vše :-)
Reagovat
gocii
ale dyt to tak bylo ze měl jen servis ale v posledních dvou sezonach jde neuvěřitelně nahoru a zaslouženě klepe na desítku
Reagovat
smazaný uživatel
Švajčiarsko vonku/antuka, Francúzsko vonku/antuka...Vskutku nehorázny žreb s mizivými šancami na postup..Američania to dokázali a čo dostanú za odmenu?..Španielsko vonku/antuka :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist