Američanky ve Fed Cupu vsadí na Oudinovou a Mattekovou

27. 10. 2010, 14:15
Aktuality 9
Na schopnosti Melanie Oudinové, Bethanie Mattekové-Sandové a deblistky Liezel Huberové bude ve finále Fed Cupu spoléhat americký tým, kterému budou opět chybět zraněné sestry Williamsové. Kapitánka Mary Joe Fernandezová k repríze loňského boje o titul přizvala i osmnáctiletou Coco Vandewegheovou, která dosud v této soutěži nestartovala.
Američanky slaví postup do finále

"Melanie, Liezel a Bethanie týmu opakovaně pomohly a dovedly ho podruhé za sebou do finále. Coco hraje nejlepší tenis své mladé kariéry, v létě porazila i Věru Zvonaverovou. Celý tým má obrovskou motivaci získat po deseti letech Fed Cup," uvedla Fernandezová.

Proti Američankám se příští víkend v San Diegu postaví mnohem zkušenější tým Itálie, který staví na šesté hráčce světa a vítězce French Open Francesce Schiavoneové, druhou hráčkou pro dvouhru je Flavia Pennettaová. Družstvo, které v semifinále vyřadilo 5:0 Českou republiku, doplňují Roberta Vinciová a Sara Erraniová. V totožné sestavě loni ve finále Italky vyhrály bez jediného zaváhání a už šest zápasů nemusel kapitán Corrado Barazzutti povolávat nějakou z náhradnic.

pva, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
skott
No, kvuli Coco se na finale urcite podivam;-) Bude to sice jeji oficialni debut v tymu, ale jinak uz s atmosferou Fed Cupu zkusenosti ma.Mary Joe v tomhle dela vybornou praci s mladyma hrackama.Hned od sveho prvniho zapasu v roli kapitanky s Argentinou, kde dulezitou vyhru v utkani dvojek zaridila tehdy jeste uplne neznama Oudin a Americanky tak mohly rozhodnout ve ctyrhre, jim dava prilezitost.Tehdy k tymu take prizvala poprve prave Coco, Christinu McHale nebo Asiu Mohammed.Sazka na mladi se Mary Joe vyplaci, ostatne ji ani nic jineho moc nezbyva, kdyz Serena s Venus nejsou k dispozici, ale dela to velice citlive, dokaze dobre odhadnout kdy a na koho ukazat, viz. Alexa Glatch
v Brne...
Jinak finale, si myslim, bude vyrovnane vic nez se na prvni pohled zda.Loni na antuce to byla formalita, ale tentokrat maji Americanky podstatne vetsi sance.Pennetta se Schiavone v hale sice taky umi, ale v domacim prostredi bude velka vyhoda na strane Americanek.Jsem zvedavy, jak to Mary Joe postavi do dvouher, pripadna rozhodujici ctyhra by byla hodne zajimava, protoze jak Errani/Vinci tak Mattek/Huber jsou ve Fed Cupu dosud neporazene.
Reagovat
smazaný uživatel
Už kvůli tomu jménu jsem si tu dívčinu taky oblíbil:) ... taky se podívám, i když přiznávám, že Fed Cup, hlavně díky úrovni našich hráček v posledních letech, moc nesleduju. Ale už kvůli tomu, abych se podíval, jak se Coco vyrovná s touhle psychicky náročnou zkouškou.
Reagovat
skott
Pokud se podivas na fedcupovy ranking, tak jsou nase holky na 4.miste s obrovskym naskokem pred Spanelskem, k tomu dve semifinale v poslednich letech...uroven nasich holek neni vubec spatna, spis naopak.
Otazka jestli Coco dostane duveru.Vic bych veril tomu, ze nastoupi az druhy den, pokud Oudin nebo Beth ve svych zapasech zklamou.
Jinak jeji prave jmeno je ve skutecnosti Coleen Vandeweghe, na Coco si ho nechala ale oficialne zmenit;-)
Reagovat
frufru77
Zdálo by se, že Italky jsou favoritkami, jenže Američanky budou hrát doma, což bude jistě jejich výhodou a navíc nemají co ztratit. A vzhledem k mizerné formě Flavie myslím, že vše bude "ležet" na Francesce a na deblu (tady absolutně není favoritem žádný z párů). Američanky budou hodně nažhavené - jenže výsledky Melanie zrovna nebudí velkou hrůzu a Betty je přece jen spíše deblistka. Coco je talent a výsledky má dobré, pokud ji kapitánka postaví, mají šanci na úspěch. Netroufnu si tipovat. Jinak mimo soutěž - zaregistrovali jste jméno Alison Riske? 20 let, 118. na žebříčku, sumář letos 40/23 (kazí jí to 8 proher na antuce, ale i na ní dokázala 4 zápasy vyhrát). Z posledních 20 zápasů na ITF prohrála jediný s Rebeccou Marino těsně 1:2 (2x tiebreak) ve finále turnaje v Kanadě, a od té doby vyhrála 3 turnaje, navíc v Evropě (Barnstaple, a 2x Francie - Joues les Tours a Saint Raphael), kde jsou Američanky obvykle "poloviční". Přejela s přehledem nejenom sousedky v žebříčku, ale i hráčky z první stovky. Pokud vydrží, mají se Evropanky na co těšit.
Reagovat
skott
Jak jsem psal, tak to take nevidim jako jasnou zalezitost Italek.Vyhrat asi vyhrajou, ale prubeh, si myslim, bude vyrovnany.Schiavone i Pennettu ceka prelet z Doha s aklimatizaci, zatimco domaci se v klidu pripravujou a zvykaji si na kurt + podpora fanousku je samozrejmosti.Tezko odhadnout pres koho by mohly Americanky udelat body snaz, ale Coco bych urcite byt na miste Mary Joe sanci dal, protoze preci jenom stale jeste neni okoukana na okruhu a treba na Schiavone by mohla platit (prestrilet ji podobne jako Stosur).Akorat Mattek bych nenazyval vic deblistkou, ona je sice univerzalni, ale singly jsou jasna priorita pro ni.
Riske jsem zaregistroval, to je jasne.Videl jsem ji poprve v Birminghamu, ale nicim me neoslnila, musim priznat.Forhned je osklivy, neco na zpusob Timey Bacsinszky:) zdalo se mi, ze na trave se pohybuje pomerne lehce, takze mozna nebyla nahoda, ze se ji darilo prave tam, navic ma dost slusny servis a snazi se hrat kolem site, ale celkove v ni nejaky vyrazny talent nevidim.Ale to jen co si pamatuju, chtelo by shlednout urcite vic zapasu.Na itf-kach ted radila, to mas pravdu, napr. v Barnstaple vyndala ze souteze nasazene 1,2,4,5 a tri tituly v rade budi respekt.Nicmene pokud hledas hracku na kterou se zamerit, tak doporucuju treba prave zminovanou Beccu Marino:-)Ta se mi libi podstatne vic a od toho vyborneho zapasu s Venus jede podobne jako Riske!
Reagovat
skott
a jeste poznamka, nevim, kde jsi prisel na to, ze v halach jsou Americanky polovicni?:o)
Reagovat
frufru77
Myslel jsem obecně když hrají v Evropě, "doma" mají většinou prostě lepší výsledky.
Reagovat
frufru77
Marino se mi taky moc líbí. Každopádně jsou to opravdu talenty a mají už pár slušných skalpů - a obě asi jsou docela ranařky (myslím i psychicky), což je velký příslib. Občas jsem totiž na mrtvici ze skutečnosti, že pro řadu hráček z první - řekněme třicítky - je třeba vlastní podání spíše na obtíž...
Reagovat
skott
ok, pokud si myslel turnaje po celou sezonu vcetne antuky, tak to potom jo.Ja jsem si to prebral, ze to vztahujes jen k tem halovym;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist