Americko-ruský souboj je vyrovnaný. Body získaly obě jedničky

25. 4. 2010, 10:54
Aktuality 0
FED CUP - Tenistky USA a Ruska mají po prvním hracím dnu do finále Fed Cupu stejně daleko. První bod domácím Američankám v sobotu získala Melanie Oudinová, Rusky však vyrovnaly zásluhou zkušené Jeleny Dementěvové. O postupujícím rozhodnou dnešní dvouhry a závěrečná čtyřhra.
Melanie Oudinová

Oba týmy se v Birminghamu musely vyrovnat s neúčastí několika předních světových hráček. Kapitánka Mary Joe Fernandezová je však na omluvenky od sester Williamsových zvyklá, a tak opět určila za týmovou jedničku Melanii Oudinovou. Osmnáctiletý americký talent se jí odvděčil suverénním výkonem a výhrou 6-3 6-3 nad Allou Kudrjavcevovou.

"Bylo to poprvé, co jsem Fed Cup zahajovala. Věděla jsem, že dnes musím vyhrát, protože zítra proti Jeleně to bude hodně těžké," řekla Oudinová.

Také druhý zápas netrval ani dvě hodiny a Jelena Dementěvová potvrdila po výsledku 6-4 6-3 proti Bethanii Mattekové-Sandsové roli jasné favoritky. Američanka se snažila tvrdými údery Rusku přetlačit, ale často chybovala.

"Nebylo to pro mě lehké za stavu 0-1 na zápasy. Vždycky je tlak větší, když musíte vyhrát," uvedla šestá hráčka světa Dementěvová.

Nedělní boje zahájí týmové jedničky. Oudinová loni na US Open dokázala ruskou favoritku porazit, letos v hale s ní ale ve třech setech prohrála. "Vím, že to proti Melanii bude ohromně náročné. Zdejší kurt její hře sedí a fyzicky je na tom skvěle. Musím hrát agresivně a nehrát zbytečně dlouhé výměny. Ona je totiž velmi trpělivá a od základní čáry příliš nechybuje," plánuje Dementěvová.

Vítězný tým se ve finále střetne s úspěšnějším týmem z duelu Itálii - Česko. V Římě se lépe daří domácím tenistkám, které vedou už 2-0.

- FED CUP (semifinále) -
sobotní výsledky (24. 04. 2010)

Birmingham: USA - Rusko 1-1 po prvním dnu
Oudinová - Kudrjavcevová 6-3 6-3
Matteková-Sandsová - Dementěvová 4-6 3-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist