České tenistky prohrávají v semifinále Fed Cupu v Itálii 0-2

24. 4. 2010, 17:51
Aktuality 9
České tenistky prohrávají po prvním dnu semifinále Fed Cupu na římské antuce s domácí Itálií 0-2. Druhý bod obhájkyň titulu získala Francesca Schiavoneová, jež v druhé dvouhře zdolala hladce po setech 6-0 6-2 Lucii Šafářovou. Italkám tak stačí k postupu do finále vyhrát jeden ze tří nedělních duelů.
Lucie Šafářová

"Bohužel, je to nula dva. Je vidět výhoda povrchu pro domácí se vším všudy," uvedl kapitán Petr Pála pro Českou televizi. Pořád ale doufal, že se dá ještě zápas s favorizovanými soupeřkami zdramatizovat. "Zkusíme se z toho oklepat. Třeba vyhrajeme (v neděli) první bod a můžeme je znervóznět," uvažoval Pála.

K obratu bude v hledišti držet palce přítel Šafářové Tomáš Berdych a radu možná přidá bývalá druhá hráčka světa Jana Novotná, která je také v Římě. Češky ale ze stavu 0-2 nedokázaly vývoj utkání nikdy otočit.

Nedělní program by měly zahájit ve 12:30 jedničky Šafářová a Pennettaová a po nich jsou zatím nahlášeny Hradecká a Schiavoneová. Dá se ale očekávat, že Pála udělá změnu a do jedné z dvouher pošle Petru Kvitovou. "Musím si to nechat uležet v hlavě a uvidíme. Petra může hrát místo jakékoli hráčky," řekl kapitán.

Doufá, že by o osudu utkání mohla rozhodnout až závěrečná čtyřhra. "Rád bych, kdyby to k tomu došlo," prohlásil Pála. Čtyřhra má zatím složení Květa Peschkeová, Kvitová, ale tu by v nominaci nahradila Hradecká. Italky postaví pár Sara Erraniová, Roberta Vinciová.

Hradecká dostala přednost před Kvitovou a ve své druhé fedcupové dvouhře kariéry hrála odvážně. Dvakrát vedla 4-1, ale patnáctá hráčka světa Pennettaová ukázal svoji sílu. "Rozhodly moje chyby, možná nervozita, možná jsem se toho zalekla," řekla Hradecká. "Rozhodně mě to mrzí, protože byla šance na bod," uvedla.

Zápas Šafářové se Schiavoneovou měl mnohem jasnější průběh, než se čekalo. Česká jednička nenašla recept na strojově přesnou hru Schiavoneové, která se opírala o skvělý pohyb a liftované údery.

Šafářová kazila hlavně z bekhendu a pár forhendových vítězných míčů ji nezachránilo. "Schiavoneová hrála výborně. Prakticky mi nedala šanci dostat se do tlaku a vyběhla vše," řekla osmatřicátá hráčka světa. "Schiavoneová podala fantastický výkon," dodal Pála.

- FED CUP (semifinále) -
sobotní výsledky (24. 04. 2010)

Itálie - ČR 2-0 prvním dnu
Pennettaová - Hradecká 6-4 7-5
Esa: 2:0. Dvojchyby: 3:2. Vítězné míče: 15:11. Využité brejkboly: 3/7 - 2/3. Nevynucené chyby: 15:15. Celkem získané míče: 49:41. Čas: 1:40 hod.

Schiavoneová - Šafářová 6-0 6-2
Esa: 3:3. Dvojchyby: 2:2. Vítězné míče: 18:15. Využité brejkboly: 6/12 - 1/1. Nevynucené chyby: 10:18. Celkem získané míče: 58:36. Čas: 1:10 hod.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
safarova uplna bieda talianka ju bila jak nic 5-0 taliansko
Reagovat
smazaný uživatel
mal som pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak máme vylosovaný Řím, myslim, že velmi zajímavě ;) a pokud se potvrdí papírové předpoklady, tak tu máme už v semifinále předčasné finále Federer - Nadal.

V druhé polovině bych očekával, pokud porazí Djoker Verdasca, možné semi Djoker - Ferrero. Vycházim z toho, že Tsonga je na antuce nepoužitelnej, jak jsem viděl včera, u Murrayho vlastně moc nevim, ale aktuálně mu nedůvěřuju, proto tipuju takto.

http://www.internazionalibnlditalia.it/2/public/pdf/SM.pdf?JVM8FCUSHJ11ULX2A63USYCR1
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm a berdych je v nejhorsi casti pavouku:-( ale co uz a co se tyce djokera tak temu ted neverim a myslim z v jednom semi bude zase verdasco...sem zvedavy co predvede de bakker a v opacne casti federer a nadal
Reagovat
BooOoo
ani mně to nepřekvapilo .. ale necekal jsem že Lucka Hradecká si povede tak dobře .. dvakrát 1:4 v její prospěch a nic .. ale u Lucky Šafářové jsem si nemyslel že to "až tak"projede .. :))
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm me prekvapilo ze obe dve meli docela sanci...myslim ze kdyby dneska hrala safarova proti pennete tak by se hralo na 3 sety nehrala zas tak hrozne me nase holky spis potesily
Reagovat
smazaný uživatel
přesně! škoda,že Hradecká neuržela to vedení.. ale to je tenis. A od Šafky jsem nečekala, že to bude tak hladce.. Já si myslím, že kdyby hrála Kvítová, tak by uhrála určo jeden bod, třeba se platu, ale podle mě byla chyba, že nešla hrát.. Ale zítra je taky den, tak doufám, že neodjedou domů z nulou..
Reagovat
smazaný uživatel
s tou kvitovou nevim no ja bych ji tam nasadil misto te hradecke podle planu a uvidi se...myslim ze pokud bude pennetta hrat tak jak hrala dnes tak lucka bude mit sanci ale nevim jestli petra ma na schiavone ale petra hrat umi tak at se predvede
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist