Americkou kvalifikaci o Australian Open vyhráli Johnson a Vickeryová

23. 12. 2013, 22:45
Aktuality 0
Ve Spojených státech se v uplynulém týdnu konalo playoff o dvě divoké karty na Australian Open. Start v Melbourne si vybojoval Steve Johnson a poprvé také osmnáctiletá Sachia Vickeryová.
Profily hráčů
Steve Johnson

Start Steva Johnsona v americkém playoff o divokou kartu na Australian Open byl kvůli zranění nohy dlouho nejistý. Američan, který na Štědrý den oslaví 24. narozeniny, ale nakonec do bojů zasáhl a účast v Melbourne si vybojoval.

Ve finále Johnson udolal po pětisetové bitvě 4-6 6-3 0-6 7-6 6-1 Tennyse Sandgrena, přestože si v průběhu utkání nechával ošetřovat kotník a ve čtvrté sadě čelil mečbolu. Ten odvrátil esem a rozhodujícím sadu pak jednoznačně ovládl.

Johnson si na Australian Open zahraje podruhé, letos si účast v hlavní soutěži zajistil úspěšně zvládnutou melbournskou kvalifikací. V prvním kole pak v pěti setech potrápil španělského favorita Nicoláse Almagra. Z úvodního kola se Američan nedostal ani na následných třech grandslamech, loni na US Open však překvapil Gulbise a postupem do 3. kola vytvořil své grandslamové maximum.

V ženské části playoff uspěla trochu překvapivě Sachia Vickeryová. Tperve osmnáctiletá americká naděje ve finálovém duelu smetla 6-2 6-3 o půl roku mladší Victorii Duvalovou, která na sebe upozornila na letošním US Open. V New Yorku se totiž postarala o vyřazení obhájkyně titulu Stosurové.

Aktuálně 195. hráčka světa Vickeryová si v playoff vybojovala svůj vůbec premiérový start v Melbourne. Na grandslamu si zahrála poprvé letos ve Flushing Meadows kde si po výhře nad Lučičovou-Baroniovou zahrála ve 2. kole.

Už v listopadu uspěli v asijsko-pacifickém playoff Číňané Di Wu a Hao Chen Tang, v australské kvalifikaci zvítězili Casey Dellacquaová a Jordan Thompson.

Australian Open začne 13. ledna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist