Asijsko-pacifické play-off o Australian Open vyhráli Di Wu a Hao Chen Tang

24. 11. 2013, 16:17
Aktuality 0
Asijsko-pacifické play-off o dvě divoké karty na Australian Open skončilo v čínském Shezhenu úspěchem domácích tenistů. Mezi muži si start v Melbourne zajistil stejně jako před rokem Di Wu, mezi ženami naopak překvapivě uspěla devatenáctiletá Hao Chen Tang, jež bude na grandslamovém turnaji debutovat.
Profily hráčů
Di Wu

Di Wu loni asijsko-pacifické play-off o divokou kartu na Australian Open vyhrál a letos v Melbourne se tak stal prvním Číňanem v open éře, který si zahrál na grandslamovém turnaji.

V lednu si sice v Austrálii ostudu neudělal, když v prvním kole prohrál s Chorvatem Ivanem Dodigem 1-3 na sety až po tříhodinové bitvě, nicméně dodnes čeká na svou první výhru na okruhu ATP či na první alespoň challengerový titul. I proto je nyní na 205. místě světového žebříčku, což z něj i tak dělá jenlepšího Číňana.

Dvaadvacetiletý Di Wu si však na Australian Open zahraje po roce znovu. Tento týden totiž znovu ovládl čtyřkolové asijsko-pacifické play-off, které se konalo na jeho domácí půdě v Shenzhenu. V dnešním finále porazil hladce 6-0 6-3 krajana a čínskou dvojku Ze Zhanga.

Play-off žen vyhrála překvapivě Hao Chen Tang. Teprve devatenáctiletá Číňanka si premiéru na grandslamovém turnaji zajistila poté, co v Shenzhenu vyhrála šest zápasů v řadě. 466. hráčka světa Hao Chen Tang totiž začínala v kvalifikaci, v dnešním finále pak přehrála 6-3 6-3 třetí nasazenou Japonku Risu Ozakiovou.

Samotné Australian Open začne 13. ledna 2014. Týden předtím se koná kvalifikace.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist