Andreescuová stále léčí koleno, v Dubaji se na kurty nevrátí

12. 2. 2020, 08:18
Aktuality 12
Kometa loňské sezony a úřadující vítězka US Open Bianca Andreescuová nebude startovat ani na turnaji v Dubaji, který je na programu v příštím týdnu. Její vstup do letošní sezony se kvůli léčbě zraněného kolene stále odkládá, poslední soutěžní zápas absolvovala na loňském Turnaji mistryň. Naopak divokou kartu přijala Španělka Garbiñe Muguruzaová.
Bianca Andreescuová

Na začátku loňské sezony ještě Biancu Andreescuovou znal málokdo. Tehdy hráčka druhé stovky šokovala postupem do finále malého turnaje v Aucklandu a asi nikdo nečekal, že by mohla tak rychle a výrazně na své novozélandské vystoupení navázat.

Devatenáctiletá Kanaďanka se během jedné sezony stihla dostat do elitní desítky žebříčku, když ovládla prestižní podniky v Indian Wells a Torontu a grandslamové US Open. V průběhu roku se trápila se zraněním, které ji na konci sezony na dlouhou dobu vyřadilo ze hry.

Andreescuová kvůli zranění kolene poslední soutěžní zápas odehrála na konci října na Turnaji mistryň, kde vzdala Karolíně Plíškové. Od té doby pákrát ohlásila návrat na kurty, nejdříve na Australian Open a poté o víkendu ve Fed Cupu. Ten se ale stále odkládá.

Rodačka z kanadské Mississaugy totiž ještě není stoprocentně fit a nevrátí se ani v příštím týdnu na turnaji v Dubaji.

"Je mi líto, že si v Dubaji nezahraju. Ještě se necítím úplně fit, proto dám raději na rady doktorů, abych si zranění neobnovila. Každým dnem se přibližuju k návratu, ale Dubaj ještě příliš brzy. Snad se v Dubaji představím za rok," řekla Andreescuová.

Muguruzaová přijala divokou kartu
Pořadatelům se naopak podařilo zlákat na divokou kartu bývalou světovou jedničku a aktuálně 16. hráčku světa Garbiñe Muguruzaovou, která si předminulý týden zahrála ve finále Australian Open. Španělka se v Dubaji představí šestý rok po sobě, jejím maximem jsou semifinále z let 2015 a 2018.

Dubaj je letos turnajem kategorie WTA Premier a sledovaný bude především kvůli comebacku Belgičanky Kim Clijstersové. Startovat budou také světová trojka Karolína Plíšková, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, obhájkyně titulu Belinda Bencicová či grandslamové šampionky Simona Halepová a Sofia Keninová. Z Top 10 je přihlášena ještě Kiki Bertensová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
com
proste neco jak Vondrousova.. Jedinej rozdil je v tom, ze Andreescu ten GS titul ziskala
Reagovat
Haitik
Škoda.. :-/ Ale tak snad už na IW bude v cajku.. Ale ať to koleno pořádně vyléčí, hlavně ať se nevrací, když ještě nebude 100% zdravá..

Až bude zdravá, tak musí svůj program osekat na co nejmenší počet turnajů, jako hrála Masha nebo Serena když byly mladší..
Reagovat
paddy
Jestli někdy odehraje celou sezónu, tak si může zatleskat.

Momentálně jsou dvě hráčky, které na kurt nastupují jako favoritky proti Sereně. Ona a Kenin.
Reagovat
tommr
její kariéra je jedna velká záhada. Ještě před rokem zcela neznámá hráčka, která je téměř invalidní dokázala na těch pár velkejch turnajích, který se jí podařilo bez zranění odehrát zválcovat konkurenci. Jak je tohle v dnešní době možný?
Reagovat
milik254
Obrovský talent v křehkém telíčku
Reagovat
FulnekUltras
Opotřebení jakéhokoliv materiálu je nevyhnutelné.
Reagovat
George_Renel
Všichni jsme čekali, že ten loňský zápas (už si nepamatuji soupeřku) vzdá, protože sotva lezla.
Obávám se, že se tak zrasovala, že se bude těžko vracet a ve 40 b ude mít nové koleno.
Reagovat
tommr
asi máš na mysli ten zápas v Miami proti Kerberový, po kterým jí naštvaná Kerberová označila za simulantku (greatest drama queen ever)? Další zápas už ale musela opravdu skrečovat a od tý doby se ty zranění s ní táhnou ...
Reagovat
George_Renel
Jj, to je ten moment.
Reagovat
FulnekUltras
snad už teď dostala trochu rozum a uvědomila si, že fyzické rezervy žádného těla nejsou bezedné
Reagovat
Petr_Fisk
Problémy s kolenem je vážná věc. Pokud už v jejím věku takhle laboruje, tak pravděpodobnost, že s tím bude moci hrát dlouhodobě špičkový tenis je bohužel malá.
Reagovat
Cico93
Povedz mi, čo v dnešnom ženskom tenise nie je možné...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist