Comeback Clijstersové? Po sedmileté pauze se představí už v únoru v Dubaji

9. 2. 2020, 17:54
Aktuality 12
Kim Clijstersová podruhé obnoví svou kariéru dříve, než se kvůli zranění kolena očekávalo. Šestatřicetiletá Belgičanka se představí už na turnaji v Dubaji, kde se bude hrát v týdnu od 17. února. Doplní již tak silné obsazení soutěže, neboť je přihlášeno šest hráček Top 10 včetně Karolíny Plíškové, obhájkyně titulu Belindy Bencicové a vítězek tří posledních grandslamů Simony Halepové, Biancy Andreescuové a Sofie Keninové.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová se vrátí na okruh WTA po sedmileté pauze už za týden na turnaji v Dubaji. Bývalá světová jednička musela na letošní leden ohlášený comeback kvůli zranění kolena odložit a čekala, že bude schopná hrát až v mexickém Monterrey na začátku března. Nyní se ale rozhodla plánovaný comeback uspíšit.

"Už se nemůžu dočkat, až se vrátím ke hře, kterou miluju, a znovu si zahraju před fanoušky. Je úžasné, kolik podpory a povzbuzení se mi od ohlášení návratu dostalo," uvedla Clijstersová v prohlášení.

Na turnaj, který začne 17. února, dostala od pořadatelů divokou kartu. V silném startovním poli doplní obhájkyni titulu Belindu Bencicovou ze Švýcarska, světovou trojku Karolínu Plíškovou či vítězky tří posledních grandslamů Simonu Halepovou, Biancu Andreescuovou a Sofii Keninovou. Z českých tenistek jsou přihlášeny ještě Markéta Vondroušová a Karolína Muchová.

Čtyřnásobná grandslamová šampionka Clijstersová se vrací již podruhé. Kariéru ukončila překvapivě už v 23 letech v roce 2007. Dva roky po triumfu na US Open oznámila, že se loučí kvůli opakovaným zraněním a chce založit rodinu.

O dva roky později se už jako matka dcery Jady vrátila a newyorský grandslam ovládla ještě dvakrát, k tomu vyhrála i Australian Open. Znovu dala tenisu sbohem před sedmi lety, od té doby přivedla na svět ještě syny Jacka (6) a Blakea (3).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
na její návrat jsem opravdu hodně zvědavej. Co jsem ale čet tak má podobný problémy s nadváhou jako Serena. Tak uvidíme jak si s tím v jejím věku poradí ...
Reagovat
misa
V Dubaji by ji mohla vyřadit Muška, ať se už letos chytne, na dalším turnaji v Mexiku pak Maruška :)
Reagovat
Krisboy
Já Kim přeju jen to nejlepší, ať se jí comeback podaří, ale...pokud narazí na Mušku, musí si na návrat ještě počkat, to se nedá nic dělat :)
Reagovat
FulnekUltras
zdálo se mi... jak se vrací Šafi po mateřské na RG 2022 - v čf dává stále nekončící Barušku, při sf s Kongem vede 6:4 a 6:5 v TB, načež začne hustě pršet a Franckům se zasekne střecha - dohrávka odložena na další den (na empajru pochopitelně opět Tonda Bubeník) - krakatice se hned v první výměně vyhodí, načež rozdupe bag se všema pálkama, kolabuje a je odnášena z arény na nosítkách v kritickém stavu - ve finále Lucku čeká vracející se Bacsinski... pak jsem se už probudil... ;-)))
Reagovat
paddy
to tipuji na LSD :)
Reagovat
blixa
Kdeže, nějaké maloburžoazní LSD, soudruhům stačí na divoké sny láhev rumu ! :-D
Reagovat
blixa
Vypráskej je tam všechny, Kim !!!
Reagovat
com
no, kdyz si vybrala zrovna naslapanou Dubaj, tak pochybuju, ze prezije prvni kolo.. Leda by se usmalo stesti a dostala nakyho LL :D
Reagovat
paddy
pokud se dostane do 2k, tak se modli, abys si z toho šoku neskončil v comatu ;-)
Reagovat
com
nahodou finale Karolina - Kim bych bral :) ..ale po ty dlouhy pauze ji nejak neverim, ze by zacala zvostra hned na prvnim turnaji :D
Reagovat
paddy
včera bylo pozdě :)
Reagovat
Vlk-v-trave
zitra je taky den.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist