Andreescuová v Adelaide utekla Muguruzaové ze stavu 0-6 a 2-5

1. 1. 2023, 14:13
Aktuality 0
WTA ADELAIDE - Parádním obratem zahájila novou sezonu vítězka US Open z roku 2019 Kanaďanka Bianca Andreescuová. V souboji grandslamových šampionek v prvním kole turnaje v Adelaide prohrávala se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou už 0-6 a 2-5, ale nakonec zvítězila 0-6 7-6 6-1.
Bianca Andreescuová (© AFP)

Bianca Andreescuová od triumfu na US Open 2019 marně čeká na zisk 4. titulu, za uplynulé tři sezony si i vinou častých zdravotních problémů zahrála jen dvakrát ve finále.

Na začátku sezony 2023 ji na podniku WTA 500 v Adelaide čekal duel s Garbiňe Muguruzaovou, která má za sebou velmi nepovedený rok. Od triumfu na Turnaji mistrů 2021 jen dvakrát vyhrála dva zápasy po sobě a vypadla z elitní padesátky světového žebříčku.

A souboj grandslamových šampionek divákům nabídl velký obrat. 22letá Kanaďanka prohrávala s bývalou světovou jedničkou a někdejší vítězkou Wimbledonu a Roland Garros 0-6 a 2-5, ale k mečbolu o sedm let starší Španělku nepustila a zvítězila 0-6 7-6 6-1.

"V druhém setu jsme prostě musela začít hrát jinak. Řekla jsem si, že do toho půjdu, ať se děje, co se děje. Začala jsem trefovat kurt a vyšlo to. Netuším, jak se mi to povedlo," komentovala Andreescuová, jež vyhrála i třetí vzájemný duel.

V druhém kole se utká buď se čtvrtou nasazenou Veronikou Kuděrmětovovou, nebo s Američankou Amandou Anisimovovou.

V Adelaide vstoupí do sezony i tři české tenistky a všechny čeká duel proti nasazeným soupeřkám. Karolína Plíšková bude čelit Jekatěrině Alexandrovové, Markéta Vondroušová vyzve Lotyšku Jelenu Ostapenkovou a Linda Nosková, jež prošla kvalifikací, se utká s Darjou Kasatkinovou.

Nejvýše nasazenými jsou světová dvojka Ons Džabúrová z Tuniska a Aryna Sabalenková.

• WTA 500 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 826.837 dolarů
nedělní výsledky (01. 01. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Andreescuová (Kan.) - Muguruzaová (Šp.) 0-6 7-6(3) 6-1
Kanepiová (Est.) - Sasnovičová (Běl.) 4-6 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist