Nosková prošla v nabitém Adelaide kvalifikací, Siniaková se po kolapsu do hlavní soutěže nedostala

1. 1. 2023, 04:25
Aktuality 13
WTA ADELAIDE - Linda Nosková vstoupila do nové sezony zvládnutou kvalifikací na nabitém podniku v Adelaide a poprvé v kariéře si zahraje hlavní soutěž turnajů série WTA 500. Osmnáctiletá Češka v bojích o hlavní fázi vyřadila dvě ruské tenistky, ve finále kvalifikace přehrála Anastasii Potapovovou. Neuspěla naopak Kateřina Siniaková, vítězka ankety Zlatý kanár uhrála od stavu 6-0 3-3 jen jeden game.
Linda Nosková (© AFP)

Linda Nosková v předchozí sezoně sbírala hlavně zkušenosti a jako bonus si odbyla premiéru na dospělých grandslamech, zaregistrovala své první výhry na nejvyšším okruhu, zazářila postupem do semifinále Livesport Prague Open a debutovala v Top 100 pořadí.

Na začátku nového tenisového roku toho zatím využívá. Osmnáctiletá Češka prošla dvoukolovou kvalifikací nabitého podniku v australském Adelaide a zajistila si tak první kariérní start v hlavních soutěžích akcí série WTA 500.

Rodačka z Bystřičky na Vsetínsku v bojích o hlavní soutěž vyřadila dvě ruské tenistky. Zatímco včera proti Anně Kalinské odvracela mečbol a zdolala ji až v tie-breaku rozhodujícího dějství, proti Anastasii Potapovové měla od začátku navrch. Utkání s aktuálně 43. hráčkou pořadí zakončila šesti vyhranými gamy v řadě a za hodinu a čtvrt ji porazila 6-3 6-2.

V hlavní fázi Adelaide International vyzve nasazenou trojku Darju Kasatkinovou z Ruska a doplní Karolínu Plíškovou a Markétu Vondroušovou.

Finále kvalifikace naopak nezvládla Kateřina SiniakováVítězka ankety Zlatý kanár byla proti Claire Liuové až do stavu 6-0 3-3 jasně lepší, jenže ve zbytku zápasu uhrála už jen jeden game, s Američankou padla 6-0 3-6 1-6 a tři měsíce starou porážku z Monastiru jí neoplatila.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
misa
Linda vyřadila dvě zetkařky v řadě včetně silně přeceňované Potapové smile
Reagovat
UKSAV
smilesmile
Reagovat
Maisterstich
Naše druhá nejkrásnější hráčka pro Markétce Vondroušové
Reagovat
GaelM
Musím smeknout, nevěřil jsem, že tu těžkou kvaldu zvládne. Škoda losu v MD, místo hratelných domácích divokých karet má další Rusku, tentokrát tu nejsilnější. Na druhou stranu kdy už překvapit, než na začátku sezóny, kdy řada hráček není pořádně rozehraná...
Reagovat
tommr
na Kasatkinu by mohla hra Lindy platit. A pokud by se jí povedlo vyřadit i třetí Rusku v řadě měla by pak v dalších kolech hratelný soupeřky ...
Reagovat
paddy
Gratulka smile
Reagovat
bardunek666
Skvělý vstup do sezóny. Bohužel z toho množství příznivých hraček v MD, schytala Linda Kasatkinu :/
Reagovat
EllNino
Ale Kasatkina ještě nehrála, takže má Linda určitou výhodu rozehranosti :))
Reagovat
bardunek666
To je pravda. Šance jsou na úvod roku nejvyrovnanější :)
Reagovat
Alien
A co ta Kačka?
Reagovat
tommr
ruplo jí v bedně. Jedinou útěchou jí může být to že v tom není sama a stejně dopadla i Muguruza ...
Reagovat
dadaft
Dobře ona smile
Reagovat
frenkie57
tak tedy Káťa mě vyloženě zklamala a naopak Linka N. mně nadchla. S Darjou to nebude mít lehké, ale neříkejme hop, dokud nepřeskočí.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist