Ani druhý pokus nevyšel. Plíšková znovu ukončila spolupráci s trenérem Bajinem

26. 7. 2023, 20:15
Aktuality 61
Karolína Plíšková (31) se před startem letošní sezony znovu vrátila k trenérovi Saschovi Bajinovi, ale už podruhé s německým koučem ukončila spolupráci. Zatímco ta první trvala 20 měsíců, druhá zhruba osm. Bývalá světová jednička stále čeká na první grandslamový titul a na posledních dvou podnicích velké čtyřky ztroskotala hned v úvodním kole.
Profily hráčů
S. Bajin a K. Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková stále čeká na kýžený grandslamový titul a asi už je jisté, že pod vedením Saschy Bajina ho nezíská. Bývalá světová jednička začala s německým koučem poprvé spolupracovat před sezonou 2021, během níž hrála finále Wimbledonu a o trofej neúspěšně bojovala také na "tisícovkách" v Římě a Montréalu.

K prvnímu rozchodu došlo loni v červenci, dvojnásobné grandslamové finalistky se poté na pár měsíců ujal Leoš Friedl. Ani spojení s krajanem ale nebylo to pravé ořechové, a proto se rodačka z Loun před začátkem aktuálního tenisového roku opět vrátila k Bajinovi.

Informaci o druhém ukončení spolupráce přinesl sám kouč roku 2018 Bajin na sociálních sítích. "Díky za další příležitost a také za všechny zábavné okamžiky a vzpomínky, které jsme společně vytvořili. Přeju ti jen to nejlepší a také hodně štěstí na US Open. Doufám, že jednou ten grandslam vyhraješ."

Bajin, který v minulosti fungoval jako sparingpartner Sereny Williamsové a dalších hvězd a trénoval ještě Naomi Ósakaovou, Kristinu Mladenovicovou a Dajanu Jastremskou, se okamžitě poohlíží po nové práci. "Uvidíme, co dalšího si pro mě budoucnost přichystala. Máte nějaké návrhy?" oslovil své sledující na Twitteru.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

61
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
lars
Kvitove "pokus" s Vankem ziskat dalsi GS titul nevychazi vic jak 6 let
Reagovat
Blondie
lol
Mluvíš o vítězce letošní tisícovky. Karo má poslední titul snad z ledna 2020.
Reagovat
fazil
Pliskova a Grandslam? Neeeeeesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Když jí Carlito na USO půjčí hlavu, proč ne?smile
Reagovat
A211
K. Pliskove je přes 30 roků naplno ten tenis dělá asi od 10 let to je 20 let a u hodně žen sportovkyn potom chybí tah na bránu. Slyšel jsem že se sestrám Pl.na začátcích říkalo Malý vojáci.
Reagovat
lenka258
Jsem zvědavá, jestli Karolína nevezme ex trenéra od Báry Krejčíkové...anebo i naopak, jestli Bára nebude chtít zkusit Bajina
Reagovat
Otmar
Vaše úvaha je dost konkrétní. Ono je docela možné, že nastupuje do zápasu s představou, jak se bude vyvíjet a pokud realita neodpovídá představě, není schopná se resetovat a přejít na jiný program. Zajímavá úvaha a zdá se, že do jisté míry i reálná. Otázka pak je, jestli představa vzniká v její hlavě nebo to do ní nalije její okolí.
Reagovat
Blondie
To je asi reakce na mě, že?

Jinak mě v hlavě strašně zůstal moment z toho madridského semi mezi Peťou a Karo. Konkrétně jeden bod - Kvitová hraje v nouzi vysoký míč, Karolina ležérně přichází k síti a zjevně s pocitem TO MI BUDE STAČIT hraje smeč. Mezitím se ale Kvitová rozbíhá, riskuje stranu, trefí ji dobře - s pološíleným výrazem jde po míčku a Plíškovou, která jen čučí, prohazuje. Opět střet bojovnosti s "to mi stačí"...
Reagovat
Blondie
*mi v hlavě
Reagovat
Otmar
Ovšem že ano , já blb to napsal do komentářů místo do reakcí. Vaše úvaha se mi líbí a příklady, které jste uvedl, hodně napovídají.
Reagovat
makro99
:) latentní homosexuál a koukám, že ještě navrch transgender...
Reagovat
Blondie
smilesmile
Reagovat
Otmar
Otevřeně řečeno, nechápu, jak jste ke svému přesvědčení přišel, ale určitě k tomu nějaký důvod máte.
Reagovat
Krisboy
Přečtěte si tu konverzaci ještě jednou, pane!
A pečlivěji!
Reagovat
Blondie
Já jsem žena a vy mě oslovujete jako muže, kolega si z toho jen dělá legraci a dává to do souvislosti s nějakými narážkami na mě níže :D

Já to přešla jako omyl či překlep, pohodička :D
Reagovat
Otmar
Vážená dámo! Rád bych se Vám za svoji nepozornost omluvil a věřil ve Vaší vlídnost, když Vám slíbím, že už nikdy nic takového
neudělám. Prostě stalo se a lituji. Kromě oslovení však na svých glosách neměním nic. Děkuji za shovívavost
Reagovat
Blondie
Pohodička! :-)
Reagovat
Blondie
Mně je Karo vlastně dost líto, je to dříč (možná až moc, to POCHVALNÉ označení za dětského vojáka mě bude v hlavě strašit dlouho), ale zároveň mám dojem, že má v hlavě nějaké vzorce, které se jí nedaří přenastavit.

Viz to vypadnutí v prvním kole Wimbledonu. Všichni víme, že se to může stát i favoritkám, takže o samotný konec nejde. Ale já na ten zápas celou dobu koukala s pocitem, že do něj Karo nastoupila s pocitem "Holka ze třetí stovky? Aha, tak to mi bude stačit výkon ABC". A pak byla úplně v šoku, že ta baba nenastoupila na kurt připravena na prohru, ale úplně zběsile bojovala o každičký míček. Vůbec na to nebyla schopna reagovat, nějak se rozjet, změnit tempo.

Významnou část její kariéry mám z jejích zápasů a výkonů dojem právě toho "tohle bude stačit". No a ono to stačí - na QF, SF. ALe dál už často ne.

Jasně, i s tím má fantastickou kariéru, 16 titulů, byť jen dva větší - ale sláva, roky v TOP10, světová jednička, prachy, VIP zacházení, to si všechno zaslouží a věřím, že si to užívá.
Ale myslím, že právě to "to mi stačí" ji o velké trofeje zatím připravuje.

Dá se to změnit?
Možná jo, ale myslím, že by musela hrozně vystoupit z konfortní zóny a možná směrem, který by nikdo z nás nečekal, možná spíše softověji, než na sebe být ještě přísnější a ještě víc makat.
Reagovat
frenkie57
Pěkně napsáno. Otázka zní, zda jí to ještě stojí za to, zda to už v sobě tak nějak neuzavřela.
Reagovat
Blondie
taky otázka, jak dlouho ji to bude bavit.
Ona rozhodně dlouhodobě patří mezi TOP hráčky, ale jak dlouho ji může těšit "prosté vydělávání peněz", když byla zvyklá na fanfáry a triumfy?

On ten ústup z fanfár bolí i výrazně méně narcistické typy (čímž nechci říci, že je Karolína chorobně narcistická!!!! Ale sportovec musí mít tuhle stránku silnější, protože se neustále zaměřuje na sebe a svůj výkon).

Ono vyhrát poslední titul před 3,5 lety... Možná by vážně měla zkusit menší turnaj, pokud jí to pravidla dovolí a zase něco zvednout nad hlavu, zažít si ten pocit.
Reagovat
misa
Na to, že se prohlašuješ za hatera Plíškové, jsi její osobou dost zaujatá. Ty jsi spíše její nepřiznaný fanoušek. Něco jako latentní homosexuál, který si to pořád nechce připustit smile

U KP záleží na motivaci. Pokud pochopila, že grandslam už nevyhraje, je konec. Objíždění dvěstěpadesátek pro ni nemá smysl.
Reagovat
Blondie
Ty jsi spíše její nepřiznaný fanoušek. Něco jako latentní homosexuál, který si to pořád nechce připustit - :D :D pobavilo.

Já ji mimo kurty fandím, chci aby byla šťastná.
Na kurtech ale ne.
Jen by mě zajímalo proč a trochu se zajímám (se vší pokorou) o psychologii, tak si jen přemýšlím, co by pro ni mohla být cesta.
Reagovat
EllNino
No neustále opakovat, jak jí "nefandíš", ale řešit ji tu víc než Petru :) Nevím nevím
Reagovat
Blondie
To je přece úplně jasný, Peťu mám hrozně (možná až nekriticky) ráda, takže tam není žádný velký prostor pro polemiku a diskuzi :D navíc co u ní chceš řešit? Milá, zdvořilá, adekvátní byznysové spolupráce, výkony na kurtu sice nevyrovnané, ale VŽDY bojovné, 31 trofejí, z toho řada těch super prestižních... To je proti Karo vlastně svým způsobem malinká nuda, není tam co řešit :D

I proto mají novináři raději "zlé" holky :D
Reagovat
lenka258
On i člověk, co třeba Karolínu nemusí...k těm se řadím i já, tak si pamatuje její tažení ve Fed cupech, tam "přirostla k srdci" snad každému..hlavně ten s Francii 2016, ale i ve finále s Ruskem 2015, když "zastupovala" Lucku Šafářovou, co byla zraněná.
Reagovat
Fandina
Jj, Kája hrála FED moc dobře a také v deblu, tam v těch letech s Bárou Strýcovou rozhodovaly finále. Jinak Kája je v rozhovorech dost otevřená, někdy se to nemusí vyplatit, já mám ráda diplomatičtější vyjádření, ale jinak je to podle mě fajn holka
Reagovat
lenka258
Jj, mi zas otevřené rozhovory nevadí - např. u Báry Strýcové jsme na to vyloženě čekaly, co nám poví smile.
Těžko říct, věřím, že Karolína může být v reálu fajn osůbka, ale hrou na kurtu mi "zatím" nepřirostla a asi už nepřiroste k srdcismile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
misa
Aspoň je nějaká zábava :)
Reagovat
Blondie
smile

Přeeesně, k fandění i nefandění emoce patří smile
Reagovat
Krisboy
Ale tak třeba napotřetí to vyjde? smile
Reagovat
Otmar
Pravdou je, že si většinou najímala renomované trenéry, většina z nich měla značné úspěchy. Ale další pravdou je, že na ní si téměř všichni vylámali zuby. Proč asi?smile
Reagovat
miros
Nechápu vůbec Bajina, že může u takového dřeva jako je Plechovka vůbec zůstat to asi dostal pořádnej ranec prachů. Ta už je úplně mimo. A co tady psal nějakej redaktor za nesmysl, že čeká pořád na svůj první grandslamový titul ?, to jsem se musel za břicho popadat smíchy. Je už stará pomalá vyschlá a bohužel už v životě nevyhraje žádný grandslam. V současné době hraje jako hráčka kolem 300 místa možná hůř. Ať se na to radši vyprdne, udělá si s tím borcem mimčo a jde do důchodu, protože na tu její hru se už nedá několik let dívat je to tragédie.
Reagovat
frenkie57
Však taky jo. Už naznačovala, že příští sezóna bude nespíš poslední.
doufat u ní v nějaký GS je utopie, ale myslel jsem , že nějaký větší turnaj by ještě urvat mohla. Byly časy, kdy jí to tam padalo jedna báseň...
Reagovat
lars
komentar jako od " drevaka", burana a hejtra zaroven :)
Reagovat
paddy
určitě stojí za přečtení, topka jsou tradičně srdíčkáři, tedy Djoko-fans smile smile smile

Od: Kozoroh
Vyhazov Bajina se mi tehdy nezdál jako správný krok a jsem rád, že mi Kája svým návratem k Bajinovi dala za pravdu.

06.12.2022 19:56Od: Nola
po Vankovi urcite najsympatickejsi Kaji trener, ale vacsina ma jasno uz dopredu... vsak aj ini spickovi hraci vymenili trenera a neskor sa vratili k tomu osvedcenemu....

https://www.tenisportal.cz/zpravy/druhy-pokus-pliskovou-od-nove-sezony-znovu-povede-trener-bajin-37043/
Reagovat
Krisboy
Od: frenkie57 06.12.2022 19:39

Ta naše Kája plechová
je jako Elizabeth Taylor, ta si také vzala Burtona 2x...ale také 2x se s ním rozvedla.smile
Reagovat
frenkie57
smilesmile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
paddy
žádné překvapení, to bylo jasné již na začátku
spolupráce skončila symbolicky, prohrou v 1k Wimbledonu s kvalifikantkou

31 let a bez pohybu, konec kariéry je blízko

na skutečný tenis mohou společně koukat jen v TV
ať žije Borg! smile
https://www.youtube.com/watch?v=5oP10VDCwNQ&t=467s

a co od ní na USO čeká Mats? smile
Reagovat
Petr_Fisk
Za mě Agassi.
A ještě ke všemu s ním byla větší sranda.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kája měla hlavně už dávno angažovat mentalistu. Herní potenciál ukázala v poslední době několikrát, ale naděje skončily v momentě, kdy začala mít šanci na úspěch. Hlava ji prostě nepustí dál. Že to nepochopil nikdo v týmu už je věc jiná. Ať je to jak chce, pod Conchitou i Sašou se zvedla.
Reagovat
Petr_Fisk
Možná tam budou nějaké důvody, proč už to dávno neudělala. Hrdla atd.:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No právě, to je asi podstatný a zajímavý moment.
S paddym prostě nesouhlasím - pohyb zlepšila, na hardech má letos 16/7, tam i s Petrou letos celkem drží krok. AO ČF, pak deka, na Wimblu úplná. Mohla ji poznamenat krutá prohra s Linett. Pokud by se dostala do SF nebo F, možná by jí sebevědomí narostlo a na dalších turnajích by to bylo znát. Takhle bohužel její výkony lítaly nahoru a dolů a sebevědomí se opět vytrácelo.
Levá není, dokáže se i hýbat, ale hlava ji prostě nepustí.
Reagovat
com
jo mentálů je dost, nejakyho by splasila hned smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tady na TP určitě smile
Můžeš jí doporučit, výběr je velký smile
Reagovat
Kandinsky1
Simon Baker by byl dost drahej.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To by mohla zvládnout, ale přes Hrdlu by myslím neprošel.smile

Jinak velmi pohodový seriál, stylem něčím vzdáleně připomínal mého kdysi oblíbeného Phila Marlow (teda myslel jsem, že to byl P.M., ale byl ještě jeden podobný seriál z 50.let ale s jiným hercem a ten nemůžu dohledat)
Reagovat
Petr_Fisk
Jenom dobře pro Sašu.
Ještě chvíli a už by ho z Karolínina tenisu "jeblo".
Reagovat
Pergolek
Pliskova má před sebou poslední čtyři měsíce kariéry, takže prostě propustila trenéra, najme někoho, kdo by ji mohl dokopat k vítězství na US, a konec. Tahle ženská si každopádně provarila kariéru a možný grandslam sama. No, sama. Spíš zároveň s panem moderátorem. Kdoví kdo ty trenéry chtěl vyhodit. Kdyby ale zůstala s nějakým Čechem, vyhraje grandslam, protože ten má k její mentalitě nejblíž. Každopádně RIP, v tomto stavu by nevyhrála grandslam, ani kdyby hrála s juniorkama.
Reagovat
Pergolek
A asi největší chyba byla, že vyhodila Martinez. Český trenér nebo Martinez, jediné varianty na grandslam. Takže díky a hodně štěstí na plážích v Monaku.
Reagovat
trener
Hrdla ani ona těžko pochopí, že v trenérovi to tak úplně není, viz Hřebec o Maky...
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Blondie
Až na to, že z výroků Plíškové velmi jasně vyplývá, že si to uvědomuje i ona sama.
Reagovat
Kandinsky1
Reagovat
Krisboy
Zase vedle. Zase vyhrála grandslam jiná. smile
Reagovat
hanz
Spíš to Bážina přestalo bavit.smile
Reagovat
com
Tak to o titulu z US Open nemuze byt pochyb smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Toseví, někdo ho určitě vyhraje! smile
Reagovat
GaelM
Kam Karolína tenisově směřuje, to mi fakt není jasné smile Pokud už to tedy nemá být sportovní důchod.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist