Druhý pokus. Plíškovou od nové sezony znovu povede trenér Bajin

6. 12. 2022, 16:35
Aktuality 23
Českou tenistku Karolínu Plíškovou povede v nové sezoně opět trenér Sascha Bajin. Německý kouč se k bývalé světové jedničce vrací po pěti měsících a střídá Leoše Friedla, který byl jejím osmým trenérem od roku 2014. Plíšková o tom informovala na svém webu.
Profily hráčů
Sascha Bajin a Karolína Plíšková (© AFP)

"Vracím se hlavně z toho důvodu, že stále věřím, že můžu svými postřehy Karolíně pomoct. Její hra se po zranění ruky postupně zlepšovala a v mých očích dokázala, že se stále může měřit s těmi nejlepšími na světě. Na tyto výkony budeme chtít navázat, a proto jsme se rozhodli naše spojení obnovit. Už se nemůžu dočkat, až budu zase sedět v jejím boxu," řekl Bajin.

Osmatřicetiletý kouč vedl Plíškovou od listopadu 2020 do letošního července. Vítězka 16 turnajů WTA ve dvouhře se pod jeho vedením dostala vloni do finále Wimbledonu. V této sezoně se jí však po zlomenině zápěstí tak nedařilo a v létě spolupráci s Bajinem ukončila.

S Friedlem se sice dostala do semifinále turnaje v Torontu a do čtvrtfinále US Open, ve světovém žebříčku však klesla na 31. místo.

"Moc Leošovi děkuji, že ihned ochotně začal pomáhat. Myslím, že i pod jeho vedením se nám podařilo udělat pár zajímavých výsledků," uvedla Plíšková. V jejím týmu nadále zůstává kondiční specialista Jez Green a fyzioterapeut Martin Salvador.

Bývalý kouč Naomi Ósakaové, Kristiny Mladenovicové či Dajany Jastremské Bajin vydržel během prvního působení u Plíškové nejdéle od Jiřího Vaňka, který dovedl českou tenistku za dva a půl roku mimo jiné do finále US Open 2016. Po absolvování zimní přípravy odcestuje s Plíškovou 25. prosince na australské turné.

Na úvod sezony česká tenistka absolvuje dva turnaje v Adelaide a poté se zúčastní Australian Open. První grandslam roku začne v Melbourne 16. ledna.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
makro99
smile svoje 2 GS finále za všechny ty roky uhrála s Vaňkem a s Bajinem; Vaněk myslím právě není volný, takže vcelku logická volba, Bajin minimálně má jistou vítěznou auru..
loňská druhá půlka roku byla výsledkově na hodně vysokým standardu - po tom finále v Římě přišla série finále Wimbl, finále Montreal, semi Cinnci, čtvrtfinále US open, 2 výhry na turnaji mistryň...bohužel pak do toho přišla ta zlomenina..
Reagovat
Blondie
Souhlas, divila jsem se, že ta spolupráce skončila.
Reagovat
makro99
mně to v ten moment taky trochu zaskočilo.. ale s odstupem to beru tak, že ani jeden z nich typ na to plácat se v nějaké dlouhé agónii, takhle to utnuli, je tam určitej předěl, odstup... a můžou navázat tam, kde minulej prosinec skončili :)
Reagovat
com
presne tak, Bartyovka na WTA uz nestrasi, takze Wimbledon ma Karolina v kapse smilesmile
Reagovat
Marduch
Možná že agent, kustod a manžel Hrdlička už pochopil, že šance na zisk GS titulu se nezvyšuje přímo úměrně množství angažovaných trenérů:))
Reagovat
Blondie
Ty jo...
Tak uvidíme.

Každopádně musím zítra sestře koupit tu bohemku, grrrr.
Reagovat
paddy
Křetínský má Spartu, takže pak můžou spolu zajít na kafe smile

Boooohemians smile
Ať žijí klokani, AO brzy za dveřmi
Reagovat
paddy
dvojka Pat a Mat znovu v akci smile smile

v záběru servíruje Borg smile
https://www.youtube.com/watch?v=5oP10VDCwNQ&t=488s
Reagovat
GaelM
"Nevím co dál se sebou" řečeno univerzálně srozumitelným jazykem smile Snad jí to ještě někde ustřelí a vydaří se jí aspoň jeden GS.
Reagovat
Kozoroh
Vyhazov Bajina se mi tehdy nezdál jako správný krok a jsem rád, že mi Kája svým návratem k Bajinovi dala za pravdu. smile
Reagovat
Nola
po Vankovi urcite najsympatickejsi Kaji trener, ale vacsina ma jasno uz dopredu... vsak aj ini spickovi hraci vymenili trenera a neskor sa vratili k tomu osvedcenemu....
Reagovat
frenkie57
je jako Elizabeth Taylor, ta si také vzala Burtona 2x...ale také 2x se s ním rozvedla.smile
Reagovat
vavrinec
Reagovat
misa
smile
Reagovat
George_Renel
To mi připadne poněkud zoufalé.
Z obou stran.....
Reagovat
hanz
Kájísek už asi neví, co dělá levá a pravá. smile
Reagovat
com
se pripravuje na ten kalendarni GS smilesmile
Reagovat
hanz
Jojo, může si je vodškrtnout předem :D
Reagovat
tommr
a co Friedl? Dostal padáka nebo odešel sám?
Reagovat
milik254
Jediný dva solidní výsledky letos uhrála bez něj (Toronto a US Open), ale stejně se k němu vrátí. Blbci se prostě z chyb neponaučí.
Reagovat
frenkie57
Ale zase na druhé straně pod jeho vedením byla ve finále Wimblasu2021.
Reagovat
milik254
Jediný dva solidní výsledky letos uhrála bez něj (Toronto a US Open), ale stejně se k němu vrátí. Blbci se prostě z chyb neponaučí.
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist