Antuková bitva v Římě: Verdasco po 200 minutách zdolal Djokoviče

30. 4. 2010, 18:07
Aktuality 49
ATP ŘÍM - Pravou antukovou bitvu v Římě nabídli Novak Djokovič s Fernandem Verdaskem. Srbsko-španělský souboj trval 200 minut, po kterých se z postupu do semifinále radoval Verdasco.
Fernando Verdasco

Novak Djokovič v Římě hrál počtvrté a v minulých letech se mu dařilo. Předloni triumfoval, loni nestačil až ve finále na Nadala. Se stejným soupeřem prohrál i při své premiéře.

Jenže Fernando Verdasco je ve skvělé formě. Před 14 dny v Monte Carlu našel přemožitele až ve finále, jak jinak než v Nadalovi. A minulý týden při neúčasti antukového krále ovládl domácí turnaj v Barceloně.

Boj o postup do semifinále nabídl dramatickou bitvu plnou dlouhých antukových výměn. Nakonec se z výhry po třech hodinách a dvaceti minutách radoval Verdasco, který tak vyhrál i třetí letošní vzájemné měření sil a bilanci vyrovnal na 5-5.

"Můj bekhand a servis nebyly takový, jaký bych k vítězství potřeboval. Ale jsem rád, že se má hra zase ubírá správnou cestou," řekl Djokovič, který se od Australian Open dlouho herně trápil.

"Myslím, že rozhodla vyšší psychická odolnost. Asi jsem si víc věřil a to mi v závěru utkání pomohlo," uvažoval Verdasco.

O třetí finále během tří týdnů se Verdasco utká s krajanem Davidem Ferrerem, který si dnes hladce 6-4 6-1 poradil s Francouzem Tsongou.

Osmadvacetiletý Ferrer letos hraje na pátém antukovém turnaji a na všech se dostal minimálně do semifinále. Právě s Verdaskem vypadl před týdnem v Barceloně. Z devíti duelů si s ním připsal jen tři výhry.

V suverénních výkonech na svém nejoblíbenějším povrchu antuce pokračuje španělský tenista Rafael Nadal. Dnes vyřadil Švýcara Stanislase Wawrinku po setech 6-4 6-1 a vyhrál i pátý vzájemný souboj.

Bývalá světová jednička zničila všechny své soupeře už před dvěma týdny v Monte Carlu a cestou za titulem ztratila jen 14 gamů. Poté se odhlásil z oblíbeného turnaje v Barceloně, aby nehrál zbytečně moc zápasů. Nyní už ale zase září. Wawrinka vzdoroval jen do stavu 4-4 v prvním setu, ve kterém Nadalovi k jedinému brejku stačilo uhrát jen šest fiftýnů na returnu. Pak už Švýcar uhrál jediný game.

"První set trval poměrně dlouho. On (Wawrinka) si držel podání snadněji než já. Všechny gamy na mém servisu byly těžší, než při jeho. Ale od stavu 5-4 jsem začal hrát opravdu dobře a povedla se mi i řada kraťasů," komentoval průběh utkání Nadal.

Kompletní španělské semifinálové dvojice překazil Lotyš Ernest Gulbis. Ten si dnes poradil s Felicianem Lopezem a po Federerovi bude mít možnost skolit i antukového fenoména Nadala. Zatím s ním ve dvou zápasech uhrál vždy po setu, na antuce ale na něj narazí poprvé.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 eur) -
páteční výsledky (30. 04. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Verdasco (6-Šp.) - Djokovič (2-Srb.) 7-6 3-6 6-4
Ferrer (14-Šp.) - Tsonga (7-Fr.) 6-4 6-1
Nadal (3-Šp.) - Wawrinka (Švýc.) 6-4 6-1
Gulbis (Lot.) - F. López (Šp.) 7-6(6) 6-1

Semifinálové dvojice: Nadal - Gulbis, Ferrer - Verdasco.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kubot/Marach (7-Pol./Rak.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je zajímavý, že ty tady sice každýho kritizuješ ohledně pravopisu a chování, jenže nikdy v životě jsem tě neviděl diskutovat o tenisu. Vsadím se, že ty tomuto sportu vůbec nerozumíš, avšak snažíš se to zakamuflovat absurdními kecy o pravopisu, jako je například psaní velkých a malých písmen, vyjmenovaná slova, pravopis shody přísudku s podmětem apod. Jenže ta tvoje moudra odpovídají znalostem žáka 7.- 9.třídy, takže pro třináctiletého teenagera jako jsem já to není nic novýho.

Taky si pamatuju, jak jsem ti asi před týdnem napsal vzkaz, a ty jsi na něj zareagoval tím, že si do toho svýho vzkazu napsal nějakou kravinu ohledně mýho kritizování elegána. Myslím si, že by bylo prospěšné, kdyby ses nezajímal o moje názory, neboť ti do nich nic není.

A na závěr to s tím příspěvkem ve 3:20. To jsem dostal uprostřed spánku žízeň a rozhodl jsem se, že se napiju, no a když už jsem byl vzhůru, rozhodl jsem se, že se mrknu na nejnovější zprávy z tenisu. O pět minut později jsem si šel lehnout a vstal jsem až v sedm.

Spokojeni??
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasný třetí odstavec, ještě nám řekni že ti pes sežral žákajdu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi asi stejně nesympatickej trotl jako Brož. Furt tady budeš kritizovat ostatní, ačkoliv pokaždé vyjdeš za blbce.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu že sem moc často nepřispívám, tak taky nikoho nekritizuju, tedy až na nějakýho Barneyho, toho sem označil za rasistický prase po jednom jeho zvratku na adresu tmavých hráčů..ale o tom ty asi moc dobře víš;)
Reagovat
smazaný uživatel
No a co má bejt, dobře udělal. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj pubertální věk je na těch "názorech" opravdu vidět. Vem si příklad z magerky nebo nicynky. Mají svého oblíbence, fandí, ale nikdy neuráží další tenisty.
Za pár let si na Fedoušovy prohry na nevýznamných turnajích nikdo ani nevzpomene. Jde o grandslamy a tam zůstane navždy nepřekonaný, ostatní tenisti nějaký ten titul ještě získají, ale na 16 nemá šanci žádný z nich.
Reagovat
smazaný uživatel
petre ty radsi pomlc ano...nevim kdo tady porad a neustale KRITIZUJE federera vlastne na tebe skvele plati to cos napsal
,,Ty jsi asi stejně nesympatickej trotl jako Brož. Furt tady budeš kritizovat ostatní, ačkoliv pokaždé vyjdeš za blbce.´´
Reagovat
a.magerova
Insomnie (nespavost) je porucha spánku.
Nespavost může být doprovodným symptomem tělesných nebo duševních poruch. Nespavost způsobuje, že je člověk během dne podrážděný, se špatnou náladou a sklonem k depresím.
Zdroj: wikipedie
-----------------------------------------------------------------
Nejen tenisem je člověk živ, proto jsem si v tento sváteční den dovolila trochu odborného tématu, mějte se všichni moc fajn.
Reagovat
smazaný uživatel
A co já sakra s tím. Tohle se netýká tenisu. :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
a.magerova
To jen patří jednomu nespavci, který tady ještě ve 3:23 a pak už v 7:14 popisuje své myšlenky :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Petr je ještě větší magor než Barney. Psát takový nesmyslný slinty v 3:23 a pak zase v 7:14 je hodně silný kafe. Doufám, že mě taky jako doktora olfesse zařadí mezi elegánovce :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, netušil jsem, že olfess je doktorem. Ještě si zapomněl dodat, jaký obor ten elegánovec, považující se za nadalovce, studuje. Odhadoval bych ho na psychologa, protože všichni s titulem PhDr., jsou podobní blázni jako on. :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
"elegánovec, považující se za nadalovce" hahaha! Náš Péťa je výstavní cvok!
Reagovat
skott
Nas Petr Barney je hlavne vystavni pica a admin lempl, ze ho konecne nezabanuje na ip adresu, protoze je to uz fakt tragedie, jak jedinej clovek soustavne narusuje diskuzi a neni schopnej s tim neco udelat.
Reagovat
smazaný uživatel
To je zase nářez, tohle ;D. Na konstatování, že jseš cvok nepotřebuju PhDr., kterej nemam. Ale jinak v poho, každá skupina má ve středu středu nějakýho vola.
Reagovat
smazaný uživatel
to nebude Barney ..
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha! Proč pořád omíláte nesmysly, že Barney je Andrew nebo teď Petr? Pokud nemáte jistotu, laskavě si tyhle moudra odpusťte !!!
Reagovat
skott
a ty mas nejakou jistotu, ze to neni jeden clovek?Barney si tady zmenil nick nekolikrat, tak nevim proc, by to nemel byt on.Neverim, ze se na svete vyskytujou dva stejni dementi, ktery by nemeli na praci nic jineho nez cihat na clanek o Federerovi nebo Nadalovi na nejakem tenisportalu...to by bylo trochu smutne a zaroven velka nahoda...Mimochodem bych se vubec nedivil, kdyby to byl idnesovy kriplik Lancik, protoze je to uplne stejny druh psani, pokud vis koho mam na mysli:)
Reagovat
carolyn
já myslím že je úplně jedno kdo je kdo, faktem zůstává, že admin tady na to sere :-/
Reagovat
carolyn
kdyby jen u jejich článků, ale ted už se to objevuje snad u každého, byli doby, kdy nám Broz nadával, za to že nepíšeme k tématu.....a ted at, je tu jaký koli článek o kom koli, řeší se tam jen jedno - Fedex, to by se ted Broz asi musel zbláznit.....:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si tim prakticky jistej, protože jsem si s Barnym párkrát vyměnil email a myslim si, že mám představu, kam je schopnej zajít a proč to dělá ;) a kam by už nešel. Dále jsem z toho vyrozuměl, že už nemá tolik času tady vysedávat, to je další věc. Jinak, co je za imitátora na idnes nevim, ale máme mezi tzv. Rafa fans, magora, kterej si vypůjčí přezdívku a styl psaní nějakýho fanouška z lidé.cz, tenisportal.cz a pod., za kterýho pak píše šíleně sprostým stylem komentáře všude možně a dotyčnej je pak za blbce :D. Takže nějakej podobnej psychopat se tady pohybuje, jestli jich je víc, nevim... ale že je tohle Barney, tomu opravdu nevěřim.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, jak se zdá, opět došlo na moje slova. Pan egoista Federer za chvilku vypadne z elitní stovky a většina elegánovců skončí na kapačkách. Už se těším, až se zase pobavím během RG, když elegán vylítne ve 2.kole nebo 3.kole.
Reagovat
smazaný uživatel
stačí mi co federer dokázal kterej tenista toho dokázal víc než federer a to že mu to na antuce nejde neznamená že nevyhraje wimbledon
Reagovat
smazaný uživatel
Elegán prej vyhraje Wimbledon. :DDDD

To se ti může leda tak zdát, ty fanatiku. Loni vyhrál jenom proto, že Roddick zkazil jeden hloupej bekhendovej volej, když měl setbol v tie-breaku druhého setu. Kdyby tenkrát nezkazil ten volej, vyhrál by celý turnaj, neboť ve čtvrté sadě toho švýcarského aroganta porazil. Výsledek by tak byl 3-1 na sety a elegán by pravděpodobně brečel, jako na AO.

Jenže zázraky se dějí, a toho švýcarského egoistu opět doprovázelo štěstí. Doufám, že letos po zbytek sezony nevyhraje ani jeden turnaj, čímž se zvýší šance jeho výpadku mezi absolutní outsidery.
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoliv Djokovič nedokázal porazit Verdaska, elegána dokáže vždy porazit - i kdyby měl zlomenou nohu. Egoista je totiž neskutečně slabej a každej průměrnej hráč ho pokaždé vystřelí z šortek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoliv Djokovič nedokázal porazit Verdaska, elegána dokáže vždy porazit - i kdyby měl zlomenou nohu. Egoista je totiž neskutečně slabej a každej průměrnej hráč ho pokaždé vystřelit z šortek.
Reagovat
smazaný uživatel
skvělý a krásný zápas Djokoviče s Verdascem.... opravdu to lahodilo oku diváka... co víc si přát než takovýhle super zápas... už to byl skoro ten starý známý Djokovič, fantasticky bojoval, vracel míče, snažil se možná hrát o něco víc než Verdasco, ale ten má letos na antuce famózní formu... po Nadalovi asi nejlepší... hrál trpělivě, a to se mu vyplatilo... skvělé údery... možná si to vítězství o něco málo víc zasloužil.. ale fantastický zápas!
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker mi dnes přišel úderově lepší, ale má to zatím v hlavě, i Verdasco řekl, že byl dnes psychicky lepší. Jinak to byla parádní bitva a podobnou očekávám i s Ferrerem, který sice postoupil relativně snadno, ale Verdasco je poslední dobou hodně úspěšný a je to vidět na jeho sebevědomí, takže bych se spíš přiklonil k němu. Jinak titul vyhraje Nadal, tady není co řešit, a myslím že zvládne i Madrid. A mimochodem, když se dívate na výsledky Španělů na antuce, může s nimi někdo vůbec v DC na tomto povrchu hrát a neprohrát 0:5?
Reagovat
smazaný uživatel
Ukazal ze ma formu ten prvy set si myslim ze keby vyhral Wawrinka ktovi eci by aj nepostupil. V prvom sete vyhral na ziskane lopticky Wawrinka. Skoda ze v druhom sete uhral iba 1 game. Kazdopadne ukazal ze aj Rafa nie je neporazitelny, zajtra v SF si nemyslim ze by mal mat problemy predsa len Lopez kvalitativne nemoze stacit a Gulbis s jeho rizikovym tenisom sa proti Rafovi vyhadze to som si isty, dalej Verdasco pripadne vo finale tiez sa vyhadze- plus Verdasco sa Rafu boji a vsetky jeho vyhlasenia o Rafoivi aky je o level lepsi plus jeho bilancia dako 10 prehier, cize jediny kto by ho moohol potrapit je vo finale Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. David už dokázal hrát s Rafou na antuce relativně vyrovnané zápasy a vzít mu aspoň set. A momentálně má skvělou formu. Dělá mi radost. Takhle dobře už hooodně dlouho nehrál. Dneska Tsongu vymazal. Zítra dá Verdasca ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezastavitelný Nadal ve finále. Myslím si že Rafu porazí: a)někdo, kdo bude mít svůj životní den, a bude hrát na maximální riziko, všechno mu bude vycházet. Pravděpodobnost 3%. b)ten, kdo proti němu bude hrát, když bude nějak zraněný. Pravděpodobnost 20%. c)Davyděnko ve formě jako na turnaji mistrů, a taky bude mít svůj den. Pravděpodobnost 8%. d)Ivo Karlovič. Dá 120 es, a promění 2 breakbally ze 2. Pravděpodobnost 1%. Jenom uváha z nudy pro pobavení.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte jestli někde bude finále v přímém přenosu? Na Nova sport to má jít pouze ze záznamu. Dík za info
Reagovat
pgbass
Verdasco se ňák rozjel:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite nekdo, jak hraje Rafa s Wawrinkou? Jsem v praci a vidim jenom live scores, ale ty statistiky se mi zatim nelibi...
Reagovat
carolyn
2:2 - 40:40
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuji :-), ja jsem ale myslela spis herni projev, jak to vypada... Vysledky vidim, i statistiky a ty jsou dost bidne pro Rafu, tak jsem jen chtela vedet, jak vypada na kurtu...
Reagovat
carolyn
jj promin já to nedočetla :-)
já to ted taky pustila, chceš livko?
Reagovat
smazaný uživatel
Moc dekuji za nabidku :-), ja mam ucet na bet365, ale v praci to mame blokovane :-(, jsem odkazana jen na ty live scores... a jeste tu budu 2 hodiny, budu rada, kdyz uvidim neco ze zapasu Gulbis - Lopez, ach jo...
Reagovat
carolyn
tady to máš bez registru, tak jak chceš noo, já vím jak je to na prd v práci :-/
http://www.fromsport.com/c-4.html
Reagovat
smazaný uživatel
Juuu, diky, diky, diky :), tohle funguje :-), jupiii
Reagovat
carolyn
:-)
není zač
Reagovat
smazaný uživatel
Ale je ;-)
Reagovat
carolyn
aspon to v práci rychlejš uteče :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo :-), uz tu nemam, co na praci, protoze vsichni nadrizeni odesli domu, ale do tech 9 si to tu bohuzel musim odsedet :-)
Reagovat
carolyn
To znám :-(
ještě hodku to je za chvilku, hlavně že je na co koukat:-)
Reagovat
carolyn
no já musím jít uspat tu malou havět :-) tak se měj at to utíká
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo, nakonec Rafa vyhral :-), dekuji jeste jednou za ten link a preji hezky vecer :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyslovene 3setova bitka. Skoda ze postupit mohol iba jeden. Verdasco na moje prekvapenie furt hraje dobre a necitit na nom zatial tu unavu lebo hraje uz treti tyzden nonstop. Ocakavam zajtra podobny 3setak s Ferrerom. Djokovic snad sa nadobro dostal z tej svojej ubohej formy lebo posledne jeho antukove vystupenia vyzerali na urovni- dneska prehra v 3 setoch s Verdasacom a predtym vypadol v Monte Carle tiez s Verdascom sice jednoznacnejsie ale bol az v SF na Masters co sa ceni. Cize snad uz sa nakopol a na RG da SF, QF cakam od neho urcite.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist