Argentinec Etcheverry v Santiagu smetl Lajoviče a je poprvé v semifinále

4. 3. 2023, 08:37
Aktuality 0
ATP SANTIAGO - Argentinsko-srbská čtvrtfinále na antuce v Santiagu vyhráli tenisté z Jižní Ameriky. Tomás Martín Etcheverry den po nejcennějším skalpu smetl Dušana Lajoviče a poprvé postoupil do semifinále turnaje ATP. V něm narazí na krajana Sebastiána Báeze, který si poradil s Laslem Djerem. Druhou semifinálovou dvojici vytvořili domácí Nicolas Jarry a Španěl Jaumem Munar.
Tomás Martín Etcheverry (© Chile Open)

Ještě nedávno byste výhry téměř dvoumetrového Tomáse Martína Etcheverryho na turnajích ATP spočítali na prstech jedné ruky. Nyní už má ale na kontě výher deset a překonává svá maxima.

Před dvěma týdny na domácí antuce v Buenos Aires si zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP a včera v chilském Santiagu 23letý argentinský antukář postoupil dokonce poprvé do semifinále. V boji o něj smetl 6-1 6-2 Srba Dušana Lajoviče a navázal na svůj dosud nejcennější skalp, když v předchozím kole vyřadil 32. hráče světa Francisca Cerúndola.

Etcheverry, který se poprvé posune do Top 70 světového žebříčku, si o finále zahraje s krajanem Sebastiánem Báezem (h2h 2-3). Třetí nasazený Argentinec ve čtvrtfinále zdolal 7-6 6-4 Srba Lasla Djereho a svou bilanci na turnajích v Chile (včetně kvalifikací a challengerů) od začátku roku 2021 vylepšil na 28-3.

"Cítím se tady opravdu příjemně. Lidé, všechno. Po každém zápase říkám to samé, ale je to tak," usmíval se 22letý Báez, jenž otočil vývoj druhého setu z 1-3 na 6-4. 

Báez, který v Santiagu obhajuje loňské finále, před třemi týdny na domácí půdě v Córdobě utnul černé období a získal druhý titul na okruhu ATP. Nyní bývalý nejlepší junior světa a finalista chlapeckého Roland Garros 2018
usiluje o celkově 5. finále a opět na antuce.

Jaume Munar ve čtvrtfinále zdolal 6-3 3-6 6-2 Brazilce Thiaga Monteira a poprvé od května 2021 vyhrál na turnaji ATP tři zápasy po sobě. O teprve druhé finále si 25letý Španěl zahraje s domácím Nicolasem Jarrym, který otočil souboj s Němcem Yannickem Hanfmannem a do semifinále postoupil druhý týden po sobě. Před sedmi dny v Riu v něm neudržel vedení proti Carlosi Alcarazovi.

• ATP 250 SANTIAGO •
Chile, antuka, 718.245 dolarů
páteční výsledky (03. 03. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Báez (3-Arg.) - Djere (6-Srb.) 7-6(4) 6-4
Etcheverry (Arg.) - Lajovič (Srb.) 6-1 6-2
Munar (Šp.) - Monteiro (Braz.) 6-3 3-6 6-2
Jarry (Chile) - Hanfmann (Něm.) 3-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist