Atlanta: Isner se vrátil výhrou a diváci viděli celkem 62 es. Dařilo se i dalším Američanům

22. 7. 2010, 11:13
Aktuality 9
ATP ATLANTA - Poprvé od Wimbledonu, kde John Isner vyhrál nejdelší zápas tenisové historie, se Američan představil na turnaji ATP. V Atlantě do soutěže vstoupil jako druhý nasazený až ve 2. kole a souboj s kvalifikantem Gillesem Müllerem z Lucemburska nabídl další drama, které Isner vyhrál až po dvou a půl hodinách.
John Isner

John Isner si zřejmě na dlouhé maratonévé zápasy potrpí. Koncem července společně s Francouzem Mahutem ve Wimbledonu předvedli rekordní jedenáctihodinový zápas, který se rozložil do tří dnů a Isner vyhrál až v pátém setu 70-68. V druhém kole mu pak chyběly síly a s De Bakkerem hladce prohrál.

Zápas už byl zapsán do tenisové Síně slávy v Newportu a získal první cenu ESPY za rekordní výkon. V nominaci přitom byl také Roger Federer s rekordním 15. grandslamovým titulem nebo čas 9,58 sekundy běžce na 100 metrů Usaina Bolta.

Pětadvacetiletého Isnera si zvali pořadatelé různých sportovních akcí, ale i do televizních show. Až po měsíci ho fanoušci zase mohou vidět na kurtech.

Aktuální americká dvojka vstoupila do turnaje v Atlantě, který je prvním přípravným na US Open, až ve druhém kole, neboť čtyři nejvýše nasazení tenisté měli volný los. Na Isnera čekal Lucemburčan Gilles Muller, jehož hra je rovněž založena na tvrdém servisu.

A podle toho také jejich zápas vypadal. A možná, kdyby na sebe narazili ve Wimbledonu, byl by z toho další mnohahodinový souboj. Za celé utkání došlo k jedinému brejku v prvním setu, ale i když Isner ani jednou Mullerův servis neprorazil, zdolal svého soka po dvou a půl hodinách 4-6 7-6 7-6. 

Isner nastřílel 33 es, Muller jen o čtyři méně. V rekordním zápase však bylo k vidění celkem 215 nechytatelných podání. 

"Byl jsem schopný hrát dobře, když jsem to potřeboval. A také mi hodně pomohlo publikum, třeba když jsem prohrával 15-40," řekl Isner. "Byl to první zápas a hned proti levorukému soupeři se skvělým servisem. To se pak v zápase moc do rytmu nedostanete," dodal vítěz lednového turnaje v Aucklandu.

Isnera v pátek čeká krajan Michael Russell, jenž se probudil ze zpackané úvodní sady a Němce Rainera Schüttlera nakonec zdolal 1-6 6-2 7-5.

Russell se s Schüttlerem utkal dvakrát během 14 dní v roce 2001 a neuhrál ani set. Od té doby na sebe nenarazili. S Isnerem prohrál také všechny tři vzájemné duely, naposledy letos v Miami 6-7 6-2 6-7. 

Dent je po pěti letech ve čtvrtfinále
I druhou známou semifinálovou dvojici utvořili Američané. Skvělou formu potvrdil Mardy Fish, který bez ztraceného servisu, když odvrátil všech šest brejkbolů, porazil 6-1 7-5 krajana Robbyho Ginepriho a vyhrál teprve druhý ze sedmi vzájemných duelů.

Osmadvacetiletý Fish od French Open vyhrál už 13. z patnácti zápasů. V Queen`s Clubu padl až ve finále s Querreym, před 14 dny na trávě v Newportu pak zkompletoval sbírku titulů ze všech povrchů.

V Atlantě bude hrát o semifinále s Taylorem Dentem, jenž po setech 4-6 6-2 6-0 porazil nováčka loňské sezony Horacia Zeballose a poprvé od podzimu 2005 postoupil do čtvrtfinále.

Dent je mezi nejlepší osmičkou navzdory 22 dvojchybám, které v úvodních dvou kolech spáchal. "Bohužel, dvojchyby jsou slabinou mé hry. Vždy tak odevzdám několik bodů úplně zadarmo," lituje devětadvacetiletý Američan, kterýv letech 2006 až 2008 kvůli vážnému zranění zad více než dva roky nehrál.

"Snažím se na podání pracovat, piluju první i druhé servisy," dodal hráč, jehož největším úspěchem za poslední dva roky bylo loňské osmifinále na Masters v Miami. Během kariéry získal čtyři tituly a v žebříčku byl nejvýše jednadvacátý.

Největší favorit Američan Andy Roddick do hry zasáhne až dnes duelem s krajanem Rajeevem Ramem. Turnajová trojka Lleyton Hewitt se utká se Slovákem Lukášem Lackem.

- ATP 250 ATLANTA (USA, antuka, 531.000 dolarů) -
středeční výsledky (21. 07. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Isner (2-USA) - Muller (Luc.) 4-6 7-6(6) 7-6(7)
Dent (USA) - Zeballos (4-Arg.) 4-6 6-2 6-0
Fish (6-USA) - Ginepri (USA) 6-1 7-5
Russell (USA) - Schüttler (Něm.) 1-6 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
skott
Zatim jsem nemel moc sanci koukat na prenosy z Atlanty, ale z toho mala, co jsem videl, si troufam rict, ze to bude Taylorova konecna v turnaji.Ac ho mam rad, tak vykony jak proti Blakeovi nebo Zeballosovi byli des a hruza.Nejen to obrovske mnozstvi dvojchyb, ale celkova hra vcetne bidnych voleju, tak nevim, co by musel vyvadet Fish, aby ho nesmaznul ve dvou setech.Po problemech z lonske sezony, to vypada, ze je definitivne zpatky a na betonech bude zas radit.Taylor mel stesti na los - James v soucasnosti prakticky ¨walkover¨ (otazka jestli se znova da jeste v 31 letech znovu dohromady, kolena ho prilis limituji a bez pohybu to neni on) a Zeballos po prechodu z antuky, taky nebyl tezky souper, zvlast kdyz konec uplne odchodil...Taylor si to zkratka komplikoval sam a pokud predvede to stejne s Fishem tak dostane 6-2,6-3 a bude rad;)
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, že ten tvůj arogantní elegán je nejlepší, ačkoliv to poslední dobou není vůbec vidět, protože ho dokáže ve čtyřech setech zdolat i takový hráč jako Berdych. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
misoSK
Isner-Muller, videl som prvy set a cast druheho, no okrem es a priamych bodov z podania toho vela vidiet nebolo...ale som rad ze Gilles je spat po zraneni a ze opat predvadza svoju hru, patri medzi mojich favoritov a uz sa tesim na jeho start na US OPEN(ak prejde kvalifikaciou), mohol by vyviest nieco podobne ako v 2008
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty by ses měl naučit od Fedexe, jak se chovat mimo kurt...de.bile
Reagovat
steve79
Už se nemůžu dočkat zápasů serie Masters. Jsem zvědavej v jaké formě bude Federer, přál bych si aby zase bojoval o vítězství a aby se vrátil zpátky na druhou pozici.
Reagovat
smazaný uživatel
V Torontu obhajuje stejně bodů jako Djokovič a v Cincinnati hráli spolu finále, které Roger vyhrál. Takže přibližně stejně bodů je čeká na obhajování.
Reagovat
steve79
No to máš pravdu, ale právě proto říkám že jsem zvědavej v jaký formě bude. Djokovič si myslím, že to semifinále udělá ale u Rogera je to jak na houpačce, budto vyhraje nebo je schopnej vypadnou ve druhém kole. Každopádně letošní výsledky na Masters jsou hodně špatné, akorát jedno finále v Madridu tuším.
Reagovat
smazaný uživatel
No děláš, jako kdyby Djokovič nebyl jak na houpačce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist