73 minut, 5 her a 0 es: Hrdina Isner den po rekordu nestíhal

25. 6. 2010, 14:38
Aktuality 13
WIMBLEDON MUŽI - John Isner, který včera po více než 11 hodinách vyhrál nejdelší tenisový zápas historie, podle předpokladů už síly na zápas druhého kola nenašel. Američan na kurtu vydržel jen 73 minut, během kterých nezaznamenal jediné eso a s Holanďanem De Bakkerem prohrál 0-6 3-6 2-6.
Profily hráčů
John Isner

Vítěz nejdelšího utkání tenisové historie John Isner ve Wimbledonu dohrál. Viditelně znaveného Američana dnes snadno na londýnské trávě porazil v druhém kole Nizozemec Thiemo de Bakker 6-0 6-3 6-2. Zápas se hrál jen hodinu a třináct minut.

"Bylo to kruté," řekl Isner po porážce. "Od začátku to se mnou vypadalo bledě, neměl jsem šanci. Musím ale ocenit soupeře. Já byl pomalý. Nohám, ramenu, ...ničemu se moc nechtělo."

Isner porazil ve čtvrtek Francouze Nicolase Mahuta 70-68 v pátém setu. Duel 1. kola se protáhl na tři dny, trval 11 hodin a pět minut a hrálo se celkem 183 gamů.

"Je vůbec zázrak, že si ráno mohl vyčistit zuby," glosoval komentátor únavu 206 centimetrů vysokého Isnera před duelem s De Bakkerem, juniorským vítězem Wimbledonu z roku 2006.

Isnera dnes na dvorci číslo pět vítal ohromující potlesk. Do hlediště opět usedla jeho matka, ale pak už nastalo ticho. Vyčerpaný Isner neměl nárok uspět a prohrával jednu hru za druhou.

Po "kanáru" v první sadě si Američan nechal ošetřit krk. První game vyhrál až v deváté hře a zápas se pak trochu vyrovnal, ale na výhru mohl pomýšlet jen v případě, že by soupeř zápas vzdal. Především Isnerovo podání nebylo tak drtivé jako proti Mahutovi. V tenisovém maratonu Američan nastřílel 112 es, na De Bakkera nechytatelné podání nevyslal ani jedno.

"Muselo pro něj být těžké hrát, trápil se, ale já musel být pořád ve střehu. Když se dostane do brejku, tak nikdy nevíte, co se může stát. Proto jsem byl rád, že jsem v každém setu získal rychle jeho podání, které nebylo tak rychlé," řekl De Bakker. "Dá se říci, že jsem měl štěstí, že jsem proti němu hrál ve druhém kole."

Pětadvacetiletý Isner se pak podle očekávání odhlásil ze čtyřhry, kterou měl hrát společně s krajanem Samem Querreyem.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
páteční výsledky mužů

Dvouhra - 2. kolo:
De Bakker (Niz.) - Isner (23-USA) 6-0 6-3 6-2 esa: 11 - 0
dvojchyby: 1 - 2
vítězné údery: 25 - 20
nevynucené chyby: 5 - 32
využité brejkboly: 7/13 - 0/0
vítězné míčky: 87 - 46
čas: 1:13 hodin

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Istomin hraje velice dobře, bude to těžkej zápas. Doufejme, že to Tomáš ještě otočí. De facto lze říci, že jej Istomin ze základní čáry přehrává. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
... eště že tak. :-)

Uvidíme, jak to bude pokračovat. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mě je ho taky líto a nechápu pořadatele, že jeho zápas nepřesunuli na zítřejší den !!!
Reagovat
Vojtiik
protoze tohle byl zapas 2heho kola, pricemz dneska uz se zacinaji hrat zapasy 3tiho kola, jedna cast pavouka by chytila skluz a musely by zapasy dohravat v pozdejsich dnech, tim by mela jedna cast pavouka nahustenejsi program nez druha a poradatele by byli narceni z toho ze nadrzujou federerovi, protoze ma delsi pauzu mezi zapasy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
no spíš mě překvapilo, že Isner musel hrát hned od 13:00... asi se zas pořadatelé báli dlouhýho zápasu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chudak, je mi ho moc lito :-(.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda ho necakal som ze az takto dopadne- vedel som ze ak sa pojde do 4-5setov tak odpadne ale ze takto nebude stihat od zaciatku to ne. Isner dal 0 es v celom zapase tak to je fakt sok-chlap co drzi rekord so 112:D. Nechcapem ze nemal silu na to aby aspon raz trafil k lajne 220km co by urcite bolo eso to fakt nechapem. Smola je aj to ze od Isnera som este po zrebe mal ocakavania ze on bude ten co posle Nadala domov v 4.kole - urcite ak by dobre serviroval mal by velke sance-napr. aj Haase prvy set ked dobre podaval vyhral s Rafom. De Bakker ale tiez si zasluzi ist dalej je to mlady hrac ktory ma tiez potencial-byvaly super hrac v juniorke 1ka. Mozno prave De Bakker potrapi Rafu pripadne ho vyradi
Reagovat
smazaný uživatel
na rafu si pocka Soderling
Reagovat
smazaný uživatel
Tezko-vsadime se?
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký těžko? Rafa sice může porazit kohokoli, ale také může kdokoli porazit jej!
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasny,ze muze jej porazit kdokoli,ale to je jako u toho Federera,na GS jen nekdo vyvoleny!Pred pul rokem bych se trepal pred slovem Soderling,dnes si nemyslim,ze by to bylo tak jednoduchy!Ale Soderling urcite spis nez DE Bakker,tomu Rafa dal v M.C. 6:0,6:1,byla to antuka sice,ale nemyslim si to
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo netvrdí, že to bude jednoduchý. Ale pokud Soderling bude dobře servírovat, bude to mít Nadal hodně těžký. Soda zatím vypadá, že je ve velmi slušné formě, rovněž Nadal má tu svou klasickou formu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist