Barcelona bez Čechů: Rosol prohrál, Štěpánek odstoupil

23. 4. 2012, 13:27
Aktuality 9
Turnaj mužů v Barceloně je už po dnešku bez českých tenistů. Den poté, co se Tomáš Berdych odhlásil, udělal totéž i Radek Štěpánek, a Lukáš Rosol nestačil v prvním kole na Francouze Paireho.
Lukáš Rosol

Radek Štěpánek měl dnes nastoupit k utkání 1. kola proti domácímu Rubenu Ramirezi-Hidalgovi, kvůli žaludečním potížím se však těsně před utkáním z turnaje odhlásil.

Místo desátého nasazeného hráče se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser Eduardo Schwank z Argentiny. Ten svou šanci využil a po třísetové výhře nad Španělem Ramirezem-Hidalgem postoupil do dalšího kola.

Po vítězném čtvrtfinále Davis Cupu proti Srbsku si tak třiatřicetiletý Štěpánek zahrál na okruhu ATP jen jednou; v minulém týdnu v Monte Carlu vypadl v prvním kole.

Před French Open, které startuje 27. května, by rodák z Karviné měl absolvovat ještě tři přípravné turnaje. Příští týden je přihlášen na antuku do Mnichova, ze kterého zamíří na dva podniky Masters 1000 do Madridu a následně do Římě.

Spokojený z Barcelony nebude odjíždět ani Lukáš Rosol. Ten má za měsíc na French Open obhajovat loňské třetí kolo, ale vstup do antukové sezony se mu nepovedl. Před dvěma týdny v Praze sice za rozhodnutého stavu porazil Srba Troického, na turnajích se mu však nedaří; v Monte Carlu nepřešel přes první kolo kvalifikace a další porážku si připsal i tento týden v Barceloně.

V duelu s Benoitem Pairem držel šestadvacetiletý český tenista krok až do stavu 3-3, kdy poprvé přišel o podání. Francouz byl při svém servisu suverénní, za celý úvodní set prohrál na podání jedinou výměnu, a díky dalšímu brejku získal úvodní sadu poměrem 6-3. V dalším dějství diváci čekali na první brejkbol až do dvanáctého gamu, kdy si Lukáš Rosol musel udržet podání, aby set poslal do zkrácené hry. Zdramatizovat zápas už se mu nepovedlo: Paire si vypracoval tři mečboly a po 57 minutách hned první proměnil.

Turnaj ATP 500 tak v Katalánsku pokračuje už bez české účasti, již včera kvůli problémům s ramenenm odřekl svou účast i Tomáš Berdych.

První letošní výhru na antuce zaznamenal Milos Raonic. 11. nasazený Kanaďan, který poslední měsíc léčil zraněný kotník a před týdnem v Monte Carlu vypadl hned v 1. kole s Montaňésem, porazil 6-4 7-6 Kolumbijce Alejandra Fallu a letošní bilanci vylepšil na 18-4.

"Udělal jsem dobrý krok vpřed. Několik týdnů jsem byl schopný dobře trénovat, obzvlášť minulý týden v Monte Carlu. Ale zápas se mi tam nepovedl, bylo to pro mě velké zklamání," vrátil se Raonic k třísetové porážce s Montaňésem. "Ani dnes to nebyl nejlepší den, ale jsem šťastný, že jsem dokázal vyhrát. Falla je dobrý hráč, klíčem k úspěchu byl můj servis," komentoval jednadvacetiletý Kanaďan. 

Ve druhém kole se Raonic utká s Andrejevem, nebo Junqueirou. "Teď je mým cílem vyhrát další zápas. Zlepšení je nejdůležitější, ale nyní chci získat další šanci vyhrávat."

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 2.072.500 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Paire (Fr.) - Rosol (ČR) 6:3, 7:5, Raonic (11-Kan.) - Falla (Kol.) 6:4, 7:6(7:3), Giraldo (Kol.) - Istomin (18-Uzb.) 7:6(7:3), 6:4, Stachovskij (Ukr.) - Donskoj (Rus.) 6:2, 6:3, Sousa (Por.) - Kunicyn (Rus.) 7:6(7:5), 6:3, Darcis (Bel.) - Golubjov (Kaz.) 4:6, 7:6(7:2), 7:6(7:5), Delbonis (Arg.) - Bedene (Slov.) 6:3, 7:5, Nieminen (Fin.) - Martí (Šp.) 6:4, 6:1, Schwank (Arg.) - Ramirez-Hidalgo (Šp.) 2:6, 6:4, 6:0, Krajinovič (Slov.) - Cervantes (Šp.) 6:2, 6:4, Roger-Vasselin - Robert (oba Fr.) 6:2, 6:3, Haase (Niz.) - Bubka (Ukr.) 6:1, 3:2 skreč B., Montaňés (Šp.) - G. Granollers-Pujol 7:5, 6:2.

 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Řekl bych že Rosol asi to 3. kolo neobhájí. Neví někdo na jaké místo se asi propadne?
Reagovat
Fandina
Přeji mu aby RG obhájil, to je jasné, o DC hrál dobře a bylo to na antuce, ale když ho neobhájí, tak se asi vrátí někam nad stovku, kde byl vloni před RG, ale Lukáš ještě také musí obhajovat v květnu vítězství na Štvanici. Bude muset zabrat, to jo, ale když to šlo vloni, tak letos by moh přidat ještě nějaká vítězství navrh tak ... držím palce
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho nechápu, proč nejede na nějakej ten challenger ..
Reagovat
smazaný uživatel
Nad tím jsem taky přemýšlel. Na challengeru by měl rozhodně větší šanci než na turnaju ATP World tour 500 v Barceloně. Nebo to třeba mohl zkusit na 250ku v Bukurešti...
Reagovat
Fandina
Ty challengery jsou míň hodnocené než nejnižší ATP a konkurence na nich může být velká, viz například letošní Štvanice za pár dní a taky rozhoduje pavouk, tak třeba proto Lukáš vybírá ATP, když je momentálně do 80 místa, tak navíc na těch nižších APT může být nasazen a neprobíjet se tam kvalifikací ... úsměv
Reagovat
Madrileno
Vsazet na tohodle zoufalce, je jak hazet prachy do kanalu :-(
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13A
Arriadia - frekvence 10873 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
30 stupňů západně: Hispasat 1D
Feed OVERON E123 VIA1 (centr) - frekvence 11540 MHz, symbolrate 5632, polarizace V, parabola 80 cm
Feed OVERON E123 VIA2 (kurt č.1) - frekvence 11550 MHz, symbolrate 5632, polarizace V, parabola 80 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Takové frekvence jsem na Hispasatu 1D nenašel a nejsou ani v přehledu programů a frekvencí na webu Parabola
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist