Berdych v Barceloně hrát nebude, chce šetřit rameno

22. 4. 2012, 18:48
Aktuality 2
Tomáš Berdych nebude příští týden startovat na antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně, kde měl být nasazenou čtyřkou. Český tenista se z přípravy na French Open odhlásil kvůli problémům s ramenem.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych včera v semifinále turnaje Masters 1000 potrápil světovou jedničku Novaka Djokoviče, se kterým ale neudržel vedení 1-0 na sety a v šestém letošním zápase na antuce utrpěl první porážku

Druhý letošní turnaj na antuce měl český tenista absolvovat příští týden v Barceloně, z podniku kategorie ATP World Tour 500 se ale odhlásil. "Vzhledem k tomu, že rameno není na 100% v pořádku jsem se odhlásil z turnaje v Barceloně. Nechci to podcenit," píše Berdych na svém Facebooku. 

Šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí by tak před French Open, které začíná 27. května, měl absolvovat ještě turnaje Masters 1000 na 'nechtěné' modré antuce v Madridu (od 6. května) a Římě (od 13. května).

Ještě než turnaj v Barceloně (pavouk dvouhry) začne, omluvili se pořadatelům na poslední chvíli také Brazilec Thomaz Bellucci (svalové zranění) a Argentinec Juan Ignacio Chela (achilovka).

Bez českých tenistů se ovšem na katalánské antuce hrát nebude. 10. nasazený Radek Štěpánek soutěž zahájí proti domácímu Rubenu Ramirezi-Hidalgovi a ve 2. kole by se mohl dočkat odvety za pouhých pár dní starou porážku s Jarkkem Nieminenem. Druhým želízkem v ohni je Lukáš Rosol, který odstartuje soubojem s Francouzem Benoitem Pairem.

Největším favoritem je šestinásobný šampion a čerstvý vítěz z Monte Carla Rafael Nadal. Jeho největšími konkurenty budou Andy Murray a David Ferrer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
za to můžou příliš těžké míče.
Reagovat
tommr
podobně se z Barcelony na poslední chvíli odhlásil i v předchozích dvou létech. Asi se mu tam moc nelíbí ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist