Bartoliová a Cibulková v Oeiras překvapivě končí

30. 4. 2013, 16:43
Aktuality 7
Překvapením na úkor papírově největší favoritky turnaje začal dnešní den ženské soutěže v portugalském Oeiras. Francouzka Marion Bartoliová nestačila na Shuai Peng, které podlehla 0-6 6-1 a 4-6. Večer pak vypadla i turnajová dvojka Slovenka Dominika Cibulková.
Marion Bartoliová

Duel se Shuai Peng byl pro světovou čtrnáctku Marion Bartoliovou první na antuce v této sezoně. A hrdinka nedávného barážového duelu Fed Cupu s Kazachstánem svou letošní antukovou premiéru odstartovala mizerně: v prvním setu neuhrála jediný game a poprvé v tomto roce dostala ostudného 'kanára'.

Do další sady vstoupila 14. tenistka světa o poznání lépe. Po rychlém brejku sice znovu přišla o servis, sama ale čínské soupeřce postupně prolomila všechna podání a vynutila si třetí set. V něm ale favoritka obrat nedokonala: rozhodující dějství rozhodl jediný brejk v sedmé hře, po němž se Shuai Peng dostala do vedení, které už udržela.

"Jsem spokojená, že jsem vyhrála i v takovém větru," řekla po utkání Číňanka, které její soupeřka ulehčila práci osmi dvojchybami. "Navíc tu docela poletovala antuka, o to to bylo těžší," dodala Shuai Peng.

Bartoliová, která v nepovedeném úvodním setu zaznamenala jediný vítězný úder a šest nevynucených chyb, připsala rychlé vyřazení přechodu na pomalý povrch. "První zápas na antuce je pro mě vždycky obtížný. Dost mi dělal problém dostat se do hry," přiznala Francouzka. "(Shuai Peng) hrálo hodně dobře. Dala jsem do toho všechno a ve druhém setu už jsem byla schopná zahrát pár dobrých úderů. Třetí set pak byl těsný. Byl to pro mě hodně těžký los, ale asi je lepší, když takovéhle zápasy člověk odehraje na začátku antukové sezony a pak má možnost se zlepšit," uvedla Francouzka.

První letošní turnaj na antuce skončil už v 1. kole také pro Dominiku Cibulkovou. Druhá nasazená Slovenka sice v duelu s Urszulou Radwaňskou vedla 6-2 a 4-3 a měla brejkbol, jenže ho neproměnila a naopak prohrála 5 gamů v řadě. V rozhodujícím dějství se ještě dokázala dostat znovu do vedení 4-3, opět však závěr dějství nezvládla a po dvou a půl hodinách boje podlehla 6-2 4-6 4-6.

"Byl to těžký zápas a a já si ho udělala těžký sama sobě," komentovala zklamaná Cibulková. "Vedla jsem 6-2 a 4-3 a měla jsem brejkbol, ale najednou jsem změnila způsob hry a tím se to otočilo. Ale musím si ze zápasu odnést to pozitivní, protože set a půl jsem hrála dobře," dodala 15. hráčka světa.

Francesca Schiavoneová a Lourdes Domínguezová-Linová si v Oeiras dva dny po finále v Marrákeši zopakovaly souboj také na antuce v Portugalsku a znovu se z výhry radovala zkušená Italka. V pátém vzájemném duelu sice poprvé ztratila set, přesto zvítězila 6-2 4-6 6-3 a vyhrála tak už šestý zápas v řadě.

Výsledky - Oeiras - ženy (antuka, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Shuai Peng (Čína) - Bartoliová (1-Fr.) 6:0, 1:6, 6:4, U. Radwaňská (Pol.) - Cibulková (2-SR) 2:6, 6:4, 6:4, Pavljučenkovová (3-Rus.) - Peerová (Izr.) 6:4, 6:4, Puigová (Portoriko) - Görgesová (8-Něm.) 7:6 (7:3), 6:2, Voskobojevová (Kaz.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:4, Oprandiová (Švýc.) - Bertensová (Niz.) 6:3, 6:3, Kanepiová (Est.) - Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:3, Niculescuová (Rum.) - Paszeková (Rak.) 6:1, 6:3, Schiavoneová (It.) - Domínguezová-Linová (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3.


Čtyřhra - 1. kolo:
Foretzová/Hrdinová (Fr./ČR) - Erakovicová/Robsonová (N. Zél./Brit.) 6:3, 6:3.  Schiavoneová (It.) - Domínguezová-Linová (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
nouma
Dominika dokázala že i vyhraný zápas jde prohrát. Tak jako ve Fed Cupu s Ruskama. No škoda ale zase gratulace Urszule. Marion mi není vůbec škoda. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
chudák Marion... možná ji rozhodily ty pokusy o změnu trenéra..
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, chudák Marion....a já ji tolik miloval
Reagovat
freeteepek
Takle tu Petru nedožene:-) Navíc to skóre vypadá, jako kdyby hrála Petra. Možná má Marion taky nějaký trable s hlavou. Nebo bojuje s těžkou únavou.
Reagovat
smazaný uživatel
boj s zivotnim stereotypem by byl horsi... kdo vi?

Jinak Kaia - parada!!!
Reagovat
tommr
mě se zdá, že nám Marion trochu nakynula a má mírný potíže s pohybem ... :)
Reagovat
George_Renel
Jetli by to nechtělo vyměnit trenéra a vůbec celý realizační tým :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist