Bartoliová smetla Lisickou a ve Wimbledonu slaví první grandslamový titul!

6. 7. 2013, 16:32
Aktuality 347
Nečekaných zaváhání favoritek na letošním Wimbledonu využila k zisku prvního grandslamového titulu Marion Bartoliová. Francouzská tenistka ve finále porazila hladce Němku Sabinu Lisickou a v 28 letech slaví životní triumf.
Profily hráčů
Marion Bartoliová

Na startu letošního finále bylo jasné, že z letošního Wimbledonu vzejde nová grandslamová šampionka. Zatímco Marion Bartoliová si atmosféru grandslamového finále okusila užpřed šesti lety právě v All England Clubu, přemožitelka obou loňských finalistek Sabine Lisická se takhle daleko dostala poprvé.

Přesto byla mírnou favoritkou třiadvacetiletá Němka, která ve Wimbledonu každý z posledních čtyř startů proměnila vždy minimálně ve čtvrtfinále a jež o pět let starší Francouzku porazila ve třech ze čtyř vzájemných duelů. 

Realita na kurtu však byla taková, že na Lisickou dolehla atmosféra prvního grandslamového finále. Němka sice zahájila zápas brejkem, Bartoliová jí ale vzápětí oplatila stejnou mincí a po zbytek setu těžila z množství nevynucených chyb soupeřky. Při svém podání jí povolila uhrát už jen dva fiftýny a po půl hodině proměnila první setbol. 

Marion BartoliováLisická, jež ve 4. kole vyřadila obhájkyni titulu Američanku Serenu Williamsovou a v semifinále loňskou finalistku Polku Agnieszku Radwaňskou, si poprvé v zápase udržela podání až v úvodu druhé sady, před kterou se odešla zklidnit do útrob stadionu. Pak soupeřku přitlačila i při jejím podání, žádný ze čtyř brejkbolů ale nedokázala využít a Bartoliová opět začala na kurtu kralovat.

Francouzka získala další čtyři hry za sebou a za stavu 5-1 měla při podání soupeřky tři mečboly. Žádný ale neproměnila a vzápětí přišla i o svůj servis. První Němka ve finále Wimbledonu od roku 1999 po Steffi Grafové zabojovala a snížila na 4-5, při svém dalším podání už ale Bartoliová nezaváhala. Životní turnaj, na kterém neztratila ani set, zakončila čistou hrou a mečbol proměnila esem. 



Bartoliová tak získala premiérový grandslamový titul, cestou za ním však světová patnáctka nečelila žádné výše nasazené soupeřce, její papírově nejtěžší soupeřkou byla ve čtvrtfinále sedmnáctka hráčka světa Stephensová. Vedle stříbrného talíře získala šek na 1,6 milionu liber (téměř 49 milionů korun). 

"Jako malá holka jsem o téhle chvíli snila," řekla poté, co na kurtu převzala trofej jako první Francouzka po Amélii Mauresmové, která ve Wimbledonu zvítězila v roce 2006. "Vyhrát Wimbledon esem na závěr, to jsem si ale nepředstavovala ani v těch nejdivočejších snech," dodala Bartoliová. 

Marion Bartoliová a Sabine LisickáTrofeje se dočkala až při 47. grandslamovém startu. O dva tak překonala dosud nejdelší šňůru Jany Novotné, která v roce 1998 triumfovala rovněž ve Wimbledonu při 45. účasti na turnajích velké čtyřky. "V roce 2007 jsem to nedotáhla a vím, jaké to je. Sabine, jsem si jistá, že tu jednou budeš stát znovu. O tom není pochyb," vzdala hold soupeřce.

V žebříčku WTA se Francouzka v pondělí posune na sedmé místo před Petru Kvitovou, jež na londýnské trávě vypadla ve čtvrtfinále. Bartoliová tím vyrovná své nejlepší umístění z loňského ledna. 

Lisická stejně jako Bartoliová v roce 2007 uhrála ve finále jen pět gamů. "Všechno mě to úplně přemohlo," uznala po utkání sympatická Němka, která neskrývala slzy zklamání. "Všechna čest Marion. Už tohle zažila a dneska to zvládla perfektně. Zasloužila si to a já jen doufám, že taky dostanu ještě jednu šanci," dodala Lisická.

Jejím grandslamovým maximem bylo dosud wimbledonské semifinále z roku 2011, za finálovou účast inkasuje 800 tisíc liber (asi 24 milionů korun) a v žebříčku postoupí na 18. místo.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
sobotní výsledky žen (06. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
Bartoliová (15-Fr.) - Lisická (22-Něm.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

347
Přidat komentář
smazaný uživatel
To co včera předveda Lisická ( brečet během zápasu) bylo téměř neomluvitelné . Bože ...taky bych brečel kdybych měl dostat 20 mega za prohrané finále . Pochopím ,že jí to mohlo být líto. Ale je to jenom sport . Co mají dělat lidé ,kteří mají smrtelnou nemoc a nemají skoro žádné peníze.To jsou teprve problémy a ne nějáký tenisový zápas. At se trochu ta holka zamyslí nad sebou a nad skutečnými problémy .
Reagovat
Frick
http://instagram.com/terezamartinec#

Hm, ta tedy není upjatá. :-) Kvítku by se v takto v prádle asi moc fotit nechtělo. :-D No ale bylo by to hezký, kdyby došlo ke shození pneumatiky :-D Si tak řikám, že kdyby vyloženě chtěla se toho zbavit, zda by to dokázala. Ona třeba má k sobě nějakýho specialistu přes výživu?
Reagovat
smazaný uživatel
ten odkaz, to je nějaká reklama na tuctovost? Strašný.
Kvitová mi přijde mnohem pohlednější, pneumatika, nepneumatika..
Reagovat
Roger_Federer
Pročetl jsem si celou diskuzi a podival bych se na to ješte z jineho uhlu a to jsou penize..

Takže, tenis je sice sport, ale taky jejich "prace", za kterou dostavaji neuveřitelne odmeny, o kterych se jinym smrtelnikum ani nezda, at pracuji dobře nebo špatne..

Myslim, že na tento aspekt se často zapomina..
Za předvedeny vykon(praci) si holky zaslouži dohromady 70 milionu?
Reagovat
smazaný uživatel
dakto si zasluzi dakto nie
Reagovat
Jan
Jisté je, že nezaslouží. Je to silně nadhodnocené.
Reagovat
VlS
Kdo si zaslouží a kdo ne je nekonečná zbytečná debata. Důležité je kdo má a kdo nemá
Reagovat
smazaný uživatel
Je to prvykrat co vo vzajomnom zapase

Andy - Novak
favorizujem Andyho
Reagovat
dadaft
monty25
tak jsem si to teď pročetl, a ta má včerejší vsuvka bylo jinými slovy řečeno, cos tady tvrdil níž. ))
v mnohém si rozumíme.

quesh
ta bouře, která tady vznikla kvůli tvému prohlášení, že by Petra na Lisickou i Bartoliovou "v klidu měla", je zajímavá.
zdá se mi, jako by byla vyživována i nejistotou, jestli Wimbledon vyhrála skutečně ta (momentálně) nejlepší hráčka.
osobně o tom nepochybuji.
vždyť Bartoliová porazila třeba Stephensovou!!!
vynechme pro teď žebříček - jak hrála na turnaji Sloane?
v prvním kole jsem ji sledoval opravdu bedlivě, protože hrála s mou kapitánkou ----- do zápasu vstoupila skvěle, než se Jamie vzpamatovala, už se vezla o potvrzený brejk.
od půlky setu začala hrát Hamptonová OPRAVDU dobře, přesto přes příležitosti nedokázala zachránit set ani jít na slibné vedení 4:1 ve druhém....... a prohrála.
Sloane se skvěle pohybovala, hrála to všechno až k základní čáře a opravdu dobře umisťovala, žádné míče zadarmo ........ už tehdy jsem si myslel, že by v semifinále ostudu neudělala a myslím si to i teď!
pak Sloane, mimo jiné, porazila výborně hrajíci Petru Cetkovskou................
....... atd. atd. .................... a tuhle Sloane (mimo jiné) Marion dokázala cestou porazit..................

vlastně ani nevím, proč to píšu.
byl to takový "jiný" Wimbledon, jestli už někdo má plakat, tak je to podle mě Agnieszka Radwańska (ne Petra queshi), ale rád bych připomenul alespoň pár parádních zápasů, než na ně sedne prach::::::
Lisická - Williams
Lisická - Radwańska
Li Na - Zakopalová
Pironkova - Martić
Záhlavová-Strýcová - Rybáriková
Radwanska - Keys
Stephens - Hampton
Stephens - Cetkovská
Stephens - Petkovič
Bouchard - Voskoboeva
a další. ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
S tou Radwanskou souhlas. I když sem jí nikdy moc nefandil, je to určitě největší nešťastnice celého turnaje. Tahle příležitost se hned tak opakovat nemusí. Ale stejně si myslím, že jednou nějaký ten grand slam vyhraje.
Reagovat
Frick
Vesely-Mayer 6:4 2:6 1:6... Dnes to bylo nad moje sily. Cely tyden jsem bojoval s anginou, pod praskama. Chtel jsem se za kazdou cenu dostat na US Open a do prvni svetove stovky, coz se i podarilo, dnes byl pro me ale Florian přilis tezkym souperem, ja uz jsem dychal z posledniho a on zahral solidni zapas a zaslouzene vyhral! ;) Dekuju vam za skvelou podporu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pročítám zdejší diskuse a mnohdy nad kategorickými stanovisky, co kdo může a nemůže hodnotit u každého jednotlivého hráče se musím smát. Především bych rád poznamenal, že profesionální sport je jaksi postaven na tom, že ze zájmu diváků (televize, přímí návštěvníci, reklamy apod.) se generují velké peníze, ze kterých aktivní aktéři, tedy hráči získávají nemalý podíl. Jinými slovy, dělají tu práci pro nás, abychom byli ochotni ty peníze do koloběhu dávat. Jsou tedy zprostředkovaně placeni z našich peněz. Protože kdyby nebyl zájem, nebyly by např. prodaná televizní práva. Tímto si také kupujeme jejich strpěné porozumění pro naše kritiky, hodnocení jejich práce, vniknutí do jejich soukromí a pod. Proto, vyjmu-li jakoukoliv vulgaritu, myslím, že máme právo očekávat od hráčů určitou sdělitelnost o jejich přípravě a způsobu realizace své práce. Proto není třeba Tommr žádný kverulant a nepatřičný kritik vůči Petře, ale normální sportovní spotřebitel, který spotřebovává určitý sportovní produkt a vyjadřuje se k němu. Může hodnotit, radit, doporučovat, kritizovat, uvažovat. Zrovna tak quesh může obhajovat až do nebes, ale nemůže nikdo někomu zakazovat, pokud to je ve slušné a neurážlivé rovině. Tolik asi k těm věčným dohadům. Pokud si toto uvědomíme, nemůžeme pak jeden druhého osočovat pro odlišný názor.
Reagovat
smazaný uživatel
náš spisovatel v 18:23
"No a řeknu vám ještě něco. Fanouškem Sabine nejsem, přesto je mi hodně sympatická. Že si dneska poplakala, za to se stydět rozhodně nemusí. Sabine je hodně citlivá holka a už mě mnohokrát přesvědčila, že to je uvnitř moc krásný člověk. A co myslíte? Není to mnohem víc, než být grandslamovou vítězkou? Ano, je! :)"

Ježišmarja, to jsou zase kydy!

"Asi se mnou mnozí nebudou souhlasit, ale preferovat žebříček před grandslamem je správné."

To s nesouhlasem máš pravdu, grandslamový titul je mnohem víc. Ideální je být současně i jednička, ale úspěšnost tenistů se prostě měří grandslamy.
V atletice je důležité být mistrem světa nebo olympijským vítězem. Nikdo neřeší, kdo vyhrál dnešní, minulou, předminulou nebo nějakou loňskou diamantovou ligu. Tam si sportovci jedou pro prachy, na MS a olympiádu pro tituly a slávu.
Reagovat
Sonja
Reagovat
Sonja
Presser - Q: Some people would say, Are nervous for tomorrow? I would say, Is there a fear in you that he will just crush you? DJOKOVIC: No.
Reagovat
Frick
Prý měl zdr. problémy, nechal se před 3. setem ošetřovat. No, prý by měl hrát od pondělí na 42 000 EUR + H challengeru v Nizozemsku. Takže čekal bych, že si dáchne....
Reagovat
slacker
Co furt dela na challengerech, je ve stovce tak at hraje ATP turnaje
Reagovat
Frick
že by se chtěl více "vyhrát" než třeba na ATP turnaji vypadnout v 1. kole a šlus?
Reagovat
slacker
Te je ale priposrany názor, zapasu uz ma za sebou letos dost, musí se zacit utkavat s temi nelepsimi :-) Zatím zadny ATP turnaj nehral, když nepocitame FO.
Reagovat
smazaný uživatel
protože si myslím, že nejbližší turnaje ATP mají přihlášky uzavřeny, minulý týden byl ještě pořád 109.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste bych radneco napsal... Cetl jsem skoro vsechnu diskuzi zde a zaujalo me od Queshe,cituji:"Gratulace vítězce, čest poražené. Jestli tenhle zápas viděla Petra, tak jí to předčasné vypadnutí ve čtvrtfinále musí mrzet dvojnásob, na obě by v klidu měla.."
Take nemam rad bezhlave obhajovani Petry, nicmene podleme Quesh to myslel tak, ze by se Peta takle ve finale nesesypala jako dneska Sabine a celkove to finale nemelo uroven.
Bohuzel napsal to trosku roztrzite, ale ja ho pochopil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hurá, konečně někdo! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a sorry za chyby, pisi na notebooku kde blne mezernik :(
Reagovat
Sonja
-,-"
Reagovat
rib
Naprosto souhlasím, navíc mě Sabine zklamala kecy o tom, že měla těžší los než Marion. A snažila se vyzdvihnout sebe, že porazila Serenu a Agu, a že Marion nemusela vyřadit tak těžké soupeřky. To mi potvrzuje, že je Sabine mimoza...
Reagovat
Sonja
Řekla, že byla kvůli těm těžkým zápasům pak ve finále vyždímaná jak fyzicky, tak psychicky... a Marion byla svěžejší. Nevím, proč to neříct, je to docela zásadní věc:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale ja se nechci vracet k hadkam. Jsem rad ze jsem uhadl jak to quesh myslel a nemeli by jsme se vracet k tomu komu je Sabine sympaticka a komu ne. Vec se ma tak, ze to byl druhy zapas ktery jsem videl jak Sabine probrecela. Nebylo to poprve, ac je me sympaticka, bojim se, ze jeji prilisna citlivost ji brzdi vzestupu na vyssi pricky.
A take na rozdil od Pety nezvladla velke finale.
Reagovat
Roger_Federer
Dost pochybuju, že by Kvitova na Marion ve finale mela, i kdyby se tam dostala..to jsou jen dohady..
Podstatne ale na celem vyjadřeni Queshe je to , že Kvitova nema aktualne na to, aby prošla 7 kol(porazila tolik soupeřek) a dostala se do finale..
Takže polemizovat, jestli by na Bartoli mela nebo ne je jen slepe modleni se k myšlence..
Reagovat
rib
Polemizovat o tom, zda by Petra měla na to porazit Marion či Sabine je asi tak stejné jako polemizovat o tom, zda by Marion měla na to porazit Serenu či Agu, atd... PRostě každý zápas v daném okamžiku je jiný a o tom také tenis je :-)))
Reagovat
Sonja
Nevíš, koho za vítěze mužské dvouhry tipuje Wilander? Ať se nemusíme zbytečně stresovat a víme hned, na čem jsme...
:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
dík. už to hledám :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu starší, ale dost napoví.

Mats Wilander predicts Murray or Federer for Wimbledon
Reagovat
Sonja
JOOOO, IDEMOOOOO!!!
:-DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Za sebe si myslím, že by to Novak mohl vyhrát. První set favorizuju, ale Andyho.

Jenomže pro mě je to absolutně nezajímavý zápas. O ničem. Jó Darcis-Nadal, Puig-Errani, Lisicka-Williams, DelPo-Novak, Verdasco-Murray to byly nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
Mats před US Open - Andy a Serena :-))))))))))
Reagovat
Sonja
Pfff, hajzlik nespolehlivej...
:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nedivil bych se kdyby tipoval Serenu i před letošním Wimblem.
Reagovat
Fandina
janekda on málokdo tipoval někoho jiného než Serenu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu odkazu, který jsi sem dával v 18:30.. Tomu chlapovi co to napsal bych zlámal prsty..
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, je to trouba... Naštěstí už si Sportblesk dávno nekupuju. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je vůbec správné veřejně projevovat lítost nad selháním psychiky profesionálního sportovce? Za sebe říkám ne, navíc to zdaleka není její první kolaps. Tohle je opovrženíhodné.
Pár let zpátky jsem jí dost přál, ale po dlouhodobém úpadku a několika hysterických scénách sympatie rychle opadly. Lituju sázkaře, co se nechali předchozími výsledky opět zviklat a věnovali sázkovkám peníze.

Dámská grandslamová finále posledních let většinou za moc nestojí. Tříseťáků je málo, těsných skore taky. Dnes se tenhle dojem podařil Sabince korunovat jedinečným přídavkem v podobě pláče během hry.
Reagovat
Sonja
Je vůbec správné veřejně projevovat lítost nad sázkaři, co se nechali předchozími výsledky opět zviklat a věnovali sázkovkám peníze? Za sebe říkám ne.
Reagovat
slacker
spravne Show no mercy, Non,Je ne regrette rien :-)
Reagovat
carolyn
Já si myslím, že dřít od malička celý život a hrát takové špičkové turnaje, navíc dostat se do finále nej tenisového turnaje musí být takový nápor na psychiku a nejen tak, prostě celkově to musí být takové zvláštní napětí v člověku, že bych tohle vůbec nesoudila, kdo z gaučáků si myslí že si to umí představit, tak tomu nevěřím, neumí! Může jen polemizovat nebo si říkat "já bych...." ale leda houno - tohle nenáleží nikomu kdo tam nikdy nestál a nehrál, aby se o tom takhle vůbec vyjadřoval
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre ty, souhlas:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že mě se tady nadává za znevažování zápasu..
Reagovat
slacker
Jen vzpomenme jak to kdysi semlelo Janu Novotnou
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim, ze JO. Tak to holka neustala, nejni prvni ani posledni... Bylo mi ji hrozne lito, a kdyz se rozbrecela tak jsem rval taky...

Vubec se nema za co stydet...
Reagovat
smazaný uživatel
Dá se mezi lidmi najít ještě větší odpad, než je Brož? Já o tom silně pochybuju... Broži, můžeš se tady pochlubit, cos dokázal ty? Myslíš si, že když máš titul Ing. a firmu se satelity, tak jsi největší borec? Ne, ty jsi totální nula a podle toho se taky chováš. Jsi akorát obyčejný gaučák, který čumí na satelit a kritizuje každého, komu se něco nepovede. To ale dokáže každý blbec...
Reagovat
slacker
Ja myslim ze Monty a Quesh jsou sami odpad když tak castu pouzivaji slova jako ubozak a odpad. Jako stenatkum je treba jim strcit tlamičku do vlastnich vykalu
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi Brožův brácha? Všichni ví, že se tady Brož chová jako ubožák a on se ho ještě někdo zastává? To je fakt síla... Co tady Brož předváděl během letošního Wimbledonu (zejména po vyřazení Petry), to byl hnus největšího kalibru. Pro takové lidi neexistujou jiné výrazy než ubožák, špína a odpad. To ať se na mě nikdo nezlobí.
Reagovat
smazaný uživatel
No aspoň vím, na čem jsem. A že se s tebou příště do žádných debat nemám pouštět.

P.S.: až mi zas někdy budeš chtít vyčítat, jak urážím ostatní diskutující, tak se laskavě nejdřív podívej sám na sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
To s těmi čumáčky strkanými do výkalů u štěňátek je ale už přežitek a stejně to nefungovalo :))))
Reagovat
slacker
"I didn't kill your father. I am your father, Luke.".
Ze je ti někdo odporny neznamena ze jsou odporne vsechny jeho názory. Asi takhle. A Broz není jediny adresat techto vasich vykalu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje výpady na mou adresu si tedy sepíšeme. Jsem hnůj, špína, vřed, arogantní ubožák, žumpa a odpad. Dobře vychovaný studente, zapomněl jsem na něco?
Reagovat
Sonja
Já se montymu nedivím...
Nemáš absolutně žádnou úctu k ženám, není ti blbý o nich napsat, že jsou "ošklivé tlusté mišelinky" a podobné hlody... to je prostě hnus. Na férovku;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moje výpady vůči tobě nejsou nic oproti tomu, jak tady urážíš tenistky. Posmíváš se holce, když prohraje. Posmíváš se holce, když pláče. Posmíváš se holce, když má nějaké kilo navíc... Sorry, ale tohle já prostě netoleruju a nemám problém ti to dát najevo.
Reagovat
smazaný uživatel
Citlivko, tebe by spíš potřebovali v EU při vymýšlení přiměřeně správných kvót na obsazování dam na vedoucí místa. Tady jsi na diskusi a komentujeme tenisové dění.
Taylor Townsend je tlustá a nelíbí se mi, ani na těle, ani v obličeji. Tomu taky odpovídá komentář, nic vulgárního tam není. Třeba Sloane je mi sympatická a taky je černoška.
Reagovat
slacker
Nemuzu za to ze te urazi poukazavani na tvoje argumentacni fauly.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud máš firmu na satelity, tak to i jednáš s lidma? Já že si to nějak neumím představit v reálu :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Strkání čumáku do výkalů je poukazování na mé argumentační fauly? To je vtip??
Reagovat
slacker
Nechutna ti vlastní medicína, chci rict vykal?
Ano urážky oponentu jsou jednim z argumentacnim faulu
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká vlastní medicína? Já tě snad takhle urážel?
Reagovat
slacker
Kde rikam ze takhle urazis me? Ja rikam ze slova odpad a ubozak pouzivas nejak moc často a adresátem neni pouze Broz.
Opet jiny tebou pouzivany argumentacni faul, podsouvani druhym co nikdy nerekli.

Diskuze o "Dubaji" byla uplna galerie argumentacnich faulu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna ty máš o argumentačních faulech co mluvit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ohýbání faktů je dobře vidět na vyšinutém odmítání výsledkového propadu tvého idola. Viz stupidní argumentace "porážení Top 10 hráček" na nevýznamných tuctových turnajích typu Dubaj. Adresa:

http://www.tenisportal.cz/zpravy/utocny-tenis-zvitezil-o-titul-si-zahraji-bartoliova-s-lisickou-12516/

Teď koukám na pavouka té Dubaje. Jde opravdu o extra silnou trojku z Top 10, kterou tam naše šampionka porazila: Radwanska, Wozniacki a Errani :-DDD
Reagovat
slacker
Uved priklad mého faulu. Jsem ochoten pripustit občas zbytečnou invektivu typu nabozensky fanatik
Reagovat
slacker
"Zrovna ty máš o argumentačních faulech co mluvit" ... typicky tvůj faul.
I kdybych se nejakeho dopustil, neznamena ze o nich nemuzu mluvit a ukazovat na ne.
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/verazvonareva/status/353599972521943040/photo/1

Chybí, snad se brzo vrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
parada,take me Verka chybi...
Reagovat
gigin
Tož hraju tenis. Točíme strany, telefon. Vuk. Prej už odešel dnes. Jsem se divil, bo měl jít až zítra. Asi ho něco naštvalo. No nicméně mám akorát vyřídit, že děkuje všem za rozloučení (oni ví) a prej má rád aj tommra :))
Jinak styl regulovčík mi dnes odrovnal rameno, su v totálním péčku. Já toho Gulbisa zabiju, tvl..
Reagovat
smazaný uživatel
Vy oba jste k naštvání prkotinama docela náchylní. Nemám pravdu?
Reagovat
gigin
Já ano, za něj mluvit nemůžu. Neznám ho osobně.
Reagovat
VlS
No, eště že nezkoušíš Noleho rozštěpy a skluzy, to bys měl tam co rameno i kotníky a kolena a řiť bys měl roztrženou až nad pupek.
O Vlka se neboj, já doufám, že na USO se ukáže.
Reagovat
smazaný uživatel
:D::D:D když si to člověk představí :D:D
Reagovat
spaniel
Ježíši, ale se ta sobota vlece, clovek, aby cekal 2 dny na tenis. Nesnasim dny bez tenisu! Nastesti uz je neděle za rohem.
Reagovat
carolyn
Blíží! A mě už stoupá tlak jen si na to vzpomenu!!
Reagovat
Fandina
Někdy mohou být i tenisové neděle tenisově nezáživné, někdy jsou tenisové soboty lepší než neděle ... úsměv
Reagovat
spaniel
Fandino, dnešek ale nebyl ten pripad. Byla to hruza. Snad bude zítřejší finale vyrovnane a nabídne podobny tenis jako prvni semi.
Reagovat
Sonja
Hádám, že nenabídne:-D
Reagovat
VlS
Hádáš nebo doufáš?
Reagovat
Sonja
Hádám...stejně tak hádám, že vyhraje Můra.
Doufám samozřejmě v úplný opak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Skoťák ve třech :D
Reagovat
carolyn
to úrčitě :-P
Reagovat
Sonja
No tak ať to je rychlý...protože já na Murrayho zvládnu koukat až po zápase při rozhovoru:-DDD
Reagovat
a.magerova
Co je pro mne výhodnější, aby vyhrál kapitán mé Fantasy ligy, nebo řadový člen?!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je nějaká tvá nová taktika, psát, jak si myslíš, že vyhraje soupeř?:)

Já zítra favorizuju vás....
Reagovat
carolyn
vy zase chcete žranici, co? Nebudte tak nenasytní
Reagovat
Mayo
očakávam intergalaktické divadlo
Reagovat
smazaný uživatel
Já tlačím řadového člena namísto kapitána, ale jako žranici si dáme tak či tak :-) Na oslavu nebo na žal.
Reagovat
Sonja
Hergot, co máte s tou taktikou:-D:-O
Favorizuju Můru. Kdy jindy ten Wimblas jako vyhraje než teď? Cesta do finále flákačka a ve finále soupeř, který na trávě není nejsilnější... Já samozřejmě doufám ve výhru Noleho, ale vidím to takhle no.
Reagovat
carolyn
to je jen Sonji obrana, proti tomu kdyby můra vyhrál, tak aby neměla tak velký šok, se sichruje nooo :-)))) prostě se musí připravit i na druhou variantu :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem na tom podobně, před turnajem bych favorizoval Andyho, po zápase Noleho s Reynoldsem ještě taky, ale pak mě Nole mile a zároveň i nemile překvapil, jaký pokrok na trávě udělal. Hraje opravdu nejlépe, jak kdy na trávě hrál a pro mě osobně je favorit, řekl bych tak 60:40. Může být uvolněný, Wimbledon už vyhrál, je jednička, má formu a věří si. Celkově je to lepší tenista, Andy si ale po dvou obtížných zápasech taky bude věřit, prý je uvolněnější než loni. Nervy určitě mít bude, ale fanoušci budou na jeho straně. Já už fakt nevím, kdy jindy by měl cítit šanci.

A malou zajímavostí je, že je to třetí grandslam v řadě, kde hrají oba dva a dostali se do finále, pro Andyho 4. finále z posledních 4 odehraných grandslamů, to je skvělá bilance, o tom se mu dřív mohlo jen zdát. Nole zase z posledních 7 grandslamů chyběl ve finále jen 2x.
Reagovat
a.magerova
Takže pokud vyhraje můj kapitán a Tvůj řadový člen, tak to nás čekají dny velkého obžerství :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Oh, to by byla nevídaná paráda. Snad se zadaří :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prd. Skoťák si už chystá kapesníky. Oléé Nolé!
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem Andyho srovnání hry obou dvou.

The British number one knows exactly what to expect from his opponent on Centre Court.

"There is some similarities there, in terms of if you look at stats and stuff. I mean, both of us return well. That's probably the strongest part of our games. We both play predominantly from the baseline," said Murray.

"We both move well, but a different sort of movement. He's extremely flexible and he slides into shots, even on the courts here. He slides more. He's quite a bit lighter than me. So I'd say I probably move with more power, and he's much more flexible than me."
Reagovat
Mayo
asi len ja a sonja favorizujeme Andyho :D
Reagovat
Sonja
Vyřiď Andymu, ať se neopováží servírovat jako včera...
A ať kouká bejt spravedlivej a na setball trefí dvojchybu i proti nám.
Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavá statistika a pro oba je to skvělá vizitka. Zejména pro Andyho, u kterého by to ještě před nedávnem moc lidí neočekávalo.

Já jsem před turnajem taky docela hodně favorizoval Andyho. Vynechal RG. Dá se říci, že se specializoval hlavně na Wimbledon. Ten pětiseťák s Nandem a včerejší zápas ho musely posílit a i uklidnit.
Dav ho žene neskutečně, ale stejně se obávám, že bude hodně svázaný. Potřebuje chytit hlavně začátek zápasu, jenže ty on mívá slabší.

S Novakem naprostý souhlas - on se na trávě ještě zlepšil. A celkově je stále lepším tenistou než Andy. Navíc vítězství ve Wimbledonu už zažil.

Fakt to nebude mít Andy jednoduché. Nevím, kdy jindy by měl cítit větší šanci....Ale jedno vím už dneska, ty budeš mít asi zítra nervy jako blázen.:)
Reagovat
Sonja
Přičemž oba fandíme proti našemu tipu... je to milé.
:-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Však ok, nečerti se.:))

Ale Nole hraje na trávě ještě líp, než když Wimbledon vyhrál, zlepšil se. Můj pocit pro zítra je Nole.
Reagovat
Sonja
Jenže Andy už tu atmosféru wimbledonského finále zažil...Věřím, že loni byl svázaný, letos už ale ví, do čeho jde. Navíc Nole fakt musí překonat 2 překážky- Andyho a publikum, které bude burácet po každé jeho chybě...(3 překážkou by mohl být sám Novak:-D).
Že hraje líp než 2011 si nemyslím, i když to Nole sám tvrdil...
No uvidíme, co bude. Budu fandit vostošest, ať už tipuju kohokoliv:-))
Reagovat
Sonja
*3. překážkou
Reagovat
Mayo
Novak tvrdil aj na US 12 , že hrá lepšie ako vlani a nič z toho...on to docela často tvrdí sa mi vidí...a ináč to publikum veru to bude atmoška a doping pre Britoša jak sa patrí
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ok, uvidíme zítra.:) Každopádně si myslím, že to bude boj a drama....
Reagovat
Sonja
Mayo- Já si nepamatuju, že by to Novak tvrdil na USO 2012. Nějaký důkaz?:-D (stejně si to zas pleteš s tím, co Nole řekl po sezoně)

Oskar- Já se obávám, že to nebude moc záživné, kor po tom semifinále Novak-Delpo...ale snad se pletu.
Reagovat
carolyn
Sonji souhlas, asi to už nebude jako byl zápas Nole/Juan, ale taky doufám, že to nebude jako dnešní finálko, také jednoznačné ......
Reagovat
Mayo
Sonja ja si to pamätám veru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ukázat ženskou krásu, na to je vhodný čas vždy. Tak pánové, pokochejte se :-))

http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2357180/WIMBLEDON-2013-Jelena-Ristic-photo-shoot--Novak-Djokovics-girlfriend.html
Reagovat
Sonja
Aha, takže nemáš důkaz:-) Tvé paměti nevěřím, sorry:-D
Reagovat
Mayo
nevadí Sonja (:
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zítra doufám v dobrý tenis, nebudu nervní, protože nemám favorita, tak si to snad vychutnám /pokud bude co/ :)) Andymu to přeju, aby se teda v Anglii konečně dočkali, Djokovi to přeju, že prostě umí a je tam kde je. No, tak se děj zítra vůle boží :)))
Reagovat
Sonja
Tak moment...
Vyjádři se naprosto konkrétně a jasně...
Komu zítra fandíš!?
:-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt se tě bojím :))) Ale dobře, už jsem ti jednou slíbila tlačenku, takže Djokovi :)))) A čekám pak protislužbu :)))
Reagovat
Sonja
Ustelu ti v pokoji pro hosty...:-)))))))

(protislužba je samozřejmost)
Reagovat
smazaný uživatel
:))) tak počkej, nějakým ustláním to nekončí, čekám večeři a něco dobrýho k pití :))))
Reagovat
Sonja
:-P Sonja je náhodou v Berdychově pečená vařená, nemusíš ji do toho ani tlačit:-D Jen když je Tomáš v Noleho kousku pavouka, nemůžu ho tlačit naplno ze strachu...to je snad jas:-))))

O občerstvení nebude nouze, neboj...ani při fandění, natož jestli Nole vyhraje...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, taky je to od tebe sympatický :))) Jen abys věděla, jaká je to od mě oběť.. chtěla jsem mít klidný pohodový tenis a místo toho se budu nervit, aby vyhrál Djok jen proto, abych měla kde spát a mít co k jídlu :)))) To jsem dopadla....:)))
Reagovat
Sonja
:-)))
Abys věděla, jsi moje nejoblibenější kvitistka:-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
No tak z toho se mi teda podlomily kolena, takový kompliment po dnešní debatě nerozchodím :)))))))))) To teda letím masírovat Djoka ze všech stran a zítra dorazím s báglem :)))))))
Reagovat
Sonja
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
ac mam rad radeji zensky tenis tak musim na dnesni finale rict, ze to bylo zklamani. Nezalezi podle me jestli tam hraje Serena proti hekajici Marene, ale pro me je dulezita uroven utkani. Dneska byla uroven velice dole, koukal jsem na finale se svoji matkou a vice jsme fandili Sabine. Ja tedy doufal do posledniho micku, ale matka uz rikala"boze, uz ukonci to jeji utrpeni, chci videt tenis na urovni a ne jak tam nekdo na kurtu breci"
Jak rikal dneska Vojta"lidi si dneska koupili velice drahou hodinku pri pomeru cena a vykon"
Doufejme ze pristi rok bude zenske wimbledonske finale opet jak ma byt.
P.S. Gratulka Bartoli, kdyz jsem videl jak se hezky raduje se svym tymem, nemohl jsem ji to neprat, vyhrala zaslouzene.
Reagovat
LukasH
Ještě k Petře. Vážně si přečtěte ten komentář od Martiny https://cs-cz.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce
Moc mě to potěšilo. Martina dobře ví, co je to být ve světové špičce a ví, jak to celé chodí. Ty blitiny na diskuzích od lidí, co ani neví, jak se drží raketa...zrovna dneska jsem hrál zápas s kamarádem, vyhrával jsem, vedl jsem 5:3, pak jsem zkazil pár míčů, najednou 5:4, on to srovnal, mě to asi rozhodilo a vyhrál. Jen chci říct, že fakt stačí málo a udržet si tu dobrou úroveň vyžaduje mnoho aspektů, které se musí sejít.
Já mám rád Petru právě pro ty vlastnosti, které tam Martina popisuje a ve všem s ní úplně souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si vážím zase Martiny, nejen že byla výborná hráčka, ale emigrovat v té době nebylo tak jednoduchý a přiznat se ke své sexuální orientaci už vůbec. Proto se mi ten článek konkrétně od ní líbí, zažila toho hodně a hodně toho dokázala. A není to proto, že mluví zrovna o Petře, který fandím, i kdyby mluvila o jiné hráčce, mluví z ní zkušenosti a hlavně pochopení, což u některých tenisových expertů postrádám. A Petru Martina přesně vystihuje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem to jsem dávala níže :-) Martina má pravdu, je fakt sympatická a moc si jí vážím nejen za její výkony v kariéře aktivní hráčky, ale také za její názory.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, Petru mám ráda kvůli jejím vlastnostem, ale i výkonům a obrovskému potenciálu..
Reagovat
Carloss
Martina je pro mě velká osobnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fajn, že má Petra zastání u takové osobnosti, jakou Martina bezpochyby je. ;-)
Reagovat
slacker
proc uz Martina netrenuje Petru?
Reagovat
smazaný uživatel
protoze o to nepozadala?
Reagovat
Fandina
Hezké vyjádření od Martiny. Naprostý souhlas. Jinak nevím, jestli Martina chce někoho trénovat. Má svůj život a nikdy netrénovala, ne každý bývalý tenista touží trénovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba protože nechce?
Reagovat
smazaný uživatel
To, že byla vynikající hráčka neznamená, že by byla i výborná trenérka. A navíc Petra trenéra má. Já proti Kotyzovi nic nemám. Možná by mohl Petru víc povzbuzovat při zápasech...
Reagovat
carolyn
někdy mám pocit že kotyza je pro petru něco jako toni pro rafu ..... prostě se bojí změny a bojí se ho vzdát, nebo nevím
Reagovat
Fandina
Petra své nejlepší výsledky dosáhla pod trenérem Kotyzou a jak se říká, vítězné týmy se nemění. Určitě vědí, jak to bylo tenkrát, tak to stačí opakovat.
Reagovat
Sonja
Taky proč by se ho měl vzdávat, když je pod jeho vedením na vrcholu:-)
Reagovat
carolyn
já to myslela na Petru - jo, trochu jsem pomotala dvě věci do sebe
jedna je: že petra je něm závisla jako rafa na tonim
a druhá že: petra se bojí změny, nebo prostě jeho se nechce vzdát
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych k tomu ještě dodal, že Martina podle všeho ani trenérské ambice nemá. Nedala najevo zájem trénovat Petru nebo kohokoliv jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Připadá mi, že oboje, nechce změnu a nechce se ho vzdát.. on jak o ní psal, hodně jí rozumí a zřejmě to s Petrou nebude až tak jednoduché (myslím to se týče její povahy). Já osobně jako její brzdu Kotyzu nevidím, pokud ona sama nechce, těžko se něco změní :))
Reagovat
slacker
Na vrcholu byla pred rokem a pul. Pokud se teda smirime s tim ze vrchol je 1GS, 1 Masters a 2. pozice na zebricku
Vitezny tym uz davno není vitezny a opticky moc profesionalne nepusobi.
Martina mam dojem nejakou pomoc přes media nabízela.
Reagovat
slacker
V tom je ten zakopany pudl. Nechce zmenu a protom všechno vola ze nejaka změna nutna je. Jen to nesmí byt změna pro zmenu
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, přes média jí nabídla, že za ní zajde a poradí jí. To má k nabídce trénování hodně daleko. Kromě toho, když jsou v tak skvělém kontaktu, proč to nenabídla Petře přímo? Jo a pokud si vzpomínám, když se po cca 3 týdnech Petry ptali, jestli už s Martinou mluvila, tak odpověděla ve smyslu, že jí osobně žádná taková nabídka od Martiny nepřišla.. Čili holky mají dobrý vztah, ale zřejmě ne až takový, aby tam lítaly nabídky na trénování, jak z jedné, tak z druhé strany..
Reagovat
carolyn
a v tom to je, to že jí rozumí a umí jí třeba promluvit do hlavy je jedna věc, druhá je v tom, jaké by to bylo, kdyby jen zkusila někoho jiného, zase jí pomůže jinak třeba.....a třeba i líp, ale to se nedozví/me když nic ona nepodnikne
zda kotyza jí je plus nebo minus nesoudím, ani jsem nad tím nepřemýšlela, až ted to tu čtu od vás, že nad tím polemizujete
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, já osobně bych jí někdy prostě dala fakt pár facek, škoda každý rány, která padne vedle :))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže kde je psáno, že ta změna bude k lepšímu? To jsou samé kdyby.:) Někdy je lepší něco udělat spontánně než nad tím dlouho přemýšlet..:)
Reagovat
Fandina
Proč pár facek Petře?
Reagovat
slacker
Nikde to psano není, ale ze se soucastna spoluprace uz vyčerpala je kazdym týdnem vice jasnejsi. Je potřeba se posunout dal, nebo to aspon poctive zkusit.
Reagovat
carolyn
jak se říká kdo nic nezkusí nic ani nezíská :-/ třeba to je zrovna její příběh
Reagovat
smazaný uživatel
Jasnější? Nemyslím si.
Reagovat
smazaný uživatel
Už naši předkové říkávali, že každá změna je vždy k horšímu.. ;-)
Reagovat
slacker
Jsi diskvalifikován.
Ja bych dal radeji hlasovat nez se s tebou o tomhle zase prit
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dej hlasovat, když ti to udělá dobře..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím to samozřejmě obrazně, prostě někdy mě vytočí, že bych jí pár lípla, tak si snad tady můžu ulevit .)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? No moji předkové to určitě neříkali :)))) Mně osobně změny nevadí, někdy naopak.:))
Reagovat
smazaný uživatel
A to jsem si myslel, že je to rčení poměrně známé :-) Já taky nejsem a priori proti změnám, ale musí být promyšlené a smysluplné. A tím si v případě výměny Martiny za Kotyzu nejsem tak úplně jistý.
Reagovat
Fandina
Nepochybuji o tom, že to bylo myšleno obrazně a co se týká ulevovování, tak tady si ulevuje kde kdo, o to nejde, spíš mě zajímal důvod, proč by měla být Petra trestána, já bych to viděla někdy naopak, potrestat ty, kteří chtějí trestat jí, ale nechme toho ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to nebude tím, že sis to rčení sám vymyslel :)))))))) Jinak přece nikde není psáno, že ji má Martina trénovat, sice to někde psali, ale tohle já beru s rezervou.:) Já fakt nevím, Petra mě prostě ser., že se plácá pořád jak nudle v bandě a přitom má v rukách tak skvělý údery. Místo na ni čučím na finále dvou hráček, který mě tak nezajímají, fandím podle sympatií a ty pravý fanouškovský emoce mám v sobě někde zase pohřbený. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když Petra nastoupí famózní první set, práská to na lajny, jde jí forhand a její levácký servis, že mi srdce skáče jak o život a ve 2. setu jí nejde nic, tak se nediv, že má člověk chuť s ní zatřást a pár jí vrazit :)))))) Jsem prostě jen člověk :))))))
Reagovat
Fandina
Já psala nechme toho ... Petra je také člověk ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt jsem si ho nevymyslel. ;-)

No to, že ji má trénovat Martina zde na diskuzi jde ruku v ruce s každou debatou na téma, jestli má Petra udělat nějaké změny v týmu..

Mě taky štve když vidím, co Petra na kurtu občas vyvádí za skopičiny, nemysli si, ale ruku bych na ní nevztáhl..

Nicméně představa, jak Lunej o přestávce mezi druhým a třetím setem sbíhá z tribuny, přeskakuje manitely, kličkuje mezi bodyguardy, podavači a čárovými rozhodčími, dobíhá k Petřině lavičce, kde Petru popadne za ramena a se slovy "vzpamatuj se, k***a!" tam s ní začne třást... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za prvé, lavičku bych určitě nepřeskočila, to mi hodně fandíš a než bych to všechno oběhla /u mě silné slovo/, tak už bude konec zápasu :))) ale je fajn, že máš smysl pro humor :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad jedině že by ses k ní preventivně začala řítit už před zápasem :-))
Reagovat
LukasH
Já myslím, že pokud má hráčka zájem, musí potenciálního trenéra oslovit sama. Je jasné, že jí Martina nebude volat a ptát se, jí - hele, nechceš, abych tě trénovala nebo aspoň poradit? Ač do toho vůbec nevidím, tak mi to přijde trochu škoda, že ji třeba neosloví sama Petra. Ale jak říkám, nevidím do toho, vůbec netuším, s kým má a s kým nemá smlouvu a jestli vůbec může. Jak už jsem psal dříve, je možné, že je nějak svázaná. Každopádně, Martina by jí určitě řekla věci, které nikdo jiný neví. Kotyza, při vší úctě kam Petru dovedl, nemůže znát různé strategie, postupy a zvláštní situace, do kterých se dostávají hráči úplné špičky - jak je řešit, co je nejlepší atd Je známo, že Martina měla přesné strategie pro určité situace v zápase.
U Petry nějaká změna přijít musí - teď to vůbec neříkám jako kritiku a ani netvrdím, jaká změna to bude a v čem bude spočívat. Petra k tomu musí dospět sama, jak napsala Martina.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono proplesknutí před zápasem nemusí být na škodu, aby věděla, co ji čeká když prohraje :))))))) Já už tady plácám slámu, musím se i smát, protože jako věrnej fanda stejně dopadnu tak, že si před každým jejím zápasem dám lajnu koksu, sním hrst pilulek a pak budu jen tupě zírat na pohybující se postavy...:)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, je logické, že by to měla být Petra, kdo by eventuálně měl Martinu oslovit, pokud by měla o spolupráci s ní zájem. Nemyslím, že by jí to někdo zakazoval, spíš (zatím) o Kotyzově výměně neuvažuje, tudíž ani neměla důvod ji oslovovat. Ale nemyslím, že to, že Kotyza není špičkový tenista musí nutně znamenat, že nezná různé strategie, navíc strategie, které se dnes používají, jsou odlišné od toho, co před časem hrála Martina, tenis se přeci jenom vyvíjí. Ta poslední věta je přesně to, co celou dobu tvrdím já - změna musí přijít od Petry, aby měla smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Že bychom Kotyzovi navrhli, aby do předzápasové přípravy zahrnul i preventivní protřepání? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, ať tam Kotyza zahrne co chce, hlavně ať z nás nejsou zoufalí fanoušci, co fandí ještě zoufalejší tenistce :))))))) Přeju ti dobrou noc a hlavně klid :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nápodobně ;-)
Reagovat
Mayo
Sabina je pánes (:
Reagovat
dadaft
obecně se dá říct, že finále ženského Wimbledonu bylo zklamáním....... - aspoň mnozí to tak cítí, podle reakcí.

ale turnaj je turnaj, měla si to Serena nebo Marie a další vyhrát, nikdo je o tenhle turnaj nechtěl okrást......... (možná by se u Marie nebo Viky dalo mluvit o smůle, ale "smůla" patří do kategorie "vyšší moc", takže je zbytečné to nějak obšírněji rozebírat (viz. Wittgenstein)) ....................
........... z dlouhodobé perspektivy je jasné, že se sem tam takový turnaj vyskytne.
.l.................................... a pokud jde o pozitiva - nepochybně bude pro spoustu hráček tento výsledek povzbuzením - - - grandslam se prostě dá vyhrát i když se člověk nejmenuje Steffi Graf, Martina Navrátilová nebo Serena Williams.

občas si to připomenout je důležitý. ))
Reagovat
carolyn
Hodně často se tu píše o tom, že by konečně turnaje GS měli vyhrát také jiní hráči/čky dneska to konečně vyšlo, tak co! Ano zápas to nebyl kdo ví jaký, ale tak to prostě chodí. A přesně, prostě favoritkám to nevyšlo, tak dostal šanci někdo jiný. Nebýt Sereny, Máši, Viki, Rafana, Rogera, Noleho, bylo by zajímavé sledovat kdo by ty GS turnaje vyhrával pravidelněji.....
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím se vším, hezky shrnuto. Poslední věta je trefná.

A nakonec, ona i když je ve finále favoritka, není to mnohdy z tenisového hlediska nějaká extra podívaná. A co do kvality to přebijí zápasy z průběhu turnaje....
Reagovat
slacker
Panebože, zas ty tvoje okliky a nepřímé napadání a slovíčkaření a...
Ne, na to nemám, fakt;-) Nazdar.

Víc k tomu nemám už co říct. Souhlasím se Sonjou, slovíčkaříš, vytrháváš věci z kontextu a obracíš jejich význam. A ještě děláš nechápavého.

A zase ještě dodam, nazdar :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak k tomu nic neříkej, alespoň nebudu muset číst tvá nesmyslná obvinění. Zdar! :-)
Reagovat
slacker
To byly okopirovane vyroky Oskara a Sonji na tvou adresu z této diskuse, moje je jen posledni veta, kterou sem chtěl rict ze se to pod to podepisuji.
To jen abys vedel jakeho osla ze sebe delas, ze nepoznáš ze uz ti to někdo jiny napsal.
Reagovat
VlS
jsem bohužel neviděl, rodinné povinnosti rozhodly jinak a tak jsem jen poslouchal občasné zprávy v rozhlasu.
Fa ndil jsem Sabine, její přímočarou silovou hru mám rád a přál jsem jí titul. Dopadlo to jinak a po pravdě i Marion si za dlouhou kariéru zasloužila vyhrát Velký titul.

Takže respekt k oběma, řeči o " menší hodnote" letošního titulu ( které se objevují) jsou nesmyslné, všechny výše nasazené hráčky zde byly a do finále prostě nedošly. Holky, ktemré do finále došly byly proto letos nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Částečná spokojenost. Sabina podle očekávání padla, ale aspoň ta Belinda Bencic zabojovala a velmi nepříznivý vývoj s extrémně nesympatickou tlustou (a o rok starší) černoškou otočila. Té bych to přál ze všech nejmíň.
Belinda získala druhý juniorský titul, nedávno vyhrála i French Open. Debl se Slovenkou je bohužel za stavu 0-5 ve třetím setu už ztracený.
Reagovat
smazaný uživatel
to, že má pár kil navíc, nemusí hned znamenat, že je nesympatická!
Reagovat
smazaný uživatel
Takze pane Vlk, davam vam BAN!!!;) Nebot si tu vulgarizujete dva dny a ani se nedeje, ani mys se nepohla....;D)

Ja uz ani na zaver necekam, myslim, ze rad si muzske finale vychutnam bez toho, co se tady deje...a zkusim zafandit Andymu, jak nelepe to pujde....

Ale ja nekoncim, kvuli nekomu, ale hlavne kvuli sobe. V mem pripade potkal jesem par id*otu a ponekud jsem ztrolovatel...sedi stejne nejlepe...

za druhe, kdybych byl zdravy, tak bych asi spamoval slusnou formou admina, jak za starych casu, ale na to ja uz nemam ted silu...potrebuji se vazne soustredit na dulezitejsi veci...takze jsem doufal, ze se treba i vybanuji, a vam trochu pomohu, ale jak vidim musim si ho dat sam...a stejne asi tim bych nepomohl...je to jedno...take jsem jeste myslel, ze bych si nechal ucet, ale to nema ani cenu....mne by svrbela ruka;)

Chtel bych podekovat opravdu vsem, bez rozdilu, za vasi trpelivost se mnou...pokud jsem nekoho nastval, tak sorry...omlouvam se...

Chtel jsem i napsat nekomu konkretne a hezky, ale take uz na to nemam silu, tak jen vyjmenuji, co jsem jeste schopny si pamatovat, s temi, se kterymi jsem si tak nejak nejvic psal...

Takze diky, tommr, gigin, vls, sojka, sonja, monty, magerka, carolyn, tomasinho, mutademus, lajna, pes, oskar, janekda, dadaft, jsem-tady-dnes-poprve..proste cele 1GSL..., atd...pokud jsem na nekoho zapomnel, je mne to opravdu lito uz ted, a doufam, ze se proto zlobit nebudete...opravdu uz nemam na to moc hlavu;) a plati uprimne to, co je vyse...

Vsem preji hlavne hodne hezkych tenisovych chvil...;) Hlavne se nehadejte, nurazejte vulgarne tenisty...skoda promarnenych chvil v zivote, urcite vas to v jednu chvili bude mrzet...uvidite sami...;)

---
vlk
Reagovat
smazaný uživatel
Nechceš si ten konec ještě rozmyslet? Občas mne sice naštveš, ale jinak jsi celkem fajn :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí mě to, ale tvoje důvody naprosto chápu.

Jenom pro tebe ještě něco mám: Jestli chceš vidět "draft", tak sem nakoukni v pondělí (asi pod článkem o žebříčku). :)
Reagovat
carolyn
Taky se měj prima, jen doufám, že zase brzo zavítáš sem za náma. Přeci jen tady máme všichni něco společné a to je jeden krásný sport!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Měj se a hlavně, ať zdraví slouží, to je to totiž to nejdůležitější :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se připojuji... Hodně štěstí v osobním životě a hlavně zdraví. Třeba se někdy zase ukaž. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přestože jsme se my dva v poslední době moc nemuseli, přeju vše dobré a doufám, že si ten BAN brzy zrušíš. ;-)
Reagovat
VlS
ať jsou tvé tlapky v suchu a teple, kamkoliv se budou hýbat, a kdyby chtěly zpět sem, tak to nebude špatná cesta. Měj se, odpočiň si a když se ti. bude chtít, tak se vrať.
Reagovat
dadaft
freedom.
ale kdyby se ti někdy zachtělo napsat, tak na tu svou definitivu zapomeň a napiš.
dík.

(je fakt, že ještě nedávno se tady na tenistky skládaly básně, teď tady řádí blitkaři a sprostoty - já doufám, že se to zase zlepší (minimálně teď když začnou menší turnaje, to blitkaře nezajímá...) ()
Reagovat
dadaft
Reagovat
Sonja
Měls to ještě vydržet do zítra:-( I když by mne možná trochu deptalo, kdyby ses snažil zakřiknout Noleho výhru...:-DD:-)

Nenapadá mě teď, co ti víc popřát...než zdraví:-)
A naštěstí jsme se tu od tebe nedávno dozvěděli o tvé skvělé ženě, takže si můžeme bejt jistí, že jsi v dobrých rukou a je/bude o tebe postaráno:-)))
(ale i tak si myslím/doufám, že se občas přijdeš ukázat a poctíš nás svými postřehy)
Ahoj:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak jo vlčku. Aspoň ses tu objevil. Hodně zdraví

http://www.youtube.com/watch?v=cq_VeUMtyzU
Reagovat
smazaný uživatel
preji ti hlavne to zdravi, to je nejdulezitejsi, at se vse da dohromady.
Good luck:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdraví především a toho Vám přeji plné hrsti!

A až budete zase ready, tak hezky zasednout k PC, položit tlapičky na klávesnici a zase se sem zalogovat!:)

Odpočiňte si, zabojujte a vše bude v pořádku, uvidíte!:))

P.S. A tu Lucy do toho GS jednou dotlačíme!:))
Reagovat
a.magerova
Měj se hezky a mysli na své zdraví, takže už žádné:
http://nd04.jxs.cz/602/552/acac7c638c_75193217_o2.gif

A hlavně hodně:
http://animatedgifs.a.n.pic.centerblog.net/3103108137_1_5_itkWy2XE.gif
Reagovat
Sonja
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151553515798732.1073741856.15690358731&type=3
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně je mi Sabine líto. :( A ještě víc mě mrzí, když si teď čtu titulky, články a diskuse na různých webech... Někdy mám pocit, že někteří lidé jsou pro tento svět příliš dobří a Sabine patří mezi ně. Zjistil jsem, že projevit empatii je pro spoustu novinářů, expertů, komentátorů, diskutérů (a já nevím koho všeho) nadlidský úkol. :(

No a teď ještě jeden trouba z deníku Sport napsal, že Marion je prý "na rozdíl od Kodeše poloviční vítězkou Wimbledonu". To jsou neskutečné hovadiny, co si někdo dovolí napsat... No a samozřejmě všichni prskají nad tím, jak to bylo špatné finále apod. Přitom tys to zase napsala správně: Většinou se stane, že finále není nejlepší zápas. To ale není důvod pro to, aby někdo zapomínal, jaké výkony předvedla Sabine v osmifinále a semifinále... No, radši už to nebudu dál komentovat. Z některých lidí je mi vážně smutno a podle těch titulků a článků je finále Wimbledonu asi otázkou života a smrti, nebo co...

No, abych přešel k něčemu veselejšímu, tak sem hodím taky jednu fotku (po finále), která se určitě bude líbit i Vlkovi... :)
https://pbs.twimg.com/media/BOgcxXQCAAAJj5z.jpg
Reagovat
Sonja
Kašlat na to, co kde píšou...jak to bylo vím já, víš to ty a dalších xxx normálních, objektivních, slušných lidí:-)
Já věřím, že si dnešní finále Sabine někdy v budoucnu vynahradí a minimálně jeden velký titul získá:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Já taky doufám, že Sabine ještě někdy bude ve finále a pokud to nebude proti některé z mých favoritek, tak jí budu moc rád zase přát. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej se Gusto, jak je tady husto! Pro tohle jsem teda klíčema necinkal!

Sláva vítězům, čest poraženým.
Reagovat
kada.tom
Yes! History makes!
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní finále teda nebylo nic moc. Marion gratuluji, ale že bych byla jejím výkonem nějak oslněna se říct nedá. Souhlasím s Queshem, že by Petra na obě měla. Ale bohužel no. Ta prohra ze čtvrtfinále bude ještě dlouho mzet, ale já věřím, že Petra si to vynahradí v Americe a bude schopna vyhrát GS proti současný špičce.

Ještě sem hodím odkaz, kde je vyjádření Martiny Navrátilové, se kterým nejde nesouhlasit.

https://cs-cz.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, Petra by na obě měla.
Vy dva fanatici jste se dlouho hledali. Petra roku 2011 nebo tohle trápení roku 2013? Málem vyletěla už v 1. kole s Coco. O gigantickém štěstí při přerušení utkání 3. kola kvůli tmě ani nemluvě.
Připadá někomu tvůj nick normální? Jak tě čtenáři mají vlastně oslovovat?
Reagovat
smazaný uživatel
já mám nick, který odpovídá tomu, že fandím Petře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň někdo se mnou souhlasí, už jsem si myslel, že tady budu dneska sám proti všem :-)

Btw. Broži, jak by jí asi tak lidi měli oslovovat? Stejně jako všechny ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastně si mne trochu předběhl, něco podobného jsem měla v úmyslu napsat taky :-) a já jsem ráda, že aspoň někdo má stejné názory jako já...
Reagovat
smazaný uživatel
To buď ráda, že jsem tě předběhl, alespoň ten frontální útok šel na mě, ne na tebe. I když.. ty asi tolik vášní jak já nebudíš /nic ve zlém/ :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já bych to přežila.. mně stačilo ráno, že jsem byla skoro pro smích, že si titul zaslouží víc Marion.. apod. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a četl jsi vyjádření Martiny Navrátilové? ta by mezi nás fanatické fanoušky Petry geniálně zapadla :D
Reagovat
Carloss
je na to někde link? dík.
Reagovat
smazaný uživatel
https://cs-cz.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce

Tam to najdeš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Četl.. Aspoň někdo je na naší straně ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
začínáme se rozrůstat, pomalu, ale jistě. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš nějaký fanouškovský web Petry, ne?
Reagovat
Carloss
:) to jsou hezký slova. Martina je mi moc sympatická.
Reagovat
smazaný uživatel
www.kvitova-petra.cz
Reagovat
smazaný uživatel
dík, pěkný stránky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
já netvrdím, že Petra hraje bezchybně apod. Má rezervy, ale od toho jsou, aby se mohla zlepšovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Lopuch je trol a provokatér, na toho je lepší nereagovat vůbec.

Ani já netvrdím, že je Petra bezchybná nebo dokonalá, jsou věci, na kterých by měla zamakat..
Reagovat
Sonja
http://media.outdoorblog.it/9/9e8/bartoli-lisicki.jpg

http://www.thetimes.co.uk/tto/multimedia/archive/00429/131883813_wimbledon_429573c.jpg
___________________________________
Nakonec mám stejně radost čistě z toho, že byly ve finále tyhle dvě:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já tady komentuju finále ženské dvouhry a úplně jsem zapomněl zmínit, že Katka Siniaková a Bára Krejčíková jsou ve finále juniorského debla!!! :) No, vy už to asi víte z Expres zpráv... :D

Takže Katko a Báro: Moc vám držím palce do finále! :) Vyhrát po RG ještě Wimbledon, to by bylo něco úžasného... O finálových soupeřkách se rozhoduje právě teď, takže vás budu informovat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Doufám, že na finále bude stream..
Reagovat
smazaný uživatel
Nasazené dvojky Bencic/Uberalová právě vyhrály 2. set a rozhodne se ve třetím... No, já si myslím, že to nakonec otočí celé a právě s nimi se Katka a Bára utkají ve finále. Ale nebudu předbíhat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Toho debla angláni vysílají i v TV. Gratis na satelitu. Ve 3. setu to vypadá nevalně.
Reagovat
smazaný uživatel
Každej nemá satelit a tisíce placených kanálů jako ty.. samozřejmě já satelit mám, ale chytám pouze pár kanálů se sportem zdarma jako Eurosport apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec Kalinina/Shymanovich vyhrály 3. set 6:0 a finálovými soupeřkami budou ony... Přiznám se, že je to pro mě trochu překvapivé. Katka a Bára (nasazené jedničky) tedy nebudou hrát proti nasazeným dvojkám, ale osmičkám...
Reagovat
a.magerova
Moc jsem jí TO přála :-))

Vlku vidím, že sis do svého Fantasy týmu zařadil letošní vítězku Wimbledonu, já tam mám vítěze :-))
tomasinho: Andyho mám kapitánem, tak se snažte :-)))
Reagovat
nitrotaj
někdo účet na t3nnis.tv ? Byl bych moc vděčný za pozvánku.PM
Reagovat
Sonja
krásná fotka Marion v záhlaví článku:-))
Reagovat
smazaný uživatel
ja sa uz tesim na zajtra

ideme proti sebe
ale mne nebude vadit ani Novakova pripadna vyhra
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě se sluší pogratulovat oběma holkám k tomu, že prožily úžasných 14 dní, což asi samy nečekaly... Takže velká gratulace oběma! :)

Kdyby ten zápas skončil dvakrát 1:6, tak bych moc nevěděl, jak mám svůj komentář začít. Takhle asi můžu začít: Škoda, že Sabine nezačala dřív. Sami víte, že jsem jí před finále věřil, co se týká potlačení nervozity. Bohužel, finále je asi opravdu úplně jiný zápas. Přestože Sabine už ve Wimbledonu dokázala velké věci, dneska to na ni prostě dolehlo. Marion dneska podala velmi dobrý výkon (přesto si myslím, že umí hrát ještě lépe), ale hlavním rozdílem byly prostě zkušenosti. Na druhou stranu, tíha finále nemusela být jediným faktorem, proč byla Sabine nervózní. Proti předchozím soupeřkám (Serena, Aga) prostě neměla co ztratit, ale dneska už se od ní očekávalo daleko víc. To se potom hraje pod větším tlakem a tím pádem i mnohem obtížněji. Zejména pro Sabine, která to nemá až tak zažité... Ke konci už to ze Sabine spadlo, protože za stavu 1:6, 1:5 už neměla co ztratit a podle toho to taky vypadalo. Sabine už se určitě mohla zvednout dřív, ale ztrácela klíčové momenty a pak byla asi ještě víc dole. Začalo to hned na začátku tím nepotvrzeným brejkem. Potom Sabine chvílemi vůbec nešel servis. To byla další podmínka pro to, aby dneska uspěla. No a na začátku 2. setu si zase nevzala jestřábí oko, když to zrovna potřebovala... Takové momenty jsou někdy rozhodující a Sabine bohužel srážely dolů ještě víc. To je další důvod, proč to dneska nevyšlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Snažil jsem se sledovat zápas a během finále tady nepsat. Jenom jsem si trochu četl komentáře a samozřejmě mi nemohly uniknout v první řadě urážky na adresu Marion a hned v závěsu různé shazování Sabine za její výkon... No, nejprve se zastavím u Sabine a řeknu, že vzhledem ke své bojovnosti ve 2. setu může odejít se ctí. Hned vzápětí musím dodat, že její dnešní finálová prohra je vlastně výhra. Výhra je už jenom to, že tam dneska stála. Přečtěte si tenhle článek a možná to pochopíte. Sabine si toho musela v životě vytrpět strašně moc...
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-wimbledon/176128/z-invalidniho-voziku-do-finale-lisickou-inspiroval-i-herminator.html

No a řeknu vám ještě něco. Fanouškem Sabine nejsem, přesto je mi hodně sympatická. Že si dneska poplakala, za to se stydět rozhodně nemusí. Sabine je hodně citlivá holka a už mě mnohokrát přesvědčila, že to je uvnitř moc krásný člověk. A co myslíte? Není to mnohem víc, než být grandslamovou vítězkou? Ano, je! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže tolik jsem chtěl říct k Sabine... A teď už přichází na řadu Marion, abyste neřekli, že opomíjím vítězku. :) No, sice mi není příliš sympatická, ale snad by mě nikdy nenapadla taková hloupost, abych jí tady nadával jenom kvůli tomu, že vyhrála Wimbledon... Já jsem známý tím, že skoro na všem umím najít pozitiva a bez problémů je najdu i tady. :) Tak první opravdu velké pozitivum je to, že Kiki má radost. Samozřejmě jsem věděl (z Twitteru), že moc drží palce Marion. Nevěděl jsem, že bude dneska v lóži, ale tím líp. :) Z francouzských holek má s Marion asi nejlepší vztah a tak nějak mě to ani nepřekvapuje, protože Kiki je hodně kamarádská. Dneska byla Kiki krásně dojatá a moc jí přeju, aby zítra ve finále mixu svou krajanku a kamarádku napodobila. :) No a druhým velkým pozitivem je to, že vítězství Marion je určitě inspirací pro spoustu tenistek, aby to až do konce kariéry nevzdávaly. Od Marion se už grandslam opravdu nečekal a vidíte to... Asi hodně z nás fandí nějaké tenistce, která grandslam ještě nemá a Marion nám prostě dala důkaz, že to jde, i když už málokdo věří. :) Ano, můžeme hovořit o štěstí, že se Marion nepotkala s žádnou hráčkou Top 10, ale kdo si na to za pět nebo deset let vzpomene? Tenhle titul už jí prostě nikdo nevezme. Každý potřebuje na cestě za úspěchem štěstí, ale vždycky si ten úspěch musí zasloužit. Stejně tak je tomu u Marion.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď napíšu ještě něco, ale rozhodně tím nechci snižovat vítězství Marion. Spíš to bude tak obecně k letošnímu Wimbledonu, na kterém jsem si ověřil jednu věc. Asi se mnou mnozí nebudou souhlasit, ale preferovat žebříček před grandslamem je správné. :) Zaprvé pořád nevidím důvod, proč by jeden turnaj měl být víc než ostatní. A zadruhé jsem si vždycky četl, že "jenom na grandslamech se poznají praví šampioni" a že "na grandslamech prostě vyhrávají jenom ti nejlepší". No jo, ale pořád je to jenom jeden turnaj, na kterém se to může různě zamotat a letošní Wimbledon byl opravdu dokonalým příkladem. Momentální forma a los rozhodujou vždycky, ale letos bohužel rozhodovalo i to, kdo je a není zraněný... No prostě dlouhodobá výkonnost je pro mě mnohem víc než grandslam. Říkám to už dávno a tenhle Wimbledon mě přesvědčil o tom, že to říkám správně. :) Na jednom turnaji se prostě může stát cokoliv a když to přeženu, vyhrát může kdokoliv (ano, všech 128 hráček má před začátkem turnaje stejnou šanci). No ale v žebříčku musí člověk vykazovat kvalitní výsledky po celý rok, aby byl ve špičce nebo přímo na vrcholu. Tam jeden turnaj opravdu nestačí a tak je to správně. Zároveň ale může úspěch na jednom turnaji (navíc grandslamu) hodně pomoct a to je taky správně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy jsem ani netusil, ze bych nekdy vuuubec neco takoveho mohl napsat....

Dekuji za tvuj krasny prispevek, je to jak balsam to cist, normalne bych mel mozna par vyhrad.....
...ale po tech dvou tydnech tady, je to bez jakychkoliv vyhrad a uzasne...;)))
Reagovat
smazaný uživatel
diky ked bude cas precitam to rad
Reagovat
smazaný uživatel
psal jsem to driv nez ten tvuj dovetek...to sis to kurniksopa nemohl nejak tak odpusit...
...ach jo, ses nepoucitelnej;D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si zrovna říkal, jestli sis to přečetl celé. :D Ale ne, tak to je prostě můj názor, který jsem měl už dávno před Wimbledonem. Teď jsem si to spíš jenom ověřil. Vždyť jsem to taky uvedl: "Asi se mnou mnozí nebudou souhlasit..." :) Já vím, že pro tebe je Wimbledon nejvíc. Ale pro mě je logičtější to, co jsem napsal já. Proto si za tím stojím.

No, snad aspoň uznáš, že jsem letošní Wimbledon bral v rámci možností statečně. :) Jo, naštvalo mě tam spoustu věcí, ale že bych to kvůli tomu přestal sledovat? Prostě holky se uzdraví a jedeme dál. :) V ženské dvouhře to pro mě bylo hodně nešťastné, ale v jiných disciplínách si nemůžu stěžovat... A víš, co ti řeknu? Kdysi jsem moc nemusel ani Roland Garros a loni se to všechno změnilo. :) Tak třeba se to u Wimbledonu taky někdy změní. Vždyť teď budu "draftovat" i jednu travařku (Donnu). :D
Reagovat
freeteepek
Tenhle Wimbl byl unikátní. Nelze srovnávat s minulými ani s budoucímy grandslamy. Vyhrát GS dokáže někdo s výtečnou psychickou odolností. To se dnes potvrdilo. A tyto hráčky obvykle i figurují na předních místech v žebříčku. Na letošním Wimbledonu ale povypadaly brzo a "hromadně" vlivem shody náhod. to se v budoucnu hnedtak opakovat nebude.
Na druhou stranu, i na dlouhodobé postavení v žebříčku mají vliv ruzná zranění a nemoci. Tak bych jeho význam moc nepřeceňoval. Jsou hráčky, které mají vyloženě smůlu na zranění. Třeba právě Lisická nebo Petkovicová. Žebříček by byl spravedlivější, kdyby nebyly tak velké rozdíly v bodových ohodnocením jednotlivých turnajů, kdyby se přidělovaly body za porážky hráček top 10 nebo za výhry ve Fed Cupu: Kdyby nebyly povinné turnaje a neexistovaly penalizace.Ten ranking system je tak složitý, že se v tom skoro nikdo nevyzná:-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Žebříček by byl spravedlivější, kdyby nebyly tak velké rozdíly v bodových ohodnocením jednotlivých turnajů"

Většina tenisových fandů se diví, že grandslamy nemají v žebříku ještě větší váhu. Takhle mohla být jedničkou klidně i ta (Wozniacki 67 týdnů), která se daný rok ani jednou do finále GS nedostala!!!
Reagovat
smazaný uživatel
co ta moje neutrální a nevinná poznámka směrem k dnešnímu zápasu vyvolá, tak jsem si ji odpustil.

Přesto ale necítím za rozpoutanou debatu vinu. Nijak jsem nehodnotil dnešní zápas, nikde jsem netvrdil, že by Petra Marion nebo Sabču porazila, pouze jsem napsal, že by na mě měla - významový rozdíl obou spojení snad vysvětlovat nemusím.

Přesto jsou mi podobná tvrzení přisuzována, proč? Z nepozornosti, nebo jste na mě tak alergičtí, že už ani pořádně nečtete, co jsem napsal a rovnou do mě šijete? Nevím, nerozumím, nechápu.. A klidně mě mějte za blbce.
Reagovat
Sonja
Měl sis to odpustit...tvoje poznámka byla neuctivá ke dnešním finalistkám, které se do finále poctivě probojovaly. Že prý "na obě by v klidu měla.."

Navíc nechápu, že se k "co by, kdyby" uchyluje člověk, kterej tady věčně jiná tvrzení, založená ale na tom samém "kdyby", odbíjí.
Reagovat
smazaný uživatel
Původně jsem to chtěl nechat být, ale ty si o to prostě říkáš. Vždyť právě ty se chováš tak, jako bys po lidech ani příspěvky nečetl, a už po nich jdeš. Po každé Petřině prohře se to tu opakuje, zas a znova. A řekl bych, že se to možná i zhoršuje.

Tvé dnešní poznámky byly naprosto neuctivé k dnešnímu finále, to samé včera o Aze. A je to i jindy. Ty vždy po nějakém zápase napíšeš "sláva vítězce, čest poražené" - to aby se neřeklo - a pak ihned jedeš to své.

Ty nevíš, co je to medvědí služba?

Tak to je třeba konkrétně ve tvém případě to, že ty, jakožto fanatický fanoušek Petry, svými netolerantními obhajobami, které mají mnohdy agresivní a cenzorský charakter, úplně tu Petru lidem znechucuješ. A místo toho, aby si tu o ní poklábosili, tak budou pomalu rádi, že v turnaji už nefiguruje a mohou se tu v klidu bavit o tenise, aniž by jim neustále hrozilo nějaké moralizování a kádrování ze tvé strany.

A to si nedělám prdel. Není mi příjemné ti to psát. Každý máme plno chyb, i já. Ale z tebe se tady postupem času a s přibývajícími neúspěchy Petry a úspěchy druhých, stal zapšklý, agresivní fanatik, který tu akorát ve svých záchvatech plive po ostatních diskutérech, kteří chtějí jen slušně pokecat o problému. Píšeš neadresné příspěvky nebo blogy, a když ti na to někdo zareaguje, tak se vzmůžeš leda tak na to, že se v tom poznal. Ale lidé nereagují proto, že by se v tom poznali, ale proto, že je to obecně uráží. Diskuze by měla být adresná.
Roky si tu bereš do úst tommra. Ale ten je aspoň svůj, je to fanoušek Petry stejně jako ty. Jenže ty mu tu budeš nadávat, ať vypadne a ať jí konečně přestane fandit.
Nevidíš nic jiného než Petru, shazuješ výkony druhých tenistek a nebo naopak stále píšeš, že měli kliku a hrály zápas svého života atd...

Prostě toto není diskuze, to se na mě nezlob. A je to furt, už hrozně dlouhou dobu.
Reagovat
lars
To by jsi prave mel napsal PRESNY vyznam "by mela"
Reagovat
smazaný uživatel
Sonja má pravdu. Můžu ti říct, že já mám svoje holky hodně rád, ale fakt by mě při dnešním finále nenapadlo uvažovat nad tím, jestli by třeba Masha nebo Vika měly na Marion apod. Prostě Marion i Sabine se dostaly do finále a obě tam byly právem. Jenže ty holt vidíš jenom Petřinu promarněnou šanci a zabýváš se spekulacemi, které jsou úplně bezpředmětné...

Zároveň ti ale můžu říct, že nejsi sám, kdo napsal podobný komentář. Šéfredaktor deníku Sport je na tom podobně... :D
https://twitter.com/TomekLukas/statuses/353513618437976064
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, mohla bys mi jak tříletému dítěti vysvětlit, co je na větě "Petra by na obě v klidu měla" vůči Sabče nebo Marion tak strašně neuctivého, čím to ten zápas dehonestuje? Já tomu opravdu nerozumím..
Reagovat
smazaný uživatel
*měly kliku.
Reagovat
Sonja
Ty to spíš nechceš chápat;-)...a jsi tak zahleděnej, že si fakt ušetřím jakékoliv vysvětlování. Jestli ti to přijde náhoda, že na tebe reagovalo tolik lidí, tak fakt nevím. Ono je určitě pravděpodobnější, že je tady x lidí nechápavých, než že tys napsal nemístný komentář.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem se na to ptal Sonji - co je na té mé dnešní poznámce tak strašně neuctivého? Mé včerejší poznámky vůči Agněžce asi byly trochu neuctivé, ale rozhodně ne více, než neuctivé poznámky vůči Petře, které ale nikomu nevadí.. Což mě neomlouvá.

Mé obhajoby Petry jsou agresivní, ale neřekl bych že netolerantní a už vůbec ne cenzorské - takové z principu ani být nemohou. Nevím, čím bych měl lidem Petru znechucovat, tím, že jdu proti davu a nesnažím se ji kritizovat za každou cenu?

Na 1 neadresném příspěvku a 1 neadresném blogu (které ale soudě dle reakcí nakonec byly adresnější než jsem si sám myslel) nic špatného nevidím. Dodatek: kdyby se v tom nepoznali, nemohlo by je to urážet.

K tommrovi řeknu jen to, že ačkoliv mě některá mnou vyřčená slova a věty mrzí, na tom, co jsem mu naposledy sdělil, na což zřejmě reaguješ, bych neměnil nic. Ne pokud se bude o Petře vyjadřovat tak, jak se o ní vyjadřuje.

Jestli bych naopak občas něco změnil jsou mé výroky na adresu některých tenistek, tam mi to občas v záchvatu vzteku ujede.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě ses mi to ani nepokusila vysvětlit, takže nevím, co bych měl chápat. ;-)

Vzhledem k tomu, jak blbě jsme na tom v ČR s čtenářskou gramotností, tj. chápáním významu textu, by mě to ani nepřekvapilo. Čímž neříkám, že to tak je, než mě zase chytíte za slovo..
Reagovat
Sonja
Panebože, zas ty tvoje okliky a nepřímé napadání a slovíčkaření a...
Ne, na to nemám, fakt;-) Nazdar.
Reagovat
smazaný uživatel
Přímé odpovědi se vyhýbáš ty, takže proč mě obviňuješ ze slovíčkaření, napadání a oklik?
Reagovat
smazaný uživatel
Není pravda, že nadávky a neuctivé sprosťárny vůči Petře nikomu nevadí. Vadí. Ale na tomto portálu je stále velká většina diskutérů slušných, kterým jde o tenis. A ti si o tom tady chtějí normálně pokecat.
To, co tobě totiž přijde neuctivé, přijde velké většině zde jako diskuze.

Víc k tomu nemám už co říct. Souhlasím se Sonjou, slovíčkaříš, vytrháváš věci z kontextu a obracíš jejich význam. A ještě děláš nechápavého.

Samozřejmě že tady neplníš roli cenzora doslovně. Ale tvé reakce toho cenzora připomínají. Co se ti nelíbí, to prostě potlačuješ pomocí všeho jiného, jen ne přímou argumentační diskuzí. Protože kontruješ tím, že u tebe argumenty nejsou třeba, bo ty Petru nekritizuješ.
A představa, že lidé reagují na tvé "nevinné" neadresné příspěvky či blogy proto, protože se v nich vidí a tys to přitom tak nemyslel, je zcestná. Není to tak.

Ale ok, vidíš to jinak. Jen jsem ti to chtěl napsat, když ses na to ptal. Víc k tomu nemám co napsat.
Reagovat
smazaný uživatel
No, musím opět přiznat, že máš nekonečnou výdrž polemizovat, já bych už dávno odpadla :))) Jen nechápu, že máš pořád potřebu přesvědčovat ostatní a chtít vysvětlení, to nemyslím ve zlém. :) Mně tvoje ani žádný jiný příspěvky fandění neotravujou, ale prostě se smíř s tím, že jsi na foru, kde je miliony názorů jiných než tvých. Fandi si klidně dál jak chceš, to je fajn, jen mi prostě přijdeš někdy tady na foru jako don Quijote :)))))) Určitě si o Petře popovídáš líp se svými kámoši, kteří ti budou rozumět, než tady pořád vést diskuse o nesmrtelnosti brouka :)) Nemyslím to vůbec špatně, spíš se tak usmívám jak tady kolikrát mácháš mečem zcela nepochopen :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nemluvil jsem o sprosťárnách nebo nadávkách, ani jednoho jsem se včera vůči Aguš nedopustil.

Prosím, dej mi příklad, kdy slovíčkařím, vytrhávám věci z kontextu nebo nepoužívám argumenty? Já se naopak snažím skoro vždy svůj příspěvek nějakým argumentem podložit, proto to pochopitelně vyžaduji i u ostatních, zvlášť těch, kteří přijdou s tím, co je špatně, co by se mělo změnit.

Jestli se v těch mých příspěvcích nepoznali, nechápu tedy, proč vzbudily takové vášně.

Ptal jsem se, protože jsem se stal terčem kritiky, tak mě pochopitelně zajímá, proč.
Reagovat
slacker
"Prosím, dej mi příklad, kdy slovíčkařím, vytrhávám věci z kontextu nebo nepoužívám argumenty? Já se naopak snažím skoro vždy svůj příspěvek nějakým argumentem podložit, proto to pochopitelně vyžaduji i u ostatních, zvlášť těch, kteří přijdou s tím, co je špatně, co by se mělo změnit."

Dej si radeji na par tydnu pauzu od internetu, tohle je uplny tobagan sebeklamu
Reagovat
smazaný uživatel
A pak kdo tady koho napadá a uráží. A nepoužívá argumenty.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš: "Prosím, dej mi příklad, kdy slovíčkařím, vytrhávám věci z kontextu nebo nepoužívám argumenty?"

Teď ti nebudu zpětně nic dohledávat. Až se u toho namanu, tak ti to napíšu. Stačí si najít tu diskuzi po minulém vypadnutí Petry nebo po vypadnutí v Eastbourne.
Na něco ses ptal, já ti to vysvětlil - nebo se o to alespoň snažil....

Tys dnes něco napsal. A teď si stačí jen představit, kdyby byla v kůži Marion či Sabine Petra, a někdo naspal to samé. Je lehké si představit, co bys psal. To je vše.

Možná se ti zdá, že je ti tady vyčítáno něco, co se jiným nevyčítá. Jenže ty lidem vyčítáš určité věci, které pak ale sám děláš.

Tím bych to ukončil, pěkný večer.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá, už se nebudeme trápit. :-) Hezký večer.
Reagovat
freeteepek
Jirka prohrál dobře rozehrané finále. Ve třetím setu se sesypal. Vlastní servis projel asi 2x bez zisku fiftýnu. Sekal dvojchyby. Připomínal Kvitovou. Škoda:-((
Reagovat
Frick
nějak ty dva další sety nesedly... :-( 6:4 2:6 1:6
Reagovat
pepin
Moc to tu dnes nesleduji, neb jsem v práci, ale jen v rychlosti, fakt je mi Tě líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Že je ta tvoje poznámka myšlena ironicky chápu. Ale nechápu, čím jsem si ji vysloužil.
Reagovat
pepin
Mýlíš se, myslím to upřímně.
Reagovat
smazaný uživatel
Je správná výslovnost Lisická nebo Liziki? Proč je vše v tomto absurdním Kocourkově tak směšné?
Reagovat
smazaný uživatel
Chapu, ze mas problem s clanky a vyslovnosti atd., ale ja si myslim...ze to co resis, uz je asi tady uplne zbytecne, vubec tady timhle se zabyvat...prijde mne to az usmevne...

Ja si tady klidne vulgarne nadavam dva dny, a nic se nedeje, vubec nic...nedostanu ani ban, a ani ten, kdo tu dela burdel...uplne v pohode....to by se jeste pul roku zpatky tady nestalo...to mne celkem sokuje vic, nez nejaka Liziki v clanku...to ti teda povim.

Tohle mne spis vysvetli, jak je tohle vubec mozne...
Reagovat
smazaný uživatel
Bartoliova mela neskutecnou kliku, nepotkala, zadnou tenistku ze spicky a finale ji bylo v podstate darovano. To ale nemeni nic na tom, ze vyhrala zaslouzene. Neztratit celej turnaj set, je neco neskutecnyho.

Lisicka odehrala uzasnej turnaj, az na ten posledni krucek. Neunesla tihu okamziku, je to skoda. Ale tahle prohra ji musi hooodne posilit.

ma muj obrovskej obdiv, za to jak bojovala do posledniho micku. Vedla vlaste 2 bitvy. Jednu sama se sebou a druhou s presne hrajici Marion. To neslo vyhrat. Jednu chvili jsem myslel, ze to nedohraje a utece do saten... Pres to vsechno to nezabalila a urvala jeste 3 gamy navic, to bylo neco neuveritelnyho.
Reagovat
Sonja
No nevěřila bych, že to napíšu...ale plně s tebou souhlasím;-)
Reagovat
smazaný uživatel
aspon nekdy :)
Reagovat
LukasH
Tak je to za námi. Bartoli - skvělý výkon, Sabine - škoda. Už to finále neunesla. Dneska se opravdu ukázalo, proč není na žebříčku výše, i když dovede zahrát fantastický tenis. Přesto nemusí ničeho litovat, navíc je mladá. Bartoli už tolik příležitostí mít nebude.
K Petře. Dost dlouho mi jí po té prohře bylo líto, ale teď musím objektivně říct, že to vlastně dopadlo, jak mělo. Ty výkyvy musí zmizet a pak teprve může přijít GS titul. Je vidět, že tenis je vlastně spravedlivý.
Reagovat
smazaný uživatel
Bryanovci si robia srandu
Reagovat
smazaný uživatel
Koko.,t vypadni smrdiet inde
Reagovat
smazaný uživatel
mozem pisat aj s diakritikou ty huj ale nesedim doma pri PC jak ty

a pisem len cez mobil
a to sa mi nechce pisat
a takych hujov jak ty by som dal dole jak nic
Mozes byt rad ze ma nepoznas
Ty zaostaly kok..ot
Reagovat
smazaný uživatel
a uz radsej nereaguj

nebudem si pisat s takym

ani pisat nadavky sa mi nechce
Reagovat
smazaný uživatel
jasne

nebudem tu take pisat

jak male deti
Reagovat
smazaný uživatel
a radsej sa nenadychuj este umrieme obaja

z toho smradu
Reagovat
smazaný uživatel
joooj az tak sa strapnujes

take komenty na urovni maleho decka
asi nim aj si
Reagovat
Labi
dnešek opět demonstroval oprávněné ohlasy resp. stížnosti ohledně stejné výše odměny pro muže i ženy, také frašky, které jsou v poslední době k vidění v ženském GS finále jen potvrzují oprávněnost těchto ohlasů....ženy jsou mnohem více psychicky labilní což potvrzují a méně vyrovnané výsledky hráček a když si potom člověk koupí lístek na finále které dopadne takto stojí to minimálně za zamyšlení
Reagovat
smazaný uživatel
Docela smutné finále, jak výsledkem, tak i kvalitou hry. Snad zítra uvidíme jen skotské slzy štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukej ho zítra tlačit co to dá, mám ho za kapitána!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho nechtěl svazovat a vzhledem k losu jsem to dal Nolemu, ale stejěn se mi nedaří, takže prohra kapitána nic nezmění, takže se neboj, tlačit budu, i kdyby čert na koze jel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Skotská plačka dostane tácek a zase si po roce popláče.
Reagovat
smazaný uživatel
Popláče štěstím se zlatým pohárem :-))
Reagovat
Roger_Federer
asi takhle, Petra neni aktualne schopna porazit vice než 2-3 prumerne nebo podprumerne hračky za sebou, takže 6 nebo 7 soupeřek je fikce a tvoje přani..
Navic Petra nejenže nepoda 2 zapasy po sobe slušny a vyrovnany vykon, ale ani kolikrat 2 sety po sobe.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi takhle, Petra má výkyvy v jednom zápase. Chvíli nahoře, chvíli dole. Lisicki v dnešním finále byla stále dole, až na drobné záblesky. Proč se tady všichni bojí napsat, že dnes selhala ? Kdyby to byla Petra, už by to měla na talíři a ne jednou. Viděla jsem zápas Petry s Flipkens a byl to kvalitnější, napínavější zápas než dnešní finále. Flipkens s Bartoli prohrála, ale to hrála už podstatně hůře než s Petrou ( měla zdravotní potíže ). Petra měla zvýšenou teplotu, nebylo jí dobře a stejně bojovala. A slyším tvůj názor, že snad zdravotní obtíže jsou způsobeny psychikou. Existují psychosomatická onemocnění. Ale nejde vše házet do jednoho pytle ! Když na tebe někdo nakašle v hromadné dopravě " bacil ", tak to nemá s psychikou nic společného ! A konečně jdu dělat něco užitečného, jak už jsem napsala mám tenisu již plný chrup, pro dnešek . Ahoj všem fandům tenisu !
Reagovat
LukasH
Protože Sabine ve skutečnosti nikoho nezajímá. Petru by tady VŠICHNI rádi viděli na vrcholu. A proč tolik kritiky? Protože co se dá jinýho dělat?
Ale někdo to tu vystihl přesně s tím přirovnáním - jako ve škole. Když jedničkář bude najednou dostávat dvojky, trojky - všichni ho budou kritizovat. Když pětkař dostane trojku, budou ho oslavovat. Srovnání třeba s tím, kdyby se do čtvrtfinále dostala Lucka Š. a když je tam Petra. Takhle to chodí.
Reagovat
Sonja
Tak nevím, kdo se bojí napsat, že dnes Lisicki selhala...? Však to tu lidi (včetně mě) píšou, že neustála ty nervy z 1.GS finále...Sama Sabine o tom po zápase mluvila.
Reagovat
slacker
Za bacil co bacil Petru nejspis muze ten nepovedeny Bajza na baterky. Na turnaje nejezdi, a ve zpravam bylo ze odjel domu s nemoci, Takze suma sumarum nakazil Petru. nejpozději do konce sezony vyhodit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak finále nemělo po tenisové stránce nijak závratnou úroveň. Ale to tak mnohdy bývá, že nejlepší zápasy se hrají mimo finále. Hlavně když se tam sejdou hráčky, které jsou ve finále poprvé.

Ovšem co zase napsal největší KVITISTA, to je úsměvné.:) Queshi, seš komik!:) Pak se divte Vlkovi, že sepsal to, co sepsal.
Proboha, každý zápas je jiný a nejde porovnávat, co by bylo, kdyby....
Petra měla letos štěstí, že vůbec to QF obhájila! Ono taky mohlo být jedno KDYBY - a to KDYBY se proti Makarové nepřerušilo kvůli tmě - tak Petra balila daleko dřív.

Tvl to je něco, Marion vyhraje WIMBLEDON a zase se tu vyrojí zapšklý FFK, kteří dehonestujou zápas a meldujou tu o Petře....
Reagovat
smazaný uživatel
Viz to, co jsem napsal Sonje: že nechápete význam toho, co jsem napsal, není důvod k tomu, abyste se do mě takhle obouvali.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč zapšklý? Jen se tu quesh zmínil.. navíc ve vedlejším vláknu se při výhře Marion řeší, že se Rafovi zařezávají trencle :)))
Reagovat
Sonja
Viď? Vlček to napsal dobře: medvědí služba.
Reagovat
smazaný uživatel
Z queshe se stal totální komediant a ultra zaslepenec. Co ten toho při ochraně své tenisové bohyně v minulých dnech už předvedl!
Reagovat
smazaný uživatel
Furt lepší komediant a ultra zaslepenec než ubožák, co se veřejně přinává k tomu, že ho Kvitová zajímá jenom, když vyhrává, a ještě si u toho myslí, jak děsně velkej king je.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, máš pravdu, fakt medvědí služba.

Když jsem si to tu tuhle po její prohře četl, tak jsem ani nic nepsal, jak mě to už úplně odrazuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba tohle:

http://www.tenisportal.cz/zpravy/9-den-ve-wimbledonu-kvitova-o-semifinale-letos-poprve-na-centrkurtu-12496/

Komentáře skoro úplně nahoře. Úsměvná debatka našeho zaslepence s J.M., Vlsem a tommrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvědí služba? Nechápu..
Reagovat
smazaný uživatel
Podala solidní a soustředěný výkon od začátku do konce. Bylo znát, že je již poučena z finále r. 2007. Bojovala o každý míč a nic nevypustila. Vítězství jí moc přeju. Ve svých 29 letech si přidala do sbírky ten NEJ titul, co může být.
V posledních letech pro ni byl tenis už hodně o trápeních se s formou, zraněními a i různými potížemi kolem. V takovou věc už asi mnoho lidí v tenisovém světě nevěřilo. Chtěl bych vyzdvihnout její zarputilost a vůli i v tom ohledu, že se nenechala zlomit a neustále pro sebe hledala nové cesty, jak zase zlepšit svůj výkon (trenéra snad v posledním roce vyměnila třikrát). Má můj obdiv! Mnoho lidí jí vyčítá, jak je divná atd..., ale myslím, že po zápase ukázala, že i ona je "normální člověk" a bylo pěkné sledovat její radost.

Sabine mi bylo líto. Dolehla na ni tíha okamžiku a bylo to trápení. V závěru se sice kapku oklepala a snažila se zabojovat, ale už to nestačilo. Věřím tomu, že když bude zdravá a bude na sobě dále pracovat, může na trávě patřit k nejlepším tenistkám. Rozhodně na to má a věřím, že ten talíř nad hlavou také jednou zvedne.
Reagovat
dadaft
první větší krize na Sabine přišla už v zápase se Serenou, druhá v zápase s Radwanskou, tu třetí už neustála.
ale Lisická se nepochybně stala důležitým jménem Wimbledonu.
kolik ještě může mít pokusů ho vyhrát? sedm osm? minimálně jednou by to zvládnout mohla a přeju jí to. ))
dnes ovšem zaslouženě tácek, ne talíř.

gratulace Marion.
krok za krokem a je to pod střechou.
jsem docela zvědav, jestli ji tohle nastartuje......................
.......................... třeba uvidíme turboMarion???
:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze to jednou da, ta Sabina;)

U Marion, nevim co uvidime, ale Marion se svym stylem proste muze uspet asi jen na trave...mozna se mylim...to teda jo, ale nekde jinde si to moc nedokazi predstavit;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že jen tak ledajaká hráčka nedokáže říct to co Bartoli: Věřím Sabine, že ty se do finále Wimbledonu ještě vrátíš.
Reagovat
Sonja
Jj, to řekla krásně:-)...však ani Marion nedokázala své první wimbledonské finále přetavit v titul, ví, jaké to teď pro Sabine je...
Každopádně taky věřím, že další velké finále, do kterého se Sabine dostane, už zvládne líp a třeba i vyhraje:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Blondýnka, ktera se narodila před 23 a třičtvrtě lety v Trisdorfu.
Blondýnka, kterou tenisovym dovednostem naučili v akademii Nicka Bollettieriho, byl to však především její otec, kdo jí k tenisu přivedl.
Blondýnka, která zaujala tenisový svět svým aktivním pojetím tenisu, razantními ale i technickými údery, pestrou hrou i svým skvělým pohybem po kurtu.
Blondýnka, která drží neoficiální rekord v nejrychlejším servisem v ženském tenise vůbec.
Blondýnka, které jsem absolutně nemohla odolat díky jejímu nadhernemu úsměvu, sympatickemu vystupování i citlivemu charakteru.
Blondynka, která je alergická na trávu, má problémy se zraněními a nejvíce s kotníkem, kvůli kterému několik měsíců vůbec nehrála.
Blondýnka, která po svém návratu na kurty dokázala velké věci - vyhrávat se z třetí světové stovky až na 12. místo, vyhrát další 2 turnaje WTA, probojovat se na Turnaj sampionek a hlavně dostat se s divokou kartou do semifinále Wimbledonu.
Blondýnka, která dokonce letos ve Wimbledonu dokázala porazit obě loňské finalistou a sama se probojovala do velkého finále.
Blondýnka, která však nedokázala udělat ten poslední největší krok.
Blondýnka, která bude stejně vždycky moje usměvavá hrdinka a nikdy ji nepřestanu podporovat.
Sabine Lisicki
Reagovat
smazaný uživatel
Tuto holčinu člověk nemůže nesnášet.
Reagovat
Sonja
Nebul! Ale taky jsem bulela, to se přiznám:-D:-(
Tak aspoň posílám jedno pěkné video s krásnou usměvavou Sabine:-))) :

http://www.youtube.com/watch?v=BYuaky4Hq6Y
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sabinka sme si poplakali:((((((((((((((((
Reagovat
brixner
.
Reagovat
kada.tom
Jirka Veselý vyhrál 1. set nad F. Mayerem ve finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bláznivý Wimbledon končí.. Už se těším na další.. :D
ALLEZ MARION!! Ta holka si to zaslouží! I když jsem trošku smutný za Sabine, radost převažuje za Marion! :DD
Nicméně gratulace Sabine k 1. finále GS, ke skvělým dvou týdnům atd. + děkuji za zápasy s Agou a Serenou( opravdu, lepší zápasy jsem zatím neviděl) :-))
Reagovat
Andrew89
Výborně Marion, pěkně ses s tím zápasem poprala:) Congrats
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel poslední krůček nevyšel. Přesto má Sabine za sebou skvělý turnaj a doufám, že si z toho vezme pozitivní zkušenosti. A někdy v budoucnu to třeba vyjde. Taky doufám, že si formu přenese i do zbytku sezony. (Ne jako loni, kdy od OH do konce roku vyhrála jeden jediný zápas) Děkuju za skvělé dva týdny Sabine!
Marion gratuluju. Šla si od začátku za svým cílem a až na dvojchyby předvedla perfektní výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipnu si opak. Loni na hardu neuhrála nic a letos až na dva miniturnaje taky nic. Tahle blamáž jí taky nepřidá. Po zranění kotníků je psychicky i herně velmi slabá.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Marion. Ať se teďka všichni ti hateři co jí odsuzují kvůli vzhledu třeba po... Škoda Sabinky, ona byla tak sladká při tom předáváním, úplně jsem zjihl, tu bych poslal někam do války usměrňovat konflikty. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace vítězce, čest poražené. Jestli tenhle zápas viděla Petra, tak jí to předčasné vypadnutí ve čtvrtfinále musí mrzet dvojnásob, na obě by v klidu měla..
Reagovat
Sonja
:-DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Co ti na tom přijde k smíchu?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to musí šlehnout nejen s Petrou, ale i se Serenou, Mašenou, Agou atd. :)
Reagovat
Sonja
Ty mi přijdeš k smíchu. Ale neskutečně. Prej na obě by v klidu měla...neměla ani na Flipkens, na kterou v pohodě měla Bartoli...

A ano, to co tě teď napadlo, je správná myšlenka- KAŽDÝ ZÁPAS JE JINÝ!!! To sis měl uvědomit už předtím, než si vypustil takovou blbost.
Reagovat
Mr.Pink
:D tak to mě pobavilo
Reagovat
smazaný uživatel
Na Flipkensovou taky měla, většinu zápasu s ní byla lepší, ale svoji šanci neproměnila, zatímco Flipkensová tu svou ano a postoupila. Že pak proti Baroliové hrála daleko hůř než proti Petře, resp. že hrála svůj standard, to je další věc.

Jo, a mezi "by měla" a "porazila by" je zásadní rozdíl. Za tím prvním si stojím, to druhé jsem ani netvrdil.
Reagovat
lars
Myslis , ze by ne zcela fit Peta porazila v semifinale Bartoli?
Reagovat
Roger_Federer
Ty si opravdu komik..Kvitova by dostala nalože stejne jako Lisicka..
Reagovat
slacker
Vlkovo Desareto: Obzalovany Quesh shledan vinen ve všech bodech obzaloby :-)
Reagovat
Roger_Federer
Ty si opravdu komik..Kvitova by dostala nalože stejne jako Lisicka..
Reagovat
smazaný uživatel
může být ráda, že vypadla ve vyrovnaném a relativně dobrém čtvrtfinále s Flipkens. Marion by ji smetla z kurtu podobně jako před rokem na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím. Vím, že by na ní měla, ale jestli by ji porazila, to posoudit nedokážu.
Reagovat
smazaný uživatel
A nebo by Petra Marion smetla tak jako o 14 dní dřív v Montrealu. :-p
Reagovat
Sonja
Jo, jasně, bla bla bla...porazila ji? Neporazila. Aby mohla bejt tam, kde dnes byly Marion i Sabine, musela by se tam probojovat, což prostě nezvládla (a to jí ještě jedna soupeřka odpadla a s další vyhrála až po přerušení zápasu)...Takže jednoduše: buď rád za čtvrtfinále a obhájené body.
Reagovat
LukasH
Ta Petra to fakt nemá lehký. I když nehraje, tak je pořád terčem.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvůli tomu, že jsi nepochopila, co jsem napsal, se do mě nemusíš takhle obouvat.
Reagovat
Jan
Každé takové by stojí a padá s tím by. Každý zápas je jiný, nakonec viz i rozdíl hry Petry s Makarovou před a po přerušení. Až zápas by ukázal, jak by to dopadlo. Ale vzhledem k hodně chybové hře Petry se dá předpokládat, že by odešla poražená a s Bartoli možná i s debaklem. Není samozřejmě ani vyloučené, že by Petra vyhrála a to i celkově, ale je to spíš oblast scifi. S hrou jakou předváděla neměla ani v semifinále, natož ve finále co dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, že mě to "by" vyčítáš.
Reagovat
slacker
Tu hru jsem bohužel jesteb nemle moznost videt. Videl jsem jen dohrávku s Makarovou a pak mi majitele prav zabranili uz cokoliv shlednout z volne siritelneho zaznamu
Reagovat
smazaný uživatel
Viď? Za to může ale quesh:)) Někdy si říkám, že je snad lepší ani o ní nepsat, aby tu zase nebylo řečeno, jak jsou její fanoušci divní :)) Za sebe můžu říct, že Petra šanci měla velkou, cestu trochu umetenou a sama si musí vyčítat, že toho nedokázala využít.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Petra nemá klid ani, když nehraje. Já ovšem mám názor jako quesh. Jistě zápas Petra vs Flipkens byl daleko kvalitnější než dnešní finále ! Oba zápasy jsem viděla. Vyzdvihuji bojovnost, zarputilost, úderovou přesnost a chytrost Bartoli. Zasloužila si vyhrát. Jen škoda, že Lisicki selhala. Ano, je mi velice sympatická, je usměvavá, se vším souhlas. Ale to nic nemění na tom, že v tomto zápase selhala ! Vůbec nebyla důstojnou soupeřkou pro Bartoli ! Pouze v závěru druhé sady trochu zazlobila. Takže určitě gratulace vítězce, ale Petra by byla lepší soupeřkou ( i když by třeba neuspěla. A to nemluvím o špičce žebříčku ! Dnešní finála pro mě bylo zklamáním.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, za všechno můžu já :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ty, protože jakmile se objeví u tvého jména příspěvek o Petře, tak hned jsou ostatní fandové braný jako zapšklý a já zapšklá rozhodně nejsem :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já taky ne, nechápu, kde to všichni berou :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Sabi nebul :)) Carolyn souhlasím s tebou ..
Reagovat
Sonja
Znova se potvrdilo, že finále nebývá nejlepším zápasem turnaje.
Sabine dnes byla nervozní, nic jí nevycházelo a Bartoli naopak byla přesná, hrála skvěle...
Tak za
1)OBROVSKÁ GRATULACE VÍTĚZCE!
2)Přeju Sabine, aby se co nejdřív dostala do dalšího velkého finále...věřím, že v něm by už zvládla nervy daleko líp. A je ještě mladá, má tedy čas:-)
_____________________________
Život holt pohádkám nepřeje...na Sabine a její nádhernou jízdu ve Wimbledonu 2013 se každopádně bude vzpomínat:-))
Reagovat
dadaft
přesně tak. čvrtfinále a semifinále bývají (obzvlášť u žen) často nejlepšími zápasy turnaje. ))
Reagovat
carolyn
docela zklamání, né kvůli vítězce, ale kůli tomu jaký to byl tenis :-(
Reagovat
smazaný uživatel
a teraz si moze Lisicki v satni poplakat...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to pustila uz na kurte...
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední super finálová bitva Venuše - Davenport 4-6, 7-6, 9-7.
Od té doby (s výjimkou souboje sestřiček) dámy divákům předvedly naprosto kulový. Jedna z nich to neunese. Porovnejme to s famózními finále mužů! A na jiných grandslamech tomu často bývá podobně.
Reagovat
smazaný uživatel
a penazi beru rovnako...a ze diskriminacia zien, hahaha...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist