Bartoliová v Japonsku vzdala, ale chce na Bali

16. 10. 2009, 14:55
Aktuality 1
WTA ÓSAKA - Ze hry o Turnaj mistryň je další tenistka. O Dauhá už nebude usilovat Marion Bartoliová, jež dnes nedohrála čtvrtfinále v Ósace. Pokud bude zdravá, může se ale těšit na nový formát turnaje na Bali. Naopak ostatní nejvýše nasazené tenistky včetně jedničky Wozniacké v Japonsku postupují.
Marion Bartoliová

Marion Bartoliová vstupovala do turnaje v Ósace s vědomím, že ještě může letět na letošní Turnaj mistryň. Dnes však vypadla ve čtvrtfinále, když vzdala za stavu 4-6 0-2 utkání s Indkou Sanjou Mirzaovou.

"Měla jsem problém s ramenem. Bolest jsem ucítila už v první výměně, ale nikdy předtím jsem nic takového necítila," zdůvodňovala Bartoliová své odstoupení. "Moc mě to mrzí, ale ta bolest byla skutečně velká. Chci teď odpočiívat a připravit se co nejlépe na můj další turnaj - na Commonwealth Bank Tournament Champions na Bali," slíbila fanouškům svůj další plán.

Bartoliová totiž letos vyhrála turnaj kategorie International v Monterrey a má právo startovat na premiérovém ročníku "malého Turnaje mistryň". Na Bali se sejde dvanáct žebříčkově nejlepších tenistek, které letos vyhrály alespoň jeden z turnajů International a zároveň se nekvalifikovaly do Dauhá.

"Vždycky chcete raději vyhrát proměněným mečbolem. Byla to smůla, hrála jsem dobře a měla jsem hru pod kontrolou," řekla Mirzaová. "Ale nakonec, výhra jako výhra. Pro mě je důležité, že jsem dokázala vyřadit hráčku Top 15," těšilo Indku, jež v Japonsku porazila i pátou nasazenou Peerovou.

O letenky alespoň do Indonésie v Ósace ještě bojují nasazené Stosurová a Schiavoneová. Italka dnes postoupila bez boje přes Maďarku Melindu Czinkovou, jež nenastoupila kvůli zranění nohy. Australanka Stosurová bez problémů zvládla souboj s Američankou Craybasovou.

Nejvíce starostí s postupem tak dnes měla turnajová jednička Caroline Wozniacká. V duelu dvou hráček s polskými kořeny prohrála první dva gamy zápasu, ale nakonec Aleksandru Wozniakovou z Kanady porazila 6-2. Ve druhé sadě neudržela náskok a musela o své výhře rozhodnout až ve třetím setu. Wozniakovou porazila už popáté, prohru si připsala jen před 14 dny, kdy kvůli viróze vzdala utkání v Tokiu.

V sobotním semifinále na sebe nejprve narazí Schiavoneová s Mirzaovou. Obě předchozí vzájemné střetnutí vyhrála Italka, byť pokaždé prohrála první set. Wozniacká se Stosurovou se letos utkala dvakrát a pokaždé uspěla ve třech sadách mladá Dánka.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA (Japonsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (16. 10. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Wozniaková (6-Kan.) 6-2 6-7(1) 6-2
Mirzaová (Ind.) - Bartoliová (2-Fr.) 6-4 2-0 skreč B.
Stosurová (3-Austr.) - Craybasová (USA) 6-1 6-3
Schiavoneová (4-It.) - Czinková (7-Maď.) bez boje

Semifinálové dvojice: Wozniacká - Stosurová, Schiavoneová - Mirzaová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist