Bejlek se o překvapení nepostarala. V Madridu ji do čtvrtfinále nepustila Rybakinová

29. 4., 20:37
Aktuality 19
WTA MADRID - Sára Bejlek (18) se na prestižním antukovém turnaji WTA 1000 v Madridu o další překvapení nepostarala. Po šňůře pěti vítězství a premiérových výhrách na hlavním okruhu našla přemožitelku až ve světové čtyřče Jeleně Rybakinové (24), které v boji o postup do čtvrtfinále a posun do TOP 100 podlehla 1:6, 3:6.
Sára Bejlek šestou výhru v řadě nepřidala (© Profimedia)

Bejlek – Rybakinová 1:6, 3:6

Sára Bejlek v Madridu na třetím ze čtyř letošních turnajů WTA a celkově pošesté v kariéře prošla kvalifikací a poprvé na ni dokázala navázat i výhrou v hlavní soutěži. A to dokonce hned třikrát, než ji v osmifinále zastavila světová čtyřka Jelena Rybakinová.

Osmnáctiletá Češka si po sérii cenných skalpů zahrála poprvé proti hráčce TOP 20 a za favoritkou od začátku zaostávala. Udržet dokázala pouze dva z osmi gamů na servisu a byť trefila jen o jeden vítězný úder méně (22:23) a udělala o jedinou nevynucenou chybu více (23:22), využila jen dva z 15 brejkbolů a po 76 minutách hry prohrála 1:6, 3:6.

Bejlek v Madridu porazila pět hráček TOP 100 a připsala si i první dva skalpy členek elitní padesátky Anny Blinkovové (45.) a Anny Kalinské (25.). Sama se v live rankingu posunula na 110. místo a v pondělí výrazně vylepší své maximum.

Generálku na kvalifikaci French Open by měla absolvovat příští týden jako jedna z favoritek na turnaji ITF ve francouzském Saint Gaudens.

Rybakinová do Madridu dorazila po triumfu ve Stuttgartu, kde skolila i světovou jedničku Igu Šwiateovou a získala třetí letošní titul, a svou neporazitelnost na antuce protáhla na 15 utkání. Loni po triumfu v Římě odstoupila po dvou výhrách z Roland Garros.

"Zatím to jde na antuce opravdu dobře a doufám, že v tom budu pokračovat. Každý turnaj, na kterém jsem, chci samozřejmě vyhrát. Snažím se soustředit na každý zápas, je tu spousta těžkých soupeřek a já se soustředím na jednu po druhé. Snad to tak půjde až do konce," řekla Rybakinová.

Ve čtvrtfinále se čtyřiadvacetiletá Kazaška utká s o pět let starší krajankou Julií Putincevovou (H2H 0:2),  s níž prohrála na antuce (Římě 2020) i na hardu (Indian Wells 2021). Putincevová zdolala ve třech setech světovou jedenáctku Rusku Darju Kasatkinovou a zaútočí na své největší semifinále.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Madridu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
TSP
Mně Sára velmi příjemně překvapila, a to všemi předchozími výsledky i předvedenou hrou na turnaji. A ani s Rybakinou to vůbec nebylo špatné. I v prvním setu kladla zpočátku odpor, ale od stavu 1:3 se poněkud rozsypala. Jen s tím servisem bude muset něco udělat, aby byl alespoň spolehlivější a umístěnější, neboť dvoustovky ani esa ve významném množství asi nikdy při svých tělesných dispozicích dávat nebude. Nicméně, skutečně významný tento jinak pro ni skvělý výsledek bude, až jej v budoucnu (nejlépe již letos) ještě několikrát minimálně zopakuje. Teď si ovšem už myslím, že velice pravděpodobně zopakuje, možná už brzy v rámci této antukové sezóny. Ostatně antuka byla, je a bude její hlavní povrch. Na antuce vyrostla a právě hlavně na ní může nejlépe využít předností svých a své hry a utlumit či skrýt své nedostatky pramenící hlavně z jejích tělesných dispozic. Přeju jí, ať se jí daří. Má šanci.
Reagovat
asgard33
Tak Aryna srovnává a šlágr kola bude pokračovat i po půlnoci.Danielku můžou mrzet ty 2 stupidně zahozené BB na 5-3...
Reagovat
asgard33
Přesně jak jsem říkal,tohle nemohlo dopadnout jinak.S tím jejím držkováním a vztekáním ke konci 2.setu se jenom zbytečně rozhodila a nebyla schopná se trefit do servisu. Ke štěkání na rozhodčí tady nebyl důvod a ztratit vlastní servis třikrát v řadě se proti Aryně prostě nevyplácí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Titulek článku myslím není zcela fér spíš to vypadá, jako by ho vytvořil někdo, kdo zápas neviděl.

Mně naopak Sára ve druhém setu překvapila (první jsem neviděl celý).
S Rybkou se držela ve výměnách (několikrát ji dokonce přetlačila) a prohozy jí působila nemalé problémy. Dvakrát jí prolomila podání, zahrála jen o jeden winner méně a o jednu UE více (což mi při skóre přijde trochu zvláštní). Rozdílovým faktorem tedy bylo tak trochu podle očekávání Sářino podání, které ne sice vždy, ale bývá pro ni hendikepem.

Za mě skvělý výkon nejen dnes, takže gratulace k celému turnaji a vše nej do budoucna!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mne překvapila...
Reagovat
COMEON
Niekto stream na zapas Sabalenka vs Collins? prosim
Reagovat
sojka1
http://livestream365.com/stream/MzM2MDI5NDIxNDE2YzdjMjFlYTY1ZTBkYmFlZjE2YTg
Reagovat
COMEON
Reagovat
tommr
Sára podle očekávání dneska na Rybakinu nestačila ale jinak jako jediná z našich v Madridu nezklamala ...
Jsem hodně zvědavej jestli na dobrý výkony z Madridu naváže i v Římě a na FO ...
Reagovat
Dobry-den
Sára z tohoto turnaje vytřískala maximum. Na Rybku už neměla, ale i tak gratulace k povedenému turnaji.

Sára to dotáhla z Češek nejdál, porazila tu 5 hráček top 100 (2 z top 50 a jednu z top 30) a sama se výrazně přiblížila elitní stovce.

Snad se jí podaří na tento úspěšný turnaj navázat co nejdříve, třeba již v Římě, případně až na RG.
Reagovat
bardunek666
Sára s ostudou neodjíždí. :) Porazila kvalitní soupeřky a postavila se i hráčce top 10. Všechno jsou to cenné zkušenosti. Jen tak dál!
Reagovat
Levinest
Sára bojovala, ale podání ji moc nepodrželo. Tak doufám, že nyní využije získaných zkušeností.
Reagovat
Mony
Putna má slušný skalp.
Skoro ve 30 letech se z ní stává špičková hráčka. Rozdíl od minulého shlédnutí velký.
Reagovat
misa
Před lety už byla 27. v žebříčku. Postupně zase stoupá nahoru, aby po čase začala opět klesat a tak pořád dokola :)
Reagovat
Nola
a Madison porazil Coco, vzdy som myslela, ze bude mat super karieru, ten zapas som si ciastocne pozrela, bol plny zvratov, par pasazi, ked obe hrali skvele a dost vypadkov na oboch stranach
Reagovat
Kandinsky1
Sára si v přestávce po prvním setu vyměnila podělané kalhotky a hrála moc hezky. Ryba občas pěkně čučela, co jí tam ta holčička poslala za pecku.
Škoda, že se ve druhém setu tak trápila s podáním, což vyvrcholilo dvěmi dvojchybami, akorát když byla v laufu.
Reagovat
makro99
Reagovat
Mri
Díky Sáro!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist