Benešová si dnes zahraje o finále i o titul

18. 7. 2009, 08:24
Aktuality 0
Česká tenistka Iveta Benešová se pokusí v sobotu postoupit do finále turnaje ECM Prague Open. Třetí nasazená se střetne s turnajovou dvojkou Sybille Bammerovou z Rakouska od 12:00 na centrkurtu ČEZ Koloseum pražské Štvanice. Ve druhém semifinále se Švýcarka Timea Bacsinszká pokusí čelit dosud skvěle hrající jedničce turnaje Francesce Schiavoneové z Itálie.

S Bammerovou se Benešová střetla třikrát; jednou vyhrála a dvakrát prohrála. Nyní může Češce pomoci, že čtvrtfinále soupeřky bylo o více než hodinu a půl kratší. "Je možné, že bude po tom trápení unavená. Ona běhá a vrací a bude záležet, co jí dovolím, co si uhraju. Musím jít do jejího servisu a donutit ji k chybám," řekla tenistka.

Šestadvacetiletá Benešová by v případě výhry postoupila do svého osmého finále turnaje okruhu WTA. V předchozích sedmi případech ale uspěla jen jednou v Acapulku již před pěti lety. Naposledy hrála o titul letos v Hobartu, kde prohrála s krajankou Petrou Kvitovou.

Ve formě hrající Francesca Schiavoneová, která v turnaji jako jediná ještě neztratila set, se utká s Timeou Bacsinszkou. Dvacetiletá Švýcarka začala soutěž v kvalifikaci a včera zabránila semifinále čtyř nejvýše nasazených tenistek, když vyřadiola čtyřku Suarezovou. Proti o devět let mladší Italce bude ve svém třetím semifinále na okruhu WTA usilovat o premiérové finále. Zatím se střetli dvakrát. Před dvěma lety na antuce uspěla Schiavoneová.

Program na centrálním dvorci ČEZ Koloseum zakončí finále čtyřhry. Objeví se v něm dvě nejvýše nasazené dvojice, přičemž jedničkami jsou domácí Barbora Zahlavová-Strýcová s Ivetou Benešovou, jež bude mít v nohách semifinále dvouhry. České tenistky spolu obnovily společnou spolupráci loni na podzim a hned vyhrály turnaj ve Stockholmu. Letos si zahrály ještě finále v mexickém Monterrey. Dnes budou usilovat o druhý společný titul. Benešová jich má ve čtyřhře celkem čtyři, partnerka o jeden méně.

Dnes je čekají ukrajinské sestry Bondarenkovy, které spolu loni senzačně vyhrály Australian Open. Pak už ale získaly jen jeden titul. Letos do finále postoupily potřetí, před týdnem v Budapešti podlehly dvojici Klejbanovová/Niculescuová.

- WTA PRAHA (Česko, antuka, 220.000 dolarů) -
Sobotní program (začátek v 12:00):

ČEZ Koloseum:
Bammerová (2-Rak.) - Benešová (3-ČR)
Schiavoneová (1-It.) - Bacsinszká (Švýc.)
Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - K. Bondarenková/A. Bondarenková (2-Ukr.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist