Benešová si o finále nezahraje

15. 4. 2010, 14:49
Aktuality 0
Iveta Benešová sice postupem do čtvrtfinále v Barceloně uhrála svůj nejlepší letošní výsledek, o první finále v této sezoně si ale nezahraje. Českou tenistku mezi nejlepší čtyři nepustila Jaroslava Švedovová, která Benešovou porazila dvakrát 6-4.
Iveta Benešová

Iveta Benešová byla v Barceloně jedinou českou hráčkou, která přešla přes první kolo. Petra Kvitová, jež vypadla právě v duelu s Benešovou, stejně jako Lucie Hradecká a turnajová osmička Lucie Šafářová zůstaly v katalánské metropoli bez zisku setu.

Benešová, 69. hráčka světového žebříčku, získala ještě skalp páté nasazené Rumunky Sorany Cirsteaové. V boji o postup mezi nejlepší čtveřici ale nezvládla ani druhý vzájemný zápas s moskevskou rodačkou Jaroslavou Švedovovou.

V úvodní sadě těžila hráčka s kazašským pasem z lepšího podání. Česká soupeřka jí sece servis dokázala jednou sebrat, Benešová ale při svém podání jistá nebyla díky dvěma brejkům Švedovová vyhrála první set 6-4.

Ani ve druhém setu nezačala Benešová dobře. Rychle ztratila servis a dlouho nevyužívala své příležitost při podání Švedovové. Benešová promarnila deset brejkbolů v řadě a až po tom jedenáctém dokázala srovnat s Kazaškou krok. Za stavu 4-5 ale přišel celkově už čtvrtý brejk Švedovové, která tak po více než hodině a půl zvítězila 6-4 6-4.

Kazaška se o finále utká s nejvýše nasazenou Francescou Schiavoneovou, jež po dnešní výhře 6-4 6-4 nad domácí Carlou Suarezovou zůstala poslední nasazenou hráčkou v soutěži. 

O druhé místo ve finále se utká obhájkyně titulu Roberta Vinciová s Rumunkou Dulgheruovou.

 

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Švedovová (Kaz.) - Benešová (ČR) 6:4, 6:4, Vinciová (It.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:3, 6:0, Schiavoneová (1-It.) - Suárezová (7-Šp.) 6:4, 6:4, Vinciová (It.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:3, 6:0, Dulgheruová (Rum.) - Parraová (Šp.) 5:7, 6:2, 6:4.

Semifinálové dvojice: Schiavoneová - Švedovová, Vinciová - Dulgheruová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Llagosteraová, Martínezová (1-Šp.) - Benešová, Foretzová (ČR/Fr.) 6:2, 6:4, Bacsinszká, Garbinová (Švýc./Fr.) - Jansová, Uhlířová (3-Pol./ČR) 6:3, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist