Berdych a Murray se odhlásili z Barcelony, Štěpánek prohrál s Raonicem

19. 4. 2011, 12:13
Aktuality 11
Turnaje v Barceloně přišel krátce po svém začátku o dva nasazené hráče. Tomáš Berdych se ze soutěže odhlásil kvůli střevní chřipce, čtvrtému hráči světa Andymu Murraymu nedovolí nastoupit zraněný loket. Turnaj je už bez české účasti, neboť Radek Štěpánek prohrál s Kanaďanem Raonicem.
Tomáš Berdych

Informaci o Berdychově odstoupení přinesly oficiální stránky turnaje, podle kterých se český tenista odhlásil kvůli střevní chřipce. Na antukovém podniku s dotací téměř dva miliony eur nemohl nastoupit už loni, tehdy se rovněž těsně před začátkem omluvil kvůli zranění kotníku. Sedmého hráče světa nyní nahradí v pavouku Portugalec Rui Machado.

Podnik v Barceloně je druhým letošním antukovým turnajem, na kterém měl Tomáš Berdych startovat. Před týdnem vypadl v Monte Carlu v osmifinále, v němž nestačil na Chorvata Ljubičiče. V následujících týdnech ho čekají turnaje v Madridu a Římě.

V Barceloně nebude hrát ani čtvrtý hráč světa Andy Murray, jenž se odhlásil kvůli zraněnému lokti. Britský tenista potřeboval v sobotu před prohraným semifinále v Monte Carlu s Rafaelem Nadalem kortizonovou injekci. Poté odcestoval do Barcelony, kde absolvoval lékařské vyšetření. Dnes v katalánské metropoli zkusil trénovat a poté pořadatelům oznámil, že nebude moci hrát.

"V souladu s doporučeními lékařů jsem se musel odhlásit z turnaje v Barceloně kvůli zranění pravého lokte. Čtyři nebo pět dnů budu odpočívat a na začátku příštího týdne začnu trénovat," uvedl Murray v prohlášení.

Turnaj je po dvou dnech již bez českého zastoupení. Radek Štěpánek v prvním prohrál 4-6 2-6 s kanadským talentem Milosem Raonicem.

S dvacetiletým objevem úvodu sezony Raonicem prohrál o dvanáct let starší Štěpánek za 73 minut a připsal si s ním druhou letošní porážku. Podlehl mu už v druhém kole halového turnaje v Memphisu, na němž téměř dvoumetrový rodák z černohorské Podgorice došel do finále.

Aktuálně 68. tenista světového žebříčku Štěpánek letos přešel přes druhé kolo pouze v prvním turnaji sezony v Brisbane. V prvním kole dnes prohrál potřetí v ročníku.

Ferrero letošní premiéru zvládl
Nejlepším možným způsobem se po sedmiměsíční pauze vrátil na kurty bývalý nejlepší hráč světa Juan Carlos Ferrero. Španěl, který loni v říjnu podstoupil operaci kolena a zápěstí, porazil v Barceloně ve svém prvním utkání od US Open Xaviera Malisseho hladce 6-4 a 6-2.

Na Belgičana neměl Ferrero z loňska dobré vzpomínky, Malisse ho totiž porazil v pětisetové bitvě ve Wimbledonu. Ani dnes na antuce nezačal Španěl nejlépe a rychle si prohrál podání, jeho soupeř se ale z vedení dlouho neradoval. Po rebrejku přestal Ferrero kazit a v desáté hře k radosti domácích fanoušků sebral Malissemu servis podruhé a úvodní set vyhrál 6-4.

V následující sadě už vítěz French Open z roku 2003 svého protivníka jasně přehrával, ještě dvakrát mu prorazil servis a za 81 minut zvítězil 6-4 6-2.

 

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 1.995.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Raonic (15-Kan.) - Štěpánek (ČR) 6:4, 6:2, Gasquet (9-Fr.) - Chela (Arg.) 2:6, 7:6 (7:2), 6:4,   Davyděnko (Rus.) - Dolgopolov (10-Ukr.) 6:4, 7:6 (8:6), Ferrero (Šp.) - Malisse (Bel.) 6:4, 6:2, Gimeno-Traver (Šp.) - Starace (It.) 4:6, 6:1, 2:0 skreč, Nišikori (Jap.) - Riba (Šp.) 6:2 skreč, Dodig (Chorv.) - Millot (Fr.) 6:2, 6:3, Greul (Něm.) - Kendrick (USA) 6:4, 6:4, Lopez (Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6:2, 6:7(7:9), 6:4, Berlocq (Arg.) - Nieminen (Fin.) 6:4, 4:6, 6:2

Dvouhra - 2. kolo:
Monfils (7-Fr.) - Haase (Niz.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:2, Almagro (8-Šp.) - Andujar (Šp.) 7:5, 7:6(7:1).

Dvouhra - 1. kolo:
Čermák, Ram (ČR/Izr.) - Chela, Starace (Arg./It.) 1:6, 6:4, 10:6, Cuevas, Dlouhý (Urug./ČR) - Bellucci, Dodig (Braz./Chorv.) 6:4, 6:2.

 

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
S kým ten Dlouhý zase hraje?Vždyť s Hanleym se docela dobře rozjeli.Nevíte někdo proč vyměnil parťáka?
Reagovat
smazaný uživatel
...tak bez české účasti,nedá se nic dělat.Ani těm nejlepším se do Barcelony moc nechce.Myslím že tento turnaj se vydaří Almagrovi.Viděl jsem pár posledních zápasů a na atuce fakt umí.Pro mě asi jeden z favoritů a triumf.
Reagovat
smazaný uživatel
týpci. co myslíte mlže Plíšková porazit tu madarku, která je na životním umístění 50?
Reagovat
smazaný uživatel
štěpánke prohrál ach jo. zrovna na Antuce měl Raonica dát.
Reagovat
lofas
k vůli střevní chřipce ?? , to mohl klidně hrát a kdyby ho chytlo sraní tak se vysere za empire nebo at si vezme plenky pampers .
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra! stará Voráčová vyhrála první set proti mladičké Plíškové! sakra! A to měla Kristýna několik setbolů! do háje!
Reagovat
smazaný uživatel
joo Plíšková vyhrála!
Reagovat
smazaný uživatel
fajn :)
Reagovat
smazaný uživatel
No to mě hodně překvapilo,ale aspon nic neobhajuje,spíš by měl na sobě zapracovat fizicky,aby aspon na FO a Wimbledonu uhráljeho standard to znamená aspon čtvrtfinále
Reagovat
smazaný uživatel
Si nejsem tak jistý, jestli je pro Berdycha ČF grandslamu standard. Spíše příjemné překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ze čtyř posledních GS turnajů 3 x ČF, to už trochu zní jako standard. :-)

A i předtím by možná byl ve ČF víckrát než jednou, kdyby furt ve 4. kole nenarážel na Federera. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist