Berdych by rád ve Wimbledonu zopakoval finále z roku 2010

13. 7. 2017, 14:23
Aktuality 30
Tomáš Berdych by rád zopakoval rok 2010 a přes dvojici velikánů prošel do finále Wimbledonu. Srba Novaka Djokoviče, který mu ve druhém setu skrečoval čtvrtfinále, už má za sebou a v pátek ho v semifinále čeká na londýnské trávě Švýcar Roger Federer.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Pětatřicetiletý Federer letos hraje po loňské půlroční pauze impozantně a vyhrál 29 z 31 zápasů. Ovládl grandslamové Australian Open a přidal tituly v Miami, Indian Wells a na trávě v Halle. "Dneska asi není lepšího hráče. Má velkou formu a má toho hodně za sebou. Bude to velký zápas," těšil se o čtyři roky mladší Berdych.

Dlouholetý nejlepší český hráč, který je ve svém třetím wimbledonském semifinále, za sebou naopak nemá nejlepší sezonu. Žádný titul nevyhrál a spojení se superkoučem Goranem Ivaniševičem se neosvědčilo. Ve Wimbledonu ale Berdych vypadá uvolněně a hraje za pomoci servisu a forhendu velmi dobře.

"Je jedno, jestli proti stojí Novak, Roger nebo soupeř v prvním kole. Vždycky je důležité, abych věřil sám sobě, své hře a tomu, co dělám," řekl Berdych.

Se sedminásobným vítězem Wimbledonu má nelichotivou bilanci 6-18. Na trávě hráli třikrát. První dva duely vyhrál Švýcar a naposledy v roce 2010 uspěl ve Wimbledonu český tenista. Tehdy si zahrál své jediné grandslamové finále.

Shodou okolností porazil po sobě právě Federera a pak Djokoviče. "Teď je to obráceně a bylo by skvělé, kdyby to zase klaplo. A Rafa už v soutěži není, takže by to mohlo být zajímavé," připomněl Berdych, že jeho přemožitel z finále v roce 2010 Španěl Rafael Nadal tentokrát vypadl v All England Clubu již v osmifinále.

Srovnávat svoji formu tehdy a teď nechtěl. "To je těžká věc. Utekla spousta let. Leccos se změnilo. Mám mnohem víc zkušeností," uvedl.

S Federerem hrál letos dvakrát. Prohrál jasně na Australian Open a také v Miami, kde nevyužil mečbol. "V Austrálii jsem nehrál špatně, ale neměl jsem absolutně šanci. V Miami jsem set a půl taky neměl šanci a pak jsem měl najednou mečbol. To byl perfektní obrázek, co s ním je potřeba hrát," řekl Berdych.

K povedenému zápasu v Miami, který málem otočil, se ale nechtěl vracet. "Není potřeba to nějak pitvat a hledat zázrak, který tam není. Chci se soustředit sám na sebe a věřit tomu, co mě dostalo do téhle pozice. To je nejdůležitější," zopakoval.

Dnes absolvoval tradiční hodinový trénink na přilehlých dvorcích Aorangi. Šlo především o rutinu. "Zahrát si a lehce se zpotit. Turnaj je rozehraný, běží a není potřeba do toho extrémně zasahovat," konstatoval Berdych.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

30
Přidat komentář
peggy
Nedovedu pochopit co je to za senzaci,ze pan Berdych postoupil,protoze mu to Noe skrecoval?Mne by to nebavilo,ale jemu jde o penize,hlavne jeho manzelce.Doufam,ze Federer mu to hodne znechuti a bude mu to patrit.
Reagovat
ttopi
Djokovič je již delší dobu vyčpělý. Tomáš byl v 1.setu lepší a nic na tom nemění fakt, že Djokovič je zraněný. Berdych má možná taky nějakou menší bolístku, ale z taktických důvodů neprozrazuje. Tomáš má letos na Wimbledonu parádní formu a na podání je skoro k neporažení. Ale Federer si ho dá :-)
Reagovat
babolat.cz
no tak s tou parádní formou to přeháníš. Mít v pavouku, Cilice, Mullera, Rafu, Raonice, Zvereva a možná kupu dalších, asi by v semi nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Pegynko klídek:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když už finále, tak ho vyhrát!
Reagovat
FulnekUltras
Bude to zase o hlavě - a kdo komu víc sebere hračky... ;)

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/900183-vzit-federerovi-vitr-z-plachet-neni-to-nemozne-mini-berdychuv-kouc.html#hp-sez

Berďulko poooooooooooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
GaelM
Velká škoda, že nebyl v Murrayho a Nadalově části pavouka. :( Je mi až trapně, jak moc mu po posledních sezónách proti Federerovi nevěřím. Nicméně vyřazením Thiema a Djokoviće už takhle předvedl jeden ze svých nejlepších grandslamových výkonů a teď už to může jen vyšperkovat. Každý set se počítá, hlavně ať to není 0-3!
Reagovat
Nola
to su celkom zbytocne uvahy, na druhej strane pavuka boli nebezpecnejsi superi, travari, hraci, ktori tuto sezonu na trave excelovali, Tom mal velmi schodny zreb, on je urcite spokojny
Reagovat
smazaný uživatel
bud rad,ze vo svojej stvrtine mal marodov Gasqueta a Djokovica+antukara Thiema
Reagovat
smazaný uživatel
mozno som to prilis zbagatelizoval,uvidime zajtra,ak ho Roger bez problemov prefacka v troch setoch,tak ani nie
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím si že Tomáš mluví velmi dobre.pokud věří ve svou hru a v hlavě to má v pohodě což je vidět tak ten zápas může dopadnout jakkoliv a Roger je jen člověk může zavahat.ten zápas bude hodně dlouhý.jeste bych ho nezatracoval:-)
Reagovat
bIbec
Budu fandit Tomáši! Asi to bude k ničemu, ale což :-)
Reagovat
Pedronegro
jj, kdyby kecy vyhrávaly, byl by nad jiné vynikající :)
Reagovat
dappe
Já bych radši zůstal při zemi, ten zápas je hodně o Federerovi, pokud zahraje svůj letošní standard, tak vyhraje. Berdych vyvolal u lidí nějakou naději a zase moc mluví se mi zdá, přitom se trápil už s Chardym.
Reagovat
Mayo
Len tam ho bohužiaľ nebude môcť Býk ponížiť :/
Reagovat
misa
ho doufám zesměšní stejně jako v Melbourne.
Reagovat
lars
Pokud je prohra outsidera v 3.kole AO 6:2 6:4 6:4 s nejlepsim aktivnim hracem v historii tenisu zesmesneni, co je potom prohra v 1. kole RG finalistky RG a favoritky Safarovy 1:6 4:6 s 97. tenistkou zebriku Cepede ?
zesmesneni na druhou nebo na treti ?
Reagovat
EllNino
to, co tu předvádíš, je zesměšnění na ntou
Reagovat
lars
nevymyslej si.
Ja tu ceske tenisty/tky nezesmesnuju na n-tou
Reagovat
FulnekUltras
nerozumíš tomu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A vůbec ho nezesmesnil Roger hrál bez chyb Tomáš hrál dobře za zesměšnění bych považoval 3krat 6:0.tak klídek:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Občas žasnu, kteří nickové mají potřebu se zesměšňovat...
Fandím Rogerovi, ale pokud postoupí Tomáš, tak bude česká stopa ve finále :-) A to by bylo fajn.
Reagovat
EllNino
misa je zapšklej z Lucky, měj pochopení, ikdyž mě s tím taky vytáčí
Reagovat
smazaný uživatel
Má si brát pozitivní vzory. Míša, ne Lucka :-) Když Magda, proč ne Lucka?
Lucce (snad i s Betkou) se to ještě sejde.
Reagovat
EllNino
asi tak ...
Reagovat
lars
to neni ze zapsklosti. On je dlouhodoby hater Tomase
Reagovat
Stan_Borowitz
"Je jedno, jestli proti stojí Novak, Roger nebo soupeř v prvním kole."

Jestli to myslí tak, že je to jedno v tom smyslu, že s Novakem a spol. stejně skoro vždycky prohraje, přestože soupeře v prvních kolech skoro vždycky porazí, tak souhlasím a palec nahoru za objektivní zhodnocení situace.
Reagovat
Marduch
Žádná věda klepni dědka a jseš tam.
Reagovat
Marduch
sory mělo být samostatně :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Tome, Roger je sice superfavorit, ale tak třeba překvapíš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist