Berdych obrat proti Chardymu nedokonal a po pěti letech končí v prvním kole grandslamu

30. 5. 2018, 14:35
Aktuality 201
FRENCH OPEN - Tomáš Berdych v dnešní dohrávce prvního kola French Open proti domácímu Jérémymu Chardymu chytil druhý dech. Včera byl duel za stavu 2-0 na sety pro Francouze přerušen, ale dlouhodobě nejlepší český tenista dnes dokázal vyhrát následující dva sety a stav utkání srovnal. Obrat však nakonec nedokonal, po pěti letech končí v prvním kole grandslamového turnaje a zaznamenal již pátou porážku v řadě.
Profily hráčů

Trápení Tomáše Berdycha nemá konce. Od semifinále v hale v Marseille, které je jeho letošním maximem, prohrál 6 z 8 zápasů. Na antuce se navíc letos výhry ještě nedočkal a pravděpodobně ani nedočká, pokud po skončení travnatého období nezavítá na některý z menších antukových podniků. Na prvním soupeři ztroskotal v Monte Carlu, v Madridu, v Římě i na French Open a přesně po pěti letech nezvládl první kolo grandslamového turnaje.

Souboj s Jérémym Chardym, jehož ve všech pěti předchozích vzájemných duelech porazil, se roztáhl do dvou dnů. Včera Berdych prohrál oba tie-breaky, přestože v nich vedl, a dnes se pokoušel o svůj premiérový grandslamový obrat z 0-2 na sety.

Dlouhodobě nejlepší český tenista sice chytil druhý dech a stav utkání srovnal, nicméně nakonec na domácího tenistu po více než čtyřech hodinách nestačil 6-7(5) 6-7(8) 6-1 7-5 2-6.

Dnešní dohrávka začala za stavu 1-1 ve třetím setu. Berdych odvrátil pět brejkbolů a ve zbytku sady dominoval. Také ve čtvrtém setu byl o něco lepším hráčem. První možnost poslat zápas do rozhodujícího dějství promarnil, ale podruhé už nezaváhal a přiblížil se k postupu.

V rozhodující sadě však na fantasticky servírujícího Chardyho jasně nestačil. Od stavu 2-2 neuhrál jediný game a zaznamenal již pátou porážku v řadě.

"První dva sety hrál strašně agresivní tenis. Přesto jsem šanci měl, ale nejsem typ, kterému se dějí zázraky, a když to je jenom o jednom dvou balonech, tak nejdou na stranu, na kterou by měly. To není nic překvapivého, tomu se musí položit základy jinde, ale ty určitě tam nebyly. Byla škoda dvou setů," řekl Berdych.

V prvních dvou setech dohrávky Berdych využil toho, že Francouz nehrál tak razantně. "Hrál stylem, co jemu bližší, co je víc on, a od toho se to odvíjelo. Pátý set zahrál jako první dva. Hrál na obrovské riziko, pár balonů mu tam spadlo a zaslouženě vyhrál," řekl Berdych, kterého v tréninku i zápasech limitují bolesti zad. "Mám dny, kdy to je v pohodě, a pak přijde pár dnů, kdy to je špatný a limituje mě to. Zatím jsem nepřišel na systém, kdy bych věděl, že to budou dobré dny a kdy špatné," řekl Berdych.

Berdychovi po dnešním vypadnutí hrozí, že opustí první dvacítku žebříčku ATP. Mimo ni naposledy figuroval v březnu 2010. Pokud by se tak nestalo po skončení French Open, může o pozici v Top 20 přijít už na trávě nebo po Wimbledonu, kde bude obhajovat semifinále.

Z českých mužů je ve hře už jen Adam Pavlásek. Úspěšného kvalifikanta zítra čeká souboj druhého kola s nasazenou jedenáctkou Diegem Schwartzmanem.

Chardyho ve druhém kole čeká derby s krajanem Pierrem-Huguesem Herbertem.

Zverev, Nišikori i Dimitrov vyhráli až v pěti setech
Pětisetové bitvy museli zvládnout favorizovaní tenisté Alexander Zverev, Grigor Dimitrov a Kei Nišikori, aby prošli do třetího kola grandslamového French Open. Dohromady strávili na pařížské antuce přes dvanáct a půl hodiny.

Největší drama podstoupil čtvrtý nasazený Dimitrov. Bulhar až po čtyřech hodinách a devatenácti minutách udolal jednadvacetiletého Jareda Donaldsona z USA 6-7 6-4 4-6 6-4 10-8. V koncovce páté sady byl Dimitrov třikrát jen dva míče od vyřazení.

Jubilejní padesátý vyhraný zápas na grandslamu Dimitrov podtrhl 17 esy a celkem 67 vítěznými míči. Výrazně mu ale pomohlo, že Donaldsona v koncovce omezovaly křeče v levé noze a o pauzách si ani nesedal na lavičku.

Zverev zpočátku utkání s Dušanem Lajovičem příliš chyboval a musel krotit emoce. Srbského přemožitele Jiřího Veselého z prvního kola druhý nasazený hráč porazil 2-6 7-5 4-6 6-1 6-2 a při třetím startu v Paříži si vyrovnal své maximum. "Nehrál jsem na začátku dobře a musel jsem změnit herní plán," uvedl Němec.

I dvojnásobný čtvrtfinalista turnaje Japonec Nišikori prohrával 1:2 na sety, ale nakonec vyhrál nad domácím Benoitem Pairem 6-3 2-6 4-6 6-2 6-3. Vysokého Francouze s plnovousem hnalo marně za překvapením zaplněné hlediště centrálního dvorce.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 39,197.000 eur
středeční výsledky (30. 5. 2018)
• Dvouhra muži - 1. kolo •
Chardy (Fr.) - Berdych (17-ČR) 7-6(5) 7-6(8) 1-6 5-7 6-2
Benneteau (Fr.) - L. Mayer (Arg.) 2-6 7-6(4) 6-2 6-3
Herbert (Fr.) - Polansky (Kan.) 6-3 4-6 6-2 6-2
• Dvouhra muži - 2. kolo •
A. Zverev (2-Něm.) - Lajovič (Srb.) 2-6 7-5 4-6 6-1 6-2
Dimitrov (4-Bulh.) - Donaldson (USA) 6-7(2) 6-4 4-6 6-4 10-8
Goffin (8-Belg.) - Moutet (Fr.) 7-5 6-0 6-1
Carreño (10-Šp.) - Delbonis (Arg.) 7-6(0) 7-6(2) 3-6 6-4
Simon (Fr.) - Querrey (12-USA) 1-6 7-6(3) 6-4 6-1
Bautista (13-Šp.) - S. Giraldo (Kol.) 6-4 7-5 6-3
Nišikori (19-Jap.) - Paire (Fr.) 6-3 2-6 4-6 6-2 6-3
Djokovič (20-Srb.) - Munar (Šp.) 7-6(1) 6-4 6-4
Monfils (32-Fr.) - Kližan (SR) 6-2 6-4 6-4
Džumhur (26-Bosna) - Albot (Mold.) 6-3 6-3 5-7 1-6 7-5
Verdasco (30-Šp.) - Andreozzi (Arg.) 6-3 6-2 6-2
Cecchinato (It.) - Trungelliti (Arg.) 6-1 7-6(1) 6-1
Berrettini (It.) - Gulbis (Lot.) 6-2 3-6 6-4 6-3
Chačanov (Rus.) - García-López (Šp.) 6-2 7-6(7) 6-7(0) 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

201
Přidat komentář
brixner
No taky moh toho rusáka vyndat...
Reagovat
Stan_Borowitz
vyklepne zítra Kvido Rafu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kvido je v tom utkani favoritem...janekda Ti to potvrdi, a to je nejaky machr na tyhle veci.

A tak ciste za me.
Ja se na to tesim uz nejaky ten patek. Ale nikdy nebyla ta moznost, aby se potkali na antuce. No a konecne je to tady, a jeste v Parizi na GS.

Kvido se teprve minuly rok naucil poradne servirovat, cimz sokoval ne jednoho priznivce tenisove perifeerie. Hlavne na USOpen s Goffinem byl videt toho pekny efekt. Goffin tam chytl uz z toho tik. Take minuly rok se teprve "ucil poradne" hrat na hardu. Ale i tento antukar na hardu, a to ani jeste na tom moc hrat neumel, zesmesnil doslovne Dimitrova.

Na travu to on sotva vleze...on ma z travy celkem fobii, tohle urcite maji s Rafou spolecne. No hodne veci maji spolecnych... oba jsou levoruci...a oba si klidne budou prehazovat micek hodinu na antuce, a maj z toho i radost...oba dva lamou rekordy. Kvido drzi rekord 0 vyhranych zapasu na okruhu ATP prez celou sezonu!!! Po te sezone fakt uz chtel s tim prastit. Rafa zase ma 10 GS z Parize, coz take hned tak nekdo neprekona.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale k veci.
Kvido je totalne vitalni hrac - s totalnim naszenim. Ma to svou magii. Pokud je v laufu, je v tom vitalnim uletu, tak mixuje silene delku uderu, coz tem souperum dela slusne starosti.
A nekteri i z toho sili:))) Proste tezko se odhaduje. Nepredvidatelny.
Nevyhoda je v tom, ze on sam nevi (aspon podle mne) kam ten mic zahraje. Vyhoda je, ze souper casto nevi, co proti nemu hrat. Hlavne takovi ti usporadani umelci:)

No, podivej, aby Kvido vyhral. Musi do toho jit naplno s tim mixem delek uderu. Drzet svuj vylepseny servis. Nesmi prset, to nema take rad, stejne jako Rafa.
Nejlepe jak by se hral prvni set az do setmeni, ten urval v tom vitalnim laufu a prerusilo se. Pak druhy set a treti dalsi den.
Jestli chce Kvido vyhrat v jeden den s Rafou, musi to byt do tri, ve dvou dnech ve ctyrech, pokud by se extremne dasrilo, i v peti...ale ten paty zase nejlepe druhy den po preruseni... jeho vitalismus je vzdycky silny na zacatku zapasu.

Proste musi se ulozit plno veci, aby to bylo mozne...plus, ze nemuze byt nervozni:))) Jinak uhraje tak max 4 gemy:D)
...ale pochopitelne ja mu verim:)
Co bych to byl za Kvidovec, abych mu neveril. A fakt se tesim:)

A nastesti neni Nadal Argentinec:D) V tom je ten Kvido obcas jako Lucy...jak je to z jedne zeme....
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jo, dík za fundovanou analýzu, jdu na něj vsadit. Padesát tisíc EUR by mohlo být adekvátním průsečíkem tebou uváděných příležitostí a rizik, co myslíš? Dal bych klidně dvakrát tolik, ale zneklidňuje mne ta možnost přerušení pro déšť. Jak se tady psalo, Rafa má nad sebou tu boží ruku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nad padesat bych nesel. Na Kvida nabizeji nejakych 13 nebo i vice, jak jsem se ted rychle koukl...trictrvte melounu staci, to je slusny vyvar.
Reagovat
janek_da
Čistě objektivně ... musim souhlasit. Nadal na Hlínu nemá zbraně. Ledažeby snad zas déšť pomohl nebo podceněnění. Ale už jde do tuheho ,,, myslim v rámci roků. Skoro ostuda, že nemá ještě pohár z Paříže.
Reagovat
smazaný uživatel
Jej a já se bál, že tentokrát Tomíka nic nebolelo, ale nezklamal :D
Reagovat
Stan_Borowitz
No, stížnosti na záda bych mu nevyčítal, ale ty ublíženecký kecy typu "... nejsem typ, kterému se dějí zázraky, a když to je jenom o jednom dvou balonech, tak nejdou na stranu, na kterou by měly..." by si teda mohl odpustit, to jo.
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavý je, že vždy zdůrazní, že když měl úspěch, tak ho nic nebolelo...
v zásadě, když je zdravej, tak je neporazitelnej ve svý hlavě :D
Reagovat
Lina
Tak ono je celkem logické, že když člověk nemá zdravotní problém, tak zvládá věci v pohodě a naopak. Proč by tedy po vyhraném zápase měl říkat, že není ok. A proč by měl prohrávat jen díky hlavě? Co takhle kvalita soupeře, den blbec evidentně neznáš. Netvrdím, že mu i hlava neprohrává zápasy, ale určitě Tvoje ironie není na místě.
Reagovat
woody
Najdou se nekde nejake obsahlejsi statistiky jednotlivych zapasu na RG? Nebo jento opravdu takova bida co uvadeji oficialni stranky RG? Moc diky
Reagovat
kada.tom
Tak pokračování tohodle super zápasu zítra :-)
Ty ostatní 3 zápasy by se i dneska mohly stihnout ...
Reagovat
smazaný uživatel
rekl bych, ze zatim ozdoba letosniho GS.
Reagovat
a.magerova
Tak tak, super hra.... a i pro oko čistě holčičí... ten Stefanos je hodně jedlý křupavý salátek... ;-)

http://www.atpworldtour.com/-/media/images/news/2017/08/02/23/40/tsitsipas-kitzbuhel-2017-dj.jpg
Reagovat
Krisboy
DJ Stefanos
Reagovat
Fandina
Jj, Tsitsipas se mi také moooooc líbí, kdo by to řek, že tenhle Řek tak dobře bude hrát. Já jsem z něj byla unešená v Dubaji. BYla jsem na jeho zápase a moooooooc se mi líbil, herně, vzhledem.
Reagovat
a.magerova
Se mi líbí víc než Saša Zverev... uvidíme, jak se dál chlapec vyvine... ;-)
Reagovat
Fandina
Jj, asi je trochu hezčí než Šáša. Ale ten se mi také moc líbí.
Reagovat
George_Renel
Řek s tváří seveřana Borga. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
No kdo vi, kde ten Borg vsude vyvadel:)
Reagovat
a.magerova
Tak mamka ruská tenistka, takže nic není nemožné... z Řeka toho fakt moc nemá, krom jména... ;-)
Reagovat
kada.tom
neskutečná palba a výkon od obou :-)
snad Dom ten set dotáhne!
Reagovat
kada.tom
YES!!!
Reagovat
kada.tom
Karen super, udělal mi radost, že se s tím necrcal a postoupil ještě dneska :-)
Reagovat
kada.tom
Dobrou zprávou takhle na konci hracího dne budiž to, že Čobol Kližan stihl vypadnout ještě dnes! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor na pasažéry, tramvajáku.
Reagovat
tito
Thiem a Tsitsipas, trhák dnešního dne, zatím nabízí skvělý tenis. Bohužel vzhledem k času a vývoji se dnes nedohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
No mozna pro toho Dominika i lepe, teda...
Reagovat
MorusRubra
Taky myslím, Tsitsipas je teď v laufu.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak se tito tesis na trhak zitrejsiho dne?
Dve antukarske legendy proti sobe,
Kvido vs. Rafa...:)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
janek_da
V táboře nadalovců vládne strah, zmetek, bezdnaděj
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznacne Gulbis a Lajovic.
V turnaji budou chybet...
skoda.
Reagovat
smazaný uživatel
No a pochopitelne a nepochopitelne ta Karlicka...
Reagovat
smazaný uživatel
To je překvápko!!
Reagovat
Nola
Caro ma za sebou 2 zapasy a Simona iba jeden? nasadena jednotka bude musiet hrat dva zapasy v rade a Caro bude oddychovat? to sa podarilo.....
Reagovat
kada.tom
kdyby dneska pršelo (jako včera), tak by Caro dohrávala nebo zahajovala svůj zápas 2. kola taky až zítra ...
Reagovat
Nola
keby bolo keby, dnes je 4 hraci den predsa....
Reagovat
smazaný uživatel
a proc nekteri hraci/ky hraji ob den, a nekteri trebas stoji dva dny atd. a nekteri z jedne ctvrtky hraji a nekteri ne...a hraji az druhy den
za to asi dest nemuze...ze:)
Reagovat
Nola
napr. v jeden den hral Djokovic z pavuka Zvereva, v ten isty den hral Rafa z opacnej casti pavuka, zaujimave, ale Simona sa im tam nevosla....
Reagovat
smazaný uživatel
Ver mi ze bych ten jejich system chtel nejak pochopit, ale take nepobiram:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopit ten letosni FRA system je nadlisdky vykon:)
jak by rekl klasik... a little bit crazy.
Reagovat
kada.tom
No, nebýt toho, že Donaldsona zradilo zdraví, tak by Grigor neměl nic jistýho. Američan hrál dneska fakt hodně dobře a kdyby vyhrál, bylo by to skoro i po zásluze. Grigor si to líbání svých stehen po závěrečném Donalsonově autu možná mohl odpustit ...

... a jsem na něj zvědavej pozítří proti Verdascovi po tomhle maratónu :-(
Reagovat
Fandina
Grigor nakonec Donaldsona přehrál, mač 4:19, ale Donaldsona mi ke konci bylo líto, už jsem ani nevěděla, na kterou nohu kulhá.
Reagovat
Kozoroh
Niši se už taky zachránil, uvidíme, jestli se z průseru vyhrabe i Dimi.
Reagovat
kada.tom
vypadá to, že snad asi jo ... Donaldsona to stehno už začíná výrazněji limitovat
Reagovat
kada.tom
Grigor je fakt neskutečnej :-/ má proti sobě už z hlediska zdraví chodící trosku a není schopen doservírovat :-/
Reagovat
Fandina
Donaldson podal za stavu 6:4 v pátem a 40:30 spodem a překvapil tak Grigora, že ten to rerurnoval metra začáru. Donaldsona předtím asi chytaly křeče.
Reagovat
Fandina
Už hrají 4 hodiny 12 minut.
Reagovat
misa
https://sport.idnes.cz/tenis-tomas-berdych-roland-garros-2018-rozhovor-f4m-/tenis.aspx?c=A180530_164718_tenis_tof

Zdraví je už limitující...
Reagovat
kada.tom
Grigor nic moc ... ale Nishi potěšil, že ten postup vydřel :-)
Reagovat
Kozoroh
A vidím, že Gulba padl, to je škoda, mač s Domem by byl parádní :-\
Reagovat
Kozoroh
Poslední set Saša zvládl v poklidu, určitě mu pomohl brejk na úvod páté sady. Se svým výkonem ale nemůže být spokojený, byl příliš pasivní a umožnil Lajovičovi převzít iniciativu, tj. hrát aktivně a zatlačovat protivníka. V minulosti několik takových duelů Lord Zed projel, dnes ale nehodlal prohrát.
Reagovat
MorusRubra
Nishikori má dnes hezčí obleček než tu růžovo-hnědou hrůzu.
Reagovat
kada.tom
veliká škoda, že to Lajovič neustál ... teď už je to pro Zvereva snadná práce :-/
Reagovat
svetova.dvojka
Snad sis nemyslel, že porazí druhého největšího favorita na titul, je vidět, že nerozumíš tenisu...
Reagovat
Kozoroh
Jaká škoda? Vždyť by ses měl radovat, že se druhý nasazený zachránil a outsider nepřivodil turnaji těžkou ztrátu :-P
Reagovat
kada.tom
v případě Zvereva by to ztráta pro turnaj opravdu nebyla
Reagovat
Fandina
Pro tebe ne, ale pro miliony normálních fandů ano.
Reagovat
smazaný uživatel
tolko fanusikov nema :)
Reagovat
dappe
Téměř každý nezaujatý fanoušek chce, aby byl Zverev v turnaji co nejdéle. Však je to z těch mladých jediný hráč, co už má nějakou úroveň.:)
Reagovat
Fandina
Přesně, nejde o fanouška konkrétního hráče, ale obecně o fandy tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
no a to nerobi z tych kvazi nezaujatych fanusikov Zverevovych fanusikov? :)
Reagovat
smazaný uživatel
jeeej no Duska je skoda :(, snad to Dzumhur zvladne lepsie :)
Reagovat
MorusRubra
Nefunguje mi zvuk u obou Eurosportů. Máte také tyhle problémy nebo je chyba na mém přijímači?
Reagovat
kada.tom
už to nahodili :-)
Reagovat
MorusRubra
Jojo, jen co jsem odeslala příspěvek, zapli to:-)
Reagovat
svetova.dvojka
taky mi to nešlo , ale už to chodí, ale teď to zas vypadlo...
Reagovat
MorusRubra
E1 jede v pohodě, ale ta E2 neustále vypadává.
Reagovat
a.magerova
A já myslela, že jsem to ztlumila při skypování a ono to samo... :-)))
Reagovat
MorusRubra
Ne, v podstatě celý pátý set to střídavě jede a nejede. Na E2 občas vypadne i obraz. Hlavně, že reklamy na sázkovky a šukací seznamku jim frčí bez problémů.
Reagovat
Kozoroh
Z čtvrtého setu učinil Saša krátký proces. V pátém setu má však nevýhodu druhého podávajícího, proto by měl ve vlastním zájmu co nejrychleji získat brejk.

Bilance v pětiseťácích:
Zverev 3-5
Lajovič 1-6
Reagovat
svetova.dvojka
už 179 lidí přispělo na vzdělání Romů v České republice.
Děkujeme.
Reagovat
a.magerova
Co je to za hausnumeto?!!!
Na henty přispíváme všeci odjakživa.... a konca nevida...
Reagovat
svetova.dvojka
odjakživa rozhodně ne... a "všeci" taky ne, jen slušní lidé kteří nemají potřebu ukazovat si prstem na druhí lidi
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
svetova.dvojka
bývalí neonacisté, výtržníci co dělali bordel na stadionech, děkuji nechci...,
Já myslel skutečné slušné lidi. :-)
Ale takové ty asi neznáš...
Reagovat
FulnekUltras
já teď mezi lidi moc nevyjdu... ;-)
Reagovat
svetova.dvojka
Se díváš na tenis ?
Reagovat
FulnekUltras
dneska opatrně začínám ;-)
Reagovat
Pe3k
Mě by zajímalo co musí člověk udělat, aby tady dostal ban. Jeden tvrdí, že je Federer vrah malých děvčátek, druhý neustále podsouvá Romy a otázky rasizmu apod. V obou případech fandové Nadala... vulgarismy na denním pořádku a nic se neděje, hlavně, že se komentuje...
Reagovat
a.magerova
Cooo... kdooo... nečtu tu vše, tak nevím co kdo o Federerovi...
Reagovat
svetova.dvojka
petřík tu je asi pečený vařený...
Reagovat
Pe3k
Forehand to psal, buď ráda, že si to nečetla.
Reagovat
svetova.dvojka
neustále ta určitě... půl roku jsem tu nebyl, ale ty si mě asi sháněl že...
Reagovat
Pe3k
Půl roku :D
Reagovat
misa
Nic, je jim to jedno. Hlavně že mají prodanou reklamu.
Reagovat
a.magerova
Odjakživa... všichni, jde TO ze státní kasy... a nejen z české, ale i z kanadské, britské, dánské a mohla bych jmenovat do noci...
Reagovat
svetova.dvojka
Maximálně tak od roku 1990, předtím byla ve střední a východní Evropě hluboká totalita, Vám se po ní stýská ?
Reagovat
FulnekUltras
cikáni tehdy ještě měli svou důstojnost a dostávali peníze často i za práci
Reagovat
svetova.dvojka
tady byla řeč o soukromých darech, soudružka Magerová to ale překroutila tak nějak po svém..., demagogie jako víno, ale nepřekvapuje mě to, ona už tu měla spoustu maloměšťáckých názorů... :-)
Končím tuhle diskusi.
Reagovat
FulnekUltras
děkuji za pochopení ;-)
Reagovat
a.magerova
Samozřejmě, že končíš, protože víš, že vím o problematice hodně, tak máš strach se se mnou pustit do diskuze, tak jako už mnohokrát.
Reagovat
Fandina
Šáša nestačí, to je hrůza a pak se divíme, že Lajovic porazil J1rku.
Reagovat
kada.tom
tak Jirku v současnosti porazí kde kdo ...
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovič by proti J1rkovi byl bez šance.
Reagovat
kada.tom
ten jaký si Moutet od stavu 5-2 v jeho prospěch prohrál s Goffinem 10 her v řadě ...
Reagovat
Pe3k
Nakonec těch gemu v řadě byla kupa.
Reagovat
kada.tom
tak se Goffin slitoval a tu šňůru zastavil na čísle 15
Reagovat
Kozoroh
Že Grigor má problémy mě nepřekvapuje, krom MC se mu jiný letošní antukový podnik nadmíru nevyvedl, ale že Niši ztráci 1-2 mě udivuje. Sice Paire je na antuce dobrý, ale čekal jsem, že Kei s ním bude mít jednodušší práci...

A Saša pokračuje v tradičním tragickém GS výkonu (face palm).
Reagovat
Pe3k
Suhlas, až na toho Fed juniora.
Reagovat
kada.tom
teď jsem to na chvíli přepl na Zvereva a tragédie ... Dušan hraje dost dobře, snad to dovede do úspěšného konce :-)
Reagovat
HECIS
Zverev by si uz nel vymenit ty pochcane spodary :D
Reagovat
EllNino
Super zápas, skvělé výměny, Cornetin je hodně běhavej, levák, pěkné údery, líbivej tenis :)

Spolu s Denisem Shapovalovem další můj oblíbenec :)
Reagovat
a.magerova
"po pěti letech končí v prvním kole grandslamového turnaje"

Já jen, že... 5 let jsem si Berdycha do Fantasy nedala, až teď... :-/
Reagovat
Fandina
:-)) to naštve. Já jsem s Berďou letos váhala, nevěděla jsem jestli si ho tam mám dát, protože jsem mu na Chardyho moc nevěřila, ale je to můj Berďulka, můj top, takže ho tam mám, tedy celých pět let, co to hraju, jen jednou tam nebyl, když nehrál na USO.
Reagovat
a.magerova
Už mám ven 5 lidí... :-/

Venus, Azarenka, Sock, Baghdatis, Berdych
Reagovat
Fandina
Já dva, jeho a Kontu, ale nad Vikou jsem taky váhala a nakonec jsem jí tam nedala.
Reagovat
EllNino
Konta taky fail, když na rG ještě nepřešla 1. kolo :)
Reagovat
Fandina
Já vím, já se podívala na její kurz a to jsem neměla.
Reagovat
EllNino
tvl Socka, Berďu, Venus a Viku, takový jalovce na antuce :D ... ostatně i ten Marcos
Reagovat
a.magerova
Hele důvěra v jedince, Báru Strýcovou jsem taky dala a jak děvče na FO jede... ;-)
Reagovat
Fandina
Berďa sice ano, ale taky tam byl od roku 2014 v osmifinále a dvakrát čtvrtfinále. Ale jinak ano, je to jeho nejslabší povrch, letos je to s ním bída a vloni druhé kolo.
Reagovat
svetova.dvojka
Nevadí Tome , ono to někdy vyjde...
Reagovat
Kozoroh
Saša se z nejhoršího v druhém setu vyhrabal, ale hráč jeho kvalit by měl mít nad tenistou Lajovičova levelu navrch a ne se s ním srát :-\
Reagovat
EllNino
Lajovicův level není zase tak nízko
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zalezi v ktere te tenisove perifeeerii se pohybujeme:D)))
Reagovat
Nola
neprehanaj, pozri s kym prehral tento rok na antuke Lajovic a koho porazil, aj favorit moze mat horsi den
Reagovat
dappe
Lajovic neporazil nikoho a ani by nikoho z favoritů porážet neměl, takže by to pro Zvereva byla další ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev vo mne nevzbudzuje ziadne emocie, ale pre turnaj a najma dolnu polku pavuka by bola jeho pritomnost velmi uzitocna..

Djokovic sa mi dnes pacil. Vyzera to, ze opat dava rany, snad to nebolo len nizsie polozenou kamerou. Super ale so ctou..Kazdopadne, na to aky ma nizky ranking ma v podstate do SF super zreb..
Reagovat
Kozoroh
Jj a to si přitom po losu psal, že No1e lehký los nemá...
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite tazsi, nez Rafa.

Ale rankingovo to vlastne nie je také zlé, ako sana prvy pohlad zdalo.. Cakal som aj Ferrera v druhom kole..
Reagovat
smazaný uživatel
boze, zverev, dvojmetrovy vracac :D
Reagovat
Nola
hra na mensom kurte, on je zvyknuty stat daleko na returne, mozno preto hra, ako hra, Lajovic ma vyborne vysledky tento rok na antuke, ziadny jednoduchy super to nie je
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase to je take umeni:)))
To by snad ani nevadilo. Ale tak nejak celkove se stal pasivnejsim hracem.:(
Nic nevymysli, a jeste je schopen flaknout raketou, ze pri pretim prehozu pretahl uder...z toho sameho mista, a ani nezkusi neco trochu zmenit.

Tak je mozne, ze Dusana to Zvire utaha:)))
Reagovat
kada.tom
Zverev v obřích problémech, Grigor zatím pouze v problémech ...
... zatímco u Grigora doufám v otočku, tak Lajovič by to klidně mohl dotáhnout, ikdyž je to furt moc daleko
Reagovat
MorusRubra
Donaldson s Dimitrovem je Zajímavější zápas než ten Zverev. Stejně nevypadá, že by se vzepjal k nějakému zajímavějšímu výkonu. To budu jen po očku sledovat na skore. Kdyžtak si to vrátím, kdyby tam proběhla nějaká zajímavá otočka.
Reagovat
Dobry-den
Tomáši, asi je na čase učinit jedno velice zásadní rozhodnutí...
Reagovat
Pe3k
Vynechávat antuku, jako ostatní top hráči?
Reagovat
Dobry-den
Vynechávat tenisovou sezónu. Doživotně.
Reagovat
Pe3k
Trochu respektu k hráči co byl dlouhé roky v top 10 a nebýt big 5 vyhrál by nějaký ten slam. Antuka není jeho povrch, hrál proti domácímu a letos není zrovna v top formě. Je zdravý, zase se zvedne, možná už na pažitce.
Reagovat
turista
Berďa se zase zvedne. Má teď blbý období.
Reagovat
EllNino
proč ? že se mu nepovedla antuka, jeho nejslabší povrch ? Navíc neprohrál s no name hráči ... Nishikori, Gasquet, Shapovalov, Chardy doma a navíc na Chatrierovi, který je pro Tomáše hodně zakletý ... je to podobné jako s tou šňůrou porážek Báry Strýcové ... :) Letos na AO ukázal, že může na rychlých površích stále hrát dobře, tak není důvod končit
Reagovat
Dobry-den
Ne. Tyto růžové brýle nenosím a ani nebudu.

Ostatně, čas ukáže, kdo má pravdu..
Reagovat
EllNino
to je realita, čtvrtfinále hrál, není to tak dávno, a tyhle prohry jsou taky realita ... ale to není žádná tragedie
Reagovat
Roger_Federer
Me zacina tesit ;)
Reagovat
Roger_Federer
Startovaci kurz na Chardyho kolem 2,85-3,1 pri Berdychove forme byl ustrel mesice :).
Reagovat
dappe
Vždyť při Chardyho formě to byl spíše celkem nízký kurs.
Reagovat
Roger_Federer
Hral jsem 2,92 a myslim, ze klidne mohlo byt 1,8-1,8
Reagovat
lars
Vsazis na prohru Kvitovy ?
Reagovat
Roger_Federer
Ted ne
Reagovat
FulnekUltras
zlatá slépka teď moc nenese ;-)))
Reagovat
lars
Kdybys vsadil na prohru, uz bys byl nad maximalni velikosti sazky ? :)
Reagovat
Roger_Federer
Tak Petra, ted neni co byvala :), nejak moc vyhrava :)
Reagovat
Kozoroh
Co mi udělalo radost po Berďově vypadnutí, je postup mého Djokera :-) Opět ve třech setech. Co mi ale dělá starost, je servis. Dnes o něj přišel 3x (stejně jako v prvním kole proti Silvovi) a do zápasu znovu vstoupil ztrátou podání. Na tomhle musí do příštího zápasu zapracovat, proti periferním hráčům se mu ještě podařilo ztrátu dohnat, ale s Bautistou už to tak jednoduché nebude.
Reagovat
Pe3k
Další zápasy už musí zabrat, čeká ho samy Španěl či princezna.
Reagovat
turista
No tak proti Bautistovi Djoker šlápne na plyn jako v Římě proti Nadalovi. Tam už měly jeho podání FH a BH ze základní čáry potřebnou razanci.
Reagovat
turista
Máš pravdu, že kdyby Djoker navýšil razanci prvního podání tak by nemusel ty fiftýny tolik honit přes dlouhé výměny a přidal by důležité a poměrně snadno získané body.
Reagovat
woody
To podání dnes mizerné,doufám že loket drží...
Reagovat
peggy
Pane Berdych,je to smutne,ale asi ani vcerejsi zraneni nebylo prijemne.
Reagovat
Pe3k
Bouchla ses včera do hlavy?
Reagovat
Jan
Pan chcivyhratGSanebuduuzreprezentovat GS opet nevyhrál Tak více štěstí na trávě Tomáši. Pamatuji jak na jednom RG prohlásil 1/4finále pro mě turnaj teprve začíná a vzápětí to 1/4finále prohrál, tuším s Gulbisem. Teď by se mu to hodilo.
Reagovat
EllNino
tak to už je pěkných pár let, musíme brát v úvahu Tomášův věk, kdy už toho na antuce asi moc nevyhraje ... a obecně taky ne, ale nemá cenu se mu za to posmívat
Reagovat
Jan
Rýpnout jsem si musel. Vadilo mi, že přestal reprezentovat DC, když byla šance ho vyhrát potřetí v řadě. A ta jeho prohlášení jsou také pověstná.
Reagovat
EllNino
jen odpovídá na otázku novinářů, sám od sebe žádná prohášení nedělá, tak se klidni, novinářský pindy děl třemi ...

Davis Cup vyhrál 2x, bez něj bychom byli v Eurozoně už dávno ... nikdo mu nemlže nic vyčítat, třeba hoprávě tohle hraní donekonečna stálo vytoužený GS
Reagovat
Kozoroh
Potřetí v řadě šance nebyla. Proti Francii v semifinále 2014 jsme prohráli i s Berdychem (Berďa se Štěpcem tehdy prohráli i čtyřhru).

Myslel jsi evidentně potřetí celkově. No, Šťepec v posledních letech marodil a na Veselku s Pavláskem se Tom spolehnout nemoh. Jak píše EllNino, bez Berďi bychom už dávno byli v druhé lize DC.
Reagovat
Kozoroh
Berďi je mi líto, dnes odehrál dva dobré sety, ale v tom posledním, nejdůležitějším zakolísal a to rozhodlo. Bohužel Tom nám začíná pomalu odcházet :-\

A Zverev je zralý na další předčasný odchod z GS. To je teda světová trojka, jen s jedním osmifinále na GS :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Zverev, to je tenisova periferie, ne?:D)
Reagovat
Nola
Sasha sa snad zrovna
Reagovat
MorusRubra
Zverev v těch béžových kraťasech vypadá spíš jako turista, než jako tenista. Sluší mu to, ale je to takový trochu netenisový outfit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Proto taky prohrává.
Reagovat
Kozoroh
Lendla na něj!!!
Reagovat
a.magerova
Takový Růžový panter (ty trencle měl mít tmavé, aby mu ladily k ponožkám a botkám)... být na druhé straně včerejší kočičí žena, tak mám dnes o vítězi jasno... ;-)
Reagovat
MorusRubra
No jo, ale kdyby měl tmavé šortky, tak vypadá úplně stejně jako sběrači míčků.
Reagovat
a.magerova
Tak bez, ať je ten tenis ještě víc IN... ;-)

Koukám, že má na triku i gatích logo FO, to jsem si všimla prvně u hráče.

http://tennis-buzz.com/wp-content/uploads/2018/04/zverev_adidas2_rg2018.jpg
Reagovat
EllNino
mají to tam běžně na RG od Adidasu
Reagovat
a.magerova
Každý den se člověk dozví něco nového, dík... ;-)

Jo teď koukám, že Tomáš to měl též, jen jsem si nevšimla.
Reagovat
r176
Tomáš se soustředí na to aby konečně vyhrál GS. Jen lišácky neřekl na kterém to bude :-))))
Reagovat
Marduch
Tady to bylo nejspíš bez šance, Fognini je stále v pavouku.
Reagovat
r176
Nevadí třeba to vyjde za rok.Rozehraje se v kvalifikaci a pak ve finále nedá Nadalovi šanci :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Napodobí Ernieho úspěch v roce 2018?
Reagovat
MorusRubra
Koukám, že Lajovič zatím drtí Zvereva. Přiznávám, Zvereva příliš nesleduji, tak ani nevím, je to překvápko, není to překvápko?
Reagovat
smazaný uživatel
na GS to prekvapko nie je :)
Reagovat
Marduch
Stačí si uvědomit, jak s ním hrála naše Jiřka.
Reagovat
smazaný uživatel
neni...Lajovic hraje posledni dobou opravdu paradne.
Jeho hra Zverevovi nebude urcite vonet.
Podle mne je Lajovic absurdne podcenovan (krom Hoovera)...a krom toho Zverev na GS hraje vzdycky pasicneji nez normalne.

Ale je to na tri sety. Alex to muze jeste vyhrat...ikdyz tomu moc neverim, zatim na GS nic nepredvdl zajimaveho...
...aspon pro mne ne...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle hrac mne zacina bavit, nejen hrou, ale svym smyslem pro humor:D)))
Zatim potvrzuje roli favorita.
Ale ten Zverev vypada, ze jako i hraje dobre. Muze dneska prekvapit.
Dusan ho nesmi proste podcenit:)))
Jako ted pri tom servru. Zbytec darovacka...a komplikace ve shode.
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, to bude asi dlouhy zapas:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Je tu prvni dnesni prekvapeni.
Munar prohral s Djokovicem:-O
I letos neni o prekvapeni na RG nouze:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Upřímně jsem si myslel, že na RG nějaké body Tomáš nahraje, ne že ještě ztratí. Tak kdo nám ještě zbyl ve hře? Pavlásek?
Reagovat
Atoidi1
https://www.streamagratis.com/se/watch/azarenka-v-kuznetsova
Reagovat
EllNino
Je mi ho už líto, nehraje špatně, ale tohle je všechno o sebedůvěře, dvojchyby v důležitých momentech, nepodrží servis ...Chardy v 5. setu zabral, ty mu hodně jdou, jak je vidět, věří si, navíc publikum v zádech ...

5 porážek v řadě, ani jeden vyhraný zápas na antuce, pokud ve Wimbledonu neuhraje aspoň 4. kolo, tak to bude špatný ...

Zápas si prohrál už včera bohužel :/ Ty tiebreaky, hlavně ten 2., hrozně bolí
Reagovat
Marduch
Ještě nedávno to často tím svým údržbovým tenisem a slušným servisem dotlačil do tiebreaku a ten díky servisu a zkušenosti většinou zvládl. Tohle už mu ale přestává fungovat, je čas začít uhrát v těch vyrovnaných zápasech něco i na returnu..
Reagovat
Marduch
*uhrávat
Reagovat
kada.tom
no, Tomáš letos na antuce 0-5 ... zato Chardy vyhrál v Paříži i svůj 4. pětiseťák
Reagovat
EllNino
0-4, když už chceš statistikovat, tak si aspoň ověř fakta :D
Reagovat
smazaný uživatel
je uz myslenkama na trave:)
A ja ho chapu, je co obhajovat...!!!
Reagovat
George_Renel
Prostějov bude letos mít silné zastoupení..........
Reagovat
smazaný uživatel
Co, prijede Nadal s Wawrinkou a Djokovicem?:)
Reagovat
George_Renel
Finále Tomáš-Jirka by bylo jejich letošním maximem. .-)
Reagovat
EllNino
a čtvrtfinále AO je co ? Jak rychle se zapomene na výhry
Reagovat
MorusRubra
Tolik škody, Tomáši.
Reagovat
com
Berdych uz si muze balit :)
Reagovat
EllNino
hodně tě to těší, viď ? ;)
Reagovat
com
jojo, sem z toho celej vlhkej
Reagovat
kada.tom
No, tak hezky vyrovnal a teď v 5. setu zase hraje druhý housle ..
Reagovat
d@ve
Asi nedokoná. :/
Reagovat
EllNino
Njn, to jsou ty prohrané tiebreaky :/
Reagovat
pockerface
Škoda těch zaváhání v TB. Už mohl být Tomáš v šatně. Ale tak snad to dneska dokoná. Moc bych mu přál, aby došel co nejdál. Letos je to bída.
Reagovat
Fandina
Jj, prohrát dva TB je vždycky pech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist