Berdych po 16 měsících naděloval kanára. V Lyonu si zahraje o první letošní finále

25. 5. 2017, 19:31
Aktuality 55
ATP LYON - Tomáš Berdych na antuce v Lyonu smetl Francouze Gillesa Simona, se kterým si poradil potřetí v řadě a vzájemnou bilanci tak vyrovnal na 7-7. O první letošní finále si zahraje s nejvýše nasazeným Kanaďanem Milosem Raonicem, s nímž prohrál před týdnem v Římě.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se letos představil na třech antukových turnajích Masters 1000 a na všech skončil v osmifinále na raketě svého třetího soupeře. V plánu měl i turnaj v Barceloně, ale kvůli problémům s ramenem se z něj odhlásil. 

Svůj původní plán odehrát před Roland Garros čtyři akce na antuce však nakonec splnil, neboť tento týden startuje na divokou kartu v Lyonu. Ve Francii už splnil svou letošní antukovou normu, když si připsal dvě výhry. 

Včera si Berdych poradil s korejským mladíkem Hyeon Chungem a dnes neztratil set ani se zkušeným Gillesem Simonem. Český tenista poprvé od loňského ledna soupeři nadělil kanára, když o rok staršího Francouze přehrál 6-4 6-0. 

Berdych v úvodu utkání zlikvidoval za stavu 2-3 pět brejkbolů a od té chvíle ztratil již jen jeden game. Za hodinu a čtvrt se mohl radovat z vyrovnání vzájemné bilance na 7-7, když uspěl potřetí v řadě.

Pouhé dva vyhrané zápasy tak Berdychovi stačily k postupu do prvního semifinále po třech měsících. O své celkově 31. finále a první od loňského září si svěřenec Gorana Ivaniševiče zahraje s nasazenou jedničkou Milosem Raonicem. S kanadským tenistou vyhrál jen dva ze sedmi vzájemných duelů, naposledy mu podlehl před týdnem v Římě.

Berdych s žebříčkově lépe postaveným soupeřem prohrál už 19 duelů v řadě. Naposledy uspěl v dubnu 2015 na antuce v Monte Carlu právě proti svému příštímu sokovi Raonicovi, tehdy světové šestce. Od té doby je Berdychovým nejcennějším skalpem výhra nad devátým hráčem světa Davidem Ferrerem (v Madridu 2016).

O druhé místo v sobotním finále svedou souboj Gruzínec Nikolož Basilašvili a domácí Jo-Wilfried Tsonga. Druhý nasazený Francouz dnes porazil 6-0 6-4 ruského mladíka Karena Chačanova a poprvé od únorového triumfu v Montpelier a březnového narození syna vyhrál dva zápasy po sobě.

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 540.310 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 05. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Berdych (3-ČR) - Simon (5-Fr.) 6-4 6-0
Raonic (1-Kan.) - Elias (Portug.) 6-4 6-3
Tsonga (2-Fr.) - Chačanov (Rus.) 6-0 6-4
Basilašvili (Gruz.) - Kicker (Arg.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
Marduch
A Berdych koukej to finále zítra dotlačit, když už se tam po 150 letech dostal. Ať jdeš do RG s lehčí hlavou. Rozumíme?
Reagovat
jirkomar
Tomáš potěšil.
Reagovat
Kytka
Mně tedy velice. Ještě ho není třeba odpisovat.
Reagovat
jirkomar
Jen ať hraje co nejdýl, ať na ATP máme komu fandit.
Reagovat
Kytka
Přesně. Už jsem se bála, že pomalu máme po halali. Berdychovi se nesluší nadávat a stěžovat si na něj. On nemůže za to, že kromě něho nemáme nikoho. Teda holky, ale to jsme jinde.
Reagovat
turista
Ano Berďa je válec.
Reagovat
lars
Od: Jirajsw
Raonic ho vyprovodí ve dvou setech protože Tomáš nemá zkrátka hlavu a to je raonic typický hard povrch a na antuce si s ním dělá co chce.
Reagovat
Kytka
hahahaha, kdo koho vyprovodil? Ale že to byla pořádná bitka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášovi fandím x let a stále věřím že něco dokáže jen často nám cucha nervy:-)
Reagovat
lars
pred dnesnim zapasem si Tomasovi zjevne vubec neveril
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřil jsem máš pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřil jsem máš pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
A náramně překvapil
Reagovat
Kytka
Taky jsem nevěřila.
Reagovat
Kytka
A vůbec, to jsi se teď probudil či co? Raonic balí na letadlo do Paříže, do zítřka zůstává Tom.
Reagovat
lars
To napsal Jirajsw vcera
Reagovat
smazaný uživatel
Kyticko klídek Tomáš je borec vím to jen by nemusel tak často prohrávat s nejlepšími a sakra mě potěšil dnes škoda že nemám doma lahvinku bych se i opil je co slavit....
Reagovat
Nola
kde byvas? na lazoch? dedinske krcmy su u nas urcite otvorene do 22:00, dnes je piatok, tak mozno aj dlhsie :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ven se mi nechce panáčka dám zítra na oslavě:-)
Reagovat
Kytka
No my panáčka už dali.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš překvapil upřímně toto nečekal nikdo....gratulace Tomášovi konečně porazil někoho top!doufejme že si bude více věřit a překvapí i na Roland garos držím palce
Reagovat
Kytka
Jo tam by potřeboval překvapit už v osmifinále, pokud tam dojde a pokud tam dojde taky Andy. Ale z té první čtyřky se mi Andy momentálně zdá nejzranitelnější.
Reagovat
lars
Muru muze "ozivit" Lendl
Reagovat
Nola
Tom asi jedina som ti verila :D
takto sa ziskava sebadovera pred GS, niektori spickovi hraci jej maju na rozdavanie, poniektori ju mozu ziskat prave takymto vitazstvom na "podradnom" turnaji, nie kazdy nosi na hlave korunu antukoveho krala
Reagovat
Kytka
Skvělé!!!!!!! Naprosto famózní výkon, profesorsky. A kdo tu tvrdil, že Tomáš nikoho před sebou neporazí. JÓ dostal hráče TOP ten a neoblíbeného soupeře.
Reagovat
Fandina
Pěkně porazil Raonice. Dva TB byly super. Gratulka. Pojď si pro titul, Tsonga je těžký, ale pojď!!!!!!!!!
Reagovat
Kytka
Pojď!!!! Tsonga je těžký, ale hratelný. A pokud jde o domácí fanoušky, ty včera Tomáše spíš nabudili. Tomáš je pánes.
Reagovat
Kytka
A navíc Tsongova cesta do finále byla hodně šťastná, proti té Berďově, procházka růžovým sadem. Porazili mu Kyrgiose, porazili mu DelPa a na něj zbyli hráči 5O. a níže. Berďa je rozjetý.
Reagovat
Nola
velmi mu titul prajem, Congu mam rada, ale ten uz vyhral tento rok toho dost
Reagovat
Kytka
Taky tak. Tsonga je sice sympaťák, ale náš Tom je zkrátka náš.
Reagovat
Fandina
Berďa má na lavičce tři vousaté chlapíky, pěkné, ale až z nich jde strach :-)).
Reagovat
Torn
Výborně, pane "Bedřích"....
Reagovat
Fandina
Berďa výborně, má s Raoničem set, tak doufám, že i ten ještě jeden. Berďulko pojď!!
Reagovat
Fandina
A live to jde i na SuperTennise.
Reagovat
Nola
Tom, uz ho konecne sundaj, ved nie je lepsim hracom ako ty, kusni sa konecne
Reagovat
Nola
wau , Tom ma set, len tak dalej, Milos na antuke je zdolatelny
Reagovat
Kytka
Pokud šli do výměny, byl Tom myslím většinou tím lepším.
Reagovat
Torn
To je problém všech českých tenistů a tenistek. Já bych řekl, že i kvalitu mají, ale prostě hlava to nedává. Tomáš je tím nejtipičtějším hráčem. On i sovu hrou nebo okolnostmi měl a má porážet TOP hráče, ale pak to dopadne jako letos s Rogerem nebo loni s Murray. Stejně tak Kristýna včera. Měla v podstatě první set v kapse proti Garcia, stačil jedne míček a jak to dopadlo? Je to dost o sebevědomí, které čeští hráči nemají. Karolína si dává jako světová trojka, aby došla aspoň přes druhé kolo na RG. To je celkově hrozně smutný, jak si prostě nevěří a nechají se takhle zlomit hlavou. Ty lehké vyhozené míče u Tomáše, Káji, Týny a dalších....to není náhoda nebo lepší um soupeře, to je o jejich hlavě.
Reagovat
Kozoroh
To je problém ve výchově. Být sebevědomý se u nás nenosí, na rozdíl od USA.
Reagovat
George_Renel
Ale porovnávat Tomáše s Kristýnou a Garciu s Rogerem či Andym není nejlepším příkladem. Tomáš v jejím věku, tedy ve věku kdy je tenista většinou na vrcholu byl postrachem těch nejlepších, měl za sebou finále Wimbledonu atd....
Reagovat
turista
Je velká škoda, že to finále Wimbledonu Berďa tehdy nevyhrál.
Reagovat
Kytka
S Kristýnou nelze absolutně porovnávat. Když odhlédnu od rozdílů ženského a mužského tenisu, tak pokud jde o dosovírování setu, zápasu, v téhle disciplíně byl Tom vždycky velice solidní. A pro ten závěrečný míč si jde, nečeká co bude. Pravda, ne vždy se to musí povést, ale většinou ano.
Reagovat
fialka
Basilashvili vs Tsonga výnimočne na Digisport 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Allez Jo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tomáš zasejc udělal to na co jsme byli zvyklí poráží ty co jsou pod ním to je jedna věc a druhá věc je ta že hráče top ten zase a opět neporáží a navíc přibývají ti co by v minulosti porážel ale teď to asi není možné viz.zverev Alex,kirgios Nick,cilic Marin atd.a jsem si jistej že je to pravda.raonic ho vyprovodí ve dvou setech protože Tomáš nemá zkrátka hlavu a to je raonic typický hard povrch a na antuce si s ním dělá co chce.
Reagovat
Kytka
Až na to, že proti Simonovi nikdy moc neuměl, ať byl v žebříčku před ním, nebo dost za ním, jako teď.
Reagovat
Kytka
Gratulace. Tak přesně. Od té doby, co odvrátil 5 breakballů dominoval. Hned break, dokončení setu a ve druhém už jako by byl na kurtu sám a kanárek se rozezpíval. Tohle dlouho nepamatuji, kdy dal Tomáš někomu kanára.
Reagovat
PetaM
Hodně dávno. AO 2016. Basic ve druhém kole :)
Reagovat
Kytka
Díky. A vidím, že ten článek už doplnili.
Reagovat
George_Renel
Tomášovi všechna čest.
V prvním setu přestál kritickou chvíli a pak již byl k nezastavení. Mnozí na něj nadávají, ale nad zbytkem našich tenistů ční jak Mount Everest nad Sněžkou.
Reagovat
Pavol
Zajtra vsadím na Miloša čím prikloním šťastenu na Berdychovu stranu. Ale len troška.
Reagovat
a.magerova
To bezesporu jo.... ale děsivá Annapurna to pro ostatní není.... ;-)

http://style.iprima.cz/styl/dobrodruzstvi-nebo-hazard-se-zivotem-poznejte-7-nejtezsich-hor-sveta
Reagovat
Kytka
Jen pro některé. Ale když ho srovnám s Jirkou Veselým.... Jirka nikdy nebude aspoň jako Tomáš. Rozdíl je hlavně v tom, že když Tomáš hraje proti breakballu nebo naopak na setball, matchball, aktivně si jde pro bod. Jirka čeká, jestli se to nějak samo neuhraje. Je to v povaze. Bohužel. A moc mně mrzí, že Tomáš nemá následovníky.
Reagovat
smazaný uživatel
Následovníky nemáme a proto všechna čest že Tomáš pořád umí hráče pod ním porážet.jen ten fanoušek by chtěl o chlup víc porazit hráče top.
Reagovat
Kytka
Právě. Já jako fanoušek bych moc chtěla, aby zase někoho nad sebou, či přímo z těch nejlepších porazil. Jako to uměl v mladších letech, kdy je dokázal porazit a i porážet (jeden čas Federera), i na GS v zápasech na tři vítězné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist