Berdych po dvou letech porazil favorita. Po výhře nad Raonicem je letos poprvé ve finále

26. 5. 2017, 21:46
Aktuality 9
ATP LYON - Tomáš Berdych poprvé od dubna 2015 a sérii 19 porážek porazil žebříčkově lépe postaveného soupeře. Na antuce v Lyonu český tenista zdolal světovou šestku Kanaďana Milose Raonice, kterému oplatil týden starou porážku z Říma, a poprvé v sezoně postoupil do finále. O 14. titul a třetí z antuky se utká s domácím Tsongou.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se letos představil na třech antukových turnajích Masters 1000 a na všech skončil v osmifinále na raketě svého třetího soupeře. Až tento týden v Lyonu, kde startuje na divokou kartu, přidal i výhru číslo tři.

Jednatřicetiletý český tenista včera poprvé po 16 měsících soupeři nadělil kanára, když přehrál domácího Simona, a dnes poprvé po 25 měsících porazil žebříčkové lépe postaveného hráče, s nimiž od dubna 2015 prohrál devatenáctkrát v řadě. Sérii orámoval výhrami nad světovou šestkou Milosem Raonicem.

O pět let mladšího Kanaďana, s nímž prohrál před týdnem v Římě, dnes v Lyonu zdolal 7-6 7-6 a v osmém vzájemném střetnutí si připsal třetí výhru.

Raonic dnes sice nastřílel 17 es, úspěšný na podání byl ale i Berdych s devíti nechytatelnými servisy. Třetí nasazený český tenista vyřešil i za pomoci podání kritickou situaci v koncovce druhého setu, kdy za stavu 4-5 čelil třem setbolům.

První sadu získal Berdych v tie-breaku 7-5, a i když v úvodu druhé ztratil jedinkrát v zápase servis, zvrat nepřipustil. Z 1-3 obrátil rodák z Valašského Meziříčí na 4-3 a sada znovu dospěla do zkrácené hry. V ní Berdych tentokrát jasně dominoval a po výhře 7-2 slavil po více než roce vítězství nad hráčem elitní světové desítky.

"Byl to můj určitě nejlepší výkon na turnaji. Zlepšuji se zápas od zápasu, což je důležité. Mám radost, jak se tenhle týden vyvíjí," řekl český tenista dva dny před startem Roland Garros.

Svěřenec Gorana Ivaniševiče Berdych postoupil do svého 31. finále a prvního od loňského září. Získat v něm může 14. titul, z toho třetí z antuky, na které triumfoval naposledy před osmi lety v Mnichově.

Posledním soupeřem světové čtrnáctky Berdycha bude domácí třináctý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga, s nímž vede ve vzájemné bilanci 9-6. Letos se spolu utkají potřetí, v úvodu sezony si každý připsal po jedné výhře. Vyrovnanou bilanci 1-1 mají i na antuce.

"Bude to velký test, náročná bitva, těším se na ni. Chci zakončit týden kvalitně," prohlásil Berdych.

Dvaatřicetiletý Tsonga hraje svůj nejlepší turnaj od únorového triumfu v Marseille a březnového narození syna vyhrál dva zápasy po sobě. Letos může získat už třetí trofej. Těšit se může na své 25. finále a vůbec první na turnaji na antuce.

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 540.310 dolarů
páteční výsledky (26. 05. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Berdych (3-ČR) - Raonic (1-Kan.) 7-6(5) 7-6(2)
Tsonga (2-Fr.) - Basilašvili (Gruz.) 6-2 3-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Kozoroh
http://www.pluska.sk/sport/tenis/novak-djokovic-plus-jeden-den-marianovi-vajdovi-dojemne-vyznanie-slovenskemu-trenerovi.html
Reagovat
smazaný uživatel
Allez JO !!! Tsongič vyhraje :)
Reagovat
Kuzzie
Nejdřív mi Tom porazí nejoblíbenějšího hráče a pak ještě bude zkoušet druhýho? No ale že to je on..
Reagovat
VlS
tak hlavně ať to klape na RG
Reagovat
Frick
https://youtu.be/14bfXf1TWrY?t=2m45s
Reagovat
Kytka
Díky. Už přidali i ten dnešní.
Reagovat
VlS
Co to máš za odkaz? Tam někdo převrací auto.
tenhle je správně:
https://youtu.be/yNznPbJdkBs
Reagovat
Kytka
No já si dala do vyhledávače Berdych Lyon a vyběhla mi videa. Ale ten první odkaz je fakt na převracené auto.
Reagovat
Frick
Tak si přečtěte první větu titulku článku :-D OMG.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist