Berdych přemohl houževnatého Janowicze, o finále se utká s Tursunovem

22. 2. 2013, 22:57
Aktuality 25
ATP MARSEILLE - Tomáš Berdych si v Marseille zahraje poprvé v sezoně v semifinále. Český tenista dnes porazil ve třech setech Poláka Jerzyho Janowicze, kterému za celý zápas nenabídl jediný brejkbol. O finále se utká s Rusem Tursunovem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych zvládl na turnaji v Marseille čtvrtfinále s Polákem Jerzym Janowiczem, kterému nenabídl ani jeden brejkbol. Přesto musel o postup bojovat ve třech setech, aby nakonec dosáhl vítězství 6-3 6-7 6-3. 

Pro Berdycha bylo čtvrtfinále v této sezoně zatím maximem, ztroskotal v něm na turnaji v Čennaí i na Australian Open. Dnes ale proti sedmému nasazenému Polákovi začal bilanci napravovat hned v úvodní sadě, kterou s přehledem vyhrál 6-3.

Ve druhém setu Berdych nezvládl nervózní tie-break, ve kterém podle verdiktů Jestřábího oka poslal míček několikrát mimo kurt jen o milimetry a nakonec ho prohrál 0-7. Ve třetí sadě však zopakoval výsledek z první a proti přemožiteli Lukáše Rosola z 1. kola využil druhý mečbol. 

Berdych při rozhovoru po utkání na kurtu uznal, že se proti více než dvoumetrovému soupeři pořádně zapotil. "Je těžké být s někým takovým na kurtu, nemáte příliš mnoho šancí. Na druhou stranu jsem dokázal udržet svoje podání, což bylo, dalo by se říct, pro dnešní vítězství klíčové," řekl.

Sedmadvacetiletého Berdycha čeká semifinále s Dmitrijem Tursunovem, který je momentálně na 119. místě světového žebříčku, sedmé vzájemné utkání. Dosud ztratil jen jediné před sedmi lety v Bombaji, od té doby si připsal proti rodákovi z Moskvy čtyři výhry. Rusky tenista v Marseille začínal v kvalifikaci a po Rogeru-Vasselinovi a Tipsarevičovi dnes zdolal ve třech setech Lucemburčana Gillesa Mullera.

Ve druhém semifinále se střetnou dva domácí tenisté. Jo-Wilfried Tsonga dnes musel odvrátit pět mečbolů, než Australana Bernarda Tomice udolal po setech 4-6 6-3 7-6.

Gilles Simon pak ve večerní utkání vyřadil obhájce titulu Juana Martína Del Potra, který prohrál poprvé po sérii šesti výher.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 598.535 eur)
páteční výsledky (22. 02. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (1-ČR) - Janowicz (7-Pol.) 6-3 6-7(0) 6-3
Simon (6-Fr.) - Del Potro (2-Arg.) 6-4 6-3
Tsonga (3-Fr.) - Tomic (Austr.) 4-6 6-3 7-6(10)
Tursunov (Rus.) - Muller (Luc.) 7-6(7) 1-6 7-5

Semifinálové dvojice: Berdych - Tursunov, Tsonga - Simon.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
VlS
trošku škoda těch pár vyhozených FH po lajně, ne že by to něco změnilo, jen by to bylo ještě hezčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se Tomáš ani moc nezapotil, super:-)...hezké statistiky, 27 vítězných míčků, 93%! vyhraných výměn po 1.servisu... Dnes hrál skvěle, snad předvede podobný výkon proti Tsongovi, ten bude pochopitelně vzdorovat daleko víc než Tursunov:-)
Reagovat
VlS
Ještě tam JWT není a Simon na něj docela umí, tak si počkejme.
Reagovat
tommr
jak víš, že bude ve finále hrát s Tsongou? Pokud vím tak druhý semifinále ještě není odehraný. Já bych jako soupeře ve finále preferoval Simona ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec nechápu, jak mohl Tursunov porazit Tipsarevice. Neměl zlomený obě nohy? Tomáš hrál dnes opravdu výborně, ale to nic nemění na tom, že Tursunov nehrál snad vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajo, Delpův kat...já na něj úplně zapomněla:-D Tak to jo, ještě nepředbíhat, každopádně Tom snad předvede podobný výkon jako dnes, ať už to bude proti kterémukoliv z dvojice Francouzů:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ten mač neviděla, ale prý hrál Tursunov celkově na turnaji hodně dobře...dostal se přes kvalifikaci až do semi, to přece nemohla být náhoda;-)
Reagovat
tommr
taky to moc nechápu, ale budme za to rádi. S Tipsarevicem to Tomášovi moc nejde a určitě by to byly strašný nervy. Takhle si dneska jen trochu zatrénoval a pošetřil síly před zítřejším finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Měl bych takové 2 dotazy třeba mi je někdo lépe informovaný zodpoví.
1. Jak to vypadá s tím Tomášovým oblečením? Ty krátké kraťasy co má mi k němu nějak nesedí.
2. Zajímalo by mě jak je na tom takový Soderling. Bude ještě někdy hrát?
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem se na to ptala člověka zasvěcenýho a tvrdil mi, že dokud nebude oblečení pro Toma podle jeho požadavků, že bude hrát zatím v tomhle, co hraje teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je očividně ve velké formě, občas pár úplně zbytečných chyb, ale jinak hraje krásně, přesně, skvěle se pohybuje...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím že takhle by měl hrát šestý hráč světa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc prosím, kde se dá Tomáš a Petra vidět? Na Eurosportu atd. ne...Děkuju.
Reagovat
smazaný uživatel
http://lsh.streamhunter.eu/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
za odkaz, zjistila jsem, že mám nově tenisový kanál na satelitu - Tennis Live a tam právě teď koukám, jak to tam ve 2. setu Petra kazí...s dánským komentářem teda :-D
Reagovat
George_Renel
za to Tomáš vezme a nejen že vyhraje, ale stihne to i do začátku finále Petry. :-)
Reagovat
tommr
jj hezky to navazuje - Tomáš od 14:00, Petra od 16:00 - pokud se s tím Tomáš nebude moc párat tak by to měl zvládnout ve dvou setech za hodinu až hodinu a půl a mohli bychom vidět oba zápasy celý ... :)
Reagovat
George_Renel
Tak nám to přání Tomáš bohatě plní. A i nervy nám šetří. Asi tuší, že je budeme za chvíli potřebovat. :-)
Reagovat
tommr
dneska byl Tomáš skoro bezchybnej. Trošku zaváhal jen v pátý hře druhýho setu kdy po hrubý chybě nabíd Tursunovovi dva BP, ale za stavu 4:0 si to moh dovolit a ty BP navíc hned umazal skvělejma servisama ... :)
S touhle hrou není bez šance ani ve finále at už bude hrát proti kterýmukoli frantíkovi ... :)
Petra by Tomáše mohla napodobit, ale není to moc pravděpodobný. Sice čekám, že taky vyhraje, ale určitě to trochu zdramatizuje pro diváky ... :)
Reagovat
hatatytla
Nevítě někdo proč to Del Potro odchodil, zase hrál jednoruční backhand a chodil tam jak šafář. Jestli je zraněnej, tak co tam leze, na takovou frašku není nikdo zvědavej. Sázkaři tím spíš ne :), krypl.
Reagovat
smazaný uživatel
Sázkaři jsou určitě zvědaví na tyhle pidikurzy.
Reagovat
muranovec24
To sedí Tommre
Reagovat
tommr
s Tursunovem bude Tomáš zítra bojovat nejen o postup do finále, ale i o body do žebříčku. Pokud zítra vyhraje tak získá do žebříčku 60 bodů, který se mu budou velice hodit, protože na sedmýho Del Potra má momentálně náskok jen 75 bodů ... :)
Reagovat
tommr
hrát proti týpkovi jako je Janowicz s jeho monstrózním servisem není nic jednoduchýho a Tomáš to zvládnul perfektně. S Tursunovem by měl mít mnohem menší práci - troufám si říct, že postup do finále je ted pro Tomáše povinností ... :)

Jinak musím trochu polemizovat s tím co píšou v článku:

... Pro Berdycha bylo čtvrtfinále v této sezoně zatím maximem, ztroskotal v něm na turnaji v Čennaí i na Australian Open. Dnes ale proti sedmému nasazenému Polákovi začal bilanci napravovat hned v úvodní sadě, kterou s přehledem vyhrál 6-3 ...

Podle mýho názoru je čtvrtfinále na GS mnohem cennější než titul na malým turnaji a nemyslím si proto, že by tady moh Tomáš něco napravovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jerzy umí zahrát lépe:-)...škoda, ale aspoň urval ten 1 set. Tomášovi gratuluju, je taky jeden z hráčů, kterým úspěch přeju, takže mne ta Jerzyho prohra tolik nevzala:-) A gratulace taky Tsongovi, který otočil zápas a vyhrabal se z několika MB soupeře...i tady jsem sice přála mladíčkovi, ale i tady to holt zvládla urvat zkušenost:-))) Nevadí, třeba příště, hoši musí ještě hodně dřít.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist