Berdych proti Tsongovi nenastoupil. V Rotterdamu ho zastavila chřipka

11. 2. 2011, 14:51
Aktuality 15
ATP ROTTERDAM - Český tenista Tomáš Berdych kvůli chřipce nenastoupil ke čtvrtfinálovému duelu turnaje v Rotterdamu. Jeho soupeř Francouz Jo-Wilfired Tsonga tak do semifinále postoupil bez boje.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych i na třetím letošním turnaji postoupil do čtvrtfinále, v Rotterdamu však do dalších bojů nezasáhnul. Sedmého hráče světa v Holandsku skolila chřipka a český tenista se rozhodl do zápasu proti Jo-Wilfriedu Tsongovi nenastoupit. Premiérové měření sil s francouzským 'Muhammadem Alim' se tak na okruhu ATP odkládá.

Rodák z Valašského Meziříčí si letos zahrál semifinále v Čennaí a čtvrtfinále na Australian Open. V Rotterdamu si suverénně poradil s Garcíou-Lópezem a ve třech setech s Tursunovem. Během dvou zápasů (v pěti setech) ztratil po svém podání jen osmnáct fiftýnů.

Sobotním soupeřem osmého nasazeného Tsongy bude Ivan Ljubičič.  Chorvat v třísetovém čtvrtfinále zdolal přemožitele Brita Murrayho Marcose Baghdatise

Ljubičič měl mečbol už v tie-breaku druhé sady a ve třetím setu za stavu 4-3 podával. Nakonec zvítězil až po obrovském boji 6-4 6-7 7-6. V zápase nastřílel 18 es a Kypřanem snížil stav vzájemné bilance na 2-5. 

"Byl to velmi náročný zápas. Ve druhém setu jsem se cítil dobře, měl jsem mečbol, ale on se do zápasu skvěle vrátil. V té chvíli mi moc dobře nebylo. Třetí set byl znovu vyrovnaný, v závěru jsem se rozhodl hrát více aagresivně a vyplatilo se," komentoval Ljubičič. 

S Tsongou, na kterého narazí v semifinále, zkušený Chorvat vyhrál dva ze tří duelů. "Ale Jo dnes nehrál a já mám v nohách náročný zápas. To pro něj zítra bude výhoda," uvažuje rodák z Bosny a Hercegoviny. "Oba máme podobný styl hry - dobré podání a útočné údery. Jsem si jistý, že to bude velmi zajímavé utkání," dodal finalista z let 2005 a 2007. Nakonec dodal, že pokud získá titul, všem na stadionu zaplatí drink. 

V repríze loňského finále na sebe narazili obhájce titulu Robin Söderling a Michail Južnyj. A výsledek byl stejný. Švédský tenista vyhrál už páté vzájemné utkání, navíc pokaždé bez ztráty setu.

I když dnes předvedl pět dvojchyb, nasázel 13 es, odvrátil všech pět brejkbolů a po hodině a 54 minutách vyhrál 6-4 7-6. 

O finále se utká s Viktorem Troickým, který si poradil 7-5 6-3 s Choratem Marinem Čiličem. Troicki tak vyhrál ve druhém vzájemném střetnutí v řadě, přitom předtím pětkrát prohrál. Díky postupu do semifinále se vítěz Davisova poháru Troicki v pondělí poprvé posune do elitní světové dvacítky.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, t v. povrch / hala, 1.450.000 eur) -
páteční výsledky (11. 02. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tsonga (8-Fr.) - Berdych (4-ČR) bez boje
Söderling (1-Švéd.) - Južnyj (6-Rus.) 6-4 7-6(5)
Ljubičič (7-Chorv.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 6-7(6) 7-6(4)
Troicki (Srb.) - Čilič (Chorv.) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší že Tomáš nenastoupil dnes než za 3 týdny v Davis cupu
Reagovat
smazaný uživatel
To ano. V Ostrave jej budeme sakra potrebovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Pane Zabloudil ve včerejším článku bylo zmiňováno s narážkou na Berďu že si už ani nepamatuje že spolu hráli před pár lety a nyní jste to zapomněli už i vy:)))... žadné premierové měření sil by to nebylo:)))
Reagovat
smazaný uživatel
nehrál náhodou Berdych s Tsongou i v davis cupu? mám pocit že nás tehdy Tsonga totálně přejel...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, Tsonga v DC přejel Štepánka. Za Francii hrál tehdy jako číslo jedna Simon, který prohrál jak s Berdychem, tak se štěpánkem a na závěrečný duel Berdycha s Tsongou už nedošlo, pač naši vedli už 3:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Nasi hrali s Francii v Ostrave, ale Tsonga hral jen se Stepankem v patek. Na duel tymovych dvojek (Berdych-Tsonga) vsak nedoslo, protoze bylo rozhodnuto uz po prvni nedelni dvouhre mezi Radkem a Simonem.
Reagovat
LubosZabloudil
Omlouvám se, chybělo tam 'premiérové měření sil na okruhu ATP'. Před sedmi lety se utkali na challengeru v Besanconu, tehdy Berdych vyhrál ve třech setech.
Reagovat
smazaný uživatel
týmových dvojek Berdych- Tsonga? to zní dnes dost divně xD
Reagovat
smazaný uživatel
Tehdy tomu tak bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ty si nepochopil tu podstatu přípěspěvku. já to nevyvracím. ale dnes už je to kuriozita
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle mě fakt naštvalo :( Na ten zápas sem se těšil.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě to mrzí mohlo to být hezký pokoukáníčko a v případě Tomášovi výhry i příjemná semifinálová sobota ve dvojím českém zastoupení. Hužel budem muset fandit už jen Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
Už ten minulej zápas bylo vidět, že to po delší době není ono.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Tome, že jsi nenastoupil, když si s necítil, aspoň můžu dál věřit ve výhru :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist