Berdych se Štěpánkem generálku na Australian Open nezvládli

13. 1. 2009, 09:05
Aktuality 4
Český tenista Tomáš Berdych ani ve svém druhém letošním vystoupení před Australian Open neuspěl. S turnajem v Sydney se rozloučil už v úvodním kole, ve kterém nestačil na domácího Chrise Guccioneho. Krátce po něm vypadl i vítěz z Brisbane Radek Štěpánek, který kvůli příznakům chřipky nedohrál utkání s Francouzem Chardym.
Zklamaný Tomáš Berdych

Tomáš Berdych prohrál s dvoumetrovým Australanem i druhý vzájemný zápas na okruhu ATP. Chris Guccione si k postupu do druhého kola pomohl deseti esy a nad českým tenistou zvítězil téměř přesně po roce. Loni Berdycha porazil v Sydney ve čtvrtfinále.

Rodákovi z Valašského Meziříčí se v úvodu sezony příliš nedaří. Před týdnem na turnaji v Brisbane vypadl Berdych ve druhém kole, kde nestačil na Japonce Keie Nišikoriho.

Nemocný Štěpánek vzdal
Další český reprezentant Radek Štěpánek sice o víkendu v Brisbane triumfoval, ovšem s turnajem v Sydney se dnes rozloučil jen krátce po Tomáši Berdychovi, když vzdal zápas s Francouzem Jeremym Chardym za stavu 4-6 0-3.

Štěpánek skrečoval utkání kvůli příznakům chřipky. Českého tenistu prý přepadla nemoc náhle. "Ještě ráno jsem se cítil dobře, ale když jsme odehráli čtyři gamy, bylo to špatné. Mělo to vliv na moji hru," řekl po utkání Štěpánek. "Mrzí mě, že jsem to dnes nedohrál. Po skvělém týdnu v Brisbane jsem doufal, že to tady zopakuji," dodal rodák z Karviné, jenž strávil na kurtu zhruba hodinu a čtvrt.

Domácí fanoušky v Sydney dnes potěšil Lleyton Hewitt. Sedmadvacetiletý tenista se objevil na turnaji ATP poprvé od operace kyčle, kterou prodělal loni v srpnu. Se svým prvním soupeřem Julienem Bennetauem se Australan dlouho trápil. Benneteau se rychle ujal vedení 4-1, které sice Hewitt dokázal smazat, ale úvodní sadu nakonec přeci jen získal Francouz. Bývalá světová jednička se začala prosazovat až ve druhém setu, v němž soupeři dvakrát prorazila podání, a díky dalším dvěma proměněným brejkbolům ve třetím setu si Hewitt po více než dvou hodinách vybojoval postup do druhého kola.

V něm narazí na Janka Tipsareviče, který si v úvodním souboji poradil s Američanem Mardym Fishem.

Nasazené tenistky nezaváhaly
V ženské soutěži se dnes v Sydney dařilo všem nasazeným hráčkám, které bojovaly o postup do čtvrtfinále. Dvě nejvýše nasazené, Serena Williamsová a Dinara Safinová, navíc ztratily dohromady pouhých šest gamů.

Serena Williamsová si pobyla na kurtu v utkání s Italkou Erraniovou pouhých 50 minut, během kterých zvítězila 6-1 6-2. Snadno se tak oklepala z nepříliš povedeného vstupu do turnaje, ve kterém proti domácí Stosurové odvrátila čtyři mečboly.

"Dnes jsem hrála o něco lépe, ale pořád se můžu v některých věcech zlepšit, a přesně to mám v plánu," řekla Američanka po zápase. "Nechci ale být nahoře příliš brzo, chci hrát na takové úrovni celou sezonu."

Podobné varování jako Williamsová vyslaly svým soupeřkám v Sydney také ruské tenistky. Do čtvrtfinále se dnes dostaly Dinara Safinová, Jelena Dementěvová i Světlana Kuzněcovová.

Největší problémy měla s postupem nasazená pětka Kuzněcovová, která Estonku Kanepiovou porazila až v tie-breaku třetího setu. Mnohem snadněji dnes zvítězily obě její nasazené krajanky. Jelena Dementěvová, která minulý týden zvítězila v Aucklandu, tak po vítězství nad Jarmilou Gajdowovou letos zůstává stále bez porážky.

"Podle mě je důležité odehrát pár turnajů před grandslamem, aby si člověk zvykl na zápasy a získal potřebnou sebedůvěru," prohlásila olympijská vítězka Dementěvová.

Výsledky - Sydney - muži (dotace 484.750 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Guccione (Austr.) - Berdych (6-ČR) 6:3, 6:4, Chardy (Fr.) - Štěpánek (ČR) 6:4, 3:0, Tipsarevič (Srb.) - Fish (8-USA) 6:4, 3:6, 6:4, Mathieu (Fr.) - Seppi (It.) 6:2, 2:6, 6:3, Hewitt (Austr.) - Benneteau (Fr.) 5:7, 6:2, 6:4, Gasquet (Fr.) - Tursunov (Rus.) 7:6(4), 6:4.

Výsledky - Sydney - ženy (dotace 600.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Erraniová (It.) 6:1, 6:2, Safinová (2-Rus.) - Duševinová (Rus.) 6:3, 6:0, Dementěvová (3-Rus.) - Gajdošova (SR) 6:2, 6:4, Kuzněcovová (5-Rus.) - Kanepiová (Est.) 6:2, 2:6, 7:6 (7:3), A. Radwaňská (6-Pol.) - Hantuchová (SR) 6:3, 7:5, Wozniacká (8-Dán.) - Southová (Brit.) 6:2, 6:0, Sugijamaová (Jap.) - Medinová Garriguesová (Šp.) 2:6, 6:1, 6:2, Cornetová (Fr.) - Klejbanovová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:1.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Berdych se musí začít hýbat, kdyz tam bude stát jako spací vagón tak může zustat ležet doma na postýlce. ( a Lucie bude mít ještě radost).
Reagovat
smazaný uživatel
Co to zase Berdych předvedl? Prohrát s Goochem, no to už chce pořádnou formu...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako by to bylo v Sydney poprvé :-)..
Reagovat
smazaný uživatel
o to je to horší
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist