Berdych semifinále neobhájí, v Monte Carlu vypadl s Fogninim

18. 4. 2013, 12:51
Aktuality 223
Nečekaně brzy dohrál na turnaji v Monte Carlu Tomáš Berdych. Loňský semifinalista prohrál už v dnešním osmifinále s Italem Fogninim 4-6 2-6. Stejně dopadl i Andy Murray, který neuhrál ani set v duelu se Švýcarem Wawrinkou.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych dnes absolvoval druhý letošní zápas na antuce a proti Fabio Fogninimu ho začal ztrátou podání. Servis si vzal následně zpět, nicméně jeho osmifinálový soupeř ho na příjmu trápil dál. Při dalších dvou podáních Berdych ještě brejkboly odvrátil, za stavu 4-5 si ale znovu vybral slabší moment a Fognini vzápětí set čestou hrou ukončil.

Ital, který si v úvodní sadě připsal 14 vítězných úderů oproti sedmi Berdychovým, držel s favoritem krok i v dalším setu a brejkem na 3-2 se dokonce znovu dostal do vedení. Na zvrat už Tomáš Berdych síly nenašel: prohrál ještě další tři hry a s turnajem se rozloučil výsledkem 4-6 2-6.

Pro Itala je výhra nad světovou šestkou Berdychem největším úspěchem v kariéře. Hráče z elitní desítky porazil teprve podruhé.

"Dneska toho úplně zas až tolik nefungovalo, podání nebylo úplně, čím bych si pomohl. Naopak on ukázal, jak se na antuce hrát má. Byla to ukázka toho, v čem bych se já měl zlepšovat a k čemu se na antuce posunout. Je tam ještě obrovský kus práce, na čem musím pracovat a jít si za tím znovu a dál," řekl Berdych Radiožurnálu.

S Fogninim český tenista, který před Monte Carlem vynechal kvůli zraněnému ramenu čtvrtfinále Davis Cupu v Kazachstánu, prohrál už podruhé v kariéře. Také v roce 2009 se v monackém knížectví radoval Fognini.

"Tady v Monte Carlu hraju ve čtvrtfinále poprvé. Jsem Ital, takže se tu cítím jako doma," radoval se Fognini, kterého ve čtvrtfinále čeká Francouz Richard Gasquet. "Zítra budu mít další šanci odehrát dobrý zápas před plnými tribunami. Jsem prostě šťastný," dodal.

Nadal vyhrál 44. zápas v řadě, Murray utrpěl debakl
Zatímco čtvrtý hráč v pavouku Berdych dnes v Monaku dohrál, třetí nasazený Rafael Nadal proti Philippu Kohlschreiberovi znovu předvedl, že se mu na zdejších kurtech daří. Vítěz posledních osmi ročníků oplatil Kohlschreiberovi porážku z posledního vzájemného zápasu a po výhře 6-2 6-4 protáhl svou vítěznou sérii už na 44 zápasů.

Nejlepšímu antukáři světa trvalo pouhých několik minut, než se dostal do vedení, které už v prvním setu nepustil. Za stavu 4-2 ještě jednou prolomil soupeři servis a brejk vzápětí potvrdil.

V další sadě byl šestnáctý nasazený Kohlschreiber Nadalovi vyrovnanějším soupeřem, jenže v sedmé hře se Španěl znovu dostal k brejkbolu, který využil. Žádné drama potom už Nadal nepřipustil a za 80 minut zvítězil 6-2 6-4.

Po totožném výsledku postoupil do čtvrtfinále také příští Nadalův soupeř Grigor Dimitrov. Bulharský tenista si v duelu s Florianem Mayerem dlouho hlídal svůj servis a díky dvěma brejkům v úvodním setu a dalšímu ve druhé sadě byl za stavu 5-3 krůček od vítězství. Tehdy poprvé zaváhal a nechal Němce snížit, hned v dalším gamu se ale Dimitrov dostal ke dvěma mečbolům a zápas ukončil.

"Hraje dobře. Je hodně agresivní, má výbornou techniku. Je to kompletní hráč," řekl na adresu svého příštího soupeře Nadal.

Andy Murray byl sice v Monte Carlu nasazený výše než Rafael Nadal, větším favoritem než antukový fenomén ale rozhodně nebyl. Nulu na kontě antukových titulů Brit nevymaže ani letos v Monaku, kde ho dnes smetl Stanislas Wawrinka.

Svěřenec trenéra Ivana Lendla od začátku chyboval víc než jeho soupeř, který na rozdíl od něj navíc dokázal zakončovat výměny vítěznými míči. Když od stavu 1-1 prohrál Murray šest her v řadě, začalo se schylovat k překvapení, které Wawrinka dokončil další sérií čtyř získaných gamů. Švýcar za pouhých 58 minut zvítězil 6-1 6-2.

"Stačí se podívat na statistiky... 24 nevynucených chyb je prostě moc, to je prohraný celý set," krčil rameny Murray. "Doufám, že v dalších pěti, šesti týdnech už se to nebude opakovat. Už jsem dřív na antuce utrpěl těžké porážky a dokázal se z nich vzpamatovat. Doufám, že to bude tenhle případ," uvedl Brit.

Wawrinka v boji o semifinále narazí na Jo-Wilfrieda Tsongu, který si podobně hladce poradil s Jürgenem Melzerem. Rakušan od stavu 3-5 neuhrál ani game a s Monte Carlem se rozloučil 'kanárem'.

"Těžko hodnotit můj výkon, protože (Melzer) neměl svůj nejlepší den. Ale jsem rád, že jsem to zvládl," okomentoval zápas Tsonga.

Ve hře o titul zůstává i světová jednička Novak Djokovič. Srb, jenž do poslední chvíle kvůli poraněnému kotníku z Davis Cupu nevěděl, zda bude moci v Monte Carlu hrát, otestoval nohu druhý den za sebou třísetovým zápasem. I proti Juanu Mónakovi z Argentiny však duel otočil a i posedmé v kariéře ho porazil. 

"Byla to další velká zkouška, znovu dvouhodinový zápas. Fyzicky jsem se necítil nejlépe, cítil jsem, jako bych byl u všeho o půl kroku později. Ale snažím se, bojuju.Když jsem dnes prohrál první set, snažil jsem se najít vnitřní sílu. A opět jsem ji našel, takže to je pozitivní věc. Každý den přináší nové výzvy a uvidíme, co se stane zítra," řekl finalista z let 2009 a 2012 Djokovič.

Ve čtvrtfinále se nasazená jednička utká s Jarkkem Nieminenem, který si dnes vyšlápl na Juana Martína Del Potra. Argentince, se kterým v předchozích pěti vzájemných duelech neuhrál ani set, zdolal 6-4 4-6 7-6.  Del Potro měl ve třetím setu šanci zápas ukončit, jenže za stavu 5-4 ztratil podání a s prvním antukovým turnajem sezony se tak loučí už po druhém zápase. Přesto si 3. kolem v Monte Carlu vytvořil nové maximum.

Jednatřicetiletý Nieminen postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000 poprvé od podzimu 2006, kdy se mezi nejlepších osm dostal v pařížské hale Bercy. Djokoviče jednou ze čtyř pokusů dokázal porazit, vyzrál na něj před čtyřmi lety v Sydney.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2.646.495 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Fognini (It.) - Berdych (4-ČR) 6:4, 6:2, Djokovič (1-Srb.) - Mónaco (14-Arg.) 4:6, 6:2, 6:2, Wawrinka (13-Švýc.) - Murray (2-Brit.) 6:1, 6:2, Nadal (3-Šp.) - Kohlschreiber (16-Něm.) 6:2, 6:4, :4, Dimitrov (Bul.) - Mayer (Něm.) 6:2, 6:4, Nieminen (Fin.) - Del Potro (5-Arg.) 6:4, 4:6, 7:6 (7:4).Tsonga (6-Fr.) - Melzer (Rak.) 6:3, 6:0, Gasquet (7-Fr.) - Čilič (9-Chorv.) 7:5, 6
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

223
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petr Korda je na zápase Williams-Johnson. Přivítali ho tam.
Reagovat
smazaný uživatel
už s ním mluví.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on s nimi ne. Jenom předal šek.
Reagovat
Fandina
janekda ... od dob, kdy jsi tu dal své rozšíření je jasné, že uvažuješ systematicky a to aby člověk nejen tady, pohledal. Respekt.
Reagovat
smazaný uživatel
A zase byl Tomáš dneska brečet u rozhodčího, to on pokaždý, když prohrává :D začíná z toho být tradice. Fabio pekněj tenis, u něj se ví, že na to má, aby takhle hrál, škoda toho, že ten talent hází pryč lopatama, měl by na velký věci.
Reagovat
Fandina
Tomáš by se už měl tohle odnaučit. Zbytečně se rozhodí. Ale ono se to hezky radí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu nerozumím, ale zní to pozitivně, takže ok.
Reagovat
Fandina
janekda ... nerozumí tomu, že v tvých příspěvcích čtu logické myšlení, nebo tomu, že Tomáš se zřejmě rozhazuje ve hře, když diskutuje ss rozhodčími?
Reagovat
Fandina
oprava ... nerozumíš tomu ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
píšu to zase a znova.Berdych si lepší jak 6 příčku nezaslouží!!to bylo kecu s utokem na 5 pozici s takovou?tak možná tak 10 a to bude rad.to je kecu že tuší že musí vyhrat grandslam.s takovym dylinkem jako je fogniny by prohrat neměl.už nemam slov je to labil vypadnout v osmifinale jako 4 nasazeny kolikrat bude mit šanci se vyhnout těm nejlepším.at jde do pr....
Reagovat
Fandina
teď jsem to neviděla, ale jak hrál Fognini se Seppim předtím ano a byl hodně přesvědčivý a vyhrál a také jsem ho viděla hrát teď v Acapulcu s Ferrerem, byl hodně sebevědomý.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nikdy těm nejlepší stačit nebude, porazí občas Federera, ale jinak stabilně dostává s Djokovicem, Murraym i Nadalem. Na TOP 5 nemá a mít nebude.
Reagovat
Fandina
Doufám, že Tom taky ty nad ním také porazí. Teprve potom bude moc na žebříčku postupovat. Má ještě moře času.
Reagovat
George_Renel
labil jsi tak akorát ty. Vypadli již i výše nasazení. Kdyby občas nevypadl výše nasazený, byla by to jedna velká nuda.
Reagovat
VlS
Tomáš nebyl nikde brečet, umpire vynadal a právem. Co nikdy nebude nech raděj budoucnosti, protože "nikdy" nevíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem riskl Fogniniho za vítěze Monte Carla :) Gasqueta, Djokera by dát moh. A pak záleží jestli Wawrinka potrápí Nadala jako na AO Djokoviče.
Reagovat
Fandina
Maximálně to nevyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
A co když to bude minimálně. To mě sázkovka odstřelí?
Reagovat
Fandina
Na televizním italském SuperTennise byl před chvílí dnešní rozhovor s Fogninim a ten mluvil o Rafovi. Takže kdyby ho nedal Stan, tak třeba Fognini. Tak uvidíme, co se ještě od tohodle kluka s obličejem hezouna dočkáme.
Reagovat
Fandina
janekda ... sázkovky neřešim, ani minimálně ani maximálně. Uvažovala jsem, jak velký to byl od tebe risk, ale samozřejmě námět na zamyšlenou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Podle krátkých zpráv vidím, že dneska se nepadá, ale mete.
Reagovat
Fandina
Není divu. Máme krásné skoro letní dny a sluníčko snad už zametlo se zimou a sněžení nehrozí, tak snad už nebude padat.
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/ :)
Reagovat
Roger_Federer
Nadal vladne antukovym turnajum od roku 2004 takovym zpusobem, že ani druhy nejlepši antukař poslednich 10 let (Roger Federer) na nej na tomto povrchu nestačil a proste prohraval..Tak že, vzhledem k tomuto faktu jde o velmi slabou antukovou konkurenci v teto 10letce :)..Nadal se proste umel narodit do doby.
Reagovat
Amputace
:D
Reagovat
Amputace
Musím ještě jednou.
:D
Reagovat
Roger_Federer
mužeš mi to vyvratit?
Reagovat
tito
Dominiku, Dominiku. Místo nesmyslných a nikdy nekončících debat o h...ě by bylo vhodnější vzít do ruky válec, popřípadě vytrhat nějaký ten plevel. Co ty na to? :-)
Reagovat
Amputace
Ani se o to nebudu pokoušet, musel bych se totiž dostat k závěrům, že největší konkurencí pro Federera na trávě byl v tom případě Nadal a Roddick, že nehrál ve Wimbledonu jediné finále s hráčem, který by měl na trávě lepší výsledky než na jiných površích a k tomu všemu bych se ještě akorát vytočil, když bych se hlouběji zamyslel nad tvrzením, že Djokovič od roku 2009 není silnou konkurencí na antuce. Ne, opravdu, nemá to smysl. Napiš, že nemám argumenty, že se chovám jako typický fanoušek Nadala a máme to z krku. A ne, vyvrátit ti to nemůžu, stejně jako ty mi nikdy nevyvrátíš, že narodit se Federer o sedm osm let dříve, má sotva deset GS. Ve Wimbledonu, kde jich posbíral sedm, by si v éře Samprase ani neškrtnul. No jo, oba jsou to haluzáci.
Reagovat
Roger_Federer
tito :), pssst

Amputace:
maš pravdu, nebudeme se pouštet do vetšich akci..
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdy ma fascinovala odvaha FFF..Spriaznenci hráča úspechov temnej éry tenisu idú hovorit o slabej konkurencii..Život je ozaj plný paradoxov..
Reagovat
Roger_Federer
Ano, Forehende, ktery jiny hrač historie tak vyrazne vytežil ze slabe antukove konkurence jako Rafa Nadal?Od jeho 19 let se neobjel (krom Djokovice v roce 2011), hrač, ktery by ho stabilne na tomto povrchu dokazal poražet..Co je na tom nelogickeho? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čiže, kedze sa nenasiel hrac, ktorý by ho porazal na antuke = slabá antuková konkurencia?..To je ale velmi ploché uvažovanie..

Antuková konkurencia samozrejme existuje, rovnako ako rozná iná konkurencia na iných povrchoch, len Nadal ju rúca ako domček z karát..Nikdy nebol mužský tenis taký bohatý na fantastických hráčov a práve títo hráči hrajú aj na antuke..S výnimkou Murrayho nerobí antuka TOP 10 hráčom žiadny výkonnostný problém, rozdiel v ich výsledkoch robí akurát stret s Nadalom..

Apropos, Rafa sa na antuke stretol s viacerými velikánmi..Ešte ako decko porazil Coriu, v nasledujúcich rokoch údajne najlepšieho a najkomplexnejšieho hráča Federera a niekolkokrát Ferrera, ktorý chudák predvádza na antuke kvalitnejsie výkony, než trebars Costa, ci Ferrero no na RG nikdy nedosiahne..

Slabá antuková konkurencia a konkurencia vseobecne bola mozno v roku 2002, kedy Andree vyhral RG a do finále turnaja sa dostával naozaj bárskto.
Reagovat
smazaný uživatel
Okolo roku 2002
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, Forehande, co se rozčiluješ. Jen se ti jako bumerang vrací tvoje "mimořádně slabá éra tenisu", kterou jsi si vymyslel, abys znehodnotil úspěchy dosažené Federerem.

Zkus si logicky odpovědět na jednoduchou otázku - pokud byla mimořádně slabá celá éra, proč by měla být rávě antuka výjimkou? :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Mimochodem, tvrzení "Nikdy nebol mužský tenis taký bohatý na fantastických hráčov..." je silně diskutabilní. Třeba éra Ivana Lendla byla ny fantastické hráče daleko bohatší, stačí vypsat pár jmen - Borg, McEnroe, Connors, Wilander, Becker, Edberg...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pozor, pozor..Slabá konkurencia generácie hracov 02-06 bola, to je proste fakt..To ja predsa nepopieram..Čo sa antuky týka, tak tam Rafa teenager musel hrat proti Rogerovi v najlepsich rokoch a Roger v najlepsich rokoch musel hrat proti najlepšiemu hráčovi tohto povrchu v histórii..Takže si boli konkurenciou navzájom, kdežto na iných povrchoch bol v týchto rokoch Rafa iným hráčom a ani nahodou nedosahoval antukovú výkonnosť, to sa predsa nedá poprieť..Je to celkom prirodzené, kedze bol prilis mladý a na povrhoch, s ktorými nebol od malička tak previazaný musel podstúpiť určitý vývin..Ja naozaj v tomto nevidím nič nelogické..A rozhodne sa nerozčulujem, práve naopak srším ľadovým pokojom.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa generácie týka..Ja nepokladám Nadala a Federera za hráčov rovnakej generácie, hoci sa ich kariéry prelínajú..Rovnaká generácia sú hráči narodení v rozmedzí tak štyroch rokov..Federerova generácia sú, resp. boli Roddick, Ferrero, Safin, Nalba, Gonzales, Davydenko..Rafova je Djokovič, Murray, Delpo, Berdych, Tsonga, Soderling..Dalsou generáciou su zas Raonic, Tomic, Dimitrov a podobne..
Reagovat
Stan_Borowitz
Já se opravdu nehodlám nechat zatáhnout do této nesmyslné flame war. Jen jsem tě chtěl upozornit na to, že tak jako ty provokuješ FFF, oni ti to zcela přirozeně oplácejí. A využívají tvé vlastní zbraně. Toť vše.

A pozor, nehodlám řešit, kdo s tím začal. Nejsme ve školce, alespoň doufám...
Reagovat
Roger_Federer
Odpovedel sis sam na ten svuj nesmysl..
Stejne jako na antuce, konkurence byla na všech površich.. A stejne jako Nadal na antuce, byl bezkonkurenčni Federer na ostatnich površich...To še Rafa byl nevyzrali na ostatnich površich je smešny argument(spiš ty povrchy ješte nebyly dost upraveny pro jeho styl tenisu)..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja na tieto flamy už iba reagujem, sám ich nevytváram už hodne dlhú dobu..

R_F, neviem či si celkom pochopil, čo som písal..Každopádne, Rafa bol mimo domovskú antuku naplno konkurencieschopný až okolo 21-22r..Rovnako ako Federer napríklad..Prečo chceš od Rafu, aby podával plné výkony všade už od 18r., ked sám Federer je jasným príkladom, že to nejde..Tenista prechádza určitými vývinovými fázami, ktoré bezprostredne súvisia s jeho vekom..Tvrdenie, že Rafa teenager bol už plne konkurencieschopný je umelé vytváranie Rogerovej konkurencie..
Reagovat
brixner
Kdyby zítra měl úplně skončit tenis jako sport, čeho byste, coby fanoušci, nejvíce litovali? Zkusím to jako první:-) Takže...že...
1.Ivan Lendl nikdy nevyhrál Wimbledon
2.Roger nikdy neporazil Rafu na Roland Garros
3.se Roger a Rafa nikdy nestřetli ve finále US OPEN
4.McEnroe nikdy nevyhrál Roland Garros
5.Navrátilová prohrála se Sukovou v SF Australian Open 1984
.
ŽE SKONČIL TENIS :-))
Reagovat
smazaný uživatel
pěkné

1. Zpomalují se povrchy
2. Vymírají šoumeni
3. Ken Rosewall nevyhrál Wimbledon - F (1954, 1956, 1970, 1974)
4. ručníky
5. Mečíř nevyhrál Grandslam
Reagovat
smazaný uživatel
Ou. Koukám poslední den. No tak tam vlastně jako číslo jedna dávám komanče, že vyštvali Drobného, Navrátilku a Lendla. A vlastně nepřímo i Hingisku, Hláseka a další.
Reagovat
brixner
S Kenem naprosto souhlasím!! Byl to marný boj, trval 20 let...No, Drobný, Hoad, Newcombe i Connors byli prostě lepší...
Reagovat
brixner
Také dobrý postřeh! Myslím, že min. historie Davis Cupu by dnes vypadala trošku jinak!
Reagovat
smazaný uživatel
No tak vzhledem k tomu, že tenis sleduju vlastně od roku 2011, litovala bych spíš věcí ze současnosti...
1. Petra Kvitová se nestala světovou jedničkou
2. Tomáš Berdych nevyhrál grandslam
3. Sabine Lisická nepostoupila do finále Wimbledonu
4. Roger Federer neporazil Rafaela Nadala na Roland Garros
5. Sabine Lisicki se nedostala do první desítky

...a nejhorší je, že i když (doufám :D ) tenis zítra neskončí, nevím jestli se alespoň jedna z těch věcí vůbec NĚKDY povede..Ale já pořád budu doufat a fandit :D
Reagovat
Stan_Borowitz
1. Že jsem nevsadil milion korun na výhru Rosola nad Nadalem ve WB 2012
2. Že jsem nezískal kalendářní Grand Slam
3. Že jsem nezískal kariérní Grand Slam
4. Že jsem nevyhrál ani jeden granslamový turnaj
5. Že jsem nevyhrál Turnaj mistrů
6. Že jsem nezískal ani jeden titul série Masters 1000
7. Že jsem rozmlátil svou první raketu, když mi bylo deset let, a tím pádem přišel o možnost splnění bodů 2-6.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi mrhač.
Reagovat
Fandina
Když rozmlátil, tak Rozmlaceč :-)))))
Reagovat
Tomasito
:-) ..opravdu orginalni ! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale co už...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, v klidu si jdu vsadit na Stana a von je s Joem jasnej faborit :-O
Reagovat
tommr
i po nečekaným vypadnutí Tomáše Berdycha. Jirka Veselý si zítra od 15:50 zahraje čtvrtfinále v Římě proti Garcia-Lopezovi tč. 99.hráči světa, kterej už ale byl na žebříčku i podstatně výš (v roce 2011 byl na 23.místě). Pokud by Jirka vyhrál posune se v žebříčku na 152.místo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co říkáš na jeho šance? těch zápasů je přece jenom dost, s Phauem vypadal v pauzách dost vyčerpaně. Na druhou stranu, na svůj věk hrál některé výměny s neočekávaným nadhledem a chytře, uměl hru zkrátit,když potřeboval. Uvidíme
Reagovat
tommr
já pořád vidím jako mírnýho favorita toho Španěla. Jirka ale určitě není úplně bez šance. Řek bych, že je to tak 60:40 pro Garciu-Lopeze ...
Jinak mě Veselý taky připadá docela šikovnej. Na svou výšku se dobře pohybuje a umí zahrát i kratas nebo lob. Myslím si, že je v tomhle ohledu talentovanější než byl Berdych ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se tesim na Veselyho! Snad nabral dost sil za jeden den volna a alspon on nam udela zitra radost:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Garcia bude pospíchat na kvaldu do Barcelony. Stejně jako vloni s Honzou Hájkem.
Už mu letí letadlo :)
Reagovat
Fandina
Tak to by se mi samozřejmě líbilo, kdyby Garcia kamkoli pospíchal a Jirka ho v pohodě přehrál. Ač není favorit, držím palce. Jirko pojď!
Reagovat
tommr
já si myslím, že s tímhle si Garcia-Lopez těžkou hlavu dělat nebude. Pokud by v Římě postoupil do semifinále tak mu pořadatelé Barcelony určitě rádi umožní přímej start v turnaji - mají k dispozici 5 divokejch karet a 1 speciální výjímku speciálně pro tyhle účely ... :)
Reagovat
Vojtiik
řešíte tady sračky a nikdo mi nenapíše jak hrál Grigor.. zítra Rafovi nasolí 6:2, 6:3?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Grigor zase nedopodával zápas...
Zítra proti Rafovi bude taky servírovat na výhru v zápase, ale podělá se a Rafa to nakonec urve ve třech.
Reagovat
Mayo
Jarkko prekvapil...ale on je sympaťák
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
tommr
a jak je to teda s tím tvým tvrzením, že Del Potro je lepší než Berdych? :)
Reagovat
Mayo
moje tvrzení zní, že Del Potro je lepší tenista ako Berdych...nič na tom nemení dnešok :)
Reagovat
tommr
no dneska dopadli oba stejně neslavně. I když musím uznat, že na Del Potrovu hru se momentálně dívá o něco líp, protože nekazí tolik jako Tomáš ... :)
Reagovat
VlS
tak to je teda den!
Reagovat
smazaný uživatel
No Delpovi to v MC prostě nesvědčí, ale dneska velká gratulace Nieminenovi, vyhrál to srdcem a nebylo to jen kvůli chybám DelPa, některé údery byly výstavní. Jinak mi začíná vycházet, že zápasy, kde hraje Delpo jsou nejkoukatelnější.
Reagovat
Amputace
Takže finále Nadal - Djokovič. Konečně.
Reagovat
Mayo
no šak toto finále bude podľa mňa na každom antukovom turnaji vrátane RG ...
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl si Noleho letos v MC hrát? Na tohle finále se musí těšit leda člověk, který chce vidět, jak Nadal soupeře vyklepne v suchym... Nepřála bych si, aby jejich první střet po tak dlouhé době vypadal takhle:-/
Reagovat
Mayo
a čo by si si priala ? ak by bola situácia opačná?
Reagovat
smazaný uživatel
No tak nejvíc bych si přála, aby si Novak došel v suchym pro titul...ale jelikož se hodně zapotil už v prvních dvou zápasech, stačilo by mi v mokrym.
Reagovat
Mayo
v suchým si pre titul nepríde :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Amputace
On se ale zapotí na většině turnajů a není u něj nic neobvyklého, když se trápí v prvních kolech s outsidery. S Nadalem (pokud se tedy opravdu utkají) bude hrát úplně jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď je to jiný, proto se ptám, jestli si ho už letos v MC viděl...Nejde o to, že se zapotil, ale že ho ta noha trápí, nemůže hrát naplno, dneska si dokonce kontroloval i levou, protože je teď asi dost "přetížená"...
Reagovat
Amputace
Ano, viděl jsem ho hrát. A abych byl upřímný, a oproti tomu, jak hrál v prvních kolech IW a v Miami s Haasem, nenacházím mnoho rozdílů. O tom zranění nevím, co si mám myslet. Jestliže je to vážné, případně rizikové, argument "hraji jen proto, že v MC žiji" mi připadá dost neprůkazný. Přece by nic neriskoval kvůli turnaji, který je nepovinný a na kterém navíc již osm let kraluje Nadal. Je jasné, že se kotník snaží nezatěžovat, stejně jako Nadal v prvních zápasech po návratu, ale jestliže dojde až do finále a tam narazí na Nadala, buď si jista, že vydá znovu vše a jeho hra bude vypadat zcela jinak. A já se v každém případě na takový zápas těším, pochybuji totiž, že by byl natolik jednoznačný, jak se mnozí domnívají. On Nadal koneckonců také zatím zdaleka nehraje svůj top.
Reagovat
smazaný uživatel
"jestliže dojde až do finále a tam narazí na Nadala, buď si jista, že vydá znovu vše a jeho hra bude vypadat zcela jinak"
Jistá si nejsem ani krapet, ale přála bych si to pochopitelně moc;-)...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ve své top sezóně 2011 drtil Djokovič soupeře v prvních kolech turnajů Masters 6:0 6:1 a podobnými výsledky. Letos to zdaleka není tak přesvědčivé. O to víc je třeba ocenit tehdejší výkon RF v semifinále RG. Kdyby tehdy Djokoviče nezastavil, měl by ND kalendářní grandslam, a to by při vší úctě k jeho umění bylo poněkud nespravedlivé...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak by to probůh mohlo být nespravedlivé?:-O
Jinak v prvním (respektive druhém) kole Miami přesvědčivě vyklepl Rosola právě 6-1 6-0...
Reagovat
smazaný uživatel
Urcitý predpoklad tam je, ale rozhodne by som to netvrdil stopercentne..

Stopercentne tiež neni; že ak by bol v roku 2009 Rafa zdravý, tak RF kalendarny GS nikdy nemá..Hoci tam je ten predpoklad o poznanie vyssi..
Reagovat
Stan_Borowitz
Vypadlo mi tam slovo "pravděpodobně".

No tak měl holt být Nadal v roce 2009 stoprocentně zdravý (pokud nebyl, což je otázne), aby dokázal to, co ty tvrdíš. Jeho chyba.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já myslel nespravedlivé vůči několika generacím skvělých hráčů, kteří se od dob legendárního Roda Lavera snažili a snaží tento Svatý grál tenistů marně získat. Kdyby se nějakému tenistovi (Djokovičovi nebo komukoli jinému) jej podařilo urvat na základě jedné mimořádně povedené sezóny, připadalo by mi to prostě jako "historická nespravedlnost".

Uvozovky mají označovat, že se jedná o nadsázku, to dodávám jen pro jistotu.

Kdyby
Reagovat
Stan_Borowitz
V Miami 2011 ztratil Djokovič první set až ve finále s Nadalem, první dvě kola vyhrál 6:0 6:1 (Istomin), 6:2 6:0 ((Blake).

Indian Wells 2011 - druhé kolo 6:0 6:4 (Golubjev), třetí kolo 6:0 6:1 (Gulbis), čtvrté kolo 6:0 6:1 (Troicky), první set ztratil až v semi s Federerem.

Krom toho, já jsem ten zápas s Rosolem viděl, takže dobře vím, že to ho nelze brát za bernou minci....
Reagovat
smazaný uživatel
Jiní hráči tu mimořádně povedenou sezonu nemají ani jednu...Nole měl 2011 + další sezony taky hodně povedené (akorát má smůlu, že se už vždycky budou srovnávat s tou 2011, a proto brát jako slabší...)
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi si pořád nějak nerozumíme. Já rozhodně Novakovy výkony nechci snižovat, jeho sezóna 2011 je jednou z nejlepších sezón historii mužského tenisu a světovou jedničkou je zcela zaslouženě. Pokud získá Novak kalendářní Grand Slam třeba letos, pak to bude podle mne z hlediska "vyššího principu mravního" naproto v pořádku...
Reagovat
George_Renel
Tomáš svou 6. pozici uhájil. A DelPo si za tu argentinskou telenovelu nic jiného než porážku nezasloužil!
Reagovat
VlS
Řekl bych, že dneska Tomovu pozici uhájil Jarko :-))
Reagovat
VlS
Jinak souhlasím s tebou, že telenovela byla docela nechutná. To by hráč Delpova formátu neměl mít zapotřebí.
Reagovat
tommr
Tomáš by měl Nieminenovi poděkovat, že se na tom 6.fleku udrží i po Monte Carlu. Jeho náskok na Del Potra bude ovšem pouze symbolickejch 10 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jarko. Gratulace veliká.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapec si to užívá :)
Reagovat
smazaný uživatel
JARKKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Reagovat
Denis92
DelPo DelPo..teraz si vziat medical timeout..
Reagovat
Denis92
tak teraz fakt nechapem o co mu islo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale protože to je Delpo, nikdo po něm flusat nebude...:-)
Reagovat
dadaft
ale bude...
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak další favorit končí...
Reagovat
tommr
máš pravdu v tom, že Del Potrovi prochází i chování, který by skoro u každýho jinýho vyvolalo pohoršení. Umím si představit co by se tady třeba strhlo za pozdvižení kdyby se podobně zachoval "arogantní" Berdych ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to by bylo keců;-)...a nejen u Tomáše.
Reagovat
VlS
tak to si snad ani nebudu radši představovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud myslíš Novaka. Tak myslím že můžeš být v klidu. Třeba když si ve finále UO vzal ošetření za stavu 2:5 v 5. setu, nepadlo tu o tom jediné slovo. Jen kdyby to bylo obráceně..
Reagovat
gigin
Někteří si jdou sednout a hned kurňa trestný gemík :)))
http://www.youtube.com/watch?v=mBO17mtrMf0
Reagovat
smazaný uživatel
Slovo tu o tom tedy padlo;-)...
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady bych dal za pravdu Sonje, něco málo ut o tom bylo během toho timu, ale žádná hrůza.

Je ale pravda, že stát se něco na takového na druhé straně, tak to tady je zasviněné snad stovkou haterů, kteří mu jsou schopni přišít jako simulaci i situaci, kdy absolutně nemůže podávat a jenom pinká míč na druhou stranu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, bylo...a ještě předtím se na něj nadávalo kvůli tomu, že organizátoři odložili zápas s Ferrerem na druhý den, jako by on za to mohl...a to se bavíme pořád jen o USO:-)
Nic, nebudu se hádat, vůči komu je namířeno víc nenávisti:-D:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Tak to je paráda :))). Taky jsem dal palec hore.
Reagovat
smazaný uživatel
Našel sem si to a opravdu tam asi dva příspěvky (nutno ale říct že dost mírné byly) takže sorry. :)
Reagovat
Fandina
Když hraje Monaco
nevyhrává pořád Monaco
dnes byl zase v kole
ale už tradičně vyhrál Nole
tak ole, ole. Nole!
zasloužená výhra
a přitom to byla cihla!
Reagovat
Fandina
Oprava ... první verš je Když se hraje Monaco, nevyhrává pořád Monaco ... vypadlo mi se, sorry.
Reagovat
Amputace
Pevně věřím, že k tomu finále Nadal - Djokovič opravdu dojde :) Také bych pak vymyslel básničku :) Ale jinak verš "Když hraje Monaco, nevyhrává pořád Monaco" je hodně hustej :D
Reagovat
Amputace
Škoda, před tou opravou to bylo lepší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole teď pěkně "po dimitrovsku" zpackal servis na výhru zápasu:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pohyb poloviční, a přesto se v obou zápasech dokázal probojovat k výhře...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jak tak koukám na Delpa, pravděpodobně je čtvrtfinále maximum, co v MC může Nole dosáhnout:-)
Reagovat
dadaft
DelPo začíná jít ke dnu...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdeže, to zvládne...ale musí se nechat, že je Jarkko víc než důstojným soupeřem:-)
Reagovat
smazaný uživatel
šílený set, vypadá to, že Delpo přestál krizi....
Reagovat
dadaft
je to boj !!!
Reagovat
smazaný uživatel
jak sviňa :-)
Reagovat
dadaft
prosím tě Novaku, teď kanára, ať stihnem i část zápasu JMDP - Nieminen v TV.
dík.
Reagovat
dadaft
OK, DelPo začíná otáčet....
Reagovat
smazaný uživatel
Jarkko hraje parádně. Kde se to v něm bere?
Reagovat
smazaný uživatel
To není ještě vůbec jisté.. Nieminen má dneska famózní forehand...
Reagovat
dadaft
Mutademus ....... jj, je to dost řízný mač.
Reagovat
dadaft
jdeme do třetího.
Reagovat
smazaný uživatel
Bojím se že Nieminenovi už bude docházet šťáva.
Reagovat
dadaft
hohohóóóóó - hned první Potrův televizní úder byl brutální masakr motorovou pilou. ))
Reagovat
dadaft
tak teď Jarkko utekl hrobníkovi z lopaty...
Reagovat
Pe3k
Tom sice prohrál což je nemilé, ale furt je to jen antuka navíc zbytečné Monte Carlo.

Ale, že Murray prohraje s Wawrinlou 6:1, 6:2 to je opravdová parodie na hru světové dvojky. Na něm jde dobře vidět, že jen těží ze špatné hry soupeřů. Na post světové 2 by se nikdy nedostal, kdyby nebyl Roger v důchodu a Rafa se po Wimbledonu psychicky nesložil a vynechal 7 měsíců....Stejně jeho výhra na US Open, tak Djokovic evidentně hrál bídu. Jediné co mu nechám je zlato z OH, tam Rogera fakt přejel. Ale stejně, vzhledem k tomu jaké má podmínky, trenéry, talent atd, je to bííída k uzoufání...

Nadala třeba taky vůbec nemusím, ale ten má alespoň výsledky (byt na antuce v době neslabší konkurence, ale i tak...). Mura nikdy nedoroste velikosti trojice Federer, Nadal, Djokovic...

Btw. a co předvádí Djokovic to je taky tragedie...On si zvrtne kotník a najednou na něj stačí i Monaco, kterému běžně dává 6:1, 6:1? Snad se dá do RG dokupy...
Reagovat
smazaný uživatel
Here we go again!
Reagovat
smazaný uživatel
To si hodný, že aspoň to zlato si mu nechal. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes si bol dlho na slniečku, že áno?
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ne tak again jako always. :)
Reagovat
Amputace
V době nejslabší konkurence :D Vtip na nástěnku.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo slovo to perla, osobne si netrúfam vytrhnúť najväčší bonmot.
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, zvrtnutý kotník je fakt maličkost:-)...kor když hraje na nejpomalejším kurtu na okruhu proti antukáři.
Reagovat
Pe3k
Zapomněl sem napsat, že to není nikterak namířeno proti tobě, či mutamedovi, ale čistě proti Murraymu...
Reagovat
Pe3k
Mě opravdu hlava nebere, jak si někdo vůbec může myslet, že je na antuce silná/vůbec nějaká konkurence...2005-2011 Rafovi sekundoval jen Federer a porazil jej jen mimo grandslam 2011 sice dominoval Nole, ale to je tak vše...

Všichni z top 10 krom Nadala mají daleko lepší výsledky mimo antuku...I ti co by měli být antukáři, jako je Ferrer. Neberu Nadalovi jeho antukové umění, to v žádném případě, je to běhavý vraceč par excellence, ale dominuje antuce v době, kdy je jeho největší konkurent je rozený útočník Roger Federer...
Reagovat
Pe3k
Pokud má zvrtnutý kotník, tak snad nemá na kurtu co dělat ne? Monaca musí porazit lechce i na rozteklém asfaltu s pěnovými míčky...Juan je sice antukář, ale úžasně slabý (oproti špičce).
Reagovat
Pe3k
Rafanovci si drží jejich zaběhnutý image a namísto argumentů se zmůžou jen na urážky a posměšky...Na druhou stranu je chápu, žádný argument, který by poukazoval na silnou konkurenci na antuce totiž neexistuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Otázku antukovej konkurencie ti už mnohokrát vysvetlil Berny, bohužiaľ dodnes si sa nezmohol na reakciu. Ja sa opakovať nebudem, diskusie s tebou sú veľmi únavné, navyše mám naponáhľo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kotník zřejmě není tak špatný, aby nemohl ani nastoupit (přestože kdyby se hrálo jinde než v Monacu, asi by ani nenastoupil), ale je dost špatný, aby ho dokázali potrápit urputní hráči typu Južnyj, Monaco...
Reagovat
Pe3k
O5 nulový argument. Jak jinak...
Reagovat
Amputace
Ono je docela logické, že mají všichni lepší výsledky na jiných površích, když je Nadal na antuce poráží a znemožní jim antukové turnaje vyhrávat :D Jsi vtipný. Vůbec nejvíce mě baví, jak se snažíš psát kultivovaně, neútočně, ale nějakou tu narážku či rýpnutí do svého textu pokaždé nějak dostaneš. Jak píše Forehand; co věta to bonmot.A snad nečekáš, že těmito snůškami nesmyslů vybudíš lidi k argumentaci. To bys byl hodně bláhový.
Reagovat
Amputace
A venkoncem: tlačíš lidi k argumentaci, ale tvůj jediný argument pro slabou konkurenci všehovšudy byl, že hráči top10 mají slabší výsledky na antuce než na jiných površích :D To je opravdu výborné :D Asi jako napsat, že Federer měl slabou konkurenci na trávě.
Reagovat
Nola
Djokovic vs Monaco, pozri si štatistiku vzájomných zápasov, potom argumentuj tým, aký je Monako slabučký hráč, navyše Novak má za sebou dva zápasy na veľmi rýchlom povrchu, zranený kotník a veľa toho na antuke nenatrénoval..
trápi sa tu väčšina špičky, samozrejme okrem Rafu
Reagovat
Mayo
na US Open hral slabo Djokovič ? :D však sám v rozhovoroch hovoril, že hrá lepšie ako vlani, že sa cíti skvele...takže USO 12 vyhral AM zaslúžene
Reagovat
smazaný uživatel
Meleš kraviny, neříkal, že hrál 2012 líp než 2011, ale že si sezony 2012 váží víc, protože byl vystaven velkému tlaku obhajování šíleného množství bodů, a přesto na konci roku skončil na postu jedničky;-)
A co se týče zrovna USO 2012, tak o finále Nole řekl, že se necítil dobře (kvůli tomu větru)...přesto nikdo netvrdí, že Andy nevyhrál zaslouženě. Pochopitelně to zaslouženě bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
"přesto nikdo netvrdí, že Andy nevyhrál zaslouženě"

To je vtip? Vždyť to melou všichni..
Reagovat
Mayo
Sonja ja som hento počul priamo od neho v rozhovore takže tak...len je mi smiešne ako znižujú Murrayho US Open titul ... akože ako si on dovolil poraziť Djokoviča, to musela byť haluz...omg
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, jak říkám;-)...asi nejsi moc zběhlý v angličtině nebo co.
Mutademus- Máš pravdu, zrovna Pe3k to výš píše...
Reagovat
Mayo
nie nejsom vôbec dobrý v angličtine a čo ako teraz...keďže to dávali na eurosporte a rpekladal to ten komentátor...
Reagovat
smazaný uživatel
"I actually feel even more satisfied right now than last year, even though I had an incredible 2011," Djokovic said. " I feel this year, considering the circumstances that I had to face on and off the court, expectations, all these things, I believe that this year has been even more successful for me."
Kdyžtak ti to přeložím:-)...důležitá část je ta "considering the circumstances that I had to face on and off the court, expectations, all these things"
Reagovat
Mayo
dobre tak to bola haluz, že to vyhral AM...keby sa ujo Djokovič cíti na 100% tak by nikdy neprehral...máš pravdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
A kde to čteš? Proboha seber se...
Reagovat
Mayo
dobre pokúsim sa dať dokupy :)
Reagovat
Matti
Rybař dnes nedostal do hlavy ploutví, ale rovnou veslem.
Reagovat
Berny
Kolego, otazka na telo, KDO a KOLIK ti plati za to aby si tu psal ? Nebo jinak KDO a KOLIK ti plati za to abys tu travil cas ? Ja jsem naprosto fascinovan, ja o tobe napisu asi knihu, chlape ty me bereš. Ja kdyz sledoval hvezdnou pechotu superstar tak si rikam ,,kde se berou tyto lidi ?? TYTO lidi co si mysli ze jsou nekdo a pritom zpivaji hur nez nejhorsi decka v hudebnic vychove ?´´.. kde se berou lidi jako ty ? O co tu jako jdu ? psat a nepremyslet, desetkrat jsem ti tu psal at mi jako reknes neco vice k te argumentaci o antukove nekonkurenci a vzdy se smuzes jen na rypani. Uz se ani nesnasim te presvedcit o tom ze si nemocny protoze to nema smysl. Tomu si rika ,,pštrosí´´ taktika, pred argumentama diskutera strcit hlavu jako pstros do zemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrík je ozaj trubiroh..Sám začína temu, z ktorej vie, že nemá východiska..

Na druhú stranu uznávam, ze vypadnutie Murrayho ako potencionálneho premozitela Nadala muselo priniest davku nervoznych emocii..
Reagovat
smazaný uživatel
Murray nemůže bejt v MC snad ani potencionálný premozitel Nadala...to už má větší (přesto téměř nulovou) šanci ten Wawroš...
Reagovat
smazaný uživatel
je neuvěřitelnej bojovník:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že Big 4 ztrácí kontrolu nad světem. Pro hráče z té druhé vlny se poslední tři turnaje naskýtá vždy obrovská šance dostat se do kol, o kterých se jim ani nesnilo.
Účast hračů TOP 4 v semifinále prvních třech turnajů
2011 IW 3/4, M 3/4 MC 2/4
2012 IW 3/4 M 3/4 MC 2/4
2013 IW 2/4 M 1/4 MC 1 nebo 2/4
Reagovat
dadaft
Nadal se vrací na trůn.
Reagovat
smazaný uživatel
Má vyklizené pole, Novak není to, co býval (nepočítám to MC to se nedá brát jako věrohodné), Murrray je mimo, Fedex jakbysmet. Věřím, že Roger podcenil na začátku roku přípravu a v Madridu se vrátí v nebývalé formě a všechny překvapí, jak to umí jenom on.
Reagovat
smazaný uživatel
"Novak není to, co býval"...jako fakt? Nebuď směšný:-O
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, Novak z před roku a z roku 2011 by neprohrál na úvodních dvou turnajích s Delpem a Haasem.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale mi tohle přijde fakt k smíchu...Nikdo není neporazitelný. Navíc prohrát proti Delpovi nebo Haasovi není žádná ostuda (i když uznávám, že v 2.kole Miami nehrál Nole dobře, ale každej hráč včetně světové jedničky si snad může vybrat slabší den:-/).
Reagovat
smazaný uživatel
Tady došlo k nepochopení, já jsem nikde nepsal, že to je ostuda. Psal jsem, že není to co býval. Dřív (poslední dva roky) by se mu to nestalo a to prostě musíš uznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Minulej rok třeba prohrál s Isnerem v semi IW a vůbec se mu nepovedly OH...
Reagovat
Amputace
Je pravda, že ani mně nepřipadá Nole letos v kdovíjaké formě. Vyhrál sice AO, kde chyběl Nadal a nenarazil tam na pořádného soupeře (jedině Murray ve finále, který však hrál ten den naprosto tragicky), ovšem víc nic. Jeho hra už se mi nezdá tak strojově přesná, s nulovým procentem nevynucených chyb. Občas mi připadá, jako by ho to ani nebavilo, jako by chyběla motivace (zvláště v tom IW a Miami jsem měl tento dojem velice často). Jsem si jistý, že na RG přijede znovu dokonale připraven. Podle mě dokud se neutká s Nadalem, což je vrchol, co může dnešní tenis nabídnout, bude i nadále pokračovat ve své letošní fádní a odevzdané hře. Jedině Nadal pro něj může být v současnosti skutečnou motivací.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se zas zdá, že sezona teprve začala a že mít na kontě na začátku sezony GS a pětistovku je fajn;-)
Miami se mu nepovedlo, to je celé...žádnou "fádní a odevzdanou" hru nepředvádí:-/
Reagovat
Mayo
tak Djokovič že nebude toľké roky dominantný sa asi aj dalo čakať...je to ťažké predsalen...mne tiež už nepríde taký...
Reagovat
Amputace
Je samozřejmě možné, že se pletu. Nemám jeho hru zase tak dobře nastudovanou, ale skutečně už z něj necítím ten instinkt zabijáka.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, sezona je dlooouhá...Každopádně už se taky nemůžu dočkat souboje Djokovič-Nadal, i když teď v MC by to asi byla až moc jasná záležitost...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou, na AO porazil ve finále jen tragického Murrayho a pak už to známe, taky nepochybuju, že na FO vlétne a pořádně to okotlí Rafovi. Ale neosuhlasím, že nejlepší, co může dnešní tenis nabídnout je konfrontace Nadal-Djokovič. Podle mě ty největší bitvy a nejlepší zápasy probíhají mezi Djokovičem a Federerem.
Reagovat
dadaft
sem tam něco, ale jinak groteska.
(Tsonga - Davyděnko byl proti tomu neuvěřitelný fičák)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole si zařve z frustrace a komentátor: "Podívejte se na tu Djokovičovu radost":-D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v rámci svojich možností predviedol skôr priemerný výkon, napriek tomu hladko vyhral..

Verím, že Djokovič do finále prekĺzne, chcel by som ich stret ešte pred RG.
Reagovat
Amputace
Dnešní Nadalův zápas jsem bohužel neviděl - jen velmi strohé highlights. Jak to vypadalo? Něco podobného jako v předchozím kole, nebo svůj výkon posunul o něco výš?
Reagovat
smazaný uživatel
Na môj vkus robil príliš veľa nevynútených chýb, viac než v prvom zápase. Napriek tomu mal duel pod kontrolou, Kohli nemal jediný breakball. V jeho hre sú však ešte rezervy, verím že ich bude s nárastom kvality súperov postupne odkrývať..
Reagovat
smazaný uživatel
koukáš? Nole teče v 1.setu o brejk a zatleskal Monacovi po těžkém voleji, co zahrál:-P
Reagovat
smazaný uživatel
A zase teče. To se musí podporovat, to se musí podporovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
A DelPo taky něco naznačuje.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, já se ani nenervuju, čekala sem, že rupne už proti Južnému...neměl ani startovat, když ještě není v pořádku, nedokážu si představit horší turnaj na rozehrání se po zranění než dřinu v MC.
Reagovat
smazaný uživatel
V klidu. Snad to Novak bere jenom jako přípravu. A aby nevyšel ze zápasového rytmu.
Reagovat
smazaný uživatel
No nijak tragicky prohru určitě brát nebude...sám říkal, že na tomhle turnaji startuje jen proto, že se hraje ve městě, kde žije...
Polach- Jdi na sluníčko, tlamko.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď bych to nedělal. Monaco patří do rodu labilů. A já vím, co říkám :)))
Reagovat
Mayo
co to blábolíš ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodla jsem se, že tě budu v takových situacích vždy informovat, abys pak nekecal, že tleská jen když vyhrává:-)...OK??
Reagovat
Mayo
ale veď ja som písal, že JA som to nikdy nevidel proste...a ináč videl som to neska neboj sa...ale ako chceš môžeš ma o tom informovať vždy, bude môj život krajší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Celkom ma potešil Dimitrov, štvrťfinále je pekný výsledok, teraz si to môže skúsiť proti Rafovi, kde nemá nič stratiť. Je asi jasné, že prehrá ale aspoň ho to môže posunúť ďalej.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tom s Murraym si můžou skočit někam na pivko, tady je vidět, jak je sport ošemetný :) Jinak souhlasím, Djok s Rafou by se k nim mohli přidat a Del Potro to dorazit k vítězství, když už tam není Berďa. Sice půjde před Toma, ale je to můj jediný adept, kterýmu přeju vítězství. I když taky nehrál bůhvíjak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Federer bude od pondelka znova druhý. Hoci v Madride obhajuje 1000 bodov, celkom mu to pomôže pri nasadzovaní na ten turnaj.
Djoko a Roger budú prví dvaja, Andy 3. a Ferrer 4.
Dobrá vec na tom je, že nemôže chytiť Novaka do semifinále (s Andym či Davidom by si mal v pohode na antuke poradiť). 50% šanca, že Rafa bude v Novakovej polovici pavúka - a ak by sa tak stalo, tak verím že Roger v Madride aspoň to finále uhrá.
Reagovat
gigin
Pomsti Ernesta, Noldo!! Ajde!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nasazené 2 a 4 jsou z kola. Mohla by držet basu i jednička. Ale hraje s Monacem, tak to asi pude dal ve 3 setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednička snad ne, to by měl Rafa pěkný challenger pak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pokud hrál Tom hov...tak co potom hrál Nr.2 ???
Reagovat
smazaný uživatel
Od dneška už zase no.3 :)
Reagovat
smazaný uživatel
MC....tam padaj jak hrusky....ale Murray je mi jedno, placka je to.
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojnásobný :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt to byla bida s nouzi dneska od Tomase, me to taky zklamalo. Tommr ma pravdu, Tomas byl z formy.
Jediny s cim nesouhlasim, ze se podepsalo hadani s rozhodcim na jeho hre, to si myslim spolu nesouvisi to je jen dusledek toho, ze hral spatne a na nekom si chtel vylejt svou marnost:-)
Reagovat
tommr
tak jednoznačná porážka s Fogninim je ostuda. Fognini přitom nehrál nic moc a výhru mu Tomáš doslova vnutil. Nejlíp to bylo vidět na začátku druhýho setu kdy měl Tomáš dvakrát po sobě výhodu dvojitýho brejkbolu, ale všechny 4 brejkboly trestuhodně zahodil. A trest přišel okamžitě v podobě ztracenýho podání po sérii dalších nevynucenejch chyb. Ve zbytku zápasu se pak Tomáš už věnoval víc hádání s rozhodčím než hře a na výsledku to bylo samozřejmě znát ...
Tomáš se ted zdá být úplně z formy. On hrál podobně špatně už v Miami, ale tam se to ještě dalo vysvětlit únavou a bolavým ramenem. Ted už by ale měl být fit a přitom hraje ještě hůř. Vypadá to na jeho každoroční krizi - loni si jí vybral na trávě, letos si jí zřejmě vybere na antuce ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nejsi moc optimistickej člověk, vid ?
Reagovat
hranol
Hele,vzdycky se ho nekdo zastane,ale tech vypadku ma uz hodne,hral tuzku.. je to ostuda...a jeste s Fogninim...s floutkem....neomluvitelne...
Reagovat
deLaFere
Přesně tak a tommr má naprostou pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde mi přímo o tenhle komentář,dneska byl Tomáš strašnej, o tom žádná, ale celkově když sleduju Tommrovi příspěvky, tam mam pomalu chut spáchat sebevraždu
Reagovat
deLaFere
Je až šokující, co dokáže dlouhodobý hráč světové desítky předvádět na servisu. Tohle v žádném případě nebylo poprvé, ale dnes už to fakt stálo za to. Jsem zvědavý, jestli si to Berdych někdy v životě dokáže srovnat v hlavě, jako vždy, když to nejde, se nesmyslně hádal s rozhodčím.
Reagovat
hatatytla
Není to zase taková tragedie prohrát s velmi talentovaným hráčem, který je momentálně asi na vrcholu své výkonosti a ještě k tomu na antuce. Tuhle prohru bych mu nevyčítal, jako některé v minulosti.
Reagovat
tommr
to nesmyslný hádání s rozhodčím si Tomáš opravdu moh odpustit. Taky od tý doby co s tím začal neuhrál ani hru ...
Reagovat
Fandina
Asi bude pro Toma lepší, rozhodčí na kurtu moc neřešit, pokud je to jen možné. Tady odsud se to lehce říká, ale někdy mě to tak připadá, že se Tomáš zbytečně rozhodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděla, jen čtu komentáře, takže to byla asi bída. No co no, je to jen člověk, jenže každej hned čeká, že tenisti jsou roboti či co. Toma to mrzí určitě nejvíc, ale ještě jsou další zápasy, kde si to může vylepšit. Myslela jsem, že od tý doby, co má Ester, je vyrovnanější a nehádá se, ale prostě má zřejmě krizi. Někdo rozmlátí raketu, někdo se hádá.. ani jedno není dobrý, ale v tomto směru se Tom zlepšil. Škoda, jede se dál..
Reagovat
Fandina
Volá Barcelona a potom Madrid. Jede se dál. Držím palce a pojď pojď pojď Berdo. Přeji úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Já snad začnu říkat podání na vítězství "Grigo servis".
Reagovat
smazaný uživatel
takhle to vypadá na sešup za delpa...
hlavně aby mi teď aspoň veselý udělal radost...
Reagovat
tommr
Tomáš v Monte Carlu obhajoval semifinále a jeho bodová ztráta bude proto veliká. Místo 360 bodů za lonský semifinále se mu započte 105 bodů za WTC a příjde tak o 255 bodů ...
Ted už je skoro jistý, že Tomáš příjde o šestý místo a vystřídá ho na něm Del Potro. Otázka je jen kdy to bude. Pokud Del Potro postoupí v Monte Carlu aspon do semifinále tak Tomáše předstihne už ted. Když ne tak ho určitě předstihne po Madridu kde Tomáš zcela jistě lonský finále neobhájí ...
Reagovat
smazaný uživatel
jo, já jsem zapoměl, že monte carlo je dobrovolná tisícovka... nebo ne? když už se na něm hraje, tak se vždycky započítává do devatenácti odehraných ne?
Reagovat
tommr
Monte Carlo se bere jako každej jinej nepovinnej turnaj. Pokud má hráč v rezervě jinej lepší výsledek z nepovinnejch turnajů tak si ho započte místo výsledku z MC ...
Reagovat
smazaný uživatel
ok, tak já ti budu věřit :))
Reagovat
tommr
ono je to v podstatě stejně jedno. WTC už bylo zrušený a tak Tomáš o ty body ještě před FO stejně příjde a bude si muset započítat letošní výsledek z MC. Ledaže by mezitím uhrál nějakej lepší výsledek v Barceloně. V jeho současný formě je to ale dost nepravděpodobný ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist