Berdych skončil ve 3. kole na Dimitrovovi, Nadal svedl další bitvu

15. 5. 2014, 19:31
Aktuality 180
ATP ŘÍM - Nejprve české fanoušky potěšil zprávou o své účasti v semifinále Davisova poháru, jen o pár hodin později ale Tomáš Berdych své příznivce zklamal vypadnutím z turnaje Masters 1000 v Římě, když neudržel vedení proti Dimitrovovi. Do čtvrtfinále postoupil obhájce titulu Rafael Nadal, znovu se však na vítězství pořádně nadřel.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych, na něhož po dnešním oznámení může opět spoléhat daviscupová reprezentace pro zářijové semifinále ve Francii, minulý týden v Madridu Grigor Dimitrova poprvé porazil a ve vzájemné bilanci snížil na 1-2. Ale zatímco ve Španělsku zápas otočil, dnes v Římě neudržel vedení.

Už ve třetím gamu se Berdychovi povedl brejk, další už ale nepřidal. I když v si v prvním setu náskok nepohlídal, zvládl lépe tie-break a ujal se vedení. Jenže ve druhé i třetí sadě přišel celkem čtyřikrát o podání a nakonec tak po téměř dvou a půl hodinách boje prohrál 7-6 2-6 2-6.


"Dnes pro mě bylo nejdůležitější vyhrát. Bylo příjemné se vzpamatovat z porážky z Madridu, myslím, že jsem se z toho našeho posledního poučil. S Tomášem je to vždy boj, ale dnes to byl můj den. Dokázal jsem si, že dokážu hrát na opravdu vysoké úrovni a předvádět slušný tenis," řekl Dimitrov.

Osmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí tak v generálce na Roland Garros končí o dvě kola dříve než loni, kdy vyřadil Djokoviče a prohrál v semifinále s Nadalem.

Ve čtvrtfinále se utká s 36letým Tommym Haasem, jenž vyřadil vítěze Australian Open a Masters v Monte Carlu Švýcara Stanislase Wawrinku. Německý veterán sice prohrál první set, ale často chybující Wawrinka mu dával šance na obrat a zkušený Haas toho využil.

Následně Haas uspěl s Radkem Štěpánkem i ve čtyřhře, ve které zdolali dvojici Lukasz Kubot a Robert Lindstedt a postoupili do čtvrtfinále. V něm vyzvou světové jedničky bratry Boba a Mikea Bryanovy.

Nadal musel otáčet zápas Južným
Právě Rafael Nadal ve čtvrtfinále římského podniku Masters 1000 nechybí. Sedminásobný šampion turnaje má však v nohách už více než šest hodin tenisu během dvou dnů. Poté, co včera v nejdelším třísetovém zápase sezony udolal Francouze Simona, se dnes dvě a tři čtvrtě hodiny trápil na postup přes Michajla Južného.

Sedmadvacetiletý Španěl v první sadě za stavu 5-3 neproměnil setbol a vybral si slabší chvilku. Vzápětí poprvé ztratil podání, nezvládl tie-breaku a zaspal začátek druhé sady. Od stavu 6-7 a 0-2 se ale vrátil do hry, do konce utkání získal 12 ze 13 her a zvítězil 6-7 6-2 6-1. Bilanci s o čtyři roky starším Rusem si vylepšil na 11 výher a 4 porážky, až dnes s ním ztratil set na antuce.

"Hrál jsem s nadšením a motivací, i když pocit nebyl perfektní. Vždy je dobrá zpráva, když máte během zápasu hodně šancí, protože můžete pokračovat v boji a hledat řešení. Vždy to znamená, že chci opravdui vyhrát," řekl Nadal.

Ve čtvrtfinále se Nadal utká poprvé od podzimu 2011 s Andym Murraym, s nímž ve vzájemné bilanci vede 13-5 a na antuce 4-0. Britský tenista, který na oranžové drti ještě nikdy nezískal titul, dnes v den svých 27. narozenin zdolal 7-6 6-4 Rakušana Jürgena Melzera.

"Miluju zápasy proti Rafovi. Bude to pro mě skvělý test před French Open, ukáže mi, jak na tom jsem a co bych mě zlepšit. Dlouho jsme spolu nehráli, vlastně za celou dobu, co mě trénoval Ivan (Lendl), ani jednou. Naše hry se za poslední tři roky dost změnily," řekl Murray.

Otočit nepříznivý vývoj se po Dimitrovovi, Haasovi a Nadalovi podařilo i Novaku Djokovičovi. Druhý hráč světa nezačal dobře souboj s Němcem Philippem Kohlschreiberem, když prohrál úvodní čtyři gamy, druhá a třetí sada už ale patřily favorizovanému Srbovi, který zvítězil po setech 4-6 6-2 6-1.

"První set jsem hrál špatně. Ale pak jsem začal hrát více agresivně a otevíral jsem si kurt. Fungovalo to dobře," komentoval dvojnásovný šampion Djokovič, který má ve sbírce celkem 18 titulů z turnajů Masters 1000.

Ve čtvrtfinále ho čeká Španěl David Ferrer, nad kterým ve vzájemné bilanci vede 11-5. "Ferrer má skvělou kariéru, ale hlavně na antuce je velmi nebezpečný. Je to pro mě velká výzva a uvidím, jak na tom jsem," řekl Djokovič.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 3.452.415 eur)
čtvrteční výsledky (15. 05. 2014)
• Dvouhra - 3. kolo •
Dimitrov (12-Bul.) - Berdych (6-ČR) 6:7 (3:7), 6:2, 6:2
Nadal (1-Šp.) - Južnyj (14-Rus.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:1
Djokovič (2-Srb.) - Kohlschreiber (Něm.) 4:6, 6:2, 6:1
Haas (15-Něm.) - Wawrinka (3-Švýc.) 5:7, 6:2, 6:3
Ferrer (5-Šp.) - Gulbis (Lot.) 6:2, 6:3
Murray (7-Brit.) - Melzer (Rak.) 7:6 (7:1), 6:4
Raonic (8-Kan.) - Tsonga (11-Fr.) 7:6 (7:5), 6:4.
Chardy (Fr.) - Dodig (Chorv.) 6:3, 6:2.
• Čtyřhra - 2. kolo •
Haas/Štěpánek (Něm./ČR) - Kubot/Lindstedt (7-Pol./Švéd.) 6:2, 6:7 (1:7), 11:9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

180
Přidat komentář
dadaft
ten slovenský komentátor je dobrý klasik - konec zápasu mu ani nestál za komentář. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Aga. :/
Reagovat
EllNino
Gratulace Gríšovi a Lukymu k postupu do semifinále :) !
Reagovat
dadaft
ty máš ručku ze zlata Aguško, ten kraťas z těžké pozice NEMĚL CHYBU!!!
Reagovat
dadaft
super výměny. ))
na téhle antuce se dá doběhnout v podstatě všechno.
Reagovat
dadaft
tak Jelena má Prince s novým designem, nebo aspoň já takový ještě neviděl, a ujde to - víc se mi ale líbí ten černo-zlatý, se kterým hraje Sloane.
ale rakety Prince jsou dlouhodobě nejhezčí na trhu - třeba ta, se kterou Šarapova vyhrála Wimbledon, ta byla super.

,,,,,,,,,,,, zatím Aga prohrála set a střídá dobré a slabší chvilky.
Jelena tuší, že to ještě není hotové,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis dobrý, místy skvělý!
Ten outfit Agy je ÚPLNĚ SKVĚLEJ!!!!!
Na Makarový se mi tolik nelíbil, ale na Aze paráda!!
Reagovat
dadaft
jj, luxusní outfit - ukazuje, že má Aga moc moc krásné nohy. ))))
(mimo jiné)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda Aga...
Reagovat
dadaft
ach Ago Ago. ((
gratulace Jeleně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Jelena výhra ve dvou! :-))
Gratulace, její zápas se Serenou(ve finále jestli se nepletu) by mohl být dobrý! :D
Reagovat
PetaM
Lucka s Míšou vyhrály debla!!!!! Gratulace holkám, jsem moc rád, že vyhrály!!!! :) A teď to chce nějaký větší titul ženy!!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo! Vyhrály 6:3 6:2. Mám z toho obrovskou radost! A teď vyhrát FO, holky.. :DD A doufám, že vás tam uvidím živě.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Lucka s Andreou si ruku podaly, i když Lucka stojí od tý sítě trochu dál.. :)
http://www.spartapragueopen.cz/res/pic/foto-patek-16-5-2014/doubles_0.jpg
Reagovat
Pesek12
Nějak jsem nepochopil závěr 1.setu Djokoviče s Ferrerem. Co tam David reklamoval?
Reagovat
dadaft
dotek pásky - ale rozhodčí se dneska řídí podle čidla, takže nic z toho.
Reagovat
dadaft
dotek pásky při servisu samozřejmě. ))
Reagovat
Pesek12
Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo všechno bude z našich hrát v Norimberku? A kdo je nejvýše nasazená?
Reagovat
PetaM
Koukalová Klára
Záhlavová Strýcová Barbora
Plíšková Karolína
Melzer Iveta

Nejvýše nasazenou by měla být Angi Kerber :)
Reagovat
tommr
v kvaldě ještě hraje Tereza Martincová, ale její postup do hlavní soutěže je dost nepravděpodobnej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kerber? :/ hmm
Díky ;)
Reagovat
BooOoo
Iveta bude hrat v Norimberku ? nevite nekdo, jestli na WC nebo na PR ? protoze jestli by startovala na PR tak je to mozna skoda .. uz by mela mit 3 z 8 moznosti vycerpane .. prioritou by mely byt RG W a USO a vetsi turnaje (kde je vic bodu i penez)
Reagovat
dadaft
hmmm, Carla i Ana hrajou dobře.
tohle rozhodne jeden dva míčky.
Reagovat
kada.tom
tak Grigor v SF :-)
sice po skreči, ale postup do SF je ideální dárek k narozkám :-)
a zítra Andy nebo Rafa :-)
Reagovat
J.M.
Myslím, že nejvíc si asi může přát, aby večerní zápas byl co nejdelší. Pokud bude Andy nebo Rafa v semifinále utahaný z nějakého dalšího maratónu, mohl by mít slušnou šanci, když ani jeden z nich není v optimální formě.
Reagovat
smazaný uživatel
to rozhodně kdyby se zápas neskončil skrečí, řekla bych, že mě Gríša moc potěšil a ještě si nadělil super dárek k narozeninám, ale je mi líto Tommyho, že do toho nemohl dát víc, mám pocit, že říkal něco v tom smyslu, že až ucítí blížící se konec, tak to zabalí a možná to bude hodně brzo :( čekala jsem parádní generační souboj jednoručáků, škoda Tommy, ale jsi skvělej :)
Reagovat
J.M.
No taky se obávám, aby tohle nebyla předzvěst Tommyho konce. Přece jenom ta jeho úspěšná pozdní kariéra byla hodně daná tím, že se dokázal vyhrabat z těch zranění a hrát zase dobrý tenis dlouhodobě. A teď se zdá, že se ten věčný problém zase vrací, a nevím, jestli ještě bude mít sílu se s tím znovu rvát.

Jinak Grišovi přeju, aby to co nejvíc zužitkoval a v Římě urval titul, nebo aspoň došel do finále. Sice mám k jeho hře tisíc výhrad, ale fandím mu.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude pořádnej doják, jestli to fakt nebude prodlužovat, nebýt tolika zranění, mohl hrát doteď vrcholový tenis, ale všechna čest :) Gríša má ještě hodně co vylepšovat, ale myslím, že Rasheed ho dost posunul dopředu od podzimka a výsledkem jsou 3 tituly a první QF na Grandslamu, první krok k využití potenciálu, pro mě je ale stále ještě nevybroušenej diamant s přezdívkou Mr. Hot Shot, má toho v sobě tolik co Federer, jen začít pořádně makat :) Jelikož večer to bude bitva mezi old rivals tak do půlnoci, tak odhaduju možný finále Dimitrov - Ferrer, poněvadž Djoko si se strojem jménem Ferru třeba neporadí, to by musel hrát top tenis a jak všichni víme, to by nesměl v lóži sedět Boris :D samozřejmě to zranění je znát a když vezmu v úvahu zdejší komenty o době bezvládí, začínám tomu i věřit, top hráči vůbec nejsou ve formě a vyhrát může kdokoli
Reagovat
kada.tom
Reagovat
dadaft
yes
Reagovat
kada.tom
ať si říká kdo chce co chce, ale ten kluk bude Nr. 1 :-)
Reagovat
J.M.
Spíš bych řekl, že Tommy je rezignovaný. Bohužel u něj v jeho věku už opravdu platí, že těžko vydrží nějak dlouhodobě, po včerejšku to je obrovský propad v kvalitě jeho hry. Grigor nehraje nic mimořádného, pořád je to ta samá hra, jakou předvádí vždycky. A se kterou většinou vyhrává díky tomu, že je soupeř ještě horší. Což je dnešní případ. Proti kvalitnějšímu soupeři by rozhodně s takovou hrou měl veliké problémy.

A bohužel jak se zdá, Tommy má pořád problém s tím ramenem. Škoda. Griša má aspoň štěstí, že na zítřek ušetří síly. Ty můžou být hodně důležité. A postup do semifinále je krásný dárek k narozeninám.
Reagovat
smazaný uživatel
A postup! Tommy skrečoval..
Gratulace Grigore!! :-)) A taky všechno nejlepší k narozeninám!!! :-))
Reagovat
Denis92
Aj za tu chvilu vsak Grigor predviedol niekolko peknych momentov hlavne ten za stavu 1-5 30-30 ktorym si vybojval SB bol fakt krasny moment.
Reagovat
J.M.
Ale takové momenty má skoro v každém zápase, celé dlouhé roky (proto taky skoro z každého jeho zápasu, včetně těch prohraných, vyjde nějaké to "hot shot" video). Aby to pro něj bylo něco zásadního, musel by jich předvádět mnohem víc. To není základ jeho hry, který by mu vyhrával zápasy.
Reagovat
Denis92
To je sice pravda, ale je to nieco pre oko fanusika tenisu. Aj kvoli takymto kuskom ho sledujem coraz castejsie a stavam sa jeho fanusikom. Navyse su tam nejake podobnosti s Rogerom, ale zatial malo. Grigor by mal hrat viac ofenzivne a zlepsit sa na backhande. Potencial je tam este dost velky.
Reagovat
J.M.
To je právě ono - měl by hrát víc ofenzivně, zlepšit bekhend, je tam velký potenciál. Jenomže já ho sleduju léta a nepostoupil v ničem z toho ani o krok. Nehraje o nic víc ofenzivně než před lety, nezlepšil bekhend, potenciál, který má, nevyužívá k tomu, aby hrál tenis, který by opravdu mohl hrát. Těžko už věřit tomu, že se na tom ještě něco změní, když na tom za celé roky nezměnil vůbec nic a evidentně je s tím spokojený. Naopak jeho trenér říká, že hrál až příliš ofenzivně...

To neznamená, že nebude mít úspěch - top 10 je jen otázkou času, to může přijít už brzy, klidně i nějaké velké vítězství, třeba i GS titul, když bude současná vládnoucí garnitura mimo. Ale hrozně mě mrzí, že má talent na mnohem víc, na mnohem lepší, dominantnější tenis, než předvádí, na mnohem větší úspěchy než ho čekají, podle mě s lepším vedením by už dávno patřil k absolutní špičce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl nádherný zápas. Nalinka už v poledním setu vypouštěla co se dalo. Saře moc gratuluji k nádhernému výkonu :) Pokud se nepletu tak by měla hrát s Agou/Jelenou. Pokud to bude Aga tak nevím nevím. Budu fandit Aze, ale Sara dnes předvedla krásnou hru. No uvidíme. Pokud postoupí Jelena tak je Errani mou jasnou favoritkou :)
Reagovat
smazaný uživatel
nadherny zapas šak Na Li sama UE:DDDD
Eranni len do stredu davala a činanka už vedela čo ma robit:DD
Reagovat
Davor1
Videl si už predtým nejaký zápas v tenise? Toto bol nádherný zápas? Veď Na Li podala snáď najhorší výkon za x mesiacov, možno aj rokov, cez 50 UE, totálne minely na ľahkých volejoch a smečoch, dvojmetrové outy na returne po slabučkom servise, jedným slovom katastrofa. Errani nevymyslela zhola nič, len vracala a číňanka sa vyhadzovala. Katastrofa tenis.
Reagovat
Davor1
Aga aj Jelena tu zatiaľ hrajú dobre, verím, že jedna z nich bude vo finále proti Serene...
Reagovat
smazaný uživatel
No možná tak pro tebe. Já mám rád zápasy s Errani. Dnes si nemyslím, že by jen vracela. Byly tam i chvíle, kdy dobře útočila.
A to, že se přetahovali o podání je luxusní. Alespoň to prožívám
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl, ale četl jsem, že Li Na byla nějaká nemocná a že si dneska na kurtu připadala, jak když je ožralá! :DD
Je celkem teda dobrá uhrát "ožralá" set! :DD
Reagovat
kada.tom
Dneska veliká gratulace Sáře, hrála hodně dobře, docela dost útočila a hlavně udělala málo chyb. Nalinka k tomu dneska nepřistoupila úplně dobře, mnoho chyb a ten 2. set získala spíš náhodou, kdy zrovna i Sára udělala pár chyb.

Sára si po dnešním výkonu SF naprosto zaslouží a ani tam by její cesta turnajem nemusela skončit.

Nalinka skončila v QF, no ... mohlo to být lepší, ale tak hlavní bude FO :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně někdo, kdo viděl zápas a dokáže, že Sara útočila :)
Reagovat
kada.tom
jojo, dneska útočila a hezky po stránách, žádný vrácení míčku do prostředka kurtu ... neviděl jsem zápase úplně celej, ale jeho podstatnou část ano a Sára si to dneska zasloužila - myslím, že se odvážila k útočení i proto, že hraje doma a taky proto, že viděla, že Nalinka není ve svý kůži :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chci se zeptat... má tu někdo zkušenosti s výjezdy do zahraničí na Davis Cup? Po tom co jsem se dnes dozvěděl že Berdych poletí do Francie jsem nakoupil letenky s kamarádem na ten datum a radí by jsme spojili Paříž právě s Davis cupem... nějaké odkazy rady nebo stránky jak na lístky? Dekuji moc
Reagovat
tommr
lístky na semifinále DC se budou prodávat od 21.5. Bližší informace najdeš tady:
http://www.fft-tickets.com/
Reagovat
smazaný uživatel
V Cesku se koupit nedaji? Chtel bych mit listky nekde s dalsimi lidma z Ceska aby jsme mohli spolecne fandit bude tam neaky sektor hostu ne?
Reagovat
kada.tom
Nalinka je dneska dost mimo ... ale tak teď má brejk (jako už poněkolikáté), tak snad udrží servis a půjde se do 3. setu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Li dnes bohužial ma na haku ale uplne
Reagovat
dadaft
tak Sára se toho zatím vůbec nebojí,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná brejkovaná, tak proč by se bála, je hlavně doma a na své oblíbené antuce :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sára vždycky takhle divně podávala?
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD ne dnes jak keby trepala koberce
Reagovat
dadaft
ne, až od teď, pokud vím.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě koukám, jak má divný styl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako co toto? Sára má v kapse 1. set? .. hmm
Reagovat
dadaft
bože, bože, motorová je rozjetá,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Hm a ani Lina ji zřejmě nezastaví..
Reagovat
steve79
Vítězství v Madridu ho nakoplo. Už se zase vrací do svoji formy a myslím, že Řím vyhraje. V letošním atp race je už zase první.
Reagovat
s7RanG
http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=446066

Zdravím, proč Lorenzi a Donskoy nejsou v MD když na to mají žebříček? A proč nejsou ani v Alternates viz http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=436097 ?

Dík za vysvetleni
Reagovat
Fandina
Ve čtyřhře i dvouhře držím palce Gríšovi a Tommymu, ve čtyřhře hraje jeden s Lukym a druhý se Štěpulou, i když Tommy se Štěpulou proti Bryanům, držím palce vdšem, aby vyhráli. Ve dvouhře spíš věřím Grigorovi, ale miluji oba stejně. Pojď a go go go!
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
už nemám nervy dívat se na Berycha jak neustále kazí jednoduché míčky a jak mu furt nejde podání, je to trapas, přitom by mohl vyhrávat, fuj
Reagovat
smazaný uživatel
A myslím, že si včera Novak zajistil titul gentleman na kurtu.

Včera nádherným způsobem uznal Kohl. dva míče. Těsné, ale ani nehnul brvou a smázl stopu. I za stavu myslím 0:4.

Kdo by to udělal, podobné situace jsem viděl i u Rafy, který pokrčil rameny a nechal to zkontrolovat sudím a nevím, jak je na tom Fedex.

Ale Nole, klobouk dolů. Pan tenista.
Reagovat
nitrotaj
Já si zase pamatuju jak Ferrer vloni někde(myslim, že na RG) zaservíroval první servis. Rozhodčí ohlásil aut a Rafa mu to sám šel překontrolovat a zavolal rozhodčího a byl první servis.
Reagovat
Pe3k
Myslíš v tom zápase kde mu to Ferrer zcela odevzdal? Tak to jo, to je opravdu příkladné fair play :D Nadal je sice prvotřídní tenista, ale kolem fair play ani nešel...
Reagovat
Rafaeoli25
Seš ubohej lhář, já viděl Rafu xkrát, jak uznal soupeři bez reptání míč, kdo nechce nevidí viď? A hnojí a hnojí..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa a fair play? To je asi jako Bartoli a elegance. :D
Reagovat
smazaný uživatel
šak Rafa je fair play hrač to je jasne
Reagovat
smazaný uživatel
Budu moc rád, když mě opravíte. Ale to, že někdo uzná míč za rozhodnutého stavu, nebo kdy se mu daří, se dělá mnohem snáz. Ale pokud jste dole, a hrajete o každý míč pro udržení se v setu a stejně uznáte velmi těsný míč pro soupeře. To je to pravé sportovní chování.

Nole to včera udělal, a anglický nebo americký komentátor byl právem unesen. Super to bylo.
Reagovat
dadaft
kam koníčky pojedeme,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,, nepojedeme nikam.
sedneme si na prdel a budeme koukat na tenis. ))

o hlavních chodech dnešního dne nemůže být pochyb::
muži:: Haas - Dimitrov
ženy:: Radwańska - Janković
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se i tesim na Muru s Rafou, ikdyz si myslim, ze Mura moc sanci nema. Kazdopadne pokud by pouzil taktiku jako Simon a David (bekhend cross do Nadalova forhendu) tak by neco mohl uhrat. Bekhend ma Mura dobry a to by snad mohla byt jeho jedina teoriticka sance na uspech s tim, co nyni Nadal predvadi...
Reagovat
smazaný uživatel
Koho tlačíš u mužů? Jinak souhlas, taky to mám takhle vybrané, i když juknu asi i na Linu se Sárou :)
Reagovat
dadaft
těžko říct, asi Dimitrovovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak těžko říct? Snad Tommymu ne? Škrtám tě z přátel :D:D
Reagovat
dadaft
no jo no, no jo no, no jo no, ,,,,,,,,,,, budu fandit oběma. ))
Reagovat
dadaft
((( ale jinak je to vydírání )))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to neberu, alibisto. Chci jasnou odpověď !! :D:D
Reagovat
dadaft
dnes mládí vpřed!
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, sbohem :D
Reagovat
gigin
It's getting better and better again every day. I could start to play again on tuesday and had my first day of full practise yesterday. I will definitely be back to 100 percent when leaving to Nice on saturday. Congrats to Jürgen Melzer for his great performance in Rome. Thank you for all your nice messages! Bamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja musim skoro vstavať DD
Reagovat
gigin
Tak já nemusím, ale staří cypové toho už moc nenaspí. Navíc sa trepem přes celou republiku za titem, abych ho mohl zase vydrdit v tenisu :-D:-D
Reagovat
Chrenda
si bohužel super rozjetou sezónu začal tvrdě kazit, takže když už to vypadalo, že by mohl letos vystoupit ze svého "průměrného" standardu,(nemyslím to zle, i tak je super, že je tolik let nepřetržitě v top ten), tak nás hned vyvedl z omylu. Už se veze a nakonec bud mít co dělat dostat se na letošní Masters. Držím mu sice palce, ale nejsem si jistý jestli to pomůže. Bohužel, ale asi je vážně na svém maximu, Má ještě max. dva roky aby to zlomil, ale s tou psychikou to musí nějak poštelovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je jedna velka tragedia
Reagovat
Rafaeoli25
Tak poslední dva měsíce to stojí za prd, ale leden únor měl dobrý, nebo snad sf AO, titul v Rotterdamu a finále Dubaje jsou tragický výsledky? :)
Reagovat
kecam
Nadal by měl hrát baseball... jeho hra je nuda a facka klasice tenisu!
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je tvůj názor, jeho tenis je velká paráda, když hraje svůj top.
Reagovat
Rafaeoli25
Zítra po dvou a půl letech Rafa s Andym, už jsem myslel, že to nikdy nepřijde :)
Reagovat
Elrondin
No že bych se nějak extra těšil na jejich zápas na antuce, to tedy ne. Jo kdyby to bylo na trávě, to by bylo jiný kafe...
Reagovat
spaniel
Tak po 4 100% dnech mne dneska ze 6 tipů 2 nevysli, Maria-Ana (a po ste si slibuji ze na WTA uz nevsadim) a Kohli +5,5HCP. Vyšli: Ferrer vyhra ve dvou, Melzer +4,5, Rafa -5,5, Chardy vyhra. Skoda Haase, mel jsem tusaka, ale zalekl jsem se.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra by som skúsil, že Serena stratí 4-5 gemov, Errani prekvapí proti Li Na alebo prehrá len tesne, a z mužov Haas/Dimitrov veľa gemov..Pýta sa aj Nole hladko a Rafa ťažko, ale tomu by som odolal :)
Reagovat
Davor1
Tak Errani pochybujem, H2H má s Linou 0-6, jediný uhraný set a nemá ju čím prekvapiť, jej nulový servis bude Lina returnovať jedná radosť a celkovo je herná pohoda na jej strane.
Reagovat
Grape
Přijde mi dost vysoký kurz na Jelenu, s Agou to vidím tak 50 na 50.
Reagovat
spaniel
Ja se zas bojím WTA, tam logika neplatí, tam je to o pocitech, mozna přesvědčí manželku, aby se věnovala WTA :) Jinak Haas -Dimitrov zitra jeste promyslim, ale prvni odhad mam ze Tommy vyhraje a souhlas, ze pocet gemu by mel byt vyssi ale uvidime jak to bookmakeri nastaví. Nevěřím ze to Nole da hladce, myslim ale ze vyhraje a Andy-Rafa si po poslednich zapasech netroufám tipovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, môže dostať klepec..To bola skôr intuitívna stávka bez hlbších analýz..Hoci niekedy prinášajú úspech práve tie..
Reagovat
Rafaeoli25
Problémů už bylo dost, takže snad to Rafa dá ve dvou, Haasovi sf moc přeju, takže doufám, že naváže na dnešek, byla by škoda, kdyby vyřazení Stana bylo osamoceným korálkem, no a Nole s Davidem to bude asi velkej boj a dost možná bude rozhodovat i štěstí..
Reagovat
Roger_Federer
Dnesni nabidka WTA je zajimavy jen zapas Ivanovic-Suarez, tip 2 kde se je kurz az 3,0..Otazka je zda dokaze Anna zopakovat vykon ze vcera.
Reagovat
spaniel
Tož forehand měl pravdu...intuice je svině :D
Reagovat
Roger_Federer
Slusny tip..pocitovky se maj davat.
Reagovat
Mayo
Raonič, Dimitrov......Djokovič 2-0 Ferrer a na záver duel dvoch pánesov 2-1 El Matador
Reagovat
Rafaeoli25
Chardy 2:1, Haas 2:1, Nole 2:1, Rafa 2:0
Reagovat
smazaný uživatel
Nesrandujte tu o Thiemovi ako o 1 je to ďalši Traged jak Tomic s Janowicom dokopy DD. Dima ma nato byť 1, ale celkovo tenis upada legendy odijdu. A mladi nemaju nato byť tak dobri jak Rafa a spol.
Reagovat
Grape
Tak tvrdit, že Thiem bude budoucí jednička je dost předčasný, ale nebál bych se vsadit si, že bude o hodně lepší než Tomic. Z těch mladých hráčů mi zatím připadá nejlepší a zdá se, že to má i srovnané v hlavě, jsem na něj hodně zvědav.
Reagovat
r.Fever
Poprosím neurážať Thiema porovnávaním s Tomicom a Janowiczom, oproti Bernardovi sa líši v tréningovom nasadení a oproti Janowiczovi nie je žiadny šialenec.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to jen říct, začátek nastoupil tak laxně, jako si už u Noleho začínám pomalu zvykat. Dostává se pomalu do tempa. A soupeř, pokud není dřevo, toho musí využít, nebo byl měl. Kohl. hrál ale výborně, a překvapivé vedení nechtěl pustit, i když Nole by to možná i vyrovnal, nebýt toho prasátka a upřímně, Kohl měl mnohem více štěstí a Nole si s míčkem prostě nerozuměl.

Jenže..

Nole, se pomalu, ale dostává do toho svého super tempa. Pauza je znát, pořád ta začáteční nervozita. Ale tu během zápasu vystřídá sebevědomí a kvalitní hra. Která game od gamu zraje jako víno, až dozraje v nádherný tenis, se sebevědomím a přesností až nad mraky.

Zítra se mohou stát dvě věci. Buď Nole nastoupí do zápasu jako dnes, a Ferrer toho opět využije. Nebo Nole za dnešek vyzrál, a zítra dozraje do formy, o které si jeho fanoušci nechávají zdát.

A otevřou se mu dveře na vrchol.

Nole Idemoo!
Reagovat
spaniel
Tak tak, pomaly start je velke riziko v zapasech na 2 vitezne. Se slabšími to zvládá pravidelne, ale se lepsi a by to mohl byt problem. Navic v posledni dobe mel casto problem dopodavat zapas, asi z duvodu nekoncentrovanosti. Dneska se ale od druheho setu rozjel neskutecne a ve tretim uz to byly lahůdky plne sebevedomi. Vitezne forhendy, bekhendy, kratasy i pomalu deblove vymeny u site.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, zapomněl jsem zmínit ten nedopodávaný set, a přitom jsem u něj bouchl vzteky. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Moc tady neprispivam,jsem spis takova "ticha pozorovatelka",ale jako Noleho fanynka bych to lip nenapsala...na pomale rozjezdy uz jsem si zvykla,takze jsem byla relativne v klidu,druhy set uz byl o chlup lepsi a ve tretim uz to byla jizda!!!!! Takze Idemo na Davida....
Reagovat
smazaný uživatel
Rikas 'ticha pozorovatelka' o to vic ale urcite jsi hlasita fanynka, vid :))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz situace dovoli,tak ano....ale uz jsem se trochu uklidnila...asi to bude vekem :)
Reagovat
Mayo
Nikto neporazí Noldu, otočil s prehľadom jemu vlastným
Reagovat
smazaný uživatel
Nole sa zlepšil, na ten jeho dnes už pomaly gymnastický sklz sa bude spomínať aj za 20 rokov..A to sa na antuke ani zďaleka nehýbe tak dokonale ako na harde..

Každopádne, to čo zdobilo Kohliho v prvom sete, dobrá defenzíva, trpezlivosť a premyslené útoky, to všetko pominulo..Trieska do toho bez ladu a skladu..

Zajtrajší zápas s Ferrerom však bude Noleho bolieť, vyhrá, ale zabehá si..
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes už pomaly rutinny gymnasticky sklz..
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer vyhra zajtra
Reagovat
smazaný uživatel
jestli porazí Nole, porazí i Nadala.
Reagovat
Rafaeoli25
Ne ne, ve finále vyhraje Rafa nad Nolem v tříseťáku po 4-5 hodinách tuhýho boje :)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ja sy myslym,ze sem fak rad, ze berdyh zase vihral. dyt von je furt dobrej, to zase jo. nakonec to bude vsecko zase dobri, vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
Ochhhh Bože
Reagovat
smazaný uživatel
To je vážně děs. Nechápu to, když už se ne*ral se začátkem zápasu, tak alespon kdyby v klidu doservíroval. Ale asi ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy se vůbec vsechno zlomí. Tihle borci vládnou tenisu uz mnoho let a tedka přichází ta doba kdy se i jiní hrací jako Nishikori nebo Dimitrov šplhají na trůn. Tato sezóna bude podle mého názoru jedna z nejrozmanitějších za poslední roky. S touhle formou favoritu muže letošní granslamy a masters vyhrávat kdokoliv z top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, kolisave vysledky maju všetci
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že na čele sa to ešte nezlomí, skor sa zmenší medzera medzi vedúcou skupinkou a druhou vlnou..Práve tam nastanú personálne zmeny, keď hráčov dlhodobo postavených na 4-8 mieste Berdych, Tsonga, Delpo, Feru) nahradia skor či neskor mladší..Prvým je Tsonga, ten už stratil svoje zvýhodnené postavenie pri nasadzovaní a už sa to s ním vezie..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak FH ale Tsonga sa zvedne na trave to roztoči
Reagovat
smazaný uživatel
Můžete se mnou nesouhlasit. Ale Noleho kolísavé výsledky, ty v prvních setech, jsou ovlivněny pauzou, nikoli pokleslou formou jako celek. Takže Noleho sestupu bych se neobával, ba naopak, bude sílit.
Reagovat
Davor1
Tsongu mi je ľúto, ten mal najväčší potenciál a v najlepších rokoch sa najviac priblížil veľkej štvorke, ale v tejto sezóne už do desiatky ani náhodou nepatrí a pochybujem, že sa tam ešte vráti. Del Potro kvôli zraneniam nikdy na vrchol nedosiahne, ďalší smutný osud. Berdych na najlepších nemá hlavu ani hru a Ferrer už pôjde len dole. Takže náhradu vidím v Nishikorim, ktorý by sa čoskoro mohol dostať na nejaké 5-6 miesto, možno aj vyššie. V vzdialenejšej budúcnosti vyzerá byť najväčším kandidátom na novú jednotku Thiem...
Reagovat
smazaný uživatel
Nesranduj Thiem, DD Dimitrov skorej
Reagovat
Davor1
Dimitrov nemá poriadnú zbraň, dobre sa pohybuje, dobrý servis, ale je príliš pasívny a nevie pritlačiť. Thiem bude iný kanón. Vylepšená verzia Wawrinky.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Thiema som zvedavý hlavne na harde..Nemožem sa zbaviť dojmu, že tam bude mať horšie výsledky, než na antuke..Hoci on je typovo na hard priam stavaný..Ale tá prehra s Gombošom, tá tieto predpoklady rúca..
Reagovat
J.M.
Tak Djokovič má jednu velkou výhodu. Je prakticky poslední z velkých tenistů. To znamená, že nikdo z mladších hráčů už není tak dobrý, tenis už nemá v mladé generaci tak dobré hráče jako míval celé desítky let předtím. Nějaký příslib tam je (nejvíc asi Thiem), ale zatím to vypadá, že Djokovič může ještě docela dlouho těžit z toho, že je stále nejmladším z velkých tenistů - mladším kolegům může konkurovat ještě nějaký ten rok i přes vzrůstající věkovou nevýhodu, tím, že je prostě na rozdíl od nich opravdu dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Davor Wawrinku mi nespominaj som nanho alergicky
Reagovat
Davor1
Thiem je typologicky veľmi podobný Wawrinkovi a ten je tiež najlepší na antuke. Takže je dosť pravdepodobné, že to bude aj Dominicov najlepší povrch. Veď napokon vyhral aj juniorský RG.
Ten zápas s Gombošom som videl naživo, tam to Thiem neuniesol v hlave, ten tlak, keď hral prvý zápas v DC hneď ako týmová jednotka, navyše, Gomboš hral skvele...
Reagovat
J.M.
Bohužel to vidím podobně (až na ten pohyb - Dimitrov je sice velmi rychlý, ale to neznamená, že má nějak extra dobrý pohyb; jeho pohyb příliš rozkolísaný, vrávoravý, práce nohou často špatná). Paradoxně nedávno Grišův kouč Rasheed chatoval s fanoušky a na otázku, co říká na to, že je Grigor příliš pasivní odpověděl jenom "wow", následovaným tím, že naopak podle něj byl Grigor až příliš agresivní, a teď hraje tak dobře vyváženě. To je pak těžké, když je i jeho kouč slepý. Jeho hra je skutečně bezzubá, údery mdlé, věčně v záklonu, bekhend často až katastrofální, return bezmocný. (I ten bekhend a return je podle Rasheeda věc, na které Griša pracuje, což tedy na kurtu není vidět.) Ale kdo ví, třeba zítra Griša překvapí. :-) Tommy hrál v Římě rozhodně mnohem líp, ale ve svém věku už mívá svoje dny...

Thiem vypadá mnohem slibněji, úderněji, ale už bylo taky hodně slibných tenistů, kteří se nějak z různých důvodů zasekli a zmizeli z dohledu, přišla vleklá zranění, dlouhodobá absence formy, potíže s motivací či cokoli jiného... Tak mu budu držet palce, aby se mu všechno tohle vyhnulo.
Reagovat
smazaný uživatel
Po Djokovicovi je síce veľká diera, no v jeho bezprostrednom okolí sa to kvalitou len tak hemží. Už len prítomnosť Nadala po jeho boku celú kariéru musí byť pre neho obrovským bremenom. Murray detto, Del Potro už trochu stráca, no stále má väčší potenciál, než celá plejáda mladších hráčov.
Reagovat
Davor1
Presne si vymenoval všetky jeho slabiny, do bodky to sedí. Pripomína mi Murrayho v jeho mladších rokoch, ale ten bol schopný porážať pravidelne Rogera aj Djoka a na harde aj Nadala a vyhrávať v ich konkurencii Masters...Dimitrov sa do desiatky čoskoro dostane a dosť možno v budúcnosti vyhrá aj nejaký Grandslam (podobne ako Andy), ale na úplny vrchol to naozaj nevidím. To skôr po ére veľkej štvorky naozaj nastúpi Nishikori, ten je herne fantastický- agresívny, presný, super pohyb, nič mu nechýba, okrem lepšej fyzičky a pevnejšieho zdravia :(
Reagovat
spaniel
Ja doufam ze se v Thiemovi nezklameme, pac nevim koho budu sledovat dalsich 10 let, az skončí tato generace. A i kdyz se mne Thiem zamlouvá hodne, druhy Roger z nej nebude co se tyka mého fandeni. Nezbývá nez doufat, ze se zase objevi par super hracu co to roztoči a vezmou za srdce.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý Roger to nebude..Určite nie hneď..Pamätáš si na Rogerov prvý titul po finále s Phillipousisom, fandil si mu vtedy rovnako ako po titule číslo 10 alebo 17?..Ten vzťah sa vyvíja postupne a určite sa prehlbuje aj rivalitou s druhým hráčom.

Takže inými slovami, ozajstne silný fanúšikovský vzťah môže podľa mňa vzniknúť len pri rivalite, a paralelných prehrách..Pri dominancii, či hegemónii vznikajú skôr sympatie, resp. antipatie fanúškov, ktorí nemusia hegemónov a majú tendenciu fandiť "slabším"..
Reagovat
spaniel
Druhy Roger pro me asi nebude nikdo, ale Thiem předběžné ne uz je z toho duvodu, ze jeho hra je mene rozmanitá. Az u nej uvidim nabehy na sit, obcas kratas a hlavne nejakou strategii a hlavne ne jen pokusy o winnery z každé druhe pozice.
Reagovat
r.Fever
Spaniel, ako dlho ho sleduješ ? Lebo ja som ho videl prvýkrát vo Viedni v roku 2012 naživo proti Lackovi, a musím povedať že tá jeho hra je vcelku príjemne rozmanitá. Vtedy Lacka ako 18ročný úplne prechytračil, a vidno aj na striedaní rotácií z bekhendov či občasných pekných kraťasoch že to nebude len nejaký bum-bum hráč.

A súhlasím s Forehandovým názorom a kvitnutí fanúšikovstva, vtedy vo Viedni som fandil Lackovi a dúfal som, že nejakého mladého Thiema zotrie, no už aj rakúske médiá mu venovali trochu zvýšenú pozornosť. Hrou si ma získal hneď, ale najviac svojím profesionálnym prístupom čo som počul aj z prvej ruky, nie len z facebooku. (bývalý spoluhráč z klubu)
Reagovat
J.M.
Tak informace z první ruky, to je luxus.

Ale s tím postupným vybudováním fanouškovství - někdy to tak opravdu je. Někdo chytne na první pohled, někdo musí uzrát. Já si pamatuju doby, kdy mě štvalo, že moje oblíbená legenda Agassi dostává nakládačky od nějakého švýcarského mladíka, který si snad myslí, že je dobrý nebo co (a i dnes, když si kousek nějakého toho starého zápasu pustím, tak se mi to i vrací a je mi Andreho líto a fandím mu)... A za pár let to bylo úplně jinak.

Thiema jsem poprvé zaregistroval podobně - když hrál ve Vídni 2011 jako osmnáctiletý proti Musterovi, tak mě nějaký nadějný mladík vůbec nezajímal, byl jsem fascinovaný návratem legendy-čtyřicátníka, a měl jsem Thiemovi za zlé, že k dědkovi, který toho pro Rakousko tolik udělal, nemá úctu a klidně ho rozdrtí. :-) Herně ani jinak jsem ho tehdy vůbec nezaregistroval, to, že se mi jeho tenis líbí (a jak se vůbec jmenuje a kdo to je), jsem si všiml až později.

Jinak Dominic ani mně nepřipadá jako nějaký prvoplánový ranař. Už třeba v Rotterdamu s Murraym ukázal, že má velký cit v ruce i mozek v hlavě a vyloženě Andyho přehrával v těch technických pasážích u sítě, kde je jinak Andy neomylný. A i kdyby byl, pro ranaře jsem měl vždycky slabost. :-) Není větší potěšení než sledovat dobře umístěnou nechytatelnou bombu. Ale je to spíš agresivní hráč od základní čáry, se schopností hrát celodvorcově.
Reagovat
Rafaeoli25
Můj tip je, že min.do konce roku 2016 budou o trůn bojovat i nadále pouze Rafa s Nolem, pak se uvidí, co se týče slamů tak ano, tam může někdo další vyhrát, přesto věřím, že i v tomto ohledu si to budou rozdělovat hlavně oni dva, takže s tou revolucí to tak horké zatím nebude, nejdřív jí očekávám v roce 2017, to už by mohli být Dimitrov, Thiem a Tomič konečně vyzrálými hráči schopnými postupně přebírat otěže, i když kdoví jak to s nimi bude..
Reagovat
spaniel
Viden jsem sledoval jen tak zběžně a pamatuji si na ten zapas s Musterem, o kterem pise JM. Ale tehdy me jeste tak nezaujal, to az letos s Andym, pak uz jsem sledoval vsechno co se dalo, plus FB, kdy ho jeste psal jen německy. Dokonce jsem mu tam psal, at to pise dvojjazycne a tyden potom uz tomu tak bylo :) Jinak Lacka mne ani nespominej, do toho jsem vkládal velke naděje a ten je od naplnění sveho potenciálu snad nejdál ze vsech v top 100. Tomic ma talent, ale po minulém roku uz nevěřím, ze z nej neco bude. No a Fedovi fandím od 2004, to jsem byl s manželkou teprve 2 mesice, kdyz jsme ji donutil strávit se mnou den ve sportbaru sledováním finale Wimbledonu.
Reagovat
Roger_Federer
Priznam se, Thomas Muster byl muj nejoblibenejsi antukovy hrac, a ten zapas z Thiemem jsem si tehdy ve Vidni paradne uzil, videt ho zas nazivo bylo uzasne.
Jeden byvali cesky hrac, se kterym jsem tam byl, suse konstatoval na adresu Thiema.."ty vole to je potencial"..
Reagovat
Madrileno
Rafa s Andym fifty fifty, ale David bude proti Nolemu favorit, dneska s Gulbou zatocil s prehledem.
Podle me bude Ferrer favorit cislo 1 na Roland Garros.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy na Rafu na antuke nema
Reagovat
Rafaeoli25
Ať si kdo chce co chce říká, na RG bude opět favoritem č.1 Rafa, i přes všechny negativní momenty posledních týdnů, tři sety jsou tři sety a v nich Rafu porazit je na RG věc téměř nemožná, jediný kdo je toho schopný je Nole, malinkou šanci mají pak Stan a David, každopádně finále tipuju podle předpokladů a opět v něm očekávám velkou bitvu tak jako vždy v soubojích Rafole..
Reagovat
smazaný uživatel
To je konkurence teď, Nole chromý, Fedex myšlenkama úplně jinde a starý, Wawrinka po vstupu do klubu nejlepších hraje jak na h
orské dráze, Murray neví či je, Nadal proměnil svou nejsilnější stránku v největší slabinu. Divná doba. :D
Reagovat
Davor1
Vidím tam len jednú možnosť- Nishikori na trón ;)
Reagovat
J.M.
Je to doba bezvládí, jaká asi periodicky jednou za x let přichází, s tím jak vládnoucí generace dosluhuje nebo zachází za zenit. To je celkem normální. Ale samozřejmě všechno se ještě může rychle vrátit (kromě Rogerova mládí), třeba už v Římě. Ale asi už ne na dlouho.

Mně osobně se to docela líbí, turnaje jsou méně předvídatelné, tenis je pestřejší, pole hráčů, kteří jsou vidět a mají šance, je širší, člověk i kvůli zhoršení šampionů vidí spoustu napínavých zápasů.
Reagovat
Rafaeoli25
Doba bezvládí, když lídr žebříčku má 13 tisíc bodů (tedy skoro obvyklé maximum) a druhý v pořadí 11 tisíc s náběhem na 11 a půl až 12 tisíc? Tak to je hodně zvláštní bezvládí, já si ho představuju tak, že na čele jsou dva až čtyři hráči okolo 7-8 tisíc, mezi nimiž je rozptyl max.1000 bodů, ano, to by bezpochyby bylo bezvládí, rozhodně není bezvládím současný stav, jen proto, že lídrovi nevyjde několik turnajů :)
Reagovat
J.M.
Evidentně jsi nepochopil, že nepíšu o bodovém stavu žebříčku ATP (který o současnosti mnoho nevypovídá a ani nemá tu ambici), ale o celé dosavadní sezóně 2014, ze které už uběhlo skoro 5 měsíců. Což je hodně dlouhá doba. A skutečně by se to zatím, relativně, s ohledem na to, jak to bylo mnoho předchozích let, dalo slovem bezvládí nazvat. Velký náskok v žebříčku má Nadal díky loňské sezóně, a o té opravdu nepíšu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale pokud Rafa Řím vyhraje, bude mít za letošek 4865 bodů, loni měl před RG bodů 5000, takže by do Paříže jel prakticky v identické bodové situaci, bez ohledu na dojem, jaký jeho výkony vyvolávají, no a pokud se mu podaří vyhrát i FO, tak bude o nadvládě opět s definitivní platností až do srpna až září jasno, takže skutečně hodnoďme až za čtyři týdny, to už bude vše vyjasněné, každopádně dva první stupínky budou stále suverénně vepředu, ať si podrží trůn Rafa nebo ho vystřídá Nole, úplně jasno pak bude v polovině září..
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychu, opravdovi hraci si po prohre nestezuji na vitr a krivy kurty!!! Opet jsi na Frekvenci 1 nezklamal...
Priznej si, ze jsou hraci o dost lepsi, nez jsi ty.
Co bude priste??? V Parizi bude taky foukat, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Nole za mimoriadne nepriaznivého stavu prizná súperovi eso, aby ho za toto športové gesto tenisový Pán Boh potrestal a súper po klasickom prasiatku získa setball..Možno mu to však na RG oplatí, kto vie..

Každopádne, velmi solídny tenis z oboch strán..Nemcov útočný herný prejav je stará známa vec, zaujala ma však jeho obrana, často si v núdzi pomáha mimoriadne efektívnym slajzom s výbornou dĺžkou, drží si tak Noleho na dištanc..V útoku mu to už tak všetko nepadá, stále však dokáže celkom pravidelne bodovať..

Mimochodom, dĺžka setu 38minút, o takom čase hral Rafa so Simonom snáď 2:2 v prvom sete..
Reagovat
Davor1
K dĺžke Nadalovych zápasov výrazne prispieva jeho babranie sa pred servisom, ale to je známa vec. Kohli dnes hrá dobre, včera som ho zaradil presne do tej istej kategórie ako Simona, potenciál a herné kvality na top15, ale bohužiaľ, on je spokojný aj v tretej desiatke a v množstve zápasov tomu nedáva toľko, koľko by mal, a potom vypadáva s omnoho horšími súpermi v prvých kolách. Nie je to vôbec bojovný typ, veľa zápasov odchodí a preto nikdy nenaplní svoj potenciál. Už som však videl množstvo zápasov, kde trápil Nadala, Djoka a ďalších top hráčov...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, je to povahovo lajdák, ktorý snáď niektoré turnaje vyslovene sabotuje a príde si len pre štartovné..Veď ako može prehrať s Matosevicom na antuke 2:6, 2:6??..Takých jedincov je viac, námatkovo Tomic, toho baví snáď 10% zápasov, predtým Gulbis, často Fognini..

Potom tu máme poctivých hráčov, Robredo je ukážkový príklad..
Reagovat
Davor1
Robredo ten áno, koľko on mal obratov z 0-1 či dokonca 0-2, to sa len tak nevidí. Škoda, že už tiež herne nemá na najlepších. Náhradu za neho vidím v Bautista- Agutovi, ten tiež prehráva len s vyložene lepšími hráčmi a žiaden zápas nevypúšťa. S jeho konzistenciou očakávam útok na top20...
Reagovat
Mayo
Ja neverííííííííííííím....dočkal som sa zápasu Nadal vs Murray po 100 rokoch :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hrali spolu na RG kedy? 2-3 roky dozadu
Reagovat
smazaný uživatel
Tokyo 9.10 2011 a Andy vyhrál 2:1
Reagovat
smazaný uživatel
a RG taky 2011 :)
Reagovat
Denis92
Vyse 2 a pol roka.. to by som fakt nepovedal.
Reagovat
smazaný uživatel
Noleho vstupy do zápasů jsou lahůdka.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto nebude len vstup..Tak ako som mal včera tušenie so Simonom a ťažkým matchom pre Rafu ho mám dnes s Kohlim..Vseobecne dost podceňovaný Nemec, ale v podstate má všetko, Servis, FH, BH na vysokej úrovni, xkrát Nadala potrápil a Djokovica na GS uz aj porazil..
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že tenhle míč na síti mluví za vše. Děs.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pokazený smeč áno, to bola jedna lopta prehratého gemu..Ale tie tie tri zvyšné si uhral Kohli sám, Winner, potom skvelý return, chyba z tlaku..Nemec hrá zatial nad pomery, preto vedie..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na můj vkus je Nole moc levej.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, jestli hraje nad poměry, ale Nole hraje hluboko pod poměry.
Reagovat
spaniel
Nole velmi pomalý start jak se u nej casto stává, ale uz se dostává do otáček. Na druhou stranu Kohli hraje nejlépe jak umi. Jak pise FH, ma vsechno, k výčtu bych přidal jen skvělé voleje a chytré nabehy na sit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo Berdychu co se ti v tý hlavě honí.
Reagovat
Rafaeoli25
Ester nebo že by Claudia Schiffer? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já nevím. Koukl jsem se na Rafu a set fuč, break ve druhým a vidím tam nic moc extra předvádějícího Michajla. Tak buď zas Rafa schytal hráče s životním výkonem, který jsem prošvihl, nebo je to tak jak to je.

Nole, alespon ty předváděj výkon na své místo! A využij pro jednou téhle situace. A splň si letos sen.
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát nič z toho..Rafa posobil vyhasnutým, odovzdaným dojmom, ten včerajší maratón na ňom očividne zanechal stopy a ten dnešný vietor mu na pohode tiež nepridal..

Michael bol dnes o poznanie slabší ako včera Simon..Rafovi stačilo viac menej prehadzovať lopty, pri ktorých bol často neskoro, nebol dostatočne agresívny, mal snáď 0 víťazných FH po lajne..Dnes teda vyhral, no opat tam skisol skoro tri hodiny..Zajtra ďalší zápas, je len otázkou času, kedy to Rafa fyzicky neustojí..Jedine, že by do Ríma zajtra zavítal dnešný bratislavský orkán a celý štvrtokový program by sa zrušil..
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc zítra hraje s mistrem antukového umění.
Reagovat
gigin
Kurňa Mute! Lendl jasně řekl, že Andy bude na antuce dominovat. A Ivan nekecá. Proč by to dělal, tvl...
Reagovat
r.Fever
Čože? Lukáš Lacko hrá zajtra proti Nadalovi ?
Reagovat
Rafaeoli25
Forehande víš že je neradno podceňovat Rafovu výdrž, já myslim, že by zvládnul i pět tříhodinovejch zápasů v řadě, samozřejmě by skončil hodně utavený, ale určitě by to utáhnul :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist