Davis Cup: Berdych se vrací, bude hrát proti Francouzům!

15. 5. 2014, 12:35
Aktuality 147
Dobrá zpráva pro české fanoušky: až bude daviscupový kapitán Navrátil dávat dohromady sestavu pro semifinále s Francií, může počítat s Tomášem Berdychem. Šestý hráč světa se na návratu do týmu dohodl s Miroslavem Černoškem, majitelem České sportovní, která se o český tým marketingově stará.
Tomáš Berdych

Po letošní výhře v úvodním kole nad Nizozemskem se Tomáš Berdych rozhodl soustředit na svou kariéru a vynechal čtvrtfinále v Japonsku. Zápas v Tokiu vítězně zvládli Radek Štěpánek a Lukáš Rosol, na nichž by ležela hlavní odpovědnost v případě, že by Berdych nejel ani k semifinále do Francie. Jak dnes ale Černošek oznámil, česká jednička se v důležitém duelu vrací do týmu.

"S Tomášem jsem domluvený. Bude hrát, těší se na to. Je dokonce přesvědčen, že ta naděje (na postup) je silná," řekl Černošek. S Berdychem se na startu proti Francii dohodl na večeři v Monaku. "Šlo to jako po másle. Cítil jsem, že spíš chce hrát. Nebylo to vůbec lámání. Bylo to, že to pro něho je motivace," řekl.

Berdych informaci potvrdil na sociálních sítích. "Vždy jsem rád reprezentoval a hrál za naši vlast! Rád bych vám oznámil, že budu v dalším kole Davis Cupu bojovat o další postup do finále! Díky, Berďa," napsal fanouškům a připojil českou vlajku.

"Pro kapitána je to super zpráva, protože utkání ve Francii je nesmírně důležité a hrát bez prvního hráče by bylo strašně těžký. Tím, že se vrací, tak si myslím, že naše šance tam uspět budou daleko větší. Je to úspěšný hráč v Davis Cupu a šestý na světě, pro mě to je vynikající zpráva," reagoval kapitán Jaroslav Navrátil.

Štěpánek: Jedeme do Paříže porazit Francouze!
Berdych má společně se Štěpánkem lví podíl na úspěšném tažení tenistů v Davis Cupu. Pod kapitánem Navrátilem hráli finále v roce 2009, v roce 2012 získali pro Česko "salátovou mísu" poprvé po 32 letech a loni dokázali triumf zopakovat.

Autora vítězných bodů z obou finále Štěpánka zpráva o startu Berdycha ve Francii potěšila a hned bojovně burcoval: "Super! Jedeme do Paříže porazit Francouze!"

Motivací k účasti Berdycha ve Francii je šance vybojovat jedinečný daviscupový hattrick. V případě výhry ve Francii by mohlo dojít na pražské finále proti Švýcarsku v sestavě s Rogerem Federerem a Stanislasem Wawrinkou. Výhrou nad stejnou dvojící v baráži v roce 2007 odstartovalo současné úspěšné období tenistů v soutěži.

Osmadvacetiletý Berdych od své premiéry v Davis Cupu v roce 2003 vynechal jen tři zápasy. Ve dvouhrách má bilanci 28:13 a ve čtyřhře 20:1. Se Štěpánkem jsou nejlepším českým deblovým párem díky 15 výhrám a jediné porážce.

Francouzi vybrali za dějiště utkání kurt Philippa Chatriera pro téměř patnáct tisíc lidí. Češi mají podle pravidel ITF nárok na deset procent lístků z celkové kapacity. "Vstupenky nejsou úplně levné, první kategorie stojí 240 eur na tři dny a druhá 160 eur," řekl Vladimír Šafařík, ředitel České sportovní, po návštěvě Paříže. Pokud si fanoušci nekoupí lístky ve Francii, v Česku je bude v zájezdech nabízet Čedok.

Tenisté budou mít podle Šafaříka k dispozici šatny, které se využívají při French Open. "Francouzi pánskou a my nejspíše dámskou," řekl Šafařík.

Francouzi mohou pro zápas vybírat ze širokého pole hráčů. Hrát můžou Richard Gasquet (12. v žebříčku ATP), Jo Wilfried Tsonga (13.), Gaël Monfils (24.), Gilles Simon (30.), Benoit Paire (35.), Julien Benneteau (46.) nebo sedmnáctý deblista světa Michael Llodra.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

147
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chci se zeptat... má tu někdo zkušenosti s výjezdy do zahraničí na Davis Cup? Po tom co jsem se dnes dozvěděl že Berdych poletí do Francie jsem nakoupil letenky s kamarádem na ten datum a radí by jsme spojili Paříž právě s Davis cupem... nějaké odkazy rady nebo stránky jak na lístky?
Reagovat
spaniel
Ja koupil lístky pres ticketpro. Užij si Paříž, kdybys k ni mel otazky, napis zpravu.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis out! joooooooooooo
:))))))))))))))))))))))
Reagovat
gigin
zatím shitfest. A asi to tak i zůstane...
Reagovat
spaniel
Njn. K poražení Davida jsou dve cesty, útočný, ale hlavne kreativní tenis s co nejméně chybami (ex Fed, Nole), nebo stejný, strojový tenis ale na vyšší úrovni (Nadal). Gulba se obvykle snaží o prvni způsob (Madrid), ale obvykle neuhlídá chyby a chybi troska kreativity a dneska jakoby nema stavu a druhy způsob neni jeho styl.
Reagovat
gigin
Tak jak pravíš, pravíš fajn... teď ta výměna byla paráda, jak mu vzal serv. Ale to prostě není schopný hrát furt... nic no.. nedá sa.. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Kdepak, Rafa vůbec žádná kreativita, to už nemá smysl komentovat :)
Reagovat
spaniel
Vis v cem je tvuj problem Rafeoli? Ze nerozumíš tenisu. Mas ho rad, sledujes ho ale jedine co si schopny vymyslet a napsat je Rafa vyhraje titul nebo po zapase rict, ze nekdo delal chyby nebo daval winnery. Hlouběji do toho nevidíš. Mozna bys mohl zkusit vzit raketu do ruky, treba by ti to otevřelo obzory. Oba, Fedex i Rafa, maji velmi pozitivni bilanci s Ferrerem (15-0 a 22-8), ale kazdy hraje uplne jinak. Zapasy Rafu s Davidem trvají dele, vymeny jsou delsi a v zapasech bývá mene winneru. Ferrer mívá v průměru 4 gemy na set, obcas set urve a 8 zapasu vyhral a to i v posledni dobe, kdy je ve věkové nevýhodě. S Fedexem uhraje Ferrer v průměru 3 gemy, zapasy jsou kratsi, vic winneru. Jak si muzes myslet ze v tom neni rozdil? Treba voleju hraje Fed proti Davidovi mnohem vice nez Rafa. Nemusis byt ze všeho vecne uražený. Jenže to bych chtel od nekoho kdo si plete fakta s fantaziemi asi prilis.
Reagovat
Rafaeoli25
Já tenisu rozumím dostatečně, právě proto nemohu přijmout tvrzení, že Rafa není vůbec kreativní, to prostě není pravda, píšeš jak kdyby do toho jen tupě tloukl a bylo mu vlastně jedno kam to pálí, tak to rozhodně není, i on umí měnit rytmus, vymýšlet různá řešení, otázka je jestli to ty vůbec vidět chceš, asi ne..
Reagovat
spaniel
Problem c. 1 je, ze ja nikdy nenapsal, ze neni vubec kreativní. To sis vymyslel a vkládat mne to do úst (asi jen proto abychom se mohli o Rafovi bavit). Jisteze je kreativní, ale ne jako nekteri jiní. A jestli teda tenisu rozumíš, tak bys nekdy mohl napsat neco v tom duchu. Myslim analýzu zápasu, matchupu, ne jen povzbuzovani, fantazie budoucích úspěchu a výčet úspěchů minulých. Ja netvrdím, ze se nepletu, nebo ze jsem na to největší expert, ale baví me to jeste vic, nez dohadování se jestli je lepsi Fed nebo Rafa. Rad si přečtu co pise JM, VIS, amputace a občas i forehand, pokud prave netrolluje. Pojď, pojď, pojď je fajn pred nebo v průběhu zápasu ale po zapase se hodi neco konkrétnější, nez konstatování, kolik mel kdo chyb.
Reagovat
Roger_Federer
Ne, ty tenisu opravdu nerozumi a Spaniel to popsal naprosto presne.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já se rozhodně nevěnuju jen povzbuzování, to tak možná Fandina, napsal jsem řadu komentářů, které se týkaly jednotlivých zápasů, ale ok, budu jich psát víc, např.k Berdychovi jsem toho neřekl málo, dobře znám jeho slabiny, resp.tu zásadní, proto dle mě není nutné ho srovnávat s nejlepšími. A klidně se rád pobavím o kterémkoli hráči z první stovky, sleduji všechny, abysis nemyslel, že jsem úzce zaměřenej na jednoho až tři hráče. Jinak R_F, ty radši mlč, od tebe jsem tu taky nečet nic hlubokého, pokud za analýzu nepovažuješ rodinné vztahy RN, to je jediný ohnisko tvýho zájmu, ty "experte"..
Reagovat
Roger_Federer
Ja jsem nikdy netvrdil, ze jsem expert na expertyzi a analizi, nebavi me je psat, ani sem ho ze sebe nedelal, cerpam pouze ze svych zkusenosti, stovek zapasu, 10 let na turnajich po cele Evrope., ne ze sezeni na gauci a internetu..Pise zde nekolik opravdu schopnych a veci rozumejicich, jedincu, ktere je radost cist,jak uz ti napsal Spaniel.. Ty si sasek, pro ktereho existuje Nadal....dlouho nic a pak Nadaluv plakat u tebe v pokoji na zdi., jen furt blafkas, rad pochlebujes Forehendovi, Amputaci, protoze jejich nazory se ti moc liby, tak si je prebral..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je jen tvůj dojem, zcela mylnej, já sleduju maximum zápasů, dokonce i nějakej ten chalenger, jestli myslíš, že jsem pověšenej na obrazovce a jen čekám kdy se objeví Rafa, tak jsi vedle. A i já viděl slušnou řádku turnajů i naživo, byl jsem v Métách, Kitzbuhelu, Hamburgu, Stuttgartu atd, takže mi laskavě žádný nálepky nedávej. Ano, Rafovi fandim a hodně, jsem skalák, to ale neznamená, že nechci nebo neumim hodnotit a ocenit i další, naopak, sklánim se před tim co v šestatřiceti ukazuje Haas, jak hráli v nejlepší formě Rog a Nole, s nostalgií vzpomínám na Agassiho, Moyu a další, ne, tenis pro mě opravdu není jen Rafa..
Reagovat
Roger_Federer
Nemusis se furt snazit mi neco dokazovat, vyvracet, snazit se me o necem presvedcit?, ja na tebe dvuj nazor mam a kazdy dalsi si ho udela sam..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když tu žvaníš nesmysly, aniž bys mě znal tak k tomu snad mám mlčet? A tím co jsi teď napsal, jen potvrzuješ, že tě nezajímá realita, prostě ses rozhod mě uboze očerňovat a hodláš to dělat za každou cenu, co na tebe tedy říct? Já ti skutečně nemám potřebu dokazovat, jak široký jsou moje znalosti i další zkušenosti týkající se tenisu, sleduju ho patnáct let, takže nemám zapotřebí lacině přebírat něčí názory, mxsli si ale,co chceš, když si tak zoufale zabedněnej, já ti stejnou mincí oplácet nebudu, nestojíš ani za kousek nehtu na jednom prstu, tvoje reakce mě v tom jen a jen utvrzují..
Reagovat
Roger_Federer
Tak co bych si mel myslet o cloveku ktery zde psal a reagoval pod nickem Marty 28, sesmesnil ses, tak sis zalozil nick rafaeoli25 a nekolikrat sem psals komentare pod svoje vlastni komenty, aby tim zvysoval popularitu Nadala..?? Proste fanatik.
Reagovat
Roger_Federer
komentare pod jinymi nicky, na coz te Sonja 2x upozornila
Reagovat
spaniel
Berdych je takticky neskutecne slaby. Cely zapas si nechá vnucovat vymeny bekhendem křížem, přičemž Dimitrov si bekhend oběhne a hraje výměnu forhendem. Tomas ne, aby si taky aspon obcas oběhl bekhend, radeji to pinka bekhendem, ktery je prinejlepsim udrzovaci. A kdyz uz teda vidi, ze Dimitrov je po obehnuti mimo kurtu, tak by mel aspon zkusit bekhend po lajne.
Reagovat
VlS
Bohužel musím souhlasit, pritom udery po lajně umí. Mě připadalo, jako by měl vypnuto.
Reagovat
VlS
A v tom mu asi Tomáš Krupa nepomůže, na to nebyl dost kvalitní hráč a má nulové osobní zkušenosti. Měli by aspoň zavolat Lendlovi na konzultaci.
Reagovat
spaniel
Dal bych mu se nazpaměť naučit Winning ugly od Gilberta. To by mela byt povinna četba v tenisových akademiich.
Reagovat
Rafaeoli25
Že je takticky slabý bych neřekl o hráči, který už tolikrát porazil Federera a byl v desítce už ve dvaceti, o čemž se může mistru Dimitrovovi jen zdát, prostě po Dubaji je to z jeho strany bída, takže takovou čočku si nezaslouží, to neni jeho standard..
Reagovat
spaniel
Co s tim ma společného Federer zas? Kdyz prohravas, mel bys byt schopny zamyslet se nad tim proc tomu tak je a zkusit to zmenit. To on nikdy nedela. Je jasne, ze nekdy je souper proste o tolik lepsi, ze nic nezafunguje, ale musi se to zkusit. Ale on si jede svoje, bud to staci nebo ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Já bych to tak neviděl, už spoustu zápasů, i s dobrými soupeři dokázal otočit, takže za takticky nějak dramaticky špatnýho hráče ho nepovažuju, v čem jsou třeba Tsonga nebo Gasquet v taktice o tolik lepší?
Reagovat
spaniel
Rozdil je v tom, ze je se zamyslim nad tim, proc neni Bedrych dobry jako Rafa, Nole, Andy, Fed. Proc nemuze udelat ten posledni krok do top 4. Pokud ho chces prirovnavat ke Gasquetovi, tak v nevidim duvod se v tom vic nimrat.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale i kdyby víc měnil rytmus, myslím, že by mu to v soubojích s Rafou a Nolem stejně nepomohlo, on prostě nemá tak výbornou obranu a přes to zkrátka nejede vlak, je podobný jako Del, ale je na tom hůř, protože nemá drtivou zbraň v podobě drtivýho forehandu jako on, pak nemůže pomýšlet na to, že by jim mohl konkurovat, má holt svůj limit a přes ten jít nemůže..
Reagovat
spaniel
Ale on ma zbraň, jeho servis a forehand patří k tomu nej na tour. A par vítězství navic urcite urvat mohl i jen díky taktice. Jisteze neni tak dobry jak oni, ale mohl by byt o chlup lepsi. Gilbert byl Tenisove mnohem méně nadaný nez jeho vrstevníci a přesto byl v Top 5 dlouhodobě a prováděl McEnroa k šílenství. Ten ho přímo nesnášel, protoze ho porazel jen taktikou. I Agassi toho hodne využíval.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já neříkám, že jeho fh je špatný, jen jsem ho srovnával s Delovým, každopádně pohyb a z něj plynoucí schopnost perfektně bránit je u něj prostě horší než u bývalý top trojky, to se nedá svítit, svoje dispozice měnit nemůže. Jistě by ale na sobě mohl víc pracovat, jeho bh je neúčinný, o tom neni sporu, tímhle úderem řadu zápasů prohrává, nicméně i kdyby ho i výrazně zlepšil, tak na úroveň velkýho tria se stejně dostat nemůže, to je zjevný, ten pohyb ho prostě ve srovnání s nimi těžce sráží, ale trápit se tím nemusí, s tím prostě nic udělat nemůže, s backhandem určitě ano..
Reagovat
smazaný uživatel
Konečněěěěěěěěěě :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Andy má navíc dneska narozky, hezky :-)
Reagovat
Mayo
veru konečne sme sa dočkali (len dúfam sa nebude hrať skoro aby som to aj videl ) ... no hej postrehol som, že chlapec už 27 rokov, tak nech sa mu darí v zbytku sezóny už viac ako doteraz
Reagovat
VlS
Řekl bych, že Tomovi by prospěl nějaký konzultant na taktiku na různý hráče. Na Grigora holt ten robot automat nestačil. Tomáš asi nebyl uplně v pohodě, ty chyby byly trochu abnormální. No nic, dneska vyhrál lepší hráč.
Reagovat
Pesek12
To je taky rozdíl mezi Rafou a ostatními. Rafa bojuje až do posledního balónu a nevypustí i když vede 5:1 ve třetím a má 40:15 při svém servisu a Youzhny mu dá podařený dropshot.
Reagovat
kada.tom
Grigor zaslouženě. Gratuluju mu, myslím, že na Haase i na Rafu má ... tak uvidíme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase myslím, že na Haase nemá, pokud bude hrát Tommy dobře jako hrál :)
Reagovat
Rafaeoli25
A stejně bude ve finále Rafa a jeho hejti budou zase jen vztekle přepínat program :)
Reagovat
kada.tom
tak pokud bude Rafa ve finále, tak budu jedině rád :-))
Reagovat
Rafaeoli25
Jaký pokud prosím tě? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne Dima si mu to vratil.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamoooooos Rafael
Reagovat
smazaný uživatel
z toho má dobrou prd*l, lol
Reagovat
Pe3k
Ted nevím kdo z nich je větší tragéd. Nadal, který prostě musí hrát na 3 sety i když takového soupeře musí porazit ve dvou, nebo Doktor, který dovede prohrát 12 gemů v řadě. Asi ten Južny, Nadal je přece jen legenda a není zrovna ve vrcholové formě, ale sledovat taktiku Južného, který zahraje čop do Nadalového forehandu a pak naběhne k síti :D
Reagovat
Amputace
Hlavní je, že Nadal navzdory té tragičnosti nevypadává v prvních kolech, na rozdíl od jistého fenoména.
Reagovat
Pe3k
To je hlavní tak pro tebe, ale ne pro lidi co nemají amputaci mozku...
Reagovat
Amputace
Co "mají" jsi chtěl pravděpodobně napsat, když už hovoříme o mozku.
Reagovat
Pe3k
Je fajn, že jsi schopen si domyslet alespoň něco...
Reagovat
Amputace
To není pro většinu lidí, kteří se naučili číst a psát v první třídě, výraznější problém. Jiní se však zjevně učí dodnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to za taktiku se vysr*at na set?
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitovej taktika to je
Reagovat
VlS
mi připadá, že v druhým neví, co hrát. Ty nekonečný BH crossy asi cesta nebudou.
Reagovat
Davor1
Zatiaľ to vyzerá presne tak, ako pri tých jeho posledných kolapsoch s Bautistom, G-L a Berlocqom, kedy vyhral prvý set, potom sa v druhom zosypal a v treťom už bol len štatistom.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš má nemoc zvaná Kvitovka :) Krize ve 2. setu, kolaps :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tedkon hraje teda priserne mno. JE uplne mimo od te kuriozni situace, kdy rozhodci ten out opravil na In...
Reagovat
VlS
Jo, už v tom prvním se nechal rozhodit sporným výrokem a od tý doby hraje blbě, jako by se vrátil 5 let nazpět. Tohle dělával dřív.
Reagovat
Davor1
Videl dnes niekto hrať Andyho? Ako to vyzeralo? Výsledok je veľmi tesný, má zajtra nejaké šance?
Reagovat
smazaný uživatel
s Nadalom by na antuke isto nevyhral:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Andyho jsem hrát neviděl, ale rozhodně bude mít mnohem větší šance, než tomu bylo na antuce zvykem, pokud postoupí Rafa. Pokud postoupí Míša, tak jsou ty šance jasný :)
Reagovat
Davor1
Nadal určite vyhrá, zničí Južného fyzicky ako včera Simona v treťom, len by som zajtra už konečne chcel vidieť Murrayho niečo zahrať aj na antuke...
Reagovat
Pe3k
Tak jako včera vyhraje ve 3 setech. Potřebuje se totiž co nejvíce unavit :D
Reagovat
smazaný uživatel
čo od neho čakať na RG?
nakopne ho to alebo je fakt v takom hlbokom lese
Reagovat
Pe3k
To nevím, každopádně je to parodie na nejlepšího hráče všech dob...
Reagovat
smazaný uživatel
Kto je najlepší to je vec len a len nazoru ľudi:DDD
pre niekoho Sampras pre niekoho ale pre väčšinu Fedex premňa Rafa:DDD
Reagovat
Amputace
Asi stejně jako Roger loni, když nebyl takřka schopen zahrát dva míče v řadě do kurtu.
Reagovat
J.M.
S tím rozdílem, že Rogerovi loni nebylo 27 a nebyl světová jednička.
Reagovat
Amputace
V tom případě je celkem úsměvné, že v době, kdy "nejlepší hráč všech dob" ještě nebyl ani v desítce, Rafa už vyhrával grandslamy.
Reagovat
Amputace
Ve věku*
Reagovat
J.M.
Nevím, co je na tom úsměvného. Každopádně nejlepší hráč všech dob v nejlepších letech (ani ke konci nejlepších let, kam Nadal nezadržitelně míří), tohle prostě nepředvádí.
Reagovat
Amputace
Tak pro Rafu to nejlepší léta očividně nejsou. V nejlepších jeho letech pro změnu nic extra nepředváděl Federer, v čem je problém?
Reagovat
J.M.
Jsou to léta, která jsou všeobecně považována za nejlepší pro sportovce, speciálně pro tenistu. To jsou roky, kdy má člověk největší fyzický potenciál využít svoje schopnosti. A Nadal je nikdy nevyužil tak, aby nějak soustavněji, delší dobu dominoval, jak to dokázali větší šampioni před ním. Letošní sezóna je jenom ve větším to, jako propady předváděl i v minulých letech. To, že některé roky nejsou jeho nejlepší, je jenom jeho problém. To, že se někomu nedaří herně, neznamená, že není v nejlepších letech. Pokud je někdo v (všeobecně považovaných) nejlepších letech a hraje špatně, tak prostě hraje špatně i přes to, že je v nejlepších letech. Čistě jeho problém.
Reagovat
Amputace
To jsem přesně očekával, že budeš argumentovat jakousi obecnou zákonitostí. Vzhledem k Rafově hernímu stylu (který není - jak zajisté uznáš - ortodoxní) nelze za jeho nejlepší léta považovat stejná léta jako u jiných sportovců. Zvláště je-li potom hlavním argumentem "fyzický potenciál", který bezesporu u Rafy slábne rychleji než u jiných sportovců. O žádné jeho dlouhodobé dominanci jsem nemluvil, to je na jinou diskuzi. Je ovšem snad navýsost logické, že sportovec, který již v osmnácti dosahoval úspěchů nejvyšší úrovně a byl schopen vítězství na GS, nebude stejně suverénní o deset let později. Federer byl snad dominantní deset let, deset let předváděl svůj vrchol? Nadal byl již v osmnácti naprostý fenomén, antukový specialista, který v průběhu následujících třech let svůj styl přizpůsoboval dalším povrchům. A pokud je již v osmnácti, tedy ve věku, kdy se většina tenistů pořád přizpůsobuje, schopen pravidelně porážet nejlepší, je zřejmé, že fyzicky zeslábne daleko rychleji. Borg - mimo jiné - se toho "nejlepšího věku" ani kariérně nedožil, a přesto se stal jedním z nejlepších v historii.
Reagovat
J.M.
Tenhle tvůj argument opravdu neobstojí ani v relativním měřítku. Federer má bezkonkurenčně nejvíc naježděno ze všech tenistů, je nejvíc opotřebovaný ze všech. Svůj tisící zápas hrál už na AO 2012. (A i poté se ještě stal světovou jedničkoua hrál skvěle). Nadal oproti tomu odehrál dodnes 822 zápasů, a už je ve největším útlumu za 10 let.
Reagovat
Amputace
Nechci vytahovat zranění, ale pokud někdo půl sezony vynechá, těžko se pak "jezdí" po turnajích. Samozřejmě je to Rafův problém, nikoho jiného, ale někdo je holt na zranění náchylný, jinému se veskrze vyhýbají. A nevím, jak si vůbec můžeš myslet, že jakýmkoli způsobem obstojí tvůj argument, jehož základem je "všeobecné" měřítko, vylučující ze samé podstaty veškerý cit pro individuální nuance.
Reagovat
Roger_Federer
Je otazkou zda se prizpusobil Rafa, nebo ty povrchy se prizpusobili tomu jeho stylu..
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle je prostě směšný, Rogi v r.08, tedy v šestadvaceti dostal např.dvakrát 2:6 kládu od Volandriho, prohrál se Simonem a Karlovičem, ale to si označení tragéd ani v nejmenšim nezasluhovalo co? Rafu, toho lze roznášet na kopytech o sto šest že?
Reagovat
Amputace
Určitě to Rafovi pomohlo, ale pokud vím, tak zpomalování začalo už mnohem dříve před nástupem Federerovy éry, takže je rovněž otázkou, jakých úspěchů by na daleko rychlejší trávě či betonu dosahoval Federer s Agassim či Samprasem.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak největší jeho krize to určitě není, ta se odehrála na podzim 09, kdy hrál špatně v každym zápase, to byla hrůza..
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, že štatisticky sú najlepšie roky v rozmedzí od 23-27..Je však celkom logické, že Rafa nemohol dominovať roky v sérii, kedže v 23. zranenie ovplyvnilo 2GS a v 26 na ďalších dvoch ani neštartoval..Takže prakticky mu zranenie zlikvidovalo rok jeho "najlepších rokov"..Dominovať v koncoročnom rebríčku s vynechaným GS je náročné, tých 2000bodov proste chýba a k tomu konkurencia Djokovica, od jeho nástupu v 2008 nikto neovládol rebríček dva roky za sebou, vrátane Rogera..

Čo sa inak veku týka, nejde to brať úplne plošne..Rafa napríklad v minulej sezóne vyhral 2GS a 5 Masters..Roger v tomto veku zaznamenal ročník 2008, kedy uhral: SF AO, 1.kolo Dubaj, SF IW, QF Miami, potom vyhral 250ku v Portugalsku, potom 4x prehral finále s Rafom (Masters, RG, Wimby), 2.kolo Montreal, OF Cinnci, QF OH..Jeho premožitelia boli Stepánek, Karlovic, Fish, Roddick, Simon, samozrejme hráči z TOP 3..Takže Rafa je v najvacsom utlme kariéry, ale stále má lepšie výsledky ako Roger v jednom z najlepších rokov kariéry..

Apropos, Roger má naozaj vela odohraté, no je to aj vďaka početným štartom na 250kách, tieto turnaje pre mna prekvapujo navstevoval aj v pokrocilom veku..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic samozrejme získal jednotku v roku 2011, aj 2012..V 2012 bol Nadal zranený, nebolo plné štartové pole, konkurencia bola o niečo slabšia, no aj tak to bol výnimočný výkon..
Reagovat
Roger_Federer
pameti, ze v roce 2009 o zadne zraneni neslo..Dale pak vynechal pouze Wimbledon..takze jeden granslam.
Reagovat
smazaný uživatel
Whatever..Ak aj rátame len vynechané GS kvôli zraneniu, narátame 3 GS turnaje v jeho najlepších rokoch. Nehovoriac o tom, že dva GS vynechal aj v roku 2004 (jeden z toho bol RG, v roku 2005 RG vyhral), takže vzniká oprávnené podozrenie, či by nevyhral už aj v roku 2004..Plus vynechaná Austrália v roku 2006..Tých turnajov najvyššej kategórie, kde Rafa neštartoval je veľa..
Reagovat
Rafaeoli25
O tom RG se můžeme dohadovat, jestli už tam zraněnej byl, každopádně na USO pak už zraněnej byl určitě (natrženej břišní sval), takže tak jako tak to dva gs byly, no a o tý sedmiměsíční pauze se ani bavit nemusíme..
Reagovat
Roger_Federer
Ano, to US 2009 je presne ukazka toho hloupeho vyjadrovani Nadala, mel natrzeny sval, nu, rekl to opet az z odstupem casu, dosel az do semifinale, kde ho Del Potro serezal, takze tim zhodil jeho vykon, presto ze nakonec to cele vyhral
Reagovat
Rafaeoli25
A tak mi řekni, to má před zápasem rozhlašovat Vážení já jsem zraněnej! Nemyslíš, že by tim soupeře, ale icelej zápas znevážil ještě víc a předem? Proč má divákům řikat, že je zraněnej, takže je vlastně zbytečný chodit? On je prostě zvyklej hrát pokud to jen trochu jde, když už je to za hranicí úbosnosti tak skrečuje, jako na AO 10, to samý měl udělat i letos se Stanem, to jsem nechápal, ano..
Reagovat
Roger_Federer
Tak si to zrneme..
Fr 09 Rafa prohraje, je zraneny, Robin sice nadherny, zivotni zapas ale , Us 09 Delpo ho rozbije, ale nakonec vyjde najevo zraneni?., Wimbledon 2012, prohraje z Rosolem, po zapase se dozvidame, ze je zraneny..Wimbldon 2013 prohraje z Darcisem, opet za dva dny prohlaseni o kolenu, ale vymlouvat se na nej nechce..AO 2014 finale prvni set ho Waw. vymazal,ok, zraneni..
Stal se z toho takovy trochu kolorit a zvyk.
Reagovat
SwissMaestro
Južnyj vyučuje jako správnej profesor :D
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
vyborne
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je psychicky dole a na RG bude vobec neverim čo už v takom lese som ho ešte nevidel.
Reagovat
Rafaeoli25
On tu cestu z lesa najde neboj, na RG určitě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doktůrek luxusně zatím :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobře, že se Berdych vrátil do DC týmu.
Letos bych si přál v DC finále Česko-Švývarsko. Byť Frantíci budou těžkou překážkou...
Reagovat
Pesek12
Rafa bojuje nejvíce ze sebou, ale ještě to dá.
Reagovat
Grape
Tak Tom tie-break zvládl, super! :)
Reagovat
Amputace
Nadal hraje letos opravdu katastrofálně, úplně se mi jeho hra znechutila.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale ale, to sis moh odpustit, jak je během hoďky všechno jinak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Južnyj-Nadal, 1. set 7-6(4), Nadal přitom měl za stavu 5:3 setbol. Následně podával na zisk setu, ale o servis přišel. V tie-breaku prohrával 0:3, poté srovnal, nakonec zkrácenou hru ztratil v poměru 4:7.
Reagovat
smazaný uživatel
+ když podával na zisk setu, tak dal 2 dvojchyby v řadě.
Reagovat
dadaft
Nuda-l ven!
Reagovat
smazaný uživatel
hodně špatný, včera hrál alespoň Simon parádně, ale dneska Youzhny není žádnej zázrak a přesto první set vyhrál ...
Reagovat
SwissMaestro
Južnéj bere Rafovi set....to už je na tom Rafa hodně bídně :D:D
Reagovat
Grape
Sakra, Tomáš nedopodával...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj... zbytecne nechal BabyFeda dostat do zapasu ale nakonec aspon zvladnul TB, ikdyz v nem nejdrive prohraval o minibreak... Tak snad to tedkon uz zvladne. Zatim mi ale prijde, ze ani jeden z nich nechce nejak moc riskovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka ty klaun opačny nahoda tenisu!
Reagovat
Grape
Zkazil ti tiket? :D
Reagovat
smazaný uživatel
tiket mi zkazil Boston v noci:)))
ale Wawrinka sa mi už začina protiviť!
Reagovat
Grape
Wawrinkovi chybí vyrovnanost. Na AO a v Monte Carlu byl skvělý, teď už druhý turnaj bída...
Reagovat
smazaný uživatel
ale to su veľke skoky
Reagovat
Grape
Tak Stan se svým stylem asi nikdy nebude tak stabilní hráč jako Nadal nebo Djokovič. A navíc dnes proti němu Tommy dobře podával, to pak stačí ztartit servis a je zápas v háji. Thiem v Madridu taky proti Stanovi zahrál skvěle...
Reagovat
SwissMaestro
Nevěděl by někdo co to hrálo za písničku když skončil první set zápasu Nadal- Simon a hráči si šli sednou na lavičku? Je mi jasné, že šance, že to někde postřehl a pamatuje si, je malá....ale stejně... :D
Reagovat
gigin
Já zase nutně potřebuju vědět, co hráli dnes po skončení zápasu Raonic x Tsonga. Fakt ale..
Reagovat
SwissMaestro
btw kdyby někdo věděl i song po konci zápasu Štěpánek x Djoker...taky bych nepohrdnul :D

gigin: Kurviš ten song vím, že jsem si říkal, že jej znám....ještě si tak teď vzpomenout :/
Reagovat
gigin
ježiš, vzpomeň si :DD
Reagovat
gigin
Reagovat
SwissMaestro
Jak sis to našel dpč? :D
Reagovat
SwissMaestro
Ten song po tom prvním setu Simončák vs Rafa byl libovej :/ Ještě si ho umět aspoň pobrukovat :D
Reagovat
gigin
:DDDDDDD
Jeden místní uživatel četl naše vlákno a poslal mi to do mailu...
Reagovat
SwissMaestro
:(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co Anco, das to dnes?
Reagovat
VlS
hmmmmm, asi i on od sebe po MC čekal víc, Madrid ani Řím nic moc tedy.
Reagovat
Grape
Stan je bohužel pořád hrozně nevyrovnanej. Přál bych mu, aby na FO chytl zrovna tu lepší formu. Nicméně v Římě z jeho vypadnutí může těžit Tomáš - na druhou stranu Tommy dnes zahrál výborně a rozhodně nebude lehký soupeř (a Tomáš taky napřed musí přejít přes Grigora).
Reagovat
Rafaeoli25
Tak co, jak se těšíš na sobotu, jak bude Stan drtit Rafu? Ňák ti ta prognóza nevyšla :). Každopádně klobouk dolu před Haasem, co dokáže v šestatřiceti zahrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Haas byl výborný, klobouk dolu před ním.
Reagovat
Rafaeoli25
Haas překonává všechny rekordy, v šestatřiceti myslim ve dvacítce nikdo nebyl, to je na obrovskou poklonu, herně i fyzicky pořád stačí i na nejlepší, unikátní případ :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo a minuly tyden se Sijslingem hral jak by mel za zyden umřit...
Reagovat
Rafaeoli25
Podobně jako Simon, jeden turnaj skoro na odpis, další skoro jako king :)
Reagovat
tommr
bez Tomáše bychom do Francie ani nemuseli jezdit a vzdát takovým způsobem šanci na DC hattrick by byla neodpustitelná hloupost. Jsem rád, že si to Tomáš uvědomil a v semifinále nastoupí ... :)
Reagovat
Jan
Asi mu došlo, že s tím vyhlášeným ziskem GS to nebude jen tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super. Budu fandit u telky.
Reagovat
Grape
Super! Bez Toma bysme moc šancí neměli, takhle to vidím tak 50 na 50 :). Ale je to za dlouho, těžko říct jakou bude kdo mít v září formu.
Reagovat
tommr
kdyby se to semifinále hrálo ted tak bychom měli v sestavě s Tomášem proti Francii velkou šanci: Gasquet a Monfils jsou zraněný, Tsonga z formy a ostatní frantíci jsou poměrně hratelný. V září ale může být všechno úplně jinak - na jejich i na naší straně ... :)
Reagovat
Grape
Jo celkem souhlas. Jen bych ještě zmínil Simona, ten zahrál včera tak, že by s ním měl i Tomáš velkej problém. Jeho problém ale je, že je letos zatím dost nevyrovnanej. Uvidíme v jaký formě bude v září.
Reagovat
tommr
se Simonem měl Tomáš vždycky velký problémy a je přitom jedno v jaký je jinak Simon formě - Tomášovi jeho hra prostě nesedí. Na druhou stranu Simona by klidně mohli porazit i Rosol nebo Štěpánek ... :)
Reagovat
Rafaeoli25
Dobrý a jediný možný rozhodnutí, když singlová kariéra stagnuje, v DC má reálnou šanci na finále, možná i na titul..
Reagovat
VlS
Stagnace vypadá jinak. Pořád je tam potenciál ke zlepšení. Rafa stagnuje, Rogerovi statistiky o světelný roky v nedohlednu a výš v rankingu už taky nemůže :-)
Reagovat
Rafaeoli25
4 grandslamy jsou světelný roky daleko? Vtipný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký 4 grandslamy? Fedex naposledy vyhrál Wimbledon 2012, předtím AO 2010. Dny jeho největší slávy jsou skutečně již sečteny.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty nechápeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně mám radost, že Tomáš bude hrát, ale i kdyby ne, nebudu ho za to odsuzovat, nevidím žádnou stagnaci a přeju mu, ať mu všechno vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopila jsem to tak, že VIS píše o tom, že Rogerova největší sláva už je dávno pasé (s čímž bohužel musím souhlasit). Tys na to vytáhl cosi o 4 GS, co ani moc nedává smysl. Pokud jsi to myslel jinak, než v souvislosti s Rogerem, nemůžeš se divit, že jsem to pochopila blbě. Telepatii neovládám.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já reagoval na jeho poznámku, že Rogovy statistiky jsou prý pro Rafu světelný roky v nedohlednu, myslím, že čtyři gs rozdílu světelnými roky nejsou nebo ty snad myslíš, že ano? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Francie ma mega sestavu tohle bude hodně těžke i s Berdychem...Hlavně fyzicky a Štěpankova forma taky nic moc
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se nezačalo a už maluješ čerta na zeď.
Je to super zpráva, s Tomášem jsme o 50 % silnější. Je to sice antuka, ale věřím, že se Tomáš připraví skvěle a bude mít formu.
Za Štěpánka může zastoupit Rosol, snad bude také ve formě.
A myslím si, že antuka bude Štěpánkovi vyhovovat a tím jak mění styl hry bude nepříjemný. Proti hraje věk a fyzička.
A ještě ani nevíme, koho pošlou Francouzi. Je to celkem daleko, může být zranění, sezona je dlouhá a náročná.
Každopádně se těším, bude to tenisový svátek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemaluji čerta na zed jen řikam jak to vidim....Antuka je vyhoda jen v tom,že limituje ofenzivni pojeti skoro všech Frantiku co jsou teoreticky možnymi soupeři.Jakou ma na ni Štěpanek vyhodu?Podle mě vubec žadnou,spiše nevyhodu jelikož antuka je nejvic fyzicky naročnym povrchem a v jeho věku by určo byl lepši rychlejši povrch,kde vyměny nejsou tak dlouhe a diky dobremu servisu a naběhum na sit,by ukončoval vyměny daleko rychleji což on potřebuje.Dost dobře si ho nedovedu představit proti Gasquetovi nebo Tsongovi na antuce v 5 setech a hlavně už vubec ne ten třeti den.Co se tyče Rosola tak ten je tak čitelny jak Kvitova.Jeden den zahraje neskutečně,druhy den se vystřili jako včera s Dodigem takže nevim no.Určo fav Francie viděl bych to tak na 1.5-1.6 kurz ale tim samo neřikam,že Češi nemohou vyhrat navic jak pišeš je to daleko stat se muže vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Dejvidem. I s Berďou to nebude jednoduchý. Pokud Francie vyšle Tsongu a Gasqueta, bude to viset na něm. Bude muset oba porazit a ještě si poradit ve dvouhře. Antuka že je pro Štěpánka výhoda? To snad ani nemůže někdo myslet vážně. Radek se na antuce trápí. Ten potřebuje tvrdý rychlý povrch pro ty své parádičky u sítě. Francie bude mít navíc výhodu domácí kulisy.
Řekla bych spíš, že bez Tomáše byla šance na úspěch skoro nulová, s ním bez diskuze rapidně vzrostla, nicméně i tak se při ideálním složení obou týmů pohybuje někde okolo 50%.
Reagovat
Jan
V singlu kromě Toma asi nemá šanci žádný náš další hráč, ať Rosol nebo Štěpánek. Štěpánek asi vůbec a Rosol, kdyby měl den "Nadal". Takže jediná možnost je že Tomáš získá 2 body + debl.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna včera Štěpec zvládl 5ti seťák. Já by jsem ho neodepisoval. Těžké to bude, Francouzi jsou favoritem. Já věřím, že to bude hodně vyrovnané a zápasy dlouhé. A se šťastným koncem pro nás. Chceme přeci ten hatrick ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist