Berdych v Kooyongu prohrál i s Roddickem. S Tsongou hrát nebude, Francouz se odhlásil

12. 1. 2012, 08:55
Aktuality 2
Tomáš Berdych v Kooyongu prohrál ve třech setech i své druhé utkání. Po Tomicovi dnes podlehl i Andymu Roddickovi a na první letošní výhru ve venkovních podmínkách tak stále čeká. Jeho posledním zápasem před Australian Open měl být boj o sedmé místo s Tsongou, Francouz se ale odhlásil kvůli únavě.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v Kooyongu odehrál dva velmi podobné zápasy. Dnes s Andym Roddickem vyhrál stejně jako včera s mladým Australanem Tomicem první set, aby nakonec ve třech sadách padl.

Šestadvacetiletý český tenista se s o tři roky starším Američanem utkal poprvé od podzimu 2010, kdy ho porazil na Turnaji mistrů. Do celkově 10. vzájemného souboje vstoupil lépe Berdych, který získal úvodní sadu poměrem 6-4. Ve druhé sadě ale trojnásobný vítěz soutěže Roddick skvěle podával a ujal se vedení 5-2. I když sedmý hráč světa Berdych vyrovnal na 5-5, dějství ve zkrácené hře ztratil. V rozhodujícím setu rodák z Valašského Meziříčí přišel dvakrát o podání a s Roddickem celkem posedmé prohrál.

Berdych v Kooyongu debutoval už loni, kdy ve čtvrtfinále prohrál ve třech setech s neoblíbeným Davyděnkem. Kvůli dešti a časové tísni už pak o umístění nehrál a na místních kurtech má tak zatím bilanci 0-3.

Letos si statistiku mohl trochu vylepšit, na nedávného vítěze Hopman Cupu Berdycha totiž na melbournském předměstí měl čekat ještě zápas o 7. místo. Generálkou na Australian Open měl být souboj nejvýše nasazených hráčů exhibice, české jedničky a Jo-Wilfrieda Tsongy. Z duelu dvou tenistů světové desítky ale sešlo; Francouz se pořadatelům omluvil kvůli únavě a proto, že chce před Australian Open odpočívat.

Podobně jako Berdych také Tsonga minulý týden slavil titul, když vyhrál turnaj v Dauhá. V Kooyongu ale nestačil na Melzera a dnes také ve třech setech na Keie Nišikoriho. Japonci, který zaskočil za unaveného Raonice, podlehl 6-1 4-6 1-6 a třetí zápas na exhibičním turnaji už hrát nebude.

"Pořád ho trochu trápí jet lag a musel si už dát den volna. Není v tom žádné zranění," oznámil turnajový ředitel Colin Stubs na adresu Tsongy, který novou sezonu zahájil na exhibici v Abú Dhabí a do Melbourne přiletěl z Kataru, kde nastoupil ke čtyřem zápasům.

Místo Berdycha s Tsongou diváci uvidí Američana Sama Querreyho a Viktora Troického.

Tomic je prvním finalistou
Známé je už také jméno prvního finalisty exhibice. K radosti domácího publika se jím stal Bernard Tomic. Devatenáctiletý Berdychův přemožitel si dnes ve třech setech poradil i s loňským finalistou Gaelem Monfilsem.

Divoký byl především závěr utkání, kdy Tomic vedl 5-3 a 30-15, zanedlouho ale musel za stavu 15-40 odvracet dva mečboly. S těmi si poradil a v tie-breaku už náskok 5-0 nepustil.

"Získal jsem tu tento týden hodně sebevědomí pro Australian Open," pochvaluje si 37. hráš světa, který minulý týden hrá ve svém premiérovém semifinále. V Brisbane prohrál až s Murraym.

Světovou patnáctku Monfilse prý trápi problémy s kolenem. "Musím si na koleno dávat pořád pozor. Špatným pohybem mu můžu ublížit," pžiznal Monfils. "Dnes mu příliš nepomohlo ani to, že nejdříve byla zima a na konci zápasu horko," dodal.

Druhý finalista vzejde z duelu Fish - Melzer, kteří se v semifinále utkají až v pátek.

- EXHIBICE KOOYONG -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch)
čtvrteční výsledky (12. 01. 2011)

semifinále:
Tomic (Austr.) - Monfils (Fr.) 6-4 4-6 7-6(2)

Skupina o umístění:

Roddick (USA) - Berdych (ČR) 4-6 7-6(5) 6-3
Nišikori (Jap.) - Tsonga (Fr.) 1-6 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
je že si dva nejvýše nasazení zahrají o dvě poslední místa. Takže vyhrát by měl Tomáš, když byl Tsonga jedničkou ......... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
no tomič předvádí výborné výkony v AO by s těmity výkony měl MINIMÁLNĚ čtvrtfinále zvládnout
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist