Berdych v Rotterdamu nezaváhal, postoupil přes Seppiho

10. 2. 2014, 19:32
Aktuality 5
Tomáš Berdych prošel na turnaji v Rotterdamu do druhého kola. Třetí nasazený český tenista porazil Itala Seppiho hladce za hodinu a sedm minut 6-3 6-3 a s vítězem duelu Mahut-Simon si zahraje o čtvrtfinále.
Tomáš Berdych

Sedmý hráč světa Tomáš Berdych se v nizozemském městě vrací do kolotoče turnajů ATP po týdenní pauze, kterou si dopřál po vítězném ostravském utkání 1. kola Davis Cupu proti Nizozemsku. Los mu do prvního kola přisoudil soupeře, kterého velmi dobře zná: s Andreasem Seppim se utkal šestkrát a od roku 2008 ho dokázal čtyřikrát za sebou porazit.

K pátému vítězství v řadě dnes Berdych vykročil rychle. Italovi sebral hned první podání, po zbytek setu sám suverénně podával, a i když za stavu 5-2 neproměnil dva setboly, při vlastním servisu sadu čistou hrou ukončil.

K žádnému brejkbolu se Seppi nedostal ani v dalším dějství, které rozhodla třetí hra. Po ní se Berdych dostal do vedení 3-1, které už nepustil. Za stavu 5-3 prolomil soupeři podání potřetí v zápase a zvítězil pohodlně 6-3 6-3.



"Byl to slušný vstup do turnaje. Nebyl to jednoduchý soupeř, letos v Austrálii hrál dobře," vzpomněl si Berdych na Seppiho pětisetovou výhru nad Hewittem.

V největším evropském přístavu je Berdychovým maximem semifinálová účast z roku 2012, vloni tu nehrál.

"Tady v Rotterdamu hraju rád. Byl by mi velkou ctí přidat své jméno na zdejší trofej, na které bych se ocitl vedle velkých hráčů a legend. Ale jako vždy je tu velmi silné obsazení," uvědomuje si česká jednička.

Jo-Wilfried Tsonga před rokem v Rotterdamu vypadl překvapivě už v prvním kole s domácím Sijslingem, letos ale loňské zaváhání nezopakoval. S Němcem Florianem Mayerem sice prohrál první set, nakonec ale zvítězil bez vážných problémů 4-6 6-3 6-1 a vyhrál i pátý vzájemný zápas.



O postup do čtvrtfinále se pátý nasazený Francouz utká buď s čerstvým šampionem ze Záhřebu Chorvatem Marinem Čiličem, nebo s druhým českým zástupcem v soutěži Lukášem Rosolem.

Titul v Nizozemsku obhajuje Argentinec Juan Martín Del Potro, který je zároveň nasazenou jedničkou. Na poslední chvíle se do soutěže přihlásil také šampion z roku 2009 Brit Andy Murray.

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1.500.755 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (3-ČR) - Seppi (It.) 6:3, 6:3
Tsonga (5-Fr.) - Mayer (Něm.) 4:6, 6:3, 6:1
Mathieu (Fr.) - Dodig (Chorv.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:4
Berrer (Něm.) - Huta Galung (Niz.) 6:4, 2:6, 6:3
Kohlschreiber (Něm.) - Stachovskij (Ukr.) 6:2, 7:5
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
darek.vrana
Konečně Jiří vyhrál plnohodnotný zápas na okruhu ATP. To vítězství nad Indem v Čennaí se nedá moc počítat. Ale skalp Matoševiče, a ještě tak jasný, to se počítá. Přiznám se, že jsem mu moc nevěřil. Ale příjemně překvapil i hrou. Už to dneska bylo agresivnější, i když Australan mu to dost usnadnil.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulka, už by ses mohl potkat s Juanem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne :-) Ale ne ze to ucini nekde v satne. Pekne hezky na kurtu v ostrem zapase dvou velkych Forhand agresoru :-) Uz na jejich zapas cekam straaaasne dlouhoooo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nezakřikni prosímtě !! Taky bych je moc ráda viděla, souboj mých nejoblíbenějších hráčů, kdy člověk neví, kterému má fandit :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist