Berdych zvládl třísetové drama. O semifinále si zahraje s Nadalem

30. 3. 2011, 01:39
Aktuality 50
Tomáš Berdych postoupil v Miami už do čtvrtfinále a přiblížil se obhajobě loňské finálové účasti. Český hráč dnes potvrdil roli nasazené sedmičky proti Florianu Mayerovi, kterého porazil po setech 6-3 2-6 a 7-6. V dalším kole Berdycha čeká první hráč světového žebříčku Rafael Nadal.
Tomáš Berdych

K zisku prvního setu utkání s nebezpečným Florianem Mayerem stačil Tomáši Berdychovi jeden brejk v osmé hře, který vzápětí při svém podání s menšímmi problémy potvrdil. Pak tenisty vyhnal do šaten déšť, jenž přerušil program v Miami na téměř dvě hodiny.

Nepřízeň počasí prospěla víc Mayerovi, který ve druhém setu využil Berdychova zaváhání a srovnal na 1:1. V rozhodující třetí sadě si pak po celou dobu oba hráči drželi podání a ani jeden z nich nepustil soupeře byť k jedinému brejkbolu, a tak přišel na řadu tie-break.

Ve zkrácené hře začal lépe český tenista. Po minibrejku sice daroval soupeři bod dvojchybou, krátce nato se ale dostal k prvnímu mečbolu, který využil.

"Florian se za poslední dobu hodně zlepšil a bylo to velmi vyrovnané. Jeden z nás musel ale vyhrát a já byl tím šťastnějším. V tie-breaku jsem zahrál výborné míče, což rozhodlo," řekl Berdych divákům po utkání dlouhém téměř dvě a půl hodiny.

Berdych si v letošní sezoně zahraje ze sedmi turnajů ve čtvrtfinále již pošesté. Do semifinále se ale dostal zatím jen dvakrát a o titul si letos ještě nezahrál. O to, aby se mu to nepovedlo ani v Miami, se v příštím kole bude chtít postarat nejlepší hráč světa Rafael Nadal. Ten si v osmifinále poradil s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem.

Pro Dolgopolova to byl druhý zápas v jednom dni. V tom prvním dohrával utkání s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, které den předtím rozhodčí přerušil ve třetím setu. Dohrávku třetího kola Dolgopolov zvládl, na Nadala ale o několik hodin později recept nenašel. Proti světové jedničce si Ukrajinec nevypracoval jediný brejkbol a za hodinu prohrál hladce 1-6 a 2-6.

"S Tomášem jsou to vždy těžké zápasy," říká rodák z Mallorky. "Dobře se známe, odehráli jsme spolu už hodně zápasů. Ale vím, že když budu hrát svůj nejlepší tenis, mám proti němu šanci. On může hrát velmi dobře, já tak musím stále dobře podávat a čekat na šance na returnu," dodal Nadal před čtvrtfinálovým soubojem.

Problémy se svým soupeřem neměl v osmifinále ani letos neporažený Novak Djokovič. Srbský tenista narazil podruhé během dvou týdnů na svého kamaráda Viktora Troického a i tentokrát ukázal, že proti krajanovi se mu daří. Problémy mu Troicki dělal jen v prvním setu, kdy Djokovič musel odvracet dva brejkboly. V další sadě se druhý hráč světa rychle ujal vedení 4-0, které už nepustil a zvítězil 6-3 6-2.

Prodloužit svou šňůru neporazitelnosti může s překvapením turnaje Kevinem Andersonem. Jihoafričan, který soutěž odstartoval výhrou nad Davyděnkem, si ve 4. kole poradil i s domácím Johnem Isnerem. Tomu nepomohlo ani dvanáct es, neboť nevyužil žádný ze třech brejkbolů. 

Djokovič letos na okruhu ATP vyhrál už 21. utkání v řadě, s Andersonem však před třemi lety právě v Miami prohrál. "Teď budu mít příležitost, abych mu prohru z roku 2008 vrátil," těší se třiadvacetiletý Srb. "Ale on na těchto kurtech hraje vždy velmi dobře. Porazil tu už skvělé soupeře, dobře podává a je agresivní. Ale zítra budeme hrát večer, kdy jsou podmínky trochu pomalejší a to mi bude vyhovovat," dodal Djokovič.

Mezi čtvrtfinalisty bude v Miami chybět Juan-Martín del Potro, který ve včerejším utkání nestačil na domácího Mardyho Fishe. Američan zvítězil 7-5 7-6 a ukončil tak Argentincovu sérii čtyř turnajů, na kterých došel přinejmenším do semifinále.

Del Potro se v příštím žebříčku dostane do nejlepší světové padesátky, jak ale řekl, na začátku antukové sezony si udělá pauzu kvůli zápěstí, s nímž musel loni na operaci.

"Sejdu se s lékařem a pak se uvidí, jestli budu moci hrát, nebo ne. Rád bych hrál (v Estorilu), ale na antuce jsem nehrál od roku 2009, což je dlouhá doba. Rád bych svoji hru na ní zlepšil," uvedl Argentinec.

Jeho přemožitele Fishe čeká v dalším kole David Ferrer. Pokud porazí i jeho, stane se nejlepším Američanem v žebříčku a vystřídá tak Andyho Roddicka.

Bez problémů zvládl roli favorita Roger Federer. Pouhých 168 centimetrů vysokého Belgičana Oliviera Rochuse porazil i v osmém vzájemném souboji, na Floridě zvítězil snadno 6-1 6-3. Švýcar na servisu ztratil pouhých pět fiftýnů, zahrál celkem 32 vítězných úderů a po 52 minutách se hodinu a půl po půlnoci místního času radoval z postupu.

"Už se mi to stalo několikrát, že jsem na svůj zápas čekal do noci celou věčnost a nakonec jsem odehrál rychlé a čisté utkání. Ale přesto budu radši, když se to nebude stávat každou noc," smál se Federer.

O případný semifinálový souboj s Nadalem se utká s nepříliš oblíbeným soupeřem Gillesem Simonem, kterého dokázal zdolat až na třetí pokus; na letošním Australian Open zvítězil po pětisetové bitvě. Šestadvacetiletý Francouz má za sebou náročné utkání se Srbem Jankem Tipsarevičem, jehož udolal po setech 4-6 7-6 6-2.

Čtvrtfinálové souboje Djokovič - Anderson a Ferrer - Fish jsou na programu už ve středu, Nadal s Berdychem a Federer se Simonem se o semifinále utkají až ve čtvrtek.

Výsledky - Miami - muži (tvrdý povrch, dotace 4,5 milionu dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Dolgopolov (21-Ukr.) - Tsonga (15-Fr.) 6:7 (2:7), 6:4, 7:5.

Dvouhra - osmifinále:
Berdych (7-ČR)
- Mayer (Něm.) 6:3, 2:6, 7:6 (7:4), Nadal (Šp.) - Dolgopolov (21-Ukr.) 6:1, 6:2, Djokovič (2-Srb.) - Troicki (16-Srb.) 6:3, 6:2, Federer (3-Švýc.) - O Rochus 6:1, 6:3, Ferrer (6-Šp.) - Granollers (Šp.) 6:1, 6:2, Fish (14-USA) - Del Potro (Arg.) 7:5, 7:6 (7:5), Simon (25-Fr.) - Tipsarevič (Srb.) 4:6, 7:6(3), 6:2, Anderson (JAR) - Isner (30-USA) 6:3, 7:6 (7:4).

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
No já věřím že skusí z Rafou aspon jeden set.ale no nevím jestlí bude hrát tak jak z Mayerem tak to bude špatné.Letos Tomáš nic moc nepředvádí.Není to jak v loni např.na Wimbledonu.Hlavně mu musí fungovat servis
Reagovat
smazaný uživatel
servis mu už rok nefunguje
Reagovat
Pe3k
Federer - Simon: Jsem zvědavý jak zvládne Roger tento zápas. Na AO 2011 první dva sety vyhrál celkem hladce a pak se začal trápit. Doufám, že zápas ukončí ve dvou setech a tím odmaže jednu z mála negativních bilancí jež s hráčema na okruhu atp má.

Nadal - Berdych: Upřímně si nedokáže představit, že by Tom dokázal porazit Nadala s taktikou, kterou tento rok předvádí. Pro mě naprosto jasné vítězství Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Vypadá to na semifinále Federer - Nadal, na který bych se dost těšil. Jinak dnešní čtvrtfinále Djokovic - Anderson pravděpodobně vyhraje Djokovic a potom doufám, že Ferrer přejde přes Fishe. Myslim si, že Ferrer by mohl Djokovice potrápit, hraje totiž na turnaji dost dobře a zdejší podmínky mu dost vyhovují.
Reagovat
Pe3k
Semifinále Federer - Nadal,už tu dost dlouho nebylo. Napodsledny turnaj mistrů 2007 ( jestli se nemýlím). Osobně si myslím, že ti dva budou hrát jen o prestiž. Žádné body, finále apod. Federer - Nadal je pořád největší možný tahák světového tenisu a oba jej budou chtít vyhrát. Máme se na co těšit.

Povrch je dost pomalý což vyhovuje Nadalovi. Rozum mi říká, že Rafa vyhraje. Srdce by si přálo vítězství Federera. Hlavní bude, že k tomu zápasu vůbec dojde :)
Reagovat
taffer
Tak, tak. Jestli vůbec na to SF dojde. Mám jako fanoušek RF teď paradoxně větší obavy ze Simona než z Rafy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To psaní se ti musi neskutecne příčit ! Pouzit "Rafa..."Srdce... hmm. Usuzuji, ze budes v celku uspesny socialni pracovnik . ( jen pripominam, mels trochu jine terminy...opičak, hlupak, fekalista
Reagovat
smazaný uživatel
Takový kecy,tak na ženský tenis nečumte vy pitomci.Nechápu vaši potřebu neustále kritizovat,většinou to dělají lidi zakomplexovaní,kteří nikdy nic nedokázali!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas ;-) I když těmto primitivům to jen těžko vysvětlíme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak se hned neurážejte, snad jsme toho zase tolik neřekli. :-) Ten zápas Ivanovič prostě jen demonstroval, jak na tom v současné WTA je. Porovnávat mužský a ženský tenis kvalitativně prostě nejde a neustále nad tím mávat rukou s tím, že "vždyť jsou to holky", taky nejde, vždyť se v tom sportu točí miliardy.

Důležité je říct, že ta propast mezi M a Ž tenisem se od osmdesátých let propastně zvětšila a nadále zvětšuje.

A za další, Romčo. Psát, že kritizují ti, co nic nedokázali. No budiž. Ale já to hodnotím z pohledu fanouška téhle krásné hry. Předpokládám, že ty jsi třeba chleba taky nikdy nepekla a když ti ho pekař prodá spálený, taky budeš nadávat.
Reagovat
tito
Trocha odlehčení- přesto, že ženský tenis nijak moc nesleduji/dílem pro nevyzpytatelnost a dílem pro občasnou nudu/, tak zrovna na A.Petkovič jsem se vydržel dívat oba poslední zápasy a hra, kterou předváděla mne bavila:).Jsou zde tací, kteří se v ženském tenise velmi vyznají ale pro mne je velmi příjemným překvapením.
Reagovat
smazaný uživatel
No srovnávat pečení chleba s vrocholovým sportem, v tomto případě špičkovým tenisem, je snad trochu mimo mísu, ne? Když něco dělám, tak to dělám pořádně. Kdežto u sportu může vyhrát jen jeden a to, že hráč nepředvede dobrý tenisový výkon, tak ještě neznamená, že ho budu bezhlavě kritizovat. Vždyť se jedná o top hráčky světa. Jednou jseš dole a jednou nahoře. Ale bohužel takto už to v této společnosti je. Když se daří, tak se s tou danou osobou "svezu", když ne, tak si do ní kopnu :-) Kritizovat umí každý, ale ocenit už bohužel ne..Jelikož jsem dlouhá léta sportoval na výkonností úrovni, tak se do těch tenistek dokážu asi trošku více vcítit. Ale je to jen můj názor, avšak to co tady dennodenně "předvádí" Lopata, to už je snad do nebe volající...
Reagovat
tito
Bez ohledu na to, jaký je obsah vlákna, či kdo se mezi sebou hádá a jaký je obsah článku, Lopata mimo veškeré souvislosti věští svá temná proroctví a dává nám nahlédnout do katastrofické budoucnosti českých hráčů a hráček. Za sebe musím říci, že mne jeho výstřely spíše rozesmívají..:). A kolikrát si myslím, že je to jen recese.
Reagovat
smazaný uživatel
No vždyť právě, že jde o top tenistky a předvedou takovýhle kolaps! A to není poprvé (a ani naposled).

A hlavně. Já přece do nikoho konkrétního nekopu, ať je nahoře nebo dole. Já jen říkám, že úroveň CELÉHO ženského tenisu jako takového je prostě tristní, protože - jak už naznačil Matěj - copak je někde psáno, že jen proto, že jsou to holky, tak musí naflákat v zápase 20 dvojchyb a 76 nevynucených chyb, jako včera Šarapova (a co je ještě horší, přesto vyhrála)? To není o tom, že může vyhrát jenom jedna, to je jasné, ale v případě WTA to pohříchu nejsou souboje dvou tenistek proti sobě, ony spíš bojují samy se sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
No ono to bude asi malinko komplikovanější. Je všeobecně známé, že ženy jsou od přírody emocionálně založené a tím může pramenit ta horší psychická odolnost. Na druhou stranu právě ta nepředídatelnost mě při sledování ženského tenisu láká. No a ty nevynucené chyby? Je pravda, že to zmíněné číslo v podání Sharapové je více než tristní, na druhou stranu copak je atraktivnější, když sleduješ zápas takového Isnera, či Karloviče a skončí 7:6, 7:6, bez jediného brejku a s minimem výměn? Proto si na současnou úroven ženského tenisu nestěžuji a naopak ženský tenis přece jen mírně preferuji, nad mužským.
Když si ze svých návštěv ITF turnajů vzpomenu jaký parádní tenis, zejména na antuce, předvádí některé ženy z konce stovky, či dokonce z druhé (případně i třetí) - např. Mayr, Klepac atd., tak si říkám, že zase tak špatně na tom ten ženský tenis nebude. Na druhou stranu je to každého názor. Jak říkám, já ten psychicky tlak a tíhu důležitých okamžiků, znám z vlastních zkušeností, i když pravda, sportovní profík jsem nikdy nebyl a ani nebudu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, ze lopata je estrada ! Uz ten jeho nick. Jak vubec nekdo, ho muze rozebirat s takovou vaznosti... Zensky tenis bych okamzite zrusil !!!!!! Mozna jen omezil-jako čtyřhru
Reagovat
smazaný uživatel
"samozrejme, ze lopata je estrada ! Uz i ten jeho nick"

Zrovna od tebe to sedi, tridevitko. Od blbecka, ktery neni schopen niceho, pouze urazeni fanousku RF nebo RF samotneho. Lopata sice blaboli, ale alespon se vyjadruje k zapasum a sirsimu okruhu hracu (sice je k smichu, ale jak pisu, alespon je to k tematu), zatimco ty se zamerujes na RF a hazis po nem spinu. Prave proto jsi o hodne horsi nez on.
Reagovat
smazaný uživatel
O hře Karloviče a Isnera se bavit nebudu, to by mě zase Matěj přejel, že znevažuju servismany. :-)

A pro 99.9: Prosím tě, nevměšuj se, tady se baví dospělí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach ten amaterizmus
Reagovat
smazaný uživatel
Tak primitivové, jo? Já jen konstatuji, že současná úroveň ženského tenisu (resp. špičkových hráček) je víceméně tristní. Nebylo to tak vždy -- třeba éra, kdy na špičce byly Navrátilová, Evertová, Mandlíková, Austinová apod. byla velmi dobré, dtto éra Grafové, Selešové, Snachezové, Novotné, Martinezové, Piercové -- a což teprve éra sester Williamsových, Hingisové, Davenportové, Mauresmo(ové), Clijstersové a Heninové.

Jak říkám, není žádný apriorní důvod, proč valná většina žen neumí pořádně podávat, neudrží míč ve výměně, neumí zahrát pořádný volej či čopovaný bekhend.
Reagovat
smazaný uživatel
takhle si dobrej ! sevřat to a jasne jim dat najevo jejich tupost. A né sledovat procentualni uspesnost Kvítové... . ( Co se tyče tveho argumentu k ženskemu tenisu ?! absolutne identicky s mojí pomluvou ze včera....
Reagovat
smazaný uživatel
No s tím primitivem jsem to přehnal, to beru zpět ;-) No holt emoce jsou někdy potvora, avšak více než kritické názory na současný ženský tenis mě prostě vždy zvednou ze židle, at už je napíše kdokoliv. Vždyt konkrétně názory vás dvou si vždy rád přečtu, třebaže s některými nesouhlasím. Navíc ve škole nás učíli, že by se měly respektovat názory druhého, pokud mají samozřejmě hlavu a patu :-))..No ponaučení pro příště, dvakrát měř - jednou řež...
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, to jsem ani netušil, že atletka Rosolová je manželka tenisty Rosola (i když jako manželé spolu už nežijí).
Reagovat
smazaný uživatel
Za zápas turnaje prohlašuji epický tří a půl hodinový souboj mezi Šarapovovou a Dulgheru. To bylo opravdu drama nejvyššího kalibru s mnoha zvraty. Tak například tiebreak v druhém setu: Maria vedla 6:1, Dulgheru srovnala na 6:6, nakonec Šarapka vyhrála 8:6. Třetí set: Nejprve Dulgheru vedla 2:1 (break navrch), poté Maria otočila na 4:2, poté Dulgheru otočila na 5:4 (break navrch) a podávala na vítězství v zápase, ale podání samozřejmě neudržela, v závěru třetího setu si Šarapka něco udělala s kotníkem a byla ošetřována, zápas však dospěl k tiebreaku, v něm ještě Dulgheru srovnala na 5:5, ale Maria to nějak usmolila k vítězství 3:6, 7:6(6), 7:6(5).

Dulgheru se velmi dobře bránila (a občas i skvostně zaútočila), zatímco Šarapka udělala tuším 76 nevynucených chyb (včetně 12 nebo kolika dvojchyb -- ono vůbec de facto druhého podání nemá, často to tam plácá s stejnou razancí jako první podání, takže výsledkem je třeba kilometrový aut).

Jedna věc je ale jistá: Šarapovová v dohledné době Wozniackou neporazí, pokud vůbec kdy. A pokud nebude Petkovičová v SF nadměrně nervozní, tak ji asi udělá, protože ona se dovede taky dobře bránit, má lepší podání než Dulgheru a má lepší útok.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych spíš za zápas turnaje označil "výhru" Clijters. To, co předvedla Ivanovič, se jen tak nevidí. Vést ve 3. setu 5:1 40:0* a ještě prohrát, to je moc i na poměry WTA. Pochopil bych to u šestnáctileté holky, ale ne u bývalé světové jedničky. Zkrátka ženský "tenis" je zlo!
Reagovat
VlS
Ty brďo, kdy ty vlastně spíš? :-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já měl noční službu (v recepci na hotelu), takže spát budu dnes přes den. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já měl taky noční. :-)
Reagovat
VlS
Ale není to žádné zlo, je to prostě ženský tenis a emoce v něm hrají o trochu větší úlohu než u chlapů, ale to k němu patří.
Proč pořád chcete ženskej tenis poměřovat chlapským? V atletice taky nikoho ani nenapadne porovnávat výkony chlapů a výkony žen. A chtěl by jsi začít srovnávat chlapskej a ženskej hokej, fotbal nebo dokonce box?
Reagovat
smazaný uživatel
Upřesňuji: zápas turnaje, kt. jsem viděl. Zápas mezi Kim a Anou mohl být také drama, ale člověk to mohl sledovat maximálně na livescore.

Jinak Ana by podle mě nikdy GS turnaj nevyhrála, kdyby neměla to štěstí, že ve finále hrála s Dinarou, která je ve finále GS turnajů totálně "useless". Vždyť Anino první finále GS (proti heninová, RG 07), to byla z její strany katastrofa, a finále AO 08 taky nehrála nic moc. Letos už psychicky nezvláda zápas s Makarovovou na AO, Patti Schnyder v Dubaji a s Bartolivou v IW. Tohle je jen další zářez do sbírky. Podle mě je psychicky nejfragilnější a nejslabší hráčkou s top 50, ne-li z top 80.

Ale Ana byla evidentně z prohry dost zdrcená, vzápětí se odhlásila ze čtyřhry (kt. hrála s Petkovičovou).
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť to je přece hlavní argument WTA, proč ženy berou na grandslamech stejné odměny jako muži. To se pořád ohánějí tím, že hrajou stejnou hru, tak proč by měly brát méně. Já teda ABSOLUTNĚ nechápu, proč by měly brát stejně, už jenom proto, že hrajou jen na dva vítězné sety, nehledě na to, že ženský a mužský tenis jsou dva úplně jiné sporty.
Reagovat
smazaný uživatel
No, fakt je, že jsem to neviděl a možná se zranila. To by měla teda dost smůlu (a Kim do nebe volající haluz). Každopádně Kim Miami nevyhraje, Věrka ji pošle domů (a celé to tam vyhraje).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mě se na těch zápasech líbí, že málokdy bývá něco vyloženě ztraceného -- viz petra ve Wimbledonu, kdy ve třetím setu prohrávla 0:4 a ještě to otočila, teďkonc Kim, XXX-krát Serena, kdy otočila zdánlivě ztracený zápas.

Ale jinak si dovolím nesouhlasit s VIP: samozřejmě je zcela na místě srovnávat ženské a mužské sporty. Fajn, ženské jsou pomalejší a nejsou schopny dát srovnatelnou ránu (v hokeji střelu golfákem, v tenisu podání a základní údery), ale to ještě neznamená, že by se mužskej a ženskej tenis musely tak dramaticky lišit, jak se liší momentálně.

Člověk by třeba očekával, že budou ženské o něco pomalejší a jejich údery taky pomalejší, ale neexistuje a priori důvod, proč většina ženských až tak tragicky podává, jak podává (a že tak málo podání variují, neumějí vůbec kick atd.). Dtto schopnost udržet míč ve výměně, pořádné voleje, čopovaný bekhend atd. Tj. člověk by očekával, že ženský tenis bude o něco pomalejší verzí mužeského tenisu, jako je ženská atletika o něco pomalejší verzí mužské atletiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Fascinující je, že na tennisforu většina hlasujících věří tomu, že Radwanská Zvonarevu porazí!!! Přitom já bych řekl, že pokud bude Zvonareva hrát aspoň jakž takž slušně, měla by poměrně s přehledem vyhrát ve dvou setech, páč teda fakt netuším, čímž by slušně hrající Veru mohla Radwanská ohrozit.

Nicméně zápas bohužel asi neuvidím, páč dám asi přednost pravidelné pinčesové dvouhodinovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ana se nezranila, tedy alespoň ne fyzicky. Jde jen o psychickou újmu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak popravdě já budu fandit spíše Agnieszce, pač Zvonareva mě vytočila v IW, kde mi shodila nadějný tiket, když prohrála tuším že s Cibulí. Ale reálně to vidím tak 65:35 pro Věrku.
Reagovat
smazaný uživatel
To tě spíš měla vytočit Cibule, ne? V tomhle zápasu hrála holt velmi dobře, padalo jí to tam. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Cibule mě pro změnu vytočila v Miami, když nedotáhla zápas proti Azarence, přestože vedla 6:3 3:1.

Jinak Azarenka - chorobný skrečer ženského tenisu (v mužích to je Tipsarevič). Loni skrečla 9 utkání, letos zatím "jen" 2, ale ona to ještě dožene. :-) Ani bych se nedivil, kdyby vzala Kim.
Reagovat
smazaný uživatel
* vzdala Kim.
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka taky v podstatě nemá postavu / fitness na vrcholovej sport. Takže se těm skrečím ani moc nedivím. Nejhorší ovšem bylo, jak loni v antukový sezoně furt hrála, ač byla zraněná, a ještě u toho furt brečela.

No noc, končím, jdu konečně spát. Zítra -- tedy vlastně dnes - je taky den. :-)))
Reagovat
VlS
Ale to bys musel poměřovat, jestli je líp zaplacená reklama za Wozniacki v Turkishe Airlines, nebo Fedexe u Rolexu. Vždyť ty prachy jsou přece o sponzoringu a reklamě a kšeftu. Pokud se změnil poměr peněz mezi kluky a holkama tak ne proto, že to chtěly holky, ale proto, že to chtěli ti, co ty prachy dávají.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom něco bude. Každopádně za sebe říkám, že mít prachy, tak tenistkám nedám ani floka. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě se to změnilo spíš z důvodu dnešní "politické korektnosti" a takové té snahy o tzv. "rovnoprávnost". Ale je to jedno, předtím muži na GS stejně o moc více nebrali než ženy, pak-li se nemejlím, je to spíš symbolika. A co se týče argumentu "navíc ženy hrají jen na dva vítězné sety", tak já osobně, ač mám ženský tenis rád, mohu zcela zodpovědně prohlásit, že tou největší tragédií by bylo, kdybychom se museli koukat na pětisetové zápasy žen. :) Nehledě teda na to, že ženský jsou schopný i ty třísetový zápasy hrát tři a půl hodiny i více dlouho, jako teď Maria s Alex. Jsem fakt rád, že ženy hrají jen na dva vítězné sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Emancipace a nějaký druh wta odborů či co. Když na běžném pracovním poli dělá stejnou práci žena jako muž nechápu proč by měla mít žena menší peníze. Ale pak by stejně jako v zaměstnáních ženy a muži museli hrát proti sobě (třeba jako právník a prívnička). A žebříček by vypadal tak, že možná prvních 150 příček by asi obsadili muži. A sport a profitenis zvlášť je také show a obchodně měřeno stadion nenaplní ženy tolik jako muži.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger dneska s velkým přehledem, 32 winnerů v 16 gamech, to jde. V dalším kole Simon, z toho mám dost obavy.
Reagovat
smazaný uživatel
No, při vší úctě k Rochusovi, to by musel Federer hrát opravdu tragicky, aby mu tento hráč dělal problémy. I když loni tady porazila Djokoviče -- raději se ani nechci domejšlet, jak špatně musel Nole hrát.

Co se týče Simona, no nevím, jestli bude hrozbou, tady úplně nejlepší formu podle mě nemá. Každopádně bude muset tentokrát začít hrát dřív, než po dvou prohraných setech jako na AO. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak holt nás čeká další zápas nadal vs. Berdych. Doufám, že Tomáš tentokrát bude klást odpor v obou setech, a ne jako v Londýně. :-) Ale nevím, nevím.

Jinak Dolgopolov Nadala moc neprověřil, jednak hrál moc naivně, jednak spáchal děsně moc chyb a špatně podával. I když občasný záblesk geniality tam byl. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal 69% 1st serve in to je neskutečný. TO kdyby měl Berdych tak je po problému.
Reagovat
tito
Rafa ladí formu- řekl bych, že je již velmi blízko té z US Open- Dolgopolov byl bez šance. Těším se na to utkání s Tomášem- nepřipadá mi tak tragický jako některým na tomto foru ale na Rafu to pravděpodobně stačit nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Dolgopolov byl ale dle mého soudu bez šance spíš kvůli tomu, jak hrál (resp. jak špatně hrál), než že by to byl až tak skvělý výkon od Nadala.

No, na to ČF jsem zvědav, mně osobně by naprosto ke štěstí stačilo, kdyby Tomáš asi po sto letech opět uhrál s nadalem set, popř. kdyby aspoň prohrál ve dvou těsných setech.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist