Berdycha čeká v Paříži López

29. 10. 2014, 16:49
Aktuality 121
Tomáš Berdych se o čtvrtfinále turnaje Masters v Paříži utká s Felicianem Lópezem. Španělský tenista, kterého Berdych před měsícem v Pekingu smetl ve dvou setech, dnes porazil Američana Querreyho 6-4 6-4.
Feliciano López

Jako dvanáctý nasazený hráč měl Feliciano López v Paříži v prvním kole volný los a proti rozehranému Samu Querreymu dnes začal vlažně. Na ztrátu podání ale Španěl okamžitě zareagoval a díky druhému brejku si vypracoval náskok, který v úvodním setu už bez potíží udržel.

V další sadě se už Querrey k žádnému brejkbolu nedostal, a tak set rozhodla hra za stavu 1-1, v níž Američan potřetí v zápase ztratil servis. Stejně jako v předešlé sadě si poté López bezpečně hlídal svá podání a za 66 minut zvítězil dvakrát 6-4.

V souboji o čtvrtfinále nastoupí Španěl proti Tomáši Berdychovi, s nímž má mírně příznivou bilanci 6:5. V posledním vzájemném zápase ale uspěl český hráč, který před měsícem v Pekingu světovou čtrnáctku deklasoval 6-1 6-2.

Svůj první zápas na turnaji zvládl ve dvou setech i Stan Wawrinka, který tak v Paříži ukončil svou sérii porážek. Vítěz letošního Australian Open dnes zdolal Dominika Thiema z Rakouska po setech 6-4 7-6 a vyhrál poprvé od zářijového semifinále Davis Cupu.

Čtvrtý hráč světa Wawrinka po vyřazení ve čtvrtfinále US Open pomohl Švýcarsku postoupit do finále Davis Cupu, ale následně prohrál třikrát po sobě. Jistý účastník Turnaje mistrů uspěl až nyní v hale Bercy a jednadvacetiletému Thiemovi oplatil porážku z letošního turnaje v Madridu.

"Tenhle turnaj jsem odstartoval dost slušně. To se mi obvykle nedaří, protože potřebuju nějaký čas, abych si zvyknul, ale dneska jsem hrál dobře od začátku," řekl po utkání Wawrinka, který je navzdory nedávným porážkám spokojený s tím, jaký letos udělal pokrok.

"S výjimkou Wimbledonu a US Open jsem od Monte Carla uhrával dobré výsledky jen obtížně. Ale nic bych neměnil. Vím, hraju na dobré úrovni, a vím, že se věci mohou změnit rychle. Můžu prohrát v prvním kole, ale můžu taky na turnaji dojít daleko. Opravdu důležité je, abych se soustředil na zlepšování své úrovně."

Zatímco Wawrinka už má účast na Turnaji mistrů jistou, Andy Murray musí vyhrát ještě jeden zápas, aby se kvalifikoval mezi nejlepší osmičku. Britský tenista dnes ve francouzské metropoli zdolal domácího Juliena Benneteaua 6-3 6-4 a s Grigorem Dimitrovem, který stále živí teoretickou naději na Turnaj mistrů, si zahraje o čtvrtfinále.

Naději na premiérový start na Turnaji mistrů si po dnešku udržel Milos Raonic. Kanaďan, který potřebuje v Paříži vyhrát, aby se dostal mezi elitní osmičku do Londýna, zdolal Američana Jacka Socka až po boji v tie-breaku třetího setu. Socka přehrál pošesté ze sedmi zápasů v kariéře a letos už popáté.

"Dneska jsem v tie-breaku odvedl dobrou práci," pochvaloval si Raonic. "Odskočil jsem o jeden bod a potom si už jen hlídal body po podání," dodal desátý hráč světa, který soupeři nastřílel 19 es.

Roger Federer porazil domácího Jérémyho Chardyho až po dvou a půl hodinách boje 7-6 6-7 6-4. V prvním setu se Federer vyhrabal za stavu 2-5 a zažehnal i čtyři setboly. V druhé sadě naopak v desátém gamu nevyužil dva mečboly, ale na rozdíl od minulého vzájemného zápasu na antuce v Římě se tentokrát švýcarský favorit prosadil a po boji zvítězil.

"Chardy mi to posledně udělal hodně těžké... Očekával jsem, že by to znovu mohlo býttěžké utkání, a bylo. První set jsem klidně mohl prohrát,druhý zase vyhrát. Ale skončilo to vždy opačně. Myslím, že v průběhu zápasu jsem hrál lépe a začal jsem si vytvářet více příležitostí," komentoval šampion z roku 2011 Federer, jenž po US Open vyhrál už 13. zápas v řadě. Jeho vítězná série skrývá tituly z Masters v Šanghaji a domácího podniku v Basileji.

"Myslím, že se mi dařilo na podání, což mě celkem překvapilo takhle na začátku turnaje. A jsem potěšen také s tím, jak se teď cítím, protože minulý týden v Basileji byl dlouhý a náročný," uvedl třiatřicetiletý Federer, který může pošesté v kariéře zakončit rok jako světová jednička a nejstarší tenista v open éře. Na vedoucího Srba Djokoviče ztrácí v pořadí této sezony 490 bodů.

V osmifinále se utká nečekaně s domácím 176. hráčem světa Lucasem Pouillem. Dvacetiletý Francouz, jenž měl na kontě až do tohoto týdne jedinou výhru na okruhu ATP, si po Karlovičovi vyšlápl i na Fabia Fogniniho. Horkokrevného Itala zdolal dvakrát 7-6 a z kvalifikace postoupil poprvé v kariéře do 3. kola.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 3.452.415 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Chardy (Fr.) 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 6:4
Wawrinka (3-Švýc.) - Thiem (Rak.) 6:4, 7:6 (8:6)
Ferrer (4-Šp.) - Goffin (Belg.) 6:3, 2:6, 6:3
Nišikori (6-Jap.) - Robredo (Šp.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:3
Raonic (7-Kan.) - Sock (USA) 6:3, 5:7, 7:6 (7:4)
Murray (8-Brit.) - Benneteau (Fr.) 6:3, 6:4
Dimitrov (9-Bulh.) - Cuevas (Urug.) 6:0, 6:3
Bautista (11-Šp.) - Gasquet (Fr.) 6:4, 6:2
F. López (12-Šp.) - Querrey (USA) 6:4, 6:4
Tsonga (10-Fr.) - J. Melzer (Rak.) 6:2, 4:6, 6:2
Pouille (Fr.) - Fognini (16-It.) 7:6 (7:5), 7:6 (9:7)
Monfils (Fr.) - Isner (13-USA) 6:4, 7:6 (7:4).
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

121
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte, jaké datum se hraje turnaj v Polské Zawadě? (ITF)
Reagovat
mrafe
$25,000 Zawada (near Opole) POL 17 Nov - 23 Nov 2014
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je samý stěžování, ne vždycky to vyjde na kvalitní tenis, je závěr sezony, důležitá je výhra, ne jakým tenisem se jí dosáhlo.
Reagovat
martinek37
Mě přijde, že i pohyb na tom povrchu je nějak složitý. No hlavně, že Tomáš postoupil. Jeden z nejhorších zápasů, co jsem letos viděl.
Reagovat
pockerface
Tomášovi evidentně tenhle povrch nesedí, tak jako včera Rogerovi. Jsem zvědavý na Raoniče. Pinkálistům tohle asi vyhovuje. V TV to opravdu vypadá, že je to strašně pomalý nebo to dělá ten úhle kamery.
Reagovat
tommr
a tentokrát to Tomáš dopodávat zvládnul a ukončil tak dnešní trápení obou hráčů i diváků ...
Postup do čtvrtfinále by už Tomášovi moh na TM stačit. Ted musí doufat, že mu Verdasco, Bautista Agut a Murray dneska ještě vypomůžou ...
Reagovat
slacker
TO byla krasojizda, Beda Lopeze sfouknul jak svicku
Reagovat
kada.tom
No hurá. Konec.
Jeden horší jak druhej. Jsem rád, že Tomáš postoupil, ale šílený výkon.
V QF to bude zajímavý, buď Stan, kterej je taky podobně mimo nebo Kevin, kterej by asi Tomáše z jeho pohledu konečně mohl porazit.
Reagovat
Lina
Kevin má z Tomáše nějakou fóbii, tak aby to nebylo ještě horší dnes, i když to snad už ani nejde.
Reagovat
slacker
Co furt mate, sfouknul ho ve dvou setech jako svicku
Reagovat
Lina
Taky to byla dost nekvalitní svíčka, takový malinký plamínek.
Reagovat
tommr
Tomáš úplně vypustil podání Lopeze - zřejmě šetří síly na svoje podání ...
Reagovat
smazaný uživatel
Sláva nazdar výletu, Tomáš vyhrál v úletu :D Zdálo se mi, že to Feli raději napálil do sítě, aby už byl konec? Ani se mu nedivím, vypadal děsně otráveně :D No, Tomáši, doufám, že tohle nehodláš dál předvádět, měl bys jít Felimu poděkovat :D
Reagovat
d@ve
Asi mu to i pomohlo :)
Dneska tu raketu jen tak lechtal, asi šetřil struny na Wawrinku. :)
Reagovat
tommr
Tomáš si drží náskok brejku i když předvádí otřesnej tenis. Lopez je ale naštěstí ještě horší ...
Reagovat
Lina
Už jsu z toho mimo, tak jsem domotala svůj komentář.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš dá smeč do autu, panebože, jestli to bude zase 5:5, končím :D Feli si aspoň vyzkouší svoje čopy.
Reagovat
tommr
takhle zkazit smeč by snad nedokázala ani Petra ... :)
Reagovat
tommr
Tomáš sice získal druhej brejk, ale nedokázal ho potvrdit když při svým servisu vyrobil sérii školáckých chyb. To co oba hráči dneska předvádějí je opravdu ostudný ... :(
Reagovat
Lina
Lopez znechucený, už nehraje ani špatně, zdá se, že se, že se mu Tom snaží opět pomoct. Nevím, jestli je dnešní zápas komedie nebo tragédie?
Reagovat
smazaný uživatel
4:1, snad nebude repere jako v 1. setu, diváci by měli povinně dostat nějaký alkohol aby to vydrželi.
Reagovat
Lina
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zoufalý a zoufalejší. Ať už je tomu konec.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
d@ve
Teď jen kdo je ten zoufalý a kdo je tím zoufalejším.. :))
Reagovat
smazaný uživatel
teď se to nějak prohodilo. :D
Reagovat
Lina
Každžý chvilku tahá pilku.
Reagovat
tommr
začátek druhýho setu jak přes kopírák. Doufám, že tentokrát si Tomáš svoje podání uhlídá líp než v prvním setu ... :)
Reagovat
d@ve
a zase 4:1 :/
Reagovat
tommr
jj Tomáš si chce evidentně zopakovat první set se vším všudy ... :(
Reagovat
d@ve
Má asi prostě rád nějaké to napětí. :)
Reagovat
d@ve
Tak druhý set se vyvíjí podobně jako ten první. Žel i vč. herním stylem.. :)
Reagovat
rysan
http://pressweb.nova.cz/clanek/tiskovezpravy/cet-21-a-upc-podepsaly-dohodu-o-spolupraci-nova-sport-se-vraci-do-nabidky-upc.html
Reagovat
smazaný uživatel
Už včera jsem zaznamenala, že Freesat začal konečně vysílat Novu a Nova sport v HD rozlišení.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lopez už se zjevně vdí někde na dovolené na pláži ..:-)
Reagovat
Davor1
Berdych tragický, opäť má šťastie, že proti nemu stojí práve Lopez, ktorý je v hale najslabší. Ľahšieho súpera má len Roger, ale Pouille tu zatiaľ predvádza lepší tenis ako Berdych s Lopezom dokopy. Ak dnes postúpi Berdych aj Wawrinka, tak zajtra to bude iná komédia...
Reagovat
martinek37
Tak set je doma, ale hra opravdu špatná od obou. Zatím bych řekl, že rozdíl je v prvnim servisu a taky v tom, že Tomáš lépe odvrací BP. Poslední gem mu Lopéz v podstatě daroval.
Reagovat
tommr
Tomáš má zatím velký štěstí v tom, že Lopez hraje ještě hůř než on. Z jeho hry ale bolí oči ...
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně mu to u sítě hodil do backhandu a ne do forehandu jako minule
Reagovat
Lina
Tomáš je evidentně svázaný, má moc v hlavě o co hraje, ale takhle to nepůjde a s nevýrazným Lopezem měl mít 1 set už v kapse, tak snad ho nakonec uloví.
Reagovat
smazaný uživatel
Ulovil, hurá. Ovšem nevím, jestli vydržím koukat na ten druhý. Tomáš by se teda mohl odvázat a netrápit sebe, diváky a nás :)
Reagovat
Lina
Divákům by mělo být vrácené vstupné, jestli se nezačne hrát, hlavně Tomáš by měl začít.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, má set doma, vidí, že Feli není moc v pohodě, tak ať do to šlápne a je to doma. Akorát se tam vysiluje, o sobě ani nemluvím, jsem vysílená a to jen koukám. :)
Reagovat
Meceon
je to nějaké utrápené...
Reagovat
Cico93
Najhorší zápas v Paríži.
Reagovat
smazaný uživatel
no comment. Ze stavu 4:1 na 5:4 ... uf. Jestli tohle dneska Tomáš došmudlá ve svůj prospěch, tak to bude zázrak.
Reagovat
mrafe
Tak jsem mrkla na čísla a nevěřím vlastním očím, co to tam se Tomáš provádí?
Reagovat
tommr
Tomáš nedokázal doservírovat na set. Hraje sice strašně opatrně, ale chyb dělá stejně jako máku ... :(
Reagovat
d@ve
Taky nevím, proč si tak "dobře" rozehraný set zbytečně komplikuje.. Hra to opravdu pohledná není. Jako by oba vyčkávali na chybu toho druhého..
Reagovat
tommr
Tomáš je nejspíš nervózní z toho, že hraje o účast na TM ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale za tuto pasivní a takticky hloupě hranou hru si to bohužel zaslouží
Reagovat
kada.tom
lol ... fakt Tomáši, tvoje hra je dneska a byla i s Mannarinem otřesná, děs ..
Reagovat
tommr
Tomáš to měl při podání Lopeze opět dobře rozehraný a ved už 30:0, ale nic z toho nevytěžil. Hlavní ale je, že si zatím drží servis ... :)
Reagovat
Cico93
a čo má povedať Lopez, ktorý ma na BB 0/5 a sudi ho už viackrát poškodili.
Reagovat
smazaný uživatel
vole hraj neco Feliciano
Reagovat
smazaný uživatel
na sít se rozhodne jít, když mu namaže balon ..:-)
Reagovat
Mayo
Ahojte priatelia, ako tak pozerám na výsledky, tak Berďa s prehľadom v prvom sete.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsme viděl hrat Nishikoriho a to byl hezký agresivní tenis jak z forehandu tak i z backhandu. Berdych čím je starší, tím opatrnějí hraje....ale to se projevuje u každého hráče jak stárne
Reagovat
mrafe
Jak se říká není nad vlastní zkušenost?!
Reagovat
smazaný uživatel
to není pravda, podívej se na Rogera, vloni hrál jak hrál a letos se nebojí hrát útočně a vyplácí se mu to, hraje moc pěkně. Takže bych to na žádný věk nesváděla.
Reagovat
smazaný uživatel
No taky jsem četl rozhovor s ním, že se k agresivitě musí nutit, resp. Edberg mu to vštěpoval. Je to asi tak, že ve 20 letech budeš blbnout na silné motorce, jak už má 4 děti, raději zvolíš pohodlného sedana ..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k tomu, myslím, že by Berdychovi taktika ala Federer fungovala na síti mu to vždy se Štepecem šlo, ale potřeboval by skvělého učitele, kdy za utočit a kam balon poslat
Reagovat
smazaný uživatel
Tak čekala bych, když je Tomáš zkušený hráč, že umí odhadnout, kdy jít k síti, navíc pomalejší povrch mu v tom nahrává, on to umí když chce. Navíc Feli dneska taky asi nemá svůj den, takže proč to nezkusit.
Reagovat
tommr
Tomáš moh získat druhej brejk když ved 3:0 a 40:30 při Lopezově servisu, ale BP neproměnil. Náskok brejku si ale zatím drží i když při svým následujícím podání musel odvracet dva BP soupeře ... :(
Reagovat
kada.tom
kluci se předháněj v tom, kdo z nich hraje hůř ..
Reagovat
Cico93
noo zatiaľ toje fakt slabé, oči z toho bolia.
Reagovat
tommr
Tomáš sice získal hned v úvodu brejk, ale hraje strašně opatrně až bázlivě ...
Reagovat
smazaný uživatel
pokud je povrch tak pomalý, jak píšou, tak se ti to zdá, nicméně Feli se teď netrefil do svého podání a pak dá eso, to je dobrý :) Feli hraje útočnější, chodí k síti, ovšem teď ho Tom luxusně prohodil.
Reagovat
Lina
Zatím takový podivný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
připadá mi, že to ani jednoho z nich nebaví.
Reagovat
smazaný uživatel
To ne, Berdych hraje opatrně a bojí se udělat chybu, protože mu jde o TM. Lopez je na tomto povrhcu se svými slajzy poloviční
Reagovat
tommr
jj Tomáš hraje strašně opatrně a Lopezovi to nejde takže z toho bolí oči ...
Reagovat
Lina
Mně přijde, že se bojí jeden druhého. Možná špatné sny?
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, když měl ted výhodu a Lopez mu hodil krátky balon do backhandu mu nedal slice do backhandu a nešel na sít, tam by to dl na 4:0
Reagovat
smazaný uživatel
vzpomeň si na poslední společný zápas a hraj podle toho. Hodně štěstí.
Reagovat
steve79
Roger vcera vypadal pekne unavene. Snad se da nejak dohromady. Dnes velmi zajimave zapasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera bych řekl, že musel být pěkný zápas Chardy-Federer!
Reagovat
panzer.dragon
večer djokovic monfils, to by moch bejt pěknej match
Reagovat
gigin
Tak dnes jsou tam samé zajímavé mače. Ale já do tebe vydím jak do hladové kozy. Pro tebe tento mač může být pěkný, páč cítíš šanci, cype.
Reagovat
gigin
*vidím, panebože...
Reagovat
panzer.dragon
když sem dneska viděl, že bude hrát djokovic a monfils tak sem si řikal, že by mohli mít zajímavý h2h ale je to 9:0 pro djoka, blbý ale monfils je celkem zajímavej nemusel by to dát zadarmo
Reagovat
Cico93
Posledné zápasy ale boli na 3 sety. Monfils neni bez šance.
Reagovat
panzer.dragon
sou tam dobrý matche, mi to přijde nějaký zajímavějc poskládaný než v shanghai a to to byla taky 1000ka, tsonga nishikori bude taky dobrej
Reagovat
smazaný uživatel
který Tom nastoupí na kurt. Občas mám pocit, že Berdychovi jsou ve skutečnosti jednovaječná dvojčata, která se tak nějak na kurtu střídají, jak se jim to zrovna hodí.
Reagovat
VlS
Tak doufejme, že zejtra nastoupí ten agresivnější a přesnější
Reagovat
smazaný uživatel
To v tom případě má dvojče i Petra ne? Věřím, že proti Lopezovi bude nabuzený, přijde mi, že proti papírově těžším soupeřům hraje líp a trápí se kolikrát s papírově slabšími. Aspoň mi to tak někdy připadá.
Reagovat
tommr
to se ti opravdu jen zdá. S převážnou většinou top-hráčů má Tomáš negativní bilanci a naopak s hráči mimo top-20 jí má převážně pozitivní ...
Reagovat
panzer.dragon
v atp hodnocení jsou ty tři španělé (lopez, robredo, agut) jak nějaký teplý bratři 13, 14 ,15
Reagovat
Cico93
Daako sme to uhaluzdili, aj s tanečkom na konci:-)
ešte 4 kroky.
Ale už ten zajtrajši bude veľmi náročný.

Comeo!
Reagovat
smazaný uživatel
To jako Tsonga jede na titul, nebo co? :D
Reagovat
Cico93
Pokúšam sa ho tam daako dotlačiť :-)
asi mission impossible.
Reagovat
smazaný uživatel
pravda že je to Paříž, tam Francouzi ožívají. Ještě stále mám v paměti jak tam válel Llodra.
Reagovat
Cico93
Ten tym oldschoolovým štýlom deptal jedného favorita za druhým.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopeze mám celkem rád, škoda že musí prohrát už tak brzy.
Reagovat
a.magerova
Nic nemusí :-P
Reagovat
Cico93
Ten Tsonga tam, ale vystraja somariny.
Reagovat
a.magerova
Tak srovnáno :-))
Reagovat
Cico93
Jasne, že srovnáno, keď sa vyhadzuje jak blázen....raz sieťka raz out.
Reagovat
Cico93
come come comeOoooon!
Reagovat
a.magerova
Dobrá práce Feliciáno, jen tak dál ;-)
Reagovat
Cico93
Tsonga jakú teraz pukelicu pustil.)
Reagovat
Mayo
tak je to chlop jak hora (:
Reagovat
gigin
So this was it for me in 2014. I must admit I'm feeling quite empty now. The year was mega good but mega demanding as well. Most important was how much I learned. Before I start my military service I will come back to you with a review on my first year on tour in the next few days. A big big THANK YOU already now for your noble support!

Náhodou paráda, Dome! Díky za super sezonu a do 2015 - BAMOS!!

ps: sojka ťa može, je to na dobré cestě!! ;))
Reagovat
Cico93
Tsongaaaaaa
Reagovat
kada.tom
tvl, ten Fognini je fakt vadnej ...
ale dobře mu to tam Bernardes vysvětloval a jak mu odmítl podat ruku dokud nedomluví ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Cico93
Uvidíme, sám sa na ten zápas teším a neodvážim si tipnuť výsledok.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas z roku 2007 :-D :-D
Reagovat
Chrenda
No tady podle toho přehledu by měl vyhrát Tomáš aby srovnal bilanci a hlavně symetrii. Je zajímavé, že se střídali ve vítěztvích až do posledních třech zápasů, kdy dvakrát po sobě vyhral Feliciano a na posledy Tom. Takže srovna je nutnost!!
Reagovat
Chrenda
dal v Ženevě Melzra. Gratulace!!
Reagovat
tommr
jenže se jedná jen o Geralda - bratra známějšího Jurgena - takže to byla pro Jirku spíš povinnost. Uvidíme jak na tom je až narazí na Troickýho ... :)
Reagovat
Chrenda
No Troickýho asi nedá i když by kurňa už měl. Nějak se nám zasekl chlapec. Kolem 70 místa je už moc dlouho, parťáci z Juniorky Thiem a Kyrgios stoupají a Jiříček nějak nepospíchá!
Reagovat
Chrenda
To je MOC špatný, bojím bojím, na Lopéze to Tomáš moc neumí a ještě j tomu na pomalém kurtu!
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli tam má postoupit, tak ať si to hezky zaslouží! :)
Reagovat
Cico93
Kto sa boji nesmie do lesa:-)
Reagovat
tommr
pro Tomáše to bude zápas pravdy. TM si bude muset vybojovat proti neoblíbenýmu soupeři a potvrdit tak, že tam skutečně patří ... :)
Reagovat
darek.vrana
No tak to je proti Lopezovi snad dobře, ne? Problémy by měl spíš na rychlém. Na antuce by si Lopez ani neškrtl.
Reagovat
George_Renel
Naposledy s ním ale zametl 6:1, 6:2.
Reagovat
Chrenda
No ale je to o tom, v jakém stavu To zítra přijde na kurt! Třeba s ním zase zamete. To by se mi líbilo!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist