Bezchybný Federer a Nadal bez ztráty setu do 4. kola

20. 1. 2012, 03:41
Aktuality 16
AUSTRALIAN OPEN muži - Roger Federer a Rafael Nadal v Melbourne postoupili bez ztráty setu do osmifinále. Švýcar si dnes poradil s Chorvatem Karlovičem, Španěl nezaváhal proti Slováku Lackovi.
Roger Federer

Roger Federer měl v předchozích třech dnech volno, protože po hladké výhře z prvního hracího dne nad Kudrjavcevem postoupil do 3. kola bez boje.  Dnes ho čekal chorvatský obr Ivo Karlovič, se kterým měl bilanci 9-1. 

V pořadí 11. vzájemný souboj byl vyrovnaný pouze v úvodním setu, v němž soustředěný Federer v tie-breaku se štěstím odvrátil setbol.  Karlovič po servisu okamžitě naběhl na síť a Federer se musel pokusit o prohoz. Chorvat úder na tělo vrátil a Švýcar pak úspěšně dvoumetrového soupeře přeloboval. Setbol si připravil skvělým bekhendovým returnem a dějství ukončil přímým bodem z podání.

Od té chvíle už Federer jasně dominoval. Za celý zápas neztratil podání, nastřílel 55 winnerů a udělal pouhých 13 chyb. Nakonec po 137 minutách zvítězil 7-6 7-5 6-3.

Highlights ze zápasu Federer - Karlovič:


"Už jsem s ním hrál desetkrát, takže jsem věděl, že to bude těžké. Že to bude o pár míčcích. V prvním setu jsem měl trochu štěstí, ale pak už jsem hrál čím dál lépe," komentoval třicetiletý Švýcar. "Byla to smůla. Kdybych ten setbol proměnil, mohlo to vypadat úplně jinak. Ale to je život," dodal smutný Karlovič.

Pátek na Australian Open:

Berdych bez ztráty servisu zdolal Andersona, pomohl si 49 winnery

Benešová je po roce opět v osmifinále Australian Open! O čtvrtfinále s Azarenkovou

O postup do čtvrtfinále se čtyřnásobný vítěz Australian Open Federer utká s domácím talentem Bernardem Tomicem, který dnes v pěti setech udolal loňského čtvrtfinalistu Alexandra Dolgopolova. Ukrajince porazil po třech předchozích porážkách. 

Devatenáctiletý Tomic tak včetně exhibice v Kooyongu vyhrál už šest zápasů v řadě a na Australian Open je poprvé ve 4. kole. Loňský čtvrtfinalista Wimbledonu se již těší na duel s Federerem, s nímž se utkal už loni Davis Cupu a prohrál 1-3 na sety. 

"Jsem rád, že už jsme spolu hráli. Budu teď alespoň klidnější a předvedu své maximum," věří Tomic.

Problémy s kolenem, které ho málem nepustila na start Australian Open, jsou fuč. Rafael Nadal sice znovu nastoupil s bandáží na koleni, Lukáše Lacka ale porazil hladce 6-2 6-4 6-2 a jako první postoupil do osmifinále dvouhry mužů.

Slovenský tenista, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, před rokem v Dauhá nadělil Španělovi kanára, ale tehdy ani dnes si senzační výhru nepřipsal. Nadal, vítěz Australian Open z roku 2009, dnes v Rod Laver Areně udělal jen 19 nevynucených chyb a zahrál 27 winnerů. Postup si zajistil po necelých dvou hodinách hry.

Highlights ze zápasu Nadal - Lacko:



"Tělo drží a hlavně koleno je v pořádku. To je teď nejdůležitější věc. Jsem moc šťastný, že jsem ve 4. kole," řekl rodák z Mallorky o svém zdraví. "Dnes to byl velmi dobrý zápas, se svou hrou jsem nadmíru spokojený. Být ve 4. kole bez ztráty setu je fantastické."

V osmifinále se desetinásobný grandslamový šampion Nadal utká s krajanem a kolegou z daviscupové reprezentace Felicianem Lópezem, se kterým vyhrál osm z deseti soubojů. Na rychlém povrchu neztratil ve čtyřech duelech ani set.

Třicetiletý López dnes udolal v pěti setech 6-3 6-7 6-4 6-7 6-1 Johna Isnera. Američan absolvoval pětiseťák už ve středu proti Nalbandianovi, kdy ho v závěru zápasu braly křeče do nohy, pomohla mu však slabší chvilka rozhodčího Kadera Nouniho. 

Španěl mohl dnešní utkání ukončit dříve, jenže za stavu 2-1 na sety a 5-4 poprvé ztratil podání, když v jednom gamu spáchal hned čtyři dvojchyby, a v tie-breaku pak prohrál 0-7. Isnerovi už ale chyběly síly a López v pátém dějství rozhodl o svém premiérovém postupu do 4. kola Australian Open. 

"Čekal jsem, že bude unavený. Ale on je na takové zápasy zvyklý a bojoval až do konce," komentoval levoruký López. "Celkově jsem odehrál dobrý zápas, nejen na podání. Jsem tu poprvé v osmifinále, tak musím být šťastný. A jsem rád, že budu hrát s Rafou," dodal.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky mužů (20. 01. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (2-Šp,) - Lacko (SR) 6-2 6-4 6-2
Federer (3-Švýc.) - Karlovič (Chorv.) 7-6 7-5 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Falla (Kol.) 6-3 6-2 7-6(3)
Almagro (10-Šp.) - Wawrinka (21-Švýc.) 7-6(2) 6-2 6-4
Del Potro (11-Arg.) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 6-2 6-3 6-0
Tomic (Austr.) - Dolgopolov (13-Ukr.) 4-6 7-6(0) 7-6(6) 2-6 6-3 
F. López (18-Šp.) - Isner (16-USA) 6-3 6-7(3) 6-4 6-7(0) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
gigin
gratulka, přesně dle tvých předpokladů. Co ten Mahut? To jsme klidní, myslím, co? Ne? :-))) Hráli spolu jen jednou, v roce 2006, tehda ho klepl 6:2,6:3. Tož uvidím, no.
Reagovat
tito
V suchém triku s čajíčkem v pauzách.:-)
Reagovat
gigin
jsi velice rozumný,moudrý člověk !! :-)))
Reagovat
tito
-DDD.
Reagovat
a.magerova
4 takové výborné zápasy a budu maximálně spokojená... a pak ať si ho i třeba někdo porazí :-))
Reagovat
gigin
dnes jsem si zrovna vzpomněl na to, jak jsme se hecovali na konci roku (ještě je ve hře s náma tito) a říkal jsem si, kdo z nás si udělá první odškrtnutí - splněno :-D
Reagovat
tito
No aby to nebyl Andy Murray.......
Reagovat
gigin
s náma tuším nehraje :-)
Reagovat
tito
To je fakt.
Reagovat
Heather_Fedex
a nebojim se to rict. prelobovat dvoumetroveho chlapa- neco neskutecneho. a ty returny.... velka skoda ze jsem ten zapas nevidela cely, to bych se kochala celou dobu! tomic nebude snadny souper ale verim, ze ve 3 sadach to zvladne
Reagovat
smazaný uživatel
13 chyb a 55 winneru? jen tak dal:)
Reagovat
Teo
Viděl jsem jen sestřih, ale některé Rogerovy údery byly prostě famózní, zejména pak na returnu. Jak řekl komentátor, "touch of master":o)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, miluji jeho beckend, ta ladnost, to je úžasné.
Velké blahopřání a přání dalších úspěchů.
Reagovat
anajka
Roger bol na Iva dobre pripravený, sústredil sa na celý zápas a výborne to zvládol.
Reagovat
Pe3k
Gratulace. Na 3 kolo dost nepříjemný soupeř, ale Roger to zvládnul dobře :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist