Benešová je po roce opět v osmifinále Australian Open! O čtvrtfinále s Azarenkovou

20. 1. 2012, 02:37
Aktuality 50
AUSTRALIAN OPEN ženy - Iveta Benešová vyrovnala své grandslamové maximum! Česká tenistka v Melbourne smetla Rusku Bratčikovovou a druhý rok po sobě dokázala postoupit do osmifinále Australian Open! O premiérové grandslamové čtvrtfinále se utká s favorizovanou Běloruskou Azarenkovou.
Iveta Benešová

Iveta Benešová v úvodu sezony porazila Šafářovou i hráčku Top 10 Stosurovou a do Melbourne dorazila i s přítelem Jürgenem Melzerem v dobré psychické pohodě. Tu potvrdila výhrami nad Johanssonovou i nasazenou Číňankou Shuai Peng a dnes si tak s Ninou Bratčikovovou zahrála o postup do 4. kola.

Šestadvacetiletá Ruska, jež byla až do letošní sezony na okruhu WTA takřka neznámou hráčkou, se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace a přes nasazenou Pennettaovou a další Italku Briantiovou postoupila poprvé do 3. kola. "Vůbec ji neznám, dokonce ani nevím, jak vypadá, a to nemám ráda. Ale snad to vyjde, musím být ve střehu," přiznala před zápasem Benešová.

Iveta BenešováNeznalost soupeřky - 136. hráčky světa - ale osmadvacetileté rodačce z Mostu nikterak nevadilo. Do o dva roky mladší Rusky se zakousla od prvních výměn a na cestě za vítězstvím nezastavovala. Benešová nečelila žádnému brejkbolu, nastřílela 22 vítězných úderů, udělala jen 12 chyb a za 70 minut zvítězila hladce 6-1 6-3.

"Určitě jsem nečekala, že výsledek bude takhle jednoznačný. Přitom na kurtu to tak jednoznačně nevypadalo, třeba ve druhém setu se to chvílemi klidně mohlo i otočit. I proto jsem ráda, že se to nestalo a dopadlo to pro mě dobře," komentovala Benešová.

"Nebývá běžné potvrzovat ve třetím kole grandslamu roli favoritky a musím přiznat, že jsem v hlavě trochu měla myšlenku a menší tlak, že jde o dobrý los a měla bych tu šanci využít," přiznala česká tenistka.

Pátek na Australian Open:

Berdych bez ztráty servisu zdolal Andersona, pomohl si 49 winnery

Bezchybný Federer a Nadal bez ztráty setu do 4. kola

Benešová, 46. tenistka pořadí WTA, postoupila v Austrálii do čtvrtého kola druhým rokem po sobě. Na žádném jiném grandslamovém turnaji se tak daleko nedostala.

O překonání svého maxima bude hrát v neděli s favorizovanou Victorií Azarenkovou. Běloruskou, jež už letos vyhrála turnaj v Sydney, neprohrála osm zápasů v řadě a po Australian Open se může stát světovou jedničkou.

Benešová s Azarenkovou ve třech vzájemných zápasech ještě neuhrála ani set a v žádném souboji nezískala víc jak pět her.  "Je výborná. Proti ní se musí bojovat o každý balon a hrát na riziko. Nejde jen čekat, zda bude chybovat, to se pak obvykle nedočkáte," konstatovala Benešová.

Victoria AzarenkováDvaadvacetiletá Běloruska v Melbourne v úvodních dvou kolech deklasovala Watsonovou i Dellacquaovou shodně 6-1 6-0 a stejně začala i dnešní utkání s Monou Barthelovou. Azarenková vyhrála první set 6-1, dotřetice už ale kanára nenadělila.

Jednadvacetiletá Němka, jež minulý týden v Hobartu získala premiérový titul, se totiž uklidnila a ve druhé sadě dokázala svádět vyrovnanější partii. Třetí hráčku světa trápila především v závěru, kdy odvrátila i po sporném míčku celkem čtyři mečboly.

Běloruska už totiž nemohla využít kontroly jestřábím okem, neboť všechny tři možnosti v předchozím průběhu vyplácala. Míček, který zřejmě skončil v autu, tak rozhodčí uznala jako vítězný úder a Azarenková byla hodně naštvaná. Desátý game ale po více než deseti minutovém boji vybojovala a vyhrála 6-1 6-4. 

Azarenková si během třetího setu zbytečně vyplácala výzvy jestřábího oka, které ji pak chybělo při mečbolu. Zlobila se však na lajnovou rozhodčí, ke které po zápasu odhodila míček a hodila na ní dost přísný pohled:




"V závěru zápasu jsem nebyla dostatečně odvážná, proto jsem na sebe byla naštvaná," komentovala Azarenková nervózní konec zápasu. "Ale celkově jsem hrála dobře a jsem ráda, že jsem zápas rychle ukončila."

"Předvedly jsme opravdu spoustu pěkných výměn. Ale já dokázala uspět v důležitých okamžicích... Ona (Barthelová) ve druhém setu trefila pár parádních míčků, takže jsem ráda, že jdu dál po výhře ve dvou setech."

V sobotu bude o osmifinále usilovat také Petra Kvitová, kterou čeká Ruska Maria Kirilenková.

Andrea Hlaváčková si na letošním Australian Open zahraje ve všech soutěžích minimálně ve 2.kole. Po dvouhře a čtyřhře žen začala dobře i čtyřhřu smíšených dvojic, když s Pákistáncem Aisamem Qureshim porazili 6-3 6-1 australské duo Dokicová/Hanley.

 

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky českých tenistek (20. 01. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Benešová (ČR) - Bratčikovová (Rus.) 6-1 6-3
Azarenková (3-Běl.) - Barthelová (Něm.) 6-1 6-4

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Qureshi (7-ČR/Pák.) - Dokičová/Hanley (Austr.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
Iveta je pro mě zatím největším překvapením ženského pavouku na AO, kéž by jí to vydrželo po většinu roku. A dodatečně se jí omlouvám za můj včerejší (jediný chybný) tip. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jinak gratulace Ivetce! opět 4. kolo v Melbourne, jsem za to rád, škoda že s Azarenkou to asi bude konečná... každopádně i tak to je úspěch
Reagovat
smazaný uživatel
Premiérové čtvrtfinále bohužel nebude, i když bych ji to přál.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Li vs. Clijsters to bude hodně dobrý zápas :-)
Reagovat
VlS
Věrka Makarova, Věrka, ale nadře se

Serena Arn Serena procházkově

Sabine Svetlana Sabine, ale nebude to jen tak

Maria Angelique Angelique nepřekvapí, Maria

Errani Sorana Tady si můžu tak leda hodit korunou

Marion Zheng, Jie Marion tak nějak normálně

Ana Vania Ana, ale fandím Vanie

Petra Makiri Petra s podstatně lepším výkonem
Reagovat
smazaný uživatel
Věra - Ekatěrina: Věra
Serena - Greta: Serena
Sabine - Světlana: Sabine
Masha - Angelique: MASHA
Sorana - Sara: Sorana
Marion - Zheng: Zheng
Ana - Vania: ANA
Petra - Makiri: Makiri (nesežerte mě :D)
Reagovat
Jabadu
Vsaďte si tiket. Třeba za stovku. Nám, fanouškům Petry, bude dostatečným zadostiučiněním, až ho budete nervózně kouřit!
Reagovat
smazaný uživatel
tak s montym se budu lišit jen v Marion a Petře:-) Petra Mariu dá v klidu (i když jsem fanoušek Makiri), pokud Petra zahraje lepší standard a ne to co předváděla se Španělkou, tak by Mariu měla udělat ve dvou setech, uvidíme
Reagovat
smazaný uživatel
No moment, já nemám tipovačku, ale přání. :D Taky si myslím, že Petra i Marion vyhrajou... Jinak už dávno nesázím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Verka vs. Ekaterina > H2H 1:1 - Jinak Ekaterina na rusky umi, bude to hodne dulezity souboj pro Verku, jestli pomysli na vic. Tady se muze zrodit prekvapeni! Preji to Verce, ale kdyby mne nekdo nutil vsadit, tak bych to dal na Ekaterinu, aspon by me to tak nebolelo:)

Serena vs. Greta > nepodcenuji Gretu, ale neuhraje vic jak 4-5 gemu. Takze ja VIS pise prochazkove.

Sabina vs. Svetluska > H2H 1:0, tak nevim Sabina v 1.kole vypadala, ze ma plno zdravotnich i jinych problemu...ve 2. me prekvapila. Mela by vyhrat, ale tipuji Svetlanu, ktera tim vyrovna vzajemne souboje na 1:1

Maria vs. Angelika > Maria, ale ted uz ztrati vic nez 1 gem...urcite:)

Sorana vs. Sara > H2H 1:2, Tipuji, ze Sorana vyrovna vzajemne souboje na 2:2. Takze Sorana.

Jie vs. Marion > H2H 1:1 Naposledy Jie vyhrala, ale to bylo vic nez rok zpatky. ted ji Marion smaze z kurtu.

Anicka vs. Vania > H2H 3;0, Vania stale nema co nabidnout, aby me proti ni presvedcila...Ana ji porazi ve 2 setech a King povoli tak max. 5-6 gemu:)

Vriskot MK vs. Petra > H2H 2:1 Posledni FC zapas Petra zvladla, ale byl hrany v hale. Doufam, ze Petra bude mit svuj den. Tady nemuzu jinak. Tipuji Petra:) ikdyz mam divny vnitrni pocit z tohoto souboje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi Tě fakt sežeru...
Ve všech tipech souhlas s VISem, jediná výjimka, myslím že dál půjde Světlana.
Jo včera to byla jenom taková zábavka, dnes budu mít zase nervy...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Vice i Caro! :) Zase jsem trochu ponocoval, ale bohužel jsem neměl takovou výdrž jako minule a ten konec zápasu Viky jsem zrovna neviděl. :D Vika navázala na svoje výkony z předchozích zápasů, ale měla proti sobě silnější soupeřku než předtím. Mona je vážně šikovná a myslím, že v budoucnu bude hodně vysoko. Co se týče toho konce zápasu, tak se k tomu vyjádřím ještě na vedlejší diskusi, protože ten článek mě k tomu doslova vybízí. :D
Jinak nikde nevidím zprávy, jak hrála Caro. Ale asi dobře, když vyhrála dvakrát 6:2. :) To jste se na její zápas nikdo nedíval? Nebo snad zpytujete svědomí, že jste ji podceňovali? :D Ne, teď vážně... Mám velkou radost, že to holkám tak pěkně vychází. Iveta je teď ve velké formě a pohodě, ale věřím Vice. Caro si zahraje s Jelenou Jankovic. Bude to zajímavý zápas, protože Caro teď trénuje bývalý trenér Jeleny. Jelena je silná soupeřka (a podle výsledků má skvělou formu), ale snad Ricardo něco vymyslí a Caroline to pomůže. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pekny zapas - zaver druheho setu - fantazie. Pekna slajsova show:) Preji to Tomicovi. Chtel bych videt souboj s Fedexem
Reagovat
smazaný uživatel
no kluci si to dávali slušně:-) v životě jsem snad neviděl takový slajsový šachy, ale byl to parádní zápas:-) Tomic byl asi o něco lepší a zasloužil si nejspíš postoupit, na Dolgovi se možná podepsal třetí pětiseťák, ale až na to ošetřování to na něm nebylo dle mého moc znát
Reagovat
smazaný uživatel
jinak jsem zapomněl dodat, že Tomic je snad z ledu, nevím, co se mu motá či nemotá hlavou, ale vypadá totálně bez nervů, kdo by to řekl do 19letýho kluka, ale možná se není co divit, když už pár let hraje AO a je už od 15 - 16 pod tlakem domácího publika, ale zvládá to bravurně
Reagovat
smazaný uživatel
zaslouzene. Poslednim gemem ukazala jaky je jeji potencial na tenhle turnaj. V dalsim kole to bede dost potrebovat, predpokladam, ze si zahraje s Li.
Reagovat
smazaný uživatel
Od chvile MTO ma Daniela problemy si ten servis udrzet. Mozna to je opravdu zpusobene drobnym zranenim. Kazdopadne brejk potvrzeny hezkym dropdhotem Kim.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvele, konecne Daniela brejkovou situaci dobre a hned vyuziva. Pekny winner, Daniela snizuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Daniela neudrzela opet podani. Takze Kim jde servirovat a Daniela se bude muset snazit, uz skoro o nemozne...dokaze si dobre stvorit brejkove situace, ale musi je potom promenit.
Reagovat
smazaný uživatel
Kim hraje velmi dobre. Dokaze zahrat krasne prohozy. Podrzet dobre vymenu. Dokaze zahrat agresivne. Ukazala nam pekny dropshoty... Mela by postoupit.
Reagovat
smazaný uživatel
Dulezity gem, Daniela se potrebovala uklidnit, chytit, podrzet si podani, jinak by uz byl asi fakt konec. Ale obratu tady uz moc neverim.
Schvalne pisu, treba to zakriknu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty 3 nepromene brejky asi rozhodly uz o zapase. Ta smec do divaku za stavu 30:40 bude asi Danielu moc mrzet...
Reagovat
smazaný uživatel
Kim zacina radit, hned bere v udodu Daniele podani.
Reagovat
smazaný uživatel
1servis 17 of 27 = 63 % : 22 of 34 = 65 %
Double Faults 2:2
Unforced Errors 11:11
Winning % on 1st Serve 14 of 17 = 82 % : 14 of 22 = 64 %
Winning % on 2nd Serve 4 of 10 = 40 % : 3 of 12 = 25 %
Winners 14:8
Receiving Points Won 17 of 34 = 50 % : 9 of 27 = 33 %
Break Point 2 of 6 = 33 % : 1 of 3 = 33 %
Net Approaches 4 of 4 = 100 % : 5 of 5 = 100 %
Reagovat
smazaný uživatel
Hned po navratu z MTO, to vypaadalo, ze by to s Danielou mohlo byt ok. Ale uz neziskala gem a prohrala 1.set.
Reagovat
VlS
Kim je výrazně tenisovější. Danka je dneska nějaká měkká a ten nalitej winnert, kterej dala Kim na raketu a jasnej bod ztratila, to je snad na facku.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Kim hraje dobre. Daniela ma sve chvile, ale napr. jak ted ma vyhodu 3 rebrejku, a ma moznost to promenit. A smecuje kilometry za lajnu do volneho kurtu:(
Reagovat
smazaný uživatel
Esa 1:0
Double Faults 1:1
Unforced Errors 9:7
Winners 11:7
Receiving Points Won 11of24/46 % --- 8of22/36 %
Net Approaches 1 of 1/100 % --- 5 of 5/100 %
Break Point 1 of 5/20 % --- 1 of 3/33 %
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel MTO si bere Daniela:(
Reagovat
smazaný uživatel
Rebrejk. Pekny vitezny return Daniely.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, ted uz se Daniela neubranila.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Daniela zatim trosku problemy na svem podani, ale stale drzi:)
Reagovat
smazaný uživatel
Esa 1:0
Double Faults 0:1
Unforced Errors 2:3
Winners 5:3
Receiving Points Won 3of8/38% --- 3of11/27%
Net Approaches 0of0/0% --- 3of3/100 %
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Daniela hned v uvodu zapasu brani dva brejky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak holky maji krasne podminky. Je pod mrakem 20C. Tak doufam, ze to bude pekny zapas.
Reagovat
Pe3k
Gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Berdych vyhrál 1., set v tiebreaku, promměnil až 7. setball. Zatim hrajou oba docela dobře..
Reagovat
smazaný uživatel
je to samozrejme jeste otevreny, ale na Berdovi se mi libi, ze se uz vyserviruje z problemu a nektery momenty hry jsou uz velmi hezky, takovy "top"... :-) "Skrin svalu" zacina mit "hlavu".... a lesk. :-)

Jinak Fedex s prehledem, gratulace! A stesti, ze Isner konecne navlekl vitezny tyrkys.... :-)
Reagovat
Jabadu
Ale jinak, ten Anderson zřejmě sloužil jako předloha k filmu "Těžko ho zabít".
Reagovat
smazaný uživatel
:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
... jooooo! :-) (Nektery seky mas fakt dobry...) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a je po nalade. Zaver jsem nevidela, ale ze on se zase prevlekl do bile... :-(
Reagovat
gigin
zůstal v tyrkysové :-) Ale ten Feli je narcis jak hrom, kam se na něj hrabe Djoko :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Feli může být narcis, protože na to má. Viděla jsem několik jeho fotek na netu a je to fakt model. Řekla bych nejkrásnější mužský na okruhu, je to samozřejmě můj subjektivní názor. Jo a tenis také nehraje špatně. Má to někdo štěstí.
Reagovat
gigin
Já to nemůžu jako chlap posoudit, ale jo, líbivý asi je. Hodně ženských to říká. Jen mi to přišlo trošku směšné, jak si nejdřív sundal čelenku a upravil si vlasy, než mu podal ruku :-) I gesta měl lepší jak Djoko :-) Prostě to byl jen takový postřeh, nic proti němu nemám a tenis samozřejmě umí, to je jas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mne se to z vetve taky blbe posuzuje, to vis, nadhled klame ;-), ale prijdou mi jako typ jeden "lepsi" nez druhy.....

Ale k tenisu.... Kim hezky!!! :-)
Reagovat
gigin
já ti dám jeden "lepší", jak druhý !!! :-D Novak je jenom jeden !! On se tak nenatřepuje, nepyšní :-) Kim - uznání,je to borka. Ale fandil jsem samozřejmě Danielce. Jinak mi tam tuze chybí můj miláček Petko :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Andrea chybí, je velmi sympatická, tenis hraje super a ač jsem ženská, tak musím přiznat, že je i velmi hezká, alespoň tak to vidím já. Jinak typ na vítězku mám Kim.
Reagovat
gigin
Jj, Andrea Petkovič se mi právě moc líbí jako ženská. A její tenis mi přijde taky pohledný :-) Vítězství přeju Petře Kvítové, ale mám takového tušáka, že vyhraje někdo tmavší ... :-o
Reagovat
Fandina
vyměňte tu fotku, prosím ....... Ivetka je hezká holka, určitě najdete lepší .........
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist