Bitvu kvalifikantek vyhrála Mertensová, poprvé si zahraje finále turnaje WTA

13. 1. 2017, 06:45
Aktuality 5
WTA HOBART - Bitvu kvalifikantek v semifinálovém utkání turnaje WTA v Hobartu zvládla lépe Elise Mertensová. Belgičanka přehrála Janu Fettovou z Chorvatska 6-4 6-0 a poprvé v kariéře si zahraje finále turnaje WTA. V něm vyzve Monicu Niculescuovou, která do finále postoupila po odhlášení Lesjy Curenkové.
Elise Mertensová

Elise Mertensová prožívá v Hobartu životní turnaj. Belgičanka je po úspěšně zvládnuté kvalifikaci a vítězstvím nad Kristinou Mladenovicovou, Kiki Bertensovou a dnešní soupeřkou Janou Fettovou beze ztráty setu už ve finále.

Přitom už ve druhém kole se chystala skrečovat utkání se Sachiou Vickeryovou, aby stihla kvalifikaci Australian Open. Její soupeřka však byla rychlejší a zápas po jednom odehraném gamu vzdala.

Mertensovou to ale mrzet nemusí. Díky rychlejšímu rozhodnutí Američanky postoupila do čtvrtfinále, následně poprvé v kariéře do semifinále a nyní premiérově do finále turnaje WTA. Američanka naopak skončila v Melbourne už v prvním kole kvalifikace.

I její soupeřka Jana Fettová může být se svým premiérovým vystoupením v hlavní soutěži podniku WTA spokojená. 340. hráčka světa rovněž zvládla kvalifikaci a v hlavní soutěži smetla Francescu Schiavoneovou, Lizette Cabreraovou a Veronicu Cepedeovou.

Dnes však příliš chybovala. V prvním setu ještě dokázala s favoritkou dnešního duelu držet krok a ztracený servis si v polovině úvodní sady vzala zpět. Nicméně od té doby už uhrála jediný game.

Belgičanka výborně podávala (72%), nastřílela čtyři esa a trestala zejména druhý servis soupeřky. Chorvatka jí navíc pomohla sedmi dvojchybami. Mertensová vyhrála první sadu zaslouženě a definitivně tím zlomila odpor Fettové, jež se v následujícím průběhu nedokázala znovu dostat do rytmu.

"Takový výsledek jsem rozhodně nečekala," řekla po utkání šťastná Mertensová. "Myslím, že jsem dnes skvěle servírovala a to mi hodně pomohlo," dodala.

"Dnes se mi nedařilo. Podmínky byly náročné a soupeřka se s nimi popasovala lépe. Bohužel jsem nepodávala tak dobře jako v předchozích zápasech. Navíc jsem byla hodně nervózní a negativní," uvedla Fettová.

O premiérový titul si zahraje s třetí nasazenou Monicou Niculescuovou. Rumunka do finále postoupila bez boje, jelikož se kvůli virovému onemocnění odhlásila Lesja Curenková.

Mertensová díky finálové účasti v Hobartu poprvé v kariéře nakoukne do elitní stovky. V žebříčku hodně poskočí i Fettová, kterou čeká výstup na 226. pozici.

• WTA INTERNATIONAL HOBART •
Austrálie, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (13. 1. 2017)
Dvouhra - semifinále
Mertensová (Belg.) - Fettová (Chorv.) 6-4 6-0
Niculescuová (3-Rum.) - Curenková (Ukr.) bez boje

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
babolat.cz
si ale kvaldu stejně nezahraje a jestli je tohle finále dostatečná náplast?..Grandslam je GS
Reagovat
rusedski
Jenže takhle už se dostala stovky, takže si velmi pravděpodobně zahraje hlavní soutěž French open, Wimbledonu a další turnaje, co je proti tomu jedna promeškaná kvalda?
Reagovat
rusedski
*do stovky
Reagovat
aligo
Si musí trhat vlasy :D
Reagovat
Ravik
dobře jí tak ještě bych jí naložil pokutu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist