Bitvu nejlepších vyhrál Nadal. V pěti setech udolal Djokoviče a je ve finále!

7. 6. 2013, 17:55
Aktuality 293
Král Paříže Rafael Nadal se nemusel sklonit ani před Novakem Djokovičem a na "svém" French Open si letos zahraje o rekordní osmou trofej. Obhájce titulu zdolal v dnešním předčasném finále po více než čtyřech a půl hodinách Djokoviče 6-4 3-6 6-1 6-7 a 9-7 a postoupil do skutečného finále. V něm ho vyzve krajan David Ferrer, který neztratil set ani s domácím Tsongou a poprvé na grandslamu postoupil do finále.
Rafael Nadal

Rafaela Nadala už dělí jenom jedna výhra od rekordního osmého titulu na Roland Garros. Obhájce titulu v dnešním ostře sledovaném semifinále se světovou jedničku Novakem Djokovičem uhájil pozici krále antukové Paříže a Srba porazil po boji v pěti setech 6-4 3-6 6-1 6-7 9-7.

Novak Djokovič a Rafael NadalPrvní dva sety reprízy loňského finále, které vyhrál Nadal, nepřinesly oslnivý tenis, ale strojovou bitvu. Nadal vyhrál první z nich a ve druhém získal v páté hře brejk, jenomže zbytek sady patřil odvážnějšímu Djokovičovi a bylo to 1-1. 

Třetí set ovládl přeliftovanými míči Nadal, který využil chyb soupeře a dominoval. Nerozhodilo ho ani, že mu hlavní rozhodčí Pascal Maria vzal fiftýn za příliš dlouhé prodlevy mezi výměnami. Za ty pak dostal varování v pátém setu i Djokovič. 

Ve čtvrtém setu už se zdálo, že Nadal kráčí za výhrou. Djokovič ale opět potvrdil srdce bojovníka a dvakrát úspěšně reagoval na ztracený servis. Za stavu 5-6 a 15-30 byl při podání Nadala dva míče od prohry, ale game získal a pak i tie-break. "Je to souboj titánů," komentovala průběh zápasu na sociálních sítích Martina Navrátilová. 

Rozhodující set začal lépe povzbuzený Djokovič a hned vzal Nadalovi servis. Oba hráči přidali na intenzitě. Nadal si v maximální míře obíhal míče na forhend a zpět do hry se dostal díky brejku z osmé hry, po kterém srovnal na 4-4.

Nutno dodat, že Djokovič soupeři k brejku i dost nešťastně pomohl. Ve velmi klíčovém momentu, kdy na ukazateli skóre svítil stav 2-2 na sety, 4-3 na gamy a 40-40, srbský tenista lehkou smeč zvládl, jenže se přitom dotkl sítě a místo výhody z toho byl brejkbol. Ten ještě odvrátil, následný už ale nikoliv a Španěl se vrátil do zápasu.



'Nekonečný' pátý set nakonec trval hodinu a čtvrt a rozhodnutí padlo v šestnácté hře. Nadal donutil Srba k chybám a čistou hrou při podání soupeře bitvu ukončil. 

"Byl to skvělý zápas, musím Novakovi pogratulovat, je to velký šampion a jednou na Roland Garros uspěje," řekl Nadal na kurtu. "Není to jednoduché mě tady přehrát a to i díky skvělým divákům. Každý zápas je tady mimořádný a hodně pro mě znamená," uvedl rozesmátý Nadal, který na French Open prohrál jediný ze svých 59 zápasů. 

"Byl to neuvěřitelný zápas, ale teď můžu cítit jedině zklamání, nic jiného. Opravdu hodně moc jsem chtěl tenhle turnaj vyhrát," řekl Djokovič po vyřazení. 

"Byl to jeden z nejlepších zápasů na antuce, které jsem viděl. Přelévalo se to z jedné strany na druhou a Nadal v závěru ani nevypadal jistě, ale ukázal, jak si na antuce věří, a měl v závěru i trochu štěstí," řekl Švéd Mats Wilander.



Ferrer je poprvé ve finále, ještě neztratil ani set
Nadalovým nedělním soupeřem v utkání o Pohár mušketýrů bude jeho krajan David Ferrer. Ten překazil Francouzům myšlenky na první domácí titul od roku 1983, když porazil Jo-Wilfrieda Tsongu poměrně snadno 6-1 7-6 6-2 a bez ztráty setu postoupil poprvé v kariéře do finále grandslamového turnaje. Předtím se o to marně pokoušel v celkem šesti semifinálových duelech.

David FerrerFerrer svého životního výsledku na grandslamech dosáhl díky tradičně skvělému pohybu a výbornému forhendu. Tsonga, který ve čtvrtfinále vyřadil Švýcara Rogera Federera, nenašel klíč, jak bezchybného Španěla přetlačit, naopak sám udělal 56 nevynucených chyb.

"Je to úžasné, že konečně slavím první postup do grandslamového finále. Jsem o to víc rád, že to je na French Open. Tenhle turnaj pro mě moc znamená," řekl šťastný Ferrer. 

Nadal bude ve finále jasným favoritem. Ferrera porazil v 19 z 23 zápasů a na antuce s ním prohrál jen jednou v roce 2004 ve Stuttgartu, všech dalších 15 soubojů na oranžové drti vyhrál. Včetně tří letošních, v Madridu i Římě však Ferrer dotáhl zápas do třetího setu a nyní v Paříži by mohl těžit z ušetřných sil během turnaje.

"Proti Nadalovi musíte být ve stoprocentní kondici, jinak nemáte šanci uspět. Já se cítím výborně, jsem úplně fit a nechám na dvorci úplně všechno. Pokusím se zvítězit," prohlásil Ferrer.

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 21.017.000 eur):

Dvouhra - semifinále:
Nadal (3-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 3-6 6-1 6-7(3) 9-7
Esa: 6-5
Dvojchyby: 3-2
Úspěšnost 1. podání: 64 - 67 %
Využité brejkboly: 8/16 - 5/9
Vítězné údery: 61 - 54
Nevynucené chyby: 44 - 75
Vítězné výměny: 177 - 158

Ferrer (4-Šp.) - Tsonga (6-Fr.) 6-1 7-6(3) 6-2
Esa: 3-6
Dvojchyby: 1-3
Úspěšnost 1. podání: 66 - 62 %
Využité brejkboly: 6/17 - 2/5
Vítězné údery: 24 - 31
Nevynucené chyby: 21 - 56
Vítězné výměny: 107 - 84

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

293
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdá se mi,že někteří fandové pana Djokovice začínají ztrácet klid. Pravda je,že Djikovic již letos ztratil poněkolikáté zápas, který měl jednoznačně doservírovat. Viz. Del Potro v Indiana Wells, Berdych v Římě. Když se k tomu přičtou né příliš důstojné porážky od hráčů jako jsou Haas a Dimitrov, tak je zřejmé,že již to není Djokovič z předloňské sezony. Naopak Nadal: Indiana Wells,Madrid,Řím,Acapulco,Barcelona,Sau Paolo a teď nejoptížnější tenisový turnaj světa French open. Myslím, že výsledky hovoří poměrně dost jasně.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim no, ale já jsem si před zápasem říkal, že prostě Rafa vyhrát nemůže. Základ byl vyhrát první set, protože u Novaka je známé, že se s Nadalem do rytmu dostává později a pak hraje jako stroj, to ukázal na konci čtvrtýho setu! A ukázal to i v předchozích zápasech, kdy i velice kvalitní hra Nadala nestačila, protože Novak hrál jako hraju já na ps3 :D
Reagovat
smazaný uživatel
naštěstí se Rafa nevzdal a pro mě je to jeden z nejlepších sportovců všech dob, protože ten by na kurtu klidně i pro vítězství zemřel, respekt .-)
Reagovat
Sonja
Podobnosti mezi včerejším semifinále a loňským finále AO:-)

http://www.q3.cz/images/80similarities.jpg
Reagovat
nitrotaj
To bylo velmi podobný. Tady mi přišel jednoznačnější než v austrálii tam djokovic byl 2 míče od zápasu.
Reagovat
Sonja
Pravdu máš;-)
Reagovat
Olympiada
Ty ale musíš trpět...jako zvíře....dobře ti tak ty žebráku
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsi tu psal, že na trávě nebudou míčky odskakovat do takové výšky jako na antuce, takže to pro Rafu bude to úplně jiné..jistě, nebudou tak vyskakovat, ale zapomínáš, že i tak je Rafa na trávě vynikající, o čemž svědčí dva tituly a tři finále Wimblasu, takže i trávu miluje a plně mu vyhovuje a dokáže se jí skvěle přizpůsobit. Proto i na ní bude letos opětně velkým favoritem, zvlášť v takové formě, jakou po návratu má..
Reagovat
Roger_Federer
Jaka je v tvem přispevku pointa?
Nadal je spolufavorytem(napřed z Federerem a nyni i z jinymi) na Wimbledonu už řadu let.. To, že je to jiny povrch než antuka je taky pravda..
Reagovat
gigin
Tvl, čti mezi řádky. Rafa je prostě the best! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, Rafa hral 8 z 9 turnajov na antuke, takže je proste the best ! ;)

.... na antuke :))
Reagovat
dappe
marty28 je blázen.
Reagovat
smazaný uživatel
Já netvrdím, že nemá šanci na titul,ale uvědom si, že po návratu hrál jen na superpomalých površích s vysokým odskokem (snad vyjma Madridu, kde však měl ideální los, respektive ideální soupeře). Tráva na Wimbledonu v prvním týdnu je jeden z nejrychlejších povrchů v současnosti a Nadal bude mít podle mě velké problémy se s tímto faktem zžít. Záleží na losu, ale pokud dostane některého z ranařů v prvních kolech je dost možný, že si zopakuje loňský nezdar, ostatně zmiňoval to tu už Vlk, letos je mnoho těch mladých pušek a vyrovnanost hracího pole jaké jsme tu dlouho neměli.
Reagovat
spaniel
Navic se pry odhlasi z Halle...jestli ano, nebude moc připraveny.
Reagovat
MarcelPersch
Jak si na to prisel? :)
Reagovat
MarcelPersch
uz to mam..... ve vlastnim zajmu by mel Rafa hrat aspon napr. v Eastbourne, jinak tusim dopadne jako loni.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj v Halle je velmi nestastne naplánovaný..Hrať dva dni po finále RG je prilis..Wimbledon by sa v buducnosti mal o tyzden predlzit, rovnako ako celá travnatá sezona..2 tyzdnová medzera je zalostne málo..
Reagovat
spaniel
Uz o tom psali skoro vsichni

https://www.google.cz/search?q=nadal+pulls+out+of+halle&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=cs&client=safari&redir_esc=&ei=GF-zUcPhM-fR7Aa_z4GwCA
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, stane se to, co jsem psal nedávno že? Žádný hráč nevyhrál jediný grandslam 8x co?
Reagovat
Sonja
"Djokovic wanted court watered, Nadal did not"
:-D...
Reagovat
Sonja
http://ftw.usatoday.com/2013/06/novak-djokovic-complained-slippery-court-french-open/

Hm...Novak podle všeho sám sebe před tím otřesným posledním gamem rozhodil hádkou s Pascalem:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Sonji, musím s Tebou souhlasit a není to poprvé , co jsem takhle viděla Noleho prohrát! Že se nechal rozhodit vyjádřením rozhodčího a díky hádce pak prohrál celé utkání (dle mého názoru). Ale i tak mě mile překvapilo, že i přes úchvatnou bitvu včera oba hráči drželi emoce na uzdě a byl to fakt jeden z top zápasů na antuce, který jsem kdy viděla! Nervy sice obrovské, nakonec Nole nevyhrál, ale něco na tom bude, že právě pro tyhle chvíle se hraje tenis a Rafa je borec a přeji mu to, že zřejmě bude 8.násobným šampionem Roland Garros!

Mám ráda oba, to víš, ale tentokrát jsem strašně moc přála Nolemu, aby byl ve finále a celé to vyhrál, i kvůli jeho trenérce. Taky ho stejně jako mě neprovází bůh ví, jaké skvělé životní období :/
Reagovat
Faddova
máš pravdu, to mu přišlo draho a stálo ho to zápas
Reagovat
smazaný uživatel
že na to jak skvělý a už zkušený hráč to je těch pochybení bylo v poslední době moc. Nepochopil jsem ten kolaps s Berdychem, no a včera to pak taky nezvládl. Je ale fakt, že tam možná hrála roli i únava. Ono se řekne smeč, ale když je proti ostrému slunci a po víc jak čtyřech hodinách vysilujícího zápasu, tak to tak snadné není, holt málokdo, asi nikdo tohle všechno nezvládá tak jako Rafa...
Reagovat
Sonja
To netvrdím...těch faktorů, co ho stály zápas, bylo víc...
Na druhou stranu on musel (měl) bejt zvlášť v těch posledních gamech nejsilnější, nejkoncentrovanější, protože každý zkažený už měl znamenat ztrátu celého zápasu...a nezvládl to, no.
Ale tak to prostě je, proto jsou ty zápasy proti Rafovi na antuce nejtěžší, vyžadujou extrémní sílu jak fyzickou, tak psychickou a kdo nedokáže dát oboje dohromady a vydržet to 5 hodin, končí:-D:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Všechna čest tomu jak dokážete přijmout porážku a uznat Nadalovo kvality, někteří jiní by si měli vzít příklad!
Reagovat
smazaný uživatel
Lepšího soupeře si Rafa ani přát nemohl ve finále grand slamu ,Ferrer si opět stříkne do trenek z Rafy a uhraje sotva 3 gemy celkově v zápase.Podle mě to bude jedno z nejrychlejších finále historie , ne že bych to Ferreovy nepřál ale nemám rád hráče co pokaždé ve finále zklamou a ani zdaleka nepředvedou to co předváděli v minulých zápasech prostě si stříknou do trenclí uhrají 3 gemy a jsou spokojeni to je případ Ferrera proti Rafovy .Věřím že Ferrer nepředvede ani z 50procent to co proti Tsongovy jak bude hrát z Rafou ten si z něho opět zrobí trhací pytel .
Reagovat
spaniel
Anebo si z něho zrobí boxovaci kalendář.
Reagovat
Mr.Pink
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
:o)))
Reagovat
gigin
Já se po..m, tvl :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Musim smeknout klobouk pred Rafou To jak se po Noleho zvahani na siti dokazal vratit do zapasu bylo uzasny a dokazal bohuzel, ze je nejlepsi hrac na antuce vsech dob. Jsem ted hrozne sklamany, jak jsem byl po viteznem tiebr?eaku a v 5 setu do Djokovicova zavahani na siti v obrovske euforii, tak prohru jsem malem nerozdejchal.Bohuzel si Djokovic prohral to utkani sam a to boli dvojnasob.. To France open je pro nej asi proklety. Je mi smutno.
Reagovat
Sonja
Ale kdepak prokletý...Novak je ještě dost mladý a jestli vydrží zdraví, ještě párkrát se o titul z RG popere. Neboj:-)
Každopádně nebudu zastírat, že i já jsem smutná a po zápase jsem si pěkně pobrečela:-D
Reagovat
nitrotaj
Ale radostí, že mě přítelkyně musela utěšovat. Asi nikdy v životě jsem neprožíval žadný zapas jako tenhle. Ale znám tvůj pocit (AO2012) mě totálně zničilo.
Reagovat
smazaný uživatel
podobné, ta porážka v Austrálii mě loni zdrtila na několik týdnů, kdyby přišla i včera, tak už by to bylo zlý..
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Daviiiiiiid! Jsem to říkal, že udělá finále. Nikomu jinému to víc nepřeju, fakt borec. Škoda, ež nemá šanci.
Reagovat
spaniel
Muze mne nekdo rict co se stalo ve druhem setu? Vetsinu toho setu jsem nevidel, slysel jsem ze Novaka ošetřovali, pak se skoro cely set nehybal a zacal hrat az v posledním gemu. V ostatnich setech jsem si na nem nic neobvyklého nevsiml (krome prisernych amatérských smecu).
Reagovat
spaniel
Sorry, ve 3 setu samozrejme.
Reagovat
Sonja
Ve 3.setu byl při Noleho servisu a stavu 30-40 zahlášen Noleho míček jako out, přičemž to bylo in (jestřábí oko to ukázalo)...takže Novak přišel o servis a za stavu 3-0 si odběhl do útrob stadionu. Nevím, jestli se nechával ošetřovat, mně spíš přišlo, jako by se šel podívat na záznam toho míčku:-D:-D...vrátil se a ukázal Pascalovi zdvižený palec. Pak po zbytek setu jako by byl úplně vykolejený, nesnažil se dobíhat míčky, hrál otřesně... jen tak tak zabránil kanáru.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim o vysvetleni tech amaterskych smecu, jako v cem to spociva...takovy amatersky smec...
Noldu netlacim, takze vklidu bez prikras...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak smečoval příšerně, to byl snad Djokovičův nejhorší úder - z toho, co jsem viděl.
Reagovat
Stan_Borowitz
bez toho "snad"
Reagovat
Sonja
Souhlas...několik smečí do sítě, několik zahraných tak, že se Nadal v pohodě vrátil do výměny...dnes to bylo prachbídné:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Já zápas bohužel neviděla, tak byla to nakonec "řežba" jak se čekalo? Nebo to bylo něco jako včera s Vikou, která nehrála jak se čekalo?
Reagovat
Sonja
Jak se to vezme...já čekala od Novaka lepší výkon, ale nakonec to vážně bylo drama.
Reagovat
spaniel
Nechapu Vlku, neni to zadna novinka, Nole ma hodne spatne smece. I dnes jich zkazil vic, tusim i pri olympiade v Pekingu to zkazil pri matchballu v zapase s Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, on někdy výsledek drama nezaručuje, proto se ptám. Mě to tedy štve, že Djok prohrál, dost jsem mu věřila. Ani Tsongu jsem neviděla a prohrál.. škoda, i když Davidovi taky přeju, ale Tsongovi víc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Se opravdu jen ptam...jestli to bylo tim zpusobem placacka na mouchy nebo nejakym jinym...co ty nazyvas amaterskym....
...jak se rika za zeptani clovek nic neda...
Reagovat
smazaný uživatel
No psala, já ČT v HD nemám, jen sport1, sport2, Eurosport 1 i 2, Novasport, Extremesport a to je asi všechno. A prosímtě, než začneš psát o satelitech a tak vůbec, vždycky se podívej, jestli není online Brož, nerada bych zase dostala čočku :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, psala o UPC. Jenže to nestačí. Jsou dvě firmy, které už dávno nemají nic společného. A taky mají jinou skladbu programů.
Jedna provozuje kabelovky a druhá satelitní službu freesat. Co tedy má Lunej?
Reagovat
smazaný uživatel
Mám freesat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tím se to vysvětluje. Oni narozdíl od kabelového UPC přidávají HD programy dost pomalu. Dávám přednost Skylinku, kde se programy dají koupit jen občas. Základní CZ/SK programy fungujou pořád za symbolických 29 Kč. Žádné faktury nebo složenky poštou, balíky si každý může aktivovat sám na webu.
Reagovat
Jan
Já mám regionální kabelovku, která operuje jen v blízkém okolí, kde žiju. Ale z tvého příspěvku to vypadalo, že si myslíš, že ČT HD nevysílá. Takže potvrzuji, že vysílá. ČT1 HD a ČT Sport HD. Čočka je dobrá, sám ji mám rád, i když nejraději mám fazole. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Skylink je na Astře nebo na Thoru? Mamina si ho teď právě bude zřizovat. Tam se ale taky platí za balíček, pokud chce HBO apod. a platí se i za HD ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Mně čočka nevadí, ovšem záleží od koho a kde ji dostanu :)) ČT1 v HD mám, sport ČT ne.
Reagovat
Jan
Tuším, že Skylink je na Astře, moje matka ho má, jen v základní nabídce za 29 Kč měsíčně není Eurosport 1,2, Nova sport a další sportovní kanály, je tam jen ČT sport a nejsem si jistý, jestli není v HD. Matka nemá HD TV, tak jsem to neřešil.
Reagovat
Jan
Stačí se podívat na stránky skylinku, kde mají programové nabídky a kolik stojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, ale mě to hledání nebaví, tak to nechám na mamině, ať si poradí :)) A komu dneska budeš fandit?
Reagovat
Jan
Přál jsem to Máše, ale celkem mi to bylo jedno. Když vyhrála Serena, taky dobré. Zasloužila si to, je úžasná.
Reagovat
Jan
V jednom příspěvku dříve jsi psala, že ČT sport nemá na UPC HD. Já mám kabelovku (ne UPC) a ČT sport tam program HD má, stejně jako Eurosport a Eurosport 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisovézápasy na okruhu ATP se hrají podle jasně daných pravidel.. Navíc semifinále GS! Kdyby šlo o chybu rozhodčího, neřeknu, ale dotek sítě je jasná chyba, stejně jako out nebo síť. Dnes jsem to Nadalovi přál a z celého zápsau jasně vyplývalo, že musí vyhrát.. Djoko mi přijde jako takový "uspávač hadů"... Dělá že nic a potom uplně Rafu rohodí.. V zápasech s Fedexem šlo o winery a UE, ale tady jde nejvíc o psychiku.. Kloubouk dolů před oběma, ale Gratulace za lepší výkon - jasně Nadalovi... Jen nepodcenit zítřek.. Ale dneska tostálo za to, oba dva se neskutečně překonali...
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to asi tak stejně "jasná chyba" jako je míček, který se překulí přes pásku a spadne těsně za síť jasný winner. Ano, je to proti pravidlům, o tom žádná. Ale míč byl odehraný a to, že Djokovič pak ztratil rovnováhu a padl na síť, nijak průběh výměny neovlivnilo. O to tady jde, že měl v tomto prostě Nadal štěstí a Djokovič smůlu, podobně jako při prasátku.
Reagovat
smazaný uživatel
ale v 3 sete mala byt zhoda za stavu 1:0 lebo Djoko dal dobru loptu len rozhodcovia to dali jak out

a to poskodilo 3 set
Reagovat
PetaM
Nejčastější chyby ve hře:
hráč se dotkne sítě (raketou či tělem v průběhu výměny)

Je těžké soudit, jestli to bylo v průběhu výměny. Byla to nechytatelná smeč a Rafa by tam nebyl. Ale zřejmě míček ještě nedopadl po 2 na zem, tudíž je to bráno jako průběh výměny. Zrovna v tomhle případě je to sporné, ale pravidlo je pravidlo :D :)
Reagovat
spaniel
Neni o cem, dokonce i na amatérské urovni je dotek site jasny fiftyn pro soupere.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale o to tady přece vůbec nejde, samozřejmě, že je to chyba, ale je to na této úrovni chyba velmi neobvyklá, takže pokud ji Djokovič udělal (zejména ve vyhrané výměně), je to prostě pro soupeře šťastný vstup vis major do hry, podobně, jako když z totální defenzívy zahraje někdo nechytatelné prasátko.
Reagovat
gigin
viz Monfils x Gulba. Ernie výhoda, zatlačil Gaela do rohu a ten z BH zahrál neskutečné, nechytatelné prasátko... Gulbis mohl jít podávat na vítězství v setu a guvno....
Reagovat
smazaný uživatel
Průběh výměny to neovlivnilo právě proto, že Novak napral míč vší silou, aby to Nadal po vysokém odskoku míče neměl šanci vrátit. Jeho blbost, neviděl kde se nachází? Novak to mohl hrát deseti jinými způsoby bez rizika doteku sítě, kde by už Rafa šance mohl mít.

Šokovalo mě něco jiného. Drzost Novaka chtít na rozhodčím vyloudit bod pro sebe. Tohle fakt myslel vážně? Měl by se stydět.
Reagovat
Sonja
Novak nic neloudil, vzal to celkem v klidu (vysvětloval rozhodčímu, že míč nemohl dopadnout dvakrát, protože letěl do diváků)...to já bych se čertila daleko víc, možná bych vyšplhala po těch empajrových schůdkách nebo tak...
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, to jsem ani nevěděl. A to mezi ty diváky vlítl předtím, než spadl Djokovič do sítě, nebo potom?

Mimochodem, znamená toto pravidlo tedy například, že kdyby teoreticky míč při smeči přelétl tribuny a nikdo ho neviděl podruhé dopadnout, výměna by nebyla ukončená a musela by se třeba opakovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Sonji, nemlž! Novak místo pokračování ve hře stál půl minuty u rozhodčího a loudil změnu rozhodnutí.
Koukal jsem i na záznam ITV, kde jim to komentoval Courier. Míč byl ještě vidět nad kurtem a on už hlásil ztrátu bodu. Situace byla naprosto jasná.
Reagovat
Sonja
video je nahoře v článku, oba se na tu situaci můžete podívat znova;-)
Broz- A to ti přijde jako loudění? Novak stál, možná opařen tím, že za takového stavu udělal takovou chybu...ale s rozhodčím se rozhodně o ten bod nijak vehementně nehádal, neloudil ho. Jen mu v klidu řekl, že míč šel do p*dele:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě se zeptám jinak - kdyby ten míček chytil nějaký divák a držel ho v ruce a Djokovič se dotkl sítě potom, jak by se to posuzovalo?
Reagovat
smazaný uživatel
Výklad pravidiel znie, že hráč sa môže dotknúť siete ak loptička viditeľne smeruje mimo dvorec tuším - hoci to bol jasný "touch", chápem Djokovičov hnev - lebo Nadal už nereagoval. Samozrejme, hneď sa chytil hodenej rukavice :
https://pbs.twimg.com/media/BMKr6S1CQAAzTsr.png:large
Takto sa šampión nespráva.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvůli odrazu do p*dele chtěl změnu rozhodnutí, což je nesmyslná argumentace. Přečti si můj text nahoře. Mohl to hrát deseti jinými způsoby bez rizika doteku sítě. Vybral si risk a na sít spadl. Ztráta bodu, není co řešit.
Reagovat
tito
To by se bralo špatně i u nás na vesnici, kdybychom to hráli v našem bramborovém DC...
Reagovat
Sonja
Brozi...měla jsem zato, že ti Novak v žaludku neleží, takže mi tvá přehnaná reakce vůbec nesedí. Jakýpak loudění, jakápak nesmyslná argumentace...opakuji, že nahoře v článku je video, kde si tu situaci můžeš prohlédnout znovu a uvidíš, že Novak prohodil s rozhodčím sotva pár slov, kde má navíc pravdu- míč šel ven z kurtu. Nadal by musel být superman, aby ho ještě mohl zahrát.
Nicméně nikde netvrdím, že rozhodčí pochybil a vzhledem k tomu, že se Novak rychle vzdal a ani nedělal ksichty, bylo zřejmě i jemu jasný, že rozhodčí má pravdu. On (Novak) byl akorát z šoku, což se vzhledem k situaci dá chápat. Nechoval se nijak ostudně, jak ty tu prezentuješ.
Reagovat
Sonja
*v šoku
(z toho, že za tak důležitého stavu udělal takovou chybu)
Reagovat
Bob
Bohužel souhlasím s Brožem :( Za prvé ten fifýtn byl Rafovi uznat oprávněně a za druhé Nole ten míček mohl zahrát stokrát jinak. Nevadí. Jak říká Sonja, je ještě mladý, šance ještě budou. Já v to doufám. Přesto musím smeknou před Nadalem. Je to opravdu král FO.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám je rád oba. Bohužel se potkali už v SF a ve finále místo Novaka bude otravný hejkal Ferrer. Wimbledon může být kvůli losu ještě větší malér.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj podla mňa to bol bod pre Nadala ..
Len sa mi nepáčila jeho reakcia, nehodná šampióna.
Reagovat
smazaný uživatel
Hráč se nesmí během výměny dotýkat sítě! Jak n.1 by to měl Nole vědět a nedělat takový blbosti. Nole dobíhal svůj rozběh, při kterém narazil do sítě - jasná chyba a není už co řešit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že určitě nic neloudil. Spíš tak stál a říkal si: "je tohle vůbec možné, to se může stát jenom mně! :D "

Myslím, že v tak vypjatém zápase a kor v takhle vypjatém momentě , ještě když šlo o tak důležitý "fiftýn", si myslím, že by takhle zareagovala většina hráčů. Myslím, že to vzal a prostě hrál dál. Nicméně si myslím, že kdyby tu smeč zvládnul dobře , pak i zápas mohl dopadnout jinak. Pořád je snadnější vézt v setu, než dotahovat, což podle mě do jisté míry včera rozhodlo.

Nicméně Nole předvedl spousty nevynucených chyb, ale ukázal , jaký je bojovník a po zbabraném 3. setu se nevzdal, zabojoval a ještě to bylo pěkné drama se sťastným koncem pro něj!
Reagovat
smazaný uživatel
*se šťastným koncem pro Rafu :D (jsem si tak moc přála, aby Nole vyhrál, až jsem to napsala :D)
Reagovat
VlS
Gigine, smutníš? Já jo. Ale musím uznat, že Rafa hraje úžasně. No nic, tak příště.
Reagovat
gigin
No, byl jsem vyčistit lebku na kurtu, trošku to pomohlo.. Ale to víš, že jsem zdeptaný... Bylo to hodně blízko... blizoučko :(( Jinak ano, Rafa je buldok a hraje famózně...
Reagovat
dappe
Djokovič dneska nehrál svůj nejlepší tenis. Nehrál vyloženě špatně, ale nebylo to ono. Neřekl bych, že nebyl připraven, ale spíš všechno hrálo proti němu...Podmínky na kurtu byly úplně přesně pro Nadala, Djokovič to dnes nemohl mít těžší, přesto byl blízko a game za stavu 4:3 v 5.setu měl uhrát.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, ta obrana a forhend ze sprintu do rohu (levého či pravého) jsou famózní.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebýt toho doteku sítě, nejspíš by ho uhrál. To byl rozhodující míč zápasu. Smůla. Ale v tak vyrovnaném zápase musi rozhodnout i štěstí. Tentokrát bylo na straně Nadala.
Reagovat
Sonja
Stan- Dneska byl i z BH skvělý...i servíroval líp než Novak...přitom v těchhle dvou věcech jsem myslela, že bude mít Novak převahu:-(

dappe- Souhlas...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já byl celý den na deblovém turnaji, takže jsem viděl jen poslední set. Pravda je, že ten jeho servis je pro mne záhada - je to tou rotací, že je tak účinný? Rychlost nic moc, umístění jak kdy, ale přesto je to jeho silná zbraň...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak s vámi souhlasím, ani mně se Djokovičova hra dnes úplně nepozdávala. Spousta míčů byla na jeho poměry hrozně krátkých.
Reagovat
Sonja
No já bych řekla, že je to tím, jak odskočí až někam do.....lalala:-D (dneska tomu nahrávaly i podmínky). Tím si pochopitelně vynutí kratší return a z toho pak Nadal může pohodlně zaútočit.
Reagovat
Sonja
No ono totiž ty delší dnes v xxx případech končily v outu... a, jak píšu, jiné kratší míče si prostě Nadal vynutil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je těžké, když ty Nadalovy míčky v daných podmínkách vylétávají až do výšky 1,80, tato výhoda však brzo skončí, na trávě to tak nepůjde.
Reagovat
Mayo
tak sa na tráve naučí hrať plocho :D
Reagovat
Mayo
ježíš to akože Nadal bude na Wimbledone ako 5-ka ? do rite to som nechcel...takže asi to finále Nadal vs Murray nebude och no cemment
Reagovat
Rafaeoli25
Neboj, Rafa dostane pro čf Davida, pro sf Federera a pro finále Murrayho. Ten los bude tentokrát pěknej:-)
Reagovat
gigin
Rafu vytříská ve druhém kolem Ernests a budete mět po prdeli...
Reagovat
Rafaeoli25
U něj je otázka jestli vytříská nebo se neztříská:-D
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Ernests umí na Rafu udělat bubu, ale bububu už nedokáže:-D
Reagovat
Mayo
Ernests..nestraš...toho nechcem ani len zo srandy :D
Reagovat
VlS
po pořaď 1. kolo Ernest, 2. Llodra, 3. Janovič, 4. Isner
Reagovat
Rafaeoli25
Ljjjodra? Dooobrej vtip, už z něj maj všichni teď ospiky:-D
Reagovat
Rafaeoli25
osipky..ale ospiky možná taky:-D
Reagovat
Rafaeoli25
že i taková legenda jako Navrátilová jen žasne a vzdává hold to tě taky nezajímá viď, taková nula, jakou mají její slova váhu co...
Reagovat
tommr
Ferrer si postupem do finále zajistil čtvrtý místo před Nadalem, kterej ho už nemůže předstihnout. Pokud by se stal zázrak a Ferrer Nadala ve finále konečně porazil tak by se dokonce posunul na třetí místo před Federera ...
Tomáš Berdych si udržel šestý místo před dotírajícím Tsongou, kterej už předstih Del Potra a posunul se na sedmý místo ...
Reagovat
Rafaeoli25
Haha a i když bude Rafa teď pátej, ve skutečnosti už naplno bojuje o místo první, to je sranda:-D
Reagovat
PetaM
"Dotírající" Tsonga :D To zní hezky :D Tomáš si musí nahrát nějaké body na trávě, jinak se propadne ... :) Uvidíme, s jakou formou přijede a hlavně uvidíme štěstí na los :D :D Ferrerovi to přeju a ten titul taky. Co na tom, že Rafa může trhnout rekord, to může ještě několik let. Ale pro Davide je to jedna z posledních šancí vyhrát GS .. Moc mu to přeju a budu fandit :) :)
Reagovat
tommr
zatím má Djokovic před Nadalem pořád ještě luxusní náskok téměř 6 tisíc bodů. Navíc se ve zbytku sezóny bude hrát na površích, který mnohem víc vyhovujou Djokovicovi ...
Reagovat
Jan
Ve finále to budu přát "dotírajícímu" Nadalovi. Ať to vyhraje po 8.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak luxusní náskok, vzhledem k tomu, že až do února bude Rafa už jen připisovat zas tak luxusní neni,zvlášť když se podíváš na Rafovu formu i na betonu v IW. Pokud vyhraje Wimbledon, určitě se jedničkou stane, na betonech mu pak budou stačit i semifinále a nějaký to finále, navíc myslim, že Nole všechno na podzim určitě neobhájí, taky se mu odečte i něco za olympiádu, takže pro Rafu komfortní výchozí pozice...
Reagovat
VlS
jen tak pro úplnost - ve Wimbledonu dotírající Tsonga obhajuje SF, Tomáš Nic, takže přibrzdi v rozletu.
Reagovat
Nola
tvoje kecy mi hlava nedokáže spracovať....tommr fandí Tomovi, jeho veľké ... zaujíma, Nadal a Djoko, každý súdny fanúšik Nadala uzná, že celý ten dnešný zápas bol hlavne o šťastí, ty to nie a nie pochopiť.... kde si bol, keď Nole viedol v 5. sete? dnes aj Willander uznal, že jastrabie oko a dotyk so sieťou otočili zápas na stranu Nadala... po funuse, je každý hrdina, ty v tejto diskusii vedieš... kedy už konečne uznáš, že Nole je na antuke najväčšou hrozbou pre Nadala?
Reagovat
PetaM
Jejda sorry :D Nemusíš být hned výbušný bože! :D Však já Tomovi přeju, aby ve Wimblasu došel co nejdál a nechci, aby ho někdo předstihl v žebříčku :D Tak klídek jo, zase na mě nemusíš tak vyjíždět ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Kde sem co neuznal? Vím, že rozhodlo štěstí, současně považuju Noleho za Rafova největšího kariérního soupeře. A pro tvoje info, mám rád Rafu, ale Noleho celkem taky, je dva považuju za nejlepší tenisty historie. Jestli někomu nefandim, tak je to Federer...
Reagovat
Rafaeoli25
přečti si můj příspěvek z 20:41 níže. Asi si ho nečetla, protože kdyby ano, asi bys mi nenapsala to cos mi napsala...
Reagovat
smazaný uživatel
Tých 6000 bodov je velmi skreslená informácia..Nole je na harde jasným favoritom, ale aj ked vsetky turnaje vyhrá po finále nad Rafom, Nadal ho na konci roku predbehne..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tak...
Reagovat
Nola
to si nebol ty, ale rafaholic009, ospravedlňujem sa, máte podobné nicky, ten si bol istý od začiatku po koniec zápasu :D
Reagovat
Stan_Borowitz
"je dva považuju za nejlepší tenisty historie". Když je sečteš dohromady, tak určitě :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Omluva se přijímá a Nolemu přeju hodně štěstí, i když víc fandim Rafovi. Hlavně se těšim na další parádní zápasy těhle dvou, to je prostě oslava tenisu, absolutní historický, nejen současný top!:-)
Reagovat
Rafaeoli25
opravdu ne dohromady, ale každého zvlášť, RF musí prominout, ale je to tak:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
RF nemusí nic promíjet, nejlepší tenista historie neexistuje, a kdyby existoval, je jím jednoznačně Rod Laver...
Reagovat
freeteepek
Na antuce je mu hej, ale na betonu se Rafa bude šetřit. Jeho kolena jsou chabrus a on si je nechce zase oddělat. Jeho problém s koleny není vyřešený a může se kdykoliv vrátit...
Z toho vyplývá, že se jedničkou může stát max. po Wimbledonu a nebo při dlouhodobé absenci Djokoviče plus neschopnosti Murrayho s Federerem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já nevím, mně se zápas Gulbis-Nadal z Říma(?) líbil daleko víc. Tohle je hrozně jednotvárnej tenis, jak hrají podobně.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak máš pravdu, že duely mezi Rafou a Djokem jsou spíš gladiátorské bitvy, ale mě baví asi nejvíc, když třeba dvě minuty nevím jak dopadne výměna, jsou to takové gladiátorské šachy. Ale samozřejmě mám rád i mače jako ten s Gulbisem, neříkám, že ne, to je zase konfrontace dvou stylů souhlas..jinak feetepeku, Rafa to podle mě vyřeší tak, že vynechá nějaký to Masters, na USO a AO, ale i na TM bude hrát na stodvacet procent jako vždy, on není ten typ, co bude taktizovat, půjde do toho i s rizikem a uvidí, rozhodně to ale nevzdá předem a nebude se jen tak šetřit...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak taky si myslím, že bude Nadal na konci roku světovou jedničkou. Od té doby, co se vrátil na kurty, hraje objektivně nejlíp ze všech. Není možné, aby ty body neposbíral.
Reagovat
Rafaeoli25
On i Toni ale stejně jasně řekli, že pro něj jsou prioritní tituly, hlavně ty Gs samozřejmě, až pak první místo, podobně to vidím i já. První místo bude pěkný, ale hlavní je vyhrávat turnaje, především GS...
Reagovat
Stan_Borowitz
V tomhle už takový optimista nejsem. Přece jen na trávě, ale hlavně na umělých površích (tzv. "betonech") je daleko větší konkurence než na antuce a špička je tam vyrovnanější.
Reagovat
dappe
Hezký, ale měl by si být trochu objektivní. Federer toho vyhrál strašně moc, ale opravdu strašně. To, že ho nemáš rád, na tom nic nezmění. Já taky nemám rád Nadalův tenis a třeba budu muset jednou uznat, že on je tím nejúspěšnějším hráčem historie.
Reagovat
Mayo
aj ja si myslím, že nejaké tie týždne na čísle 1 Rafa pridá...
Reagovat
Stan_Borowitz
ty dohady jsou zbytečné. Sečtěte si počet GS titulů Roda Lavera s jeho tituly z professional majors, a jste na čísle 20, to nemá ani RF. Kromě toho jsou tady navíc ty jeho dva čisté kalendářní Grand Slamy...
Reagovat
dappe
Když někdo napíše, že je pro něj nejlepším hráčem historie Laver, tak s tím nemám vůbec žádnej problém.
Reagovat
VlS
Tomu říkáš vyjíždět?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafaeoli ty si moj clovek,ani ja by som to lepsie nenapisal,fandim obom,aj ked Rafovi trosku viac,akurat proti Federerovi nic nemam,len som mu nikdy nefandil.
Reagovat
smazaný uživatel
jsou tito dva naprosto nepřekonatelní, to co se už mezi nimi odehrálo za bitvy, historie tenisu nepamatuje..vyzdvihl bych jejich konstatní výkonnost, mít za sebou už v šesta, resp.sedmadvaceti pětatřicet vzájemných zápasů na to jasně ukazuje, klidně to můžou dotáhnout až na padesátku, pokud bude Rafa zdravý. Oni dva jsou prostě nezničitelní terminátoři, kteří v plné formě a zdraví nemají soupeře. Federer může jen děkovat osudu, že byl na vrcholu v tak hluchém období jako byly roky 2004-07, kdy Sampras a Agassi už byli out a Rafa s Novakem teprve vyzrávali na všech površích...
Reagovat
Stan_Borowitz
To se pleteš, to je obráceně. Když hrál Federer v plné formě a byl zdravý, tak na něj nikdo nikdy neměl, kromě Nadala na antuce. Djokovič s Nadalem mají naopak štěstí, že tenisově dozráli až v době, kdy byl Federer už za zenitem své výkonnosti. Jinak by měl Nadal GS tituly jen z antuky a Djokovič ani jeden.

A všichni tři mají štěstí, že hrají tenis v době, kdy je Rodu Laverovi už přes sedmdesát.
Reagovat
Jan
Je to škoda. Rafa i Novak by udělali z Tsongy i Ferrera trhací kalendář. Ale postoupil jen jeden. Neměl jsem komu fandit, sympatičtí jsou mi oba stejně.
Reagovat
Rafaeoli25
Já jsem rád, čistě pragmaticky, Rafa stáhnul Noleho o dalších 480 bodů a bitva o post jedničky (o Stalingrad:-D) se blíží každým měsícem:-)
Reagovat
Sonja
Gratulka, jednoznačné semifinále.
Davidovi finále velmi přeju, to však s největší pravděpodobností bude jasná třísetová záležitost. I tak je pro Ferrera finále GS (do kterého navíc došel bez ztráty jediného setu!) výborný výsledek..
Reagovat
Rafaeoli25
David si aspoň jedno finále na grandslamu zasloužil jako málokdo, moc mu to přeju, vamos hoši španělský :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor, David dokáže s Rafou hrát poměrně vyrovnaně, podle mě minimálně set uhraje. Bohužel pro něj hraje s hráčem, který unavený nebude ani kdyby běhal na kurtu celý den, v tom jsou si velmi podobní. Výhra Rafy 3:1 na sety
Reagovat
smazaný uživatel
Asi bych si tady měl sypat popel na hlavu za včerejší tip 3:0, ale nebudu, nebýt zbytečných polevení ve druhém a třetím setu, bylo by to v pohodě ve třech setech. Na druhou stranu jsem rád, že spravedlnost přece jen občas existuje a Djokovič souhrou neuvěřitelně šťastných okolností nevyhrál, to by mě asi ranila mrtvice. Teď ještě nepodcenit finále a pak už hurá do Londýna pro třetí titul na trávě..a pak už jen čtyři tituly k vyrovnání čísla 17! Vamos!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ve druhém a čtvrtem samozřejmě
Reagovat
Stan_Borowitz
jsou chyby. Kdyby Djokovič nespadl nesmyslně do sítě, tak by třeba vyhrál on. Nebo třeba ne. Skončilo to každopádně 3:2.
Reagovat
carolyn
Davide konečně!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co k tomu číct ? První 3 sety tragické , 4 set špatný ovšem 5 set byl skvělý.Nadal byl v celkovém součtu asi lepší a zasloužil si vyhrát i když měl velké štěstí. Ani Ferrer ani Tsonga nemá ve finále šanci bylo by pro mě překvapením kdyby to nebylo 3:0 .
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer si to zasluzil je to sympatak prajem mu zazrak vo finale ale to neni realne
Reagovat
Mayo
škoda JO :/ ...takže Rafa vamos !
Reagovat
Rafaeoli25
kde seš chlape? Tvrdils tu po Monte Carlu před každou další antukou, žho Nole zašlape do země odborníku, nějak ses sek, aspoň bys to měl uznat, ale to ne co, raději mlčet nebo tvrdit "kdyby byl Nole ve svý optimální formě určitě by neprohrál. Nemáš něco novýho, tohle už je vobehraný. A jo, já zapomněl, prohrál kvůli truchlení za tu trenérku viď, loni ten děda, chápu chápu. Za to, když ho porazí Federer, je to jeho umem viď? Ty si prostě komediant prvního řádu, fakt že jo...
Reagovat
dappe
Ferrera bych rozhodně nepodceňoval, hraje fakt parádně. V neděli by pro něj mohlo hrát pár věcí. Každopádně tipuju spíš Nadalův 12.titul, to už je dost velký číslo.
Reagovat
Pe3k
Tragédie vs. zoufalství.
Djokovic hrál podprůměrně, chvílemi tragicky a i tak měl Nadala na lopatě. Naštěstí mu jeblo v palici a skočil do sítě při nejjednodušším úderu. úroveň tenisu byla zoufale slabá. Ani jeden tenista neumí zahrát první servis, eso je snová záležitost.

Současně jasně nejlepší tenisti na světě, ale jejich tenis je hrůza pro oči, ještě umocněná únavou, pomalou antukou a věčným zdržováním. Djokovic v mých očích klesl na úroveň Muryho. Pokud byl Wimbledon považován za nejlepší zápas všech dob (což samozřejmě není ani omylem) tak tento zápas byl zase nejhorší.

Gratulace Nadalovi k 12 grandslamu.
Reagovat
Amputace
Na tohle jsem se nemohl dočkat :)
Úroveň tenisu nulová, kdy ve čtvrtém a pátém setu každá druhá výměna končila winnerem :D
Nadal (W/UE) - 61/44 - no ohromná tragédie, resp. zoufalství.
Reagovat
Jiri
Tomu rikam priserny komentar. Uvodni sety byly slabe, ale pak hra rostla a odpovidala soucasne forme obou borcu. Dokonce i Novak se snazil utocit co to jen slo a nepinkal, jako vetsinou.

Mnohem mene atraktivni jsou zapasy Noleho s Murou. AO bylo silene. Tohle utkani bylo o dost koukatelnejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Úroven tenisu zoufale slabá?!?!.. Vedel jsem, ze neprijmes vyhru Nadala bez keců, ale tohle????!! Mats Wilander rekl, ze to byl jeden z nejlepsich antukových zápasů historie. Úroven byla vysoce nadprumerna. To si musel vsimnou kazdy normalni fanda tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
ty si ale směšnej, 61 winnerů je málo, měl by se stydět chudáček, protože jich nezahrál 100. hlavně že ho furt kritizuješ za jeho pasivitu a najednou je ti 61 málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrík, neuveris..Ale ja som sa pocas citania tvojho komentu nahlas zasmial :)
Reagovat
Rafaeoli25
Pe3sko co to zas meleš? Ten zápas byl o sto procent lepší než ten loňskej co tam odehráli ve finále, ty seš asi fakt blbej a ještě k tomu slepej jak je vidět...
Reagovat
nitrotaj
"tenisu zoufale slabá". Tohle se musí printscreenovat a časem udělat kompilace všech tvejch skvostů. Pobavils
Reagovat
VlS
Jsou chvíle, kdy mlčeti = zlato. Tahle k nim patří.
Reagovat
MarcelPersch
Ja se taky zasmal, kdyz jsem si predstavil Noleho skakajiciho do site :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím jestli se mám smát nebo se zabývat vážností jeho psychického stavu. Raději se budu smát...
Reagovat
brixner
Jsem tzv. Rogerista, ale velmi jsem fandil Rafovi. Utkání bylo parádní, hlavně závěr, oba ukázali a dokázali, že jsou opravdu páni tenisté a velcí bojovníci ! Teď má už téměř na lopatě David Tsongu, Davidovi bych přál celkový titul, tenhle chlap si ho už opravdu moc zaslouží ! Obávám se ale, že ať už zvítězí David nebo Tsonga, ve finále to na Rafu stačit nebude...Protože Roland Garros+Rafa=naprostý fenomén, ketrý se v budoucnu už nikdy nebude opakovat !
Reagovat
smazaný uživatel
nijak chvástat ani vyvyšovat, protože fandím oběma, pravda, Rafa je pro mě numero 1, každopádně musím přiznat, že dnes Rafovi pomohlo i štěstí..nebýt toho doteku sítě, Djoko by to asi dotáhl na 5:3 a pak asi i na 6:4, to je objektivní si přiznat bez ohledu na to, že si to jak ve druhém, tak hlavně ve čtvrtém setu zkomplikoval hlavně sám, nepotvrdit tři brejky, to svědčí o jisté nervozitě s největším rivalem ve své kariéře. Jako měl ale Novak štěstí loni v Austrálii na konci pátého zápasu (v duelu, kdy byl lepší), obrátilo se štěstí dnes na stranu Rafy, který byl celkově lepší pro změnu dnes..co ještě říct, snad jen, že je to krásný pro jeho skaláky, kteří s ním prožívají celou kariéru, každý zápas i každý balon (hlavně na grandslamech samozřejmě). Upřímně, byl jsem na pochybách v jaké formě se vrátí, taky jsem počítal, že se bude nějaký ten měsíc rozehrávat jako v r.2009, ale ne, vrátil se znovu skvostný titán, který všem posměváčkům ukázal jak hraje legenda tohoto sportu. Díky Rafo, bez tebe by tenis nebyl tím, čím je, díky:-)
Reagovat
Mayo
já to nechápem...môže ho tak biť ten Ferrer :/ ... strašné niečo
Reagovat
smazaný uživatel
servis Tsongu je sice dobry ale ruterny od Davida su lepsie
Reagovat
smazaný uživatel
Novak dnes opet ukazal, jak vyrovnany je na antuce s Nadalem. Kez by byl Nadal tak vyrovnany s Novakem na hardu... Novak je stal kral!!!
Reagovat
Amputace
A není? Poslední jejich zápas na hardu - Austrálie 2012 = pět setů.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko je celkovo lepsi tenista si myslim
Reagovat
smazaný uživatel
tak nevidel bych to je optikou jednoho zapasu na AO, ale spise jejich celkove a nejen vzajemne vysledky za posledni dva tri roky... a souhlas ze Novak je proste komplexnejsi tenista dnes
Reagovat
Amputace
Který jejich zápas mimo antuku krom Wimbledonu nebyl od roku 2011 vyrovnaný?
Indian Wells 2:1 na sety
Miami 2:1 na sety
US Open sice 3:1 na sety - nicméně průběh jednotlivých setů (až na ten poslední) vždy velice vyrovnaný, miliony shod při servisech obou hráčů, klíčové míče však hrály pro Novaka, jinak vyrovnaný zápas, nemůže hledět vždy jen na výsledek.
Jediný zápas, kde Novak Nadala opravdu rozdrtil, byl ten Wimbledon, tam měl Nadal šanci jen v prvním setu a pak v tom třetím, který však Novak vypustil.
No a již zmiňované finále Austrálie.
Takže nechápu, o čem to mluvíš.
Reagovat
smazaný uživatel
no vidim, ze s tebou je slozita diskuse a cteni ti na zakladce moc neslo, takze naposledy napisu "o cem to mluvim": o jejich komplexnosti v tenisove hre a celkovych vysledcich, nikoliv pouze vzajemnych, takze ten vypis jejich zapasu sis mohl usetrit a radsi otevrit slabikar a zopakovat lekci cteni :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som nezabúdal ani na USO 2010, bolo to len pár mesiacov pred 2011, kde mal Nole plus mínus už formu z toho roku..Rafa ho dokázal na GS harde pokoriť, Nole zatial Rafu na antuke nie..
Reagovat
smazaný uživatel
Celkové výsledky? Neviem, ktoré celkové myslis, ale celkové sú len jedny..Takze si to kludne prelúskaj a zacni rokom 2006..
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě, Nole je teď jednička, ale uvědomte si, že jediná sezona, kdyby měl nad Rafou dlouhodobě navrch byla ta v roce 2011, tam hrál neskutečně jako už nikdy potom. Loni v Austrálii už to byl boj, no a pak na antuce tři vítězství Rafy. A nebýt toho zranění, myslím, že Nole by už jedničkou nebyl. Oba jsou to mimořádný, komplexní tenisti a říkat, kdo z nich dvou je lepší se mi nechce, pro mě jsou každopádně oba lepšími tenisty než Federer, z nich dvou je ale mýmu srdci jednoznačně blíž Rafa, jak svou osobností tak stylem hry...
Reagovat
MarcelPersch
Vetsina jejich vzajemnych zapasu je uz navic 2+ let starych, uvidime, jak to bude letos.
Reagovat
smazaný uživatel
Když Nadal postoupil do finále aspoň si bude moct koupit boxerky aby si nemusel vytahovat ty jeho tanga po každé výměňe a mohl by i zajít k holičovi aby si to "afro" nemusel pokaždé dávat za uši protozě mi Nadal nevadí ale ty jeho ZLOZVYKY mi opravdu kazí zážitek z tenisu....
Reagovat
Nola
:D, všimla som si, že si neupravuje tanga iba vzadu, ale už si ich hladí aj spredu.....
Reagovat
tommr
já se na zápasy Nadala nemůžu dívat hlavně kvůli těm jeho nechutnejm rituálům. Sledovat víc než stokrát za zápas jak se hrabe v řiti je pro mě prostě trochu moc. Dneska jsem si navíc všimnul, že si už začíný popotahovat ty tanga nebo co to nosí i vepředu. Nebo to taky dělal už dřív a jen jsem si toho nevšimnul?
Reagovat
smazaný uživatel
Do finále som si prial Tsongu, David moze Rafaela uťahať..Navyše tým pádom bude Rafa c. 5 na Wimby, jedine ze by ho organizatori prehodili, aby nahodou nedostal Andyho v Qf..
Reagovat
smazaný uživatel
sak naj ho utaha

sak finale GS

tak nay to je bitka
Reagovat
Nola
kecy, David Nadala neuťahá, buď aspoň objektívny... David bude na 4. mieste pre Wimby, Joa mám rada, ale dnes sa bude musieť uspokojiť so semifinále
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale kdeže, klidně mohli organizátoři dnes dát pohár Nadalovi a talíř Ferrerovi.
Reagovat
Amputace
Pokud Ferrer vyhraje set, bude to malý zázrak. A v případě, že ho vyhraje, Rafu to jen o to víc vybudí k lepším výkonům. Ferrer na Nadala ve tří setovém zápase na antuce nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Som objektívny..Nadal je megafavoritom, bojím sa jedine únavy, ktorá sa moze prejavit skor s Ferrerom, nez s Tsongom..To je celé..

Na druhú stranu, pre Davida prvé finále, neverím ze nebude nervozny..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ferrer nebude mít dost času na to, aby Nadala unavil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer 4 breakbaly tak premrhat

tak sa hra o 1 finale GS?
Reagovat
smazaný uživatel
tiebreak je tam
Reagovat
Sonja
2 sety pro Davida jsou tam...
Jestli to zvládne ve třech, projde do finále bez ztráty setu, což je skvělý počin.
Reagovat
smazaný uživatel
nech je jak je finale je Nadal isty ze uz ani viac nemoze byt
Reagovat
Sonja
Tak tak...asi ani koukat nebudu:-(
Reagovat
smazaný uživatel
pozerat budem sak nenecham si ujst finale GS
Reagovat
carolyn
Nevadí že je Rafa téměř jistej, hlavní že se konečně snad dočká David a bude ve finále!!
Reagovat
dadaft
byl to dobrý zápas, od Nadalova srovnání v pátém setu dokonce vynikající zápas...............
............ přesto končím se sledováním mužského tenisu.
pro naprostou fanouškovskou vyprahlost.
poslední dobou jsem se trochu snažil, ale je to marné - i když jsem tady vykřikoval Tsonga na trůn, je mi úplně fuk, jestli vyhraje Tsonga nebo Ferrer, stejně jako mi bylo fuk, jestli vyhraje Nadal nebo Djokovič (nebo Federer nebo kdokoliv jiný).
u ženských to prožívám.
(navíc mám opravdu raději kontinuálně stupňovaný tlak, který je vlastní zápasům na dva vítězné)
no nic, sbohem pánové. ))
Reagovat
Nola
teba baví sledovať čistú dominanciu Sereny? Ak áno klobúk dole, mužský tenis si zaslúži rešpekt, sú to atléti, nikdy si nemôžeš byť istý, kto vyhrá, u žien je to viac menej jasné dopredu.... dnes nemal výhru istú ani jeden...Serena hrá silový tenis, ktorý je na rozmedzí medzi ženami a mužmi, má skvelú techniku a pohyb, myslíš, že uvidiš zajtra zápas, kde si nebudeš istý kto vyhrá?
Reagovat
dadaft
mám zhruba 30 oblíbených hráček (některé samnozřejmě více, jiné méně).
nemám žádného tenistu, kterému bych nějak fandil.
a bez toho to není ono.
takže jenom WTA.
snad se na to neumírá. ))))))
Reagovat
Nola
ja som fandila Dementieve, to bola dáma na kurte, po jej odchode, ženy sledujem sporadicky, Serenu, Mariu a Viku si pozriem, ale nemám žiadnu favoritku, mám to so ženami podobne, ako ty s chlapmi
Reagovat
Sonja
No zatím jsou kluci větší komedianti než Rafa s Nolem:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ako som písal vedľa, obrátené AO12 v opačnom garde..Aj tam Rafa vyhral stvrtý v TB a v piatom viedol 4:2 a nakoniec prehral..Pre fanusikov Nadala to bol zrejme najsmutnejsi zápas..Osud nám to nakoniec vykompenzoval..Ironiou osudu je, ze oba fanusikovské tábory by si tie turnaje najradsej vymenili..
Reagovat
smazaný uživatel
aj ja som si nato spomenul uz pocas zapasu
Reagovat
Denis92
a obaja si to prehrali hlupou chybou na sieti
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, FO a W jsou podle mě nejdůležitější turnaje. Rozhodně bych neměnil FO za AO/USO.
Reagovat
Nola
pre fanúšikov Novaka je to väčšie sklamanie, Nadal v tom zápase nestratil až tak veľa, on už AO vyhral, Nole FO nie a šance dnes rozhodne mal, na tento zápas určite len tak ľahko nezabudne...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja dolezitost GS nerád porovnávam, v mojich očiach má každý rovnakú váhu..

Len si myslím, ze porazit Noleho v Austrálii by malo este sladsiu príchuť, no a o porazke Rafu v Parizi sa snád ani nemusíme bavit..Hlavne Nole by v kontexte karierneho GS isto menil..
Reagovat
Sonja
Souhlas.
Jinak já mám AO daleko radši než RG (pochopitelně), ale chci, aby Nole ty GS zkompletoval konečně. Za to, jak je na antuce dobrý, si to zaslouží. Má smůlu, že hraje v éře Rafy no.
Reagovat
smazaný uživatel
najlepsi a najkrajsi turnaj je Wimbledon to je iste a mam rad aj US Open to nocne sledovanie je super

RG nemam rad neviem preco ale antuku nemusim
Reagovat
smazaný uživatel
To co je za tenis max. nuda
Ferrer - Tsonga

no comment
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Len zeby oba finale neboli jasnou zalezittou a zeby nebola cez vikend nuda:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos David aspon jedno finale GS prosiiiiiiiiiiiiiiiim
Reagovat
Denis92
Allez Tsonga!
Reagovat
Padme
nebyl nikdo z první trojky ve finále GS? :-P
Reagovat
carolyn
nikdy? :-D
Reagovat
Padme
:D Mají to dát Rafovi na příštích 10 let a udělat soutež o 2. místo, aby se mohl taky někdo jiný radovat.
Reagovat
a.magerova
Zajímavý statistický dotaz, ale pokud je ve finále Rafa (i kdyby byl 50. v žebříčku), tak o tom takto nepřemýšlím :-)))
Dokonce jsem si i podvědomě říkala co za nesmysl jsi to napsala (a až pak jsem si uvědomila, že Rafa do první trojky zatím podle žebříku nepatří, tak se dodatečně omlouvám :-)))
Reagovat
PetaM
Myslím, že v roce 2010 ... Na FO Soderling a ve Wimbledonu Berdych ... :D A v roce 2009 Del Potro, který vyhrál .. :D :D
Reagovat
Amputace
Australian open 2008.
Reagovat
carolyn
Padme: jojo, já to brala jakože vyloženě vítěze gs

magerko: znamená to snad, že když byl rafa na žebříčku pod davidem, že je horší hráč než david??? i když tabulka tomu odpovídala? :-P
Reagovat
smazaný uživatel
ale vtedy bol aspon jeden finalista z prvej 3

on mysli ze obidvaja finalisti nesu z top 3
Reagovat
PetaM
Ahááá :D Pardon :D
Reagovat
Padme
:) To se mi ještě nestalo, aby se mi někdo omluvil za něco, co neudělal. Jinak s tebou samozřejmě souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer - Tsonga
jeden horsi jak druhy
Reagovat
Sonja
je "sranda", když si člověk uvědomí, že Sara Errani dostane stejné prize money za RG jako Novak:-(:-D
Reagovat
tommr
sice to tvoje rozhořčení částečně sdílím, ale na druhou stranu je třeba vzít v potaz i to, že stadion byl vyprodanej na obě semifinále stejně ... :)
Reagovat
Sonja
To není rozhořčení:-))...jen mne to tak napadlo.
Nejsem si jistá, jestli bylo stejně vyprodáno, ale že to byl úplně jiný zážitek, to je víc než jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako som písal vedľa, obrátené AO12 v opačnom garde..Aj tam Rafa vyhral stvrtý v TB a v piatom viedol 4:2 a nakoniec prehral..Pre fanusikov Nadala to bol zrejme najsmutnejsi zápas..Osud nám to nakoniec vykompenzoval..Ironiou osudu je, ze oba fanusikovské tábory by si tie turnaje najradsej vymenili..
Reagovat
smazaný uživatel
Hop, to mal byt nový príspevok..
Reagovat
Roger_Federer
me to taky přijde neadekvatni..za odvedeny vykon..
Reagovat
Sonja
Tak i dnes tu je zápas dvou hráčů jiné váhové kategorie, tentokrát ale menší "bije" většího:-((:-D
Reagovat
smazaný uživatel
ale aj o dost sikovnejsi je Ferrer
Reagovat
carolyn
hurá :-))
Reagovat
Sonja
Ferrerko je antukář, zatímco Tsongovi antuka moc nevoní (o to je obdivuhodnější, jaké výkony na ní v poslední době předváděl)
Reagovat
carolyn
Sonji a fandíš ted semnou?
Reagovat
Sonja
Tady jsem rozpolcená:-(...oba to jsou sympaťáci. Hlavně nechci, aby kterýkoliv z nich dostal nějaký "výklep"...
Reagovat
tommr
mě nevadí ani jeden ale dneska fandím Ferrerovi, protože ten vlastně hraje za Tomáše Berdycha. Kdyby totiž vyhrál Tsonga tak Tomáše předskočí v žebříčku ... :)
Reagovat
carolyn
já mám taky ráda oba, ale david ve finále! Kdy když né ted?!!
Reagovat
Nola
ak vyhrá David preskočí Nadala... záleží na tom, ako bude vyzerať rebríček pred Wimbledonom? určite nie, Tom tam neobhajuje prakticky nič a Tsonga hromadu bodov, jediné čo to ovplyvní bude nasadenie, je jedno či bude Tom nasadený ako 6, alebo 7, či?
Reagovat
tommr
s tím Wimbledonem máš samozřejmě pravdu - Tsonga tam obhajuje SF tj.720 bodů zatímco Tomáš nic a tak by tam moh Tsongu zase předskočit. Z hlediska nasazení je taky jedno jestli Tom bude šestej nebo sedmej. Nicméně pro Toma by bylo o hodně bezpečnější kdyby se před Tsongou udržel i po FO ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to fakt nuda, věřím, že Djoki se snažil, ale Nadal minimálně na antuce je neporazitelnej. Snad budou ostatní grandslamy zajímavější. Mimochodem v ženách je to taky naprosto jasný - Serena! Možná kdyby šla ona proti Nadalovi...
Reagovat
smazaný uživatel
To jsme nedavno resili v hospode a neshodli se. Myslite, ze by Serena dokazala porazit chlapa? Amatery urcite, ale my jsme resili prvni stovku, ja byl za to, ze nekoho ze stovky by urcite porazila, ale vetsina byla proto, ze bych chlapa porazit nemohla :)
Reagovat
Mr.Pink
Serena by proti chlapovi neměla šanci.
During the 1998 Australian Open, sisters Serena and Venus Williams boasted that they could beat any man ranked outside the world's top 200. The challenge was accepted by Karsten Braasch, a German player ranked No 203 (his highest ranking was No 38). before the matches, Braasch played a round of golf in the morning, drank a couple of beers, smoked a few cigarettes, and then played the Williams sisters for a set each, one after the other. He defeated Serena, 6-1, and Venus, 6-2. Serena said afterwards "I didn't know it would be that hard. I hit shots that would have been winners on the women's tour and he got to them easily."the women's tour and he got to them easily."
Reagovat
tommr
tohle je sice dobře známá historka, ale jako důkazní materiál má jednu zásadní chybu. Serena v roce 1998 vypadala a hrála úplně jinak než ta dnešní Serena. Tehdejší Serena vážila okolo 60 kg zatímco ta dnešní má určitě aspon 90 kilo. S tím jde samozřejmě ruku v ruce i síla úderů ...
Vůbec nejlepší by bylo kdyby se odehrála nějaká oficiální exhibice Sereny s vybraným hráčem z okruhu ATP. Myslím si, že by se z druhý stovky žebříčku na takovej zápas moc dobrovolníků nehrnulo ... :)
Reagovat
Sonja
Jakýchpak 90 kilo...Serena má oficiálně na 175 cm 70 kilo.
Reagovat
tommr
tyhle oficiální údaje jsou starý nejmín deset let. Dnešní Serena se svou muskulaturou připomíná spíš Mika Tysona ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Otazka znie, ktorý chlap by do toho isiel..Riskoval by ohromnú potupu..
Reagovat
Mr.Pink
Serena určitě nemá 90 kg, takovou hmotnost nemaji ani kulturistky :-)
Reagovat
Vojtiik
s kymkoliv z top100 by serena uhrála max 12:3... a jediny chlap ktereho by brejkla by byl volandri:)
Reagovat
Mayo
čo robí ten Tsonga preboha :/
Reagovat
smazaný uživatel
... snad sis nemyslel, že má na motorovou myš Ferrera.
Reagovat
Mayo
ja som taký laik, že som si to myslel :/ ... Tsonga je sympoš
Reagovat
smazaný uživatel
ejj dajak mi prirastol k srdcu

zasluzi si to
berem späť co som povedal abo napisal sorry
Reagovat
smazaný uživatel
OK
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer vyborne

to je motor
Reagovat
safi1313
Gratulace Rafovi, opět si to krásně vydřel...ale co to ten Tsonga jako dneska dělá???
Reagovat
smazaný uživatel
... Pe3k? No, kde jsi? TAM MÁŠ! :) :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rafa si to po tych zraneniach zasluzi noo tak prajem mu to

finale bude formalitka
Reagovat
Mayo
UnrealTom ? neunášaš ? ja som tu nebol celý zápas :)
Reagovat
UnrealTom
mě je to fuck nefandim ani jednomu, ale nedělej tady machry na ostatní po bitvě každej generál
Reagovat
Mayo
jakého machra ? takým čo nemali reči nič nepíšem preboha...ale hlavné, je nech vyhrá Konga teraz :)
Reagovat
steve79
Škoda. Přál jsem to Novakovi. Viděl jsem to do stavu 4:2 v pátem setu. Djokovič to měl opravdu skvěle rozehrané.
Reagovat
facom
Dal temu bosenskému srbovi taků narkózu,že se z toho nebrobere ani v jelitách :D :D :D
Reagovat
UnrealTom
Mayo nehoň si tu triko když to bylo 2:0 v pátym setu tak jsi měl bobky u zádele.....
Reagovat
Mayo
no čo čičo ako je možné, že jasný víťaz RG to nedal ?
Reagovat
Sonja
Prosimtě, najednou dělej ramena...Novak udělal 75 nevynucených chyb, a přesto to byl vyrovnaný pětiseťák.
Reagovat
Mayo
ježíš dobre...ale ja len preto lebo ho tak videl také silné reči...ináč nemám záujem provokovať...proste vyhral šťastnejší tenista to je celé...ja som aj predpokladal že to bude 5 setov..mier :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak co uz nebol by si taky mudry keby sa Novak nedotkol siete to bolo rozhodujuce
Reagovat
Sonja
Síť, out neout...na to se nemůže vymlouvat, těch 75 UE- TO je skutečný problém. Ale co se dá dělat no, naštěstí je ještě mladý, ještě to RG urvat může.
Reagovat
smazaný uživatel
ale prial som mu to velmi ale co uz mozno Wimbledon

aj ked tam by som to prial Andymu
Reagovat
Mayo
ale dotknutie na sieti je proste chyba...rovnako ako bárskerý iný úder mimo dvorec...čo už narobíš stalo sa
Reagovat
Mayo
:D:D:D no cemment
Reagovat
smazaný uživatel
"aj ked tam by som to prial Andymu"

To si děláš srandu ne? Vždyť si říkal, že je to nula a amatér.
Reagovat
smazaný uživatel
ja som všefanda
Reagovat
Mayo
fanda Rafu dneska prial Novakovi...a hento ak povedal na Andyho a teraz mu aj praje W :D ok už som ticho
Reagovat
smazaný uživatel
to preto ze ja fandim podla situacie

keby vyhral Djoko RG tak pride do Košic tak by som isiel pozriet
Reagovat
smazaný uživatel
no,a Novak asi do Košic nepride,aj tak si myslim,ze Rafa ma pred Nolem poriadny respekt
Reagovat
Nola
gratulujem Rafovi, ide si pre 8 titul, Nole rozhodne nesklamal, hral s Rafom vyrovnaný zápas, tento zápas mal byť finálový, škoda, je jedno kto postúpi z druhého semi, to bude výprask vo finále.....
Reagovat
Sonja
Musím se přiznat, že jsem si Rafu v semifinále přála. Člověk by řekl, že jsem blázen, když chci, aby Novak hrál proti nejlepšímu antukáři všech dob, ale já jsem v něj fakt měla obrovskou víru.

Většinu zápasu jsem schovávala hlavu do dlaní, protože těch chyb z rakety Noleho bylo opravdu příliš. 3.set byla naprostá katastrofa, takovou rezignaci nemůže předvést hráč, který chce zkompletovat sbírku GS.
Ve 4. i 5.setu to z jeho strany bylo hodně solidní (až na to, jak se svalil na síť a ty příšerné nepovedené smeče), přesto to na výhru nestačilo...V 5.setu nedokázal udržet vedení o brejk a pak už byl v nejhorší pozici, co mohl- dotahování. To už mi bylo jasný, že to špatně dopadne:-((
No, ještě jednou gratulace Rafovi, dnes dokázal vytáhnout nádherné údery, plně zasloužená výhra a finále už je, troufnu si říct, formalita.
Reagovat
Nola
Nole vyrobil hromadu zbytočných chýb, prežívala som to podobne, Rafa je antukový kráľ, to bez debaty, ale Nole je asi jediný hráč, ktorý s ním dokáže zohrať vyrovnaný zápas
Reagovat
Denis92
Djokovica bude minimalne rok mrziet ze vyhratu vymenu stratil dotykom so sietkou..dost hlupo dotoho isiel..
Djokovic musi zlepsit hru nad hlavou.
Nadal vyhral zasluzene
Reagovat
Mayo
Rafa kráááľ :) výborne už bude sympošské finále
Reagovat
Bob
Gratuluji Rafovi. Hrál výborně.
Reagovat
carolyn
Gratulka Rafanovi, bylo to pěkné ....
Rafa si jde asi pro osmičku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://pbs.twimg.com/media/BMKr6S1CQAAzTsr.png:large

Fotka zápasu. Je ale treba pogratulovať Rafovi k víťazstvu, a tým pádom aj k 12. grandslamovému titulu. Na Samprasa mu chýbajú už len 2 tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vyhrál především díky vybrečenému fiftýnu za stavu 4:3, shoda
Reagovat
smazaný uživatel
presne presne presne

tam este ukazal na Novaka prstommm

noo tot sa nerobi
Reagovat
Amputace
A ještě přece kvůli tomu nesprávně posouzenému autu ze třetího setu... Připadá mi, že už ani někteří Nadalovi hateři neodvádějí svoji práci pořádně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný fiftýn pro Nadala, Novak se dotkl sítě, tady se není o čem bavit
Reagovat
smazaný uživatel
noo tam bol Novak na koni rozbehnuty a toto by sa urcite nemalo stavat toto Novaka v 3 sete polozilo
Reagovat
smazaný uživatel
v takom zapase sa to odpusta

co mal preBoha robit skocit salto na druhu stranu zeby sa nedotkol sieti
Reagovat
Amputace
Jj, byla to obrovská chyba, ale je to snad Nadalova chyba? To samé s tou sítí. Bylo to vyhecované, Nadal ukázal "dotkl se sítě" a měl pravdu, nic si nemusel vybrečet. Abych pravdu řekl, tak mě docela s.re, že jsme právě viděli zápas, kde ze sebe oba tenisté vydali maximum, byla to krása, ale přesto se najdou lidé, kteří namísto výkonu obou tenistů registrují především nějaké Nadalovo gesto či chybu, které se dopustil rozhodčí.
Reagovat
Amputace
Mohl si to nechat spadnout, nebo si chvíli počkat, až se míček dostane nad síť (hrál to totiž ve chvíli, kdy byl míček ve vzduchu ještě na Nadalově straně kurtu) to by se ovšem Nadal stihl vrátit do kurtu. Se vším všudy Novakův problém.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle není sranda match, tohle je semifinále grandslamu, tam se hraje podle pravidel. I já jsem přál Nolemu, aby ho porazil, ale svoje šance měl...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist