Bleskový postup Šafářové, ve čtvrtfinále vyzve suverénní Azarenkovou

5. 5. 2011, 21:20
Aktuality 43
WTA MADRID - Lucie Šafářová za pouhou hodinu smetla Australanku Jarmilu Gajdošovou a na prestižním turnaji v Madridu postoupila do čtvrtfinále. V něm vyzve suverénku posledních týdnů Bělorusku Azarenkovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v Madridu zvládla dvě třísetové bitvy a především včerejším skalpem bývalé světové jedničky Jeleny Jankovičové si zvedla sebevědomí. Dnes totiž po velmi dobrém výkony porazila dvakrát 6-3 Australansku se slovenským původem Jarmilu Gajdošovou.

Úvod zápasu se sice české tenistce nepodařil podle představ, od stavu 0-2 už ale přebrala otěže zápasu a soupeřku začala ničit skvělým prvním servisem a přesnou hrou. Po svém podání za celý zápas ztratila jen 11 fiftýnů, ve druhé sadě nečelila jedinému brejkbolu a mohla slavit zasloužené vítězství za pouhých 64 minut.

Čtvrtek v Madridu:

Wozniacká znovu nestačila na Görgesovou, v Madridu končí

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna potrvzuje, že se jí na turnaji ve španělské metropoli, kde míčky díky vysoké nadmořské výšce létají vyšší rychlostí, daří. Loni ji totiž zastavilo až v semifinále svalové zranění.

Aby ale Šafářová alespoň loňský výsledek zopakovala, bude muset porazit rozjetou světovou pětku Victorii Azarenkovou, se kterou dosud v pěti zápasech neuhrála ani set. Jednadvacetiletá Běloruska od konce února odehrála čtyři turnaje a získala z nich dva tituly. V Indian Wells a ve Stuttgartu nedošla dál zřejmě jen kvůli zdravotním problémům a následné skreči. 

Nyní pokračuje ve spanilé jízdě v Madridu, kde v úvodních dvou kolech ztratila pouhé dva gamy. Statistiky ji příliš nepokazila ani domácí Arantxu Parraovou-Santonjaovou, kterou Azarenková porazila za hodinu hladce 6-0 6-3.

"Hrála jsem velmi solidní hru. Dominovala jsem celý zápas, což mi dává dobrý pocit a sebedůvěru," pochvaluje si skvělou formu Azarenková.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (05. 05. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (ČR) - Gajdošová (Austr.) 6-3 6-3
Görgesová (Něm.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-4 1-6 6-3
Azarenková (4-Běl.) - Parraová (Šp.) 6-0 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Stosurová (5-Austr.) 7-6(4) 6-3
Ni Na (6-Čína) - Vinciová (It.) 2-6 6-2 6-1
Matteková-Sandsová (USA) - Schiavoneová (3-It.) 7-6(5) 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Mirzaová/Vesninová (Ind./Rus.) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak aspoň že ten set, no. :) Lucka začala výborně, prvních 5 gamů odehrála velmi dobře, vedla 3:1 a při všech prvních třech podání soupeřky měla breakbol, z nichž jeden proměnili. Pak se celkem dlouho tahaly o šestou hru při Lucčině podání, Lucka odvrtáila několik breakbolů a sama měla gamebol, ale nakonec si podání prohrála (přičemž fakt, že se Azarenka vůbec dostala do tak výhodné pozice, byl zapříčiněn špatným začátkem gamu ze strany Lucky, kdyř nejprve zazdila bekhend do pásky a pak dala dvojchybu, takže prohrála 0:30). Po zbytek prvního setu byla na dvorci bohužel jen Azarenka.

Druhý set sice Lucka vyhrála, ale nedalo se říci, že by Azarenku přehrávala. Ve třetím setu si Azarenka snadno držela svůj servis (jen jednou uhrála Lucka aspoň dva fiftýny, a to až za stavu 40:0). Škoda, že L. neuhrála aspoň ten svůj závěrečný servis, aby nechala Azarenku zápas doservírovat.

Jinak jestli jsem počítal dobře, Lucka 20 winnerů.

Největší rozdíl byl podle mě hlavně v kvalitě returnu, protože Azarenka leckdy dokázala i velmi slušná Lucčina podání nepříjemně vracet, kdežto Lucka málokdy a nezřídka kazila i returny ne až tak super podání soupeřky.

Nicméně i tak dobrý turnaj a výsledkově příjemně překvapila. Snad se jí bude dařit i v Římě a hlavně na RG.

Jo, a Tomáš by se od Lucky měl naučit větší bojovnost. :-(
Reagovat
VlS
Tu bojovnost by se od ní mohl učit kde kdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, on Berdych jak mu zápas nehraje do noty, tak nemá zbraně, aby něco mohl změnit a zápas otočit. Pořád hraje totéž dokola. Nějaká širší uderová škála a herní variabilita mu jsou cizí.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale Lucie taky není zrovna hráčka, která by měla v rejstříku na výběr mnoho variant, jak hrát.

Ale je vidět, že s trenérkou pracují na tom, aby některé největší slabiny odstranily. Jak říkám, Lucka, pokud jí vydrží zdraví, má na to, aby se pohybovala mezi 15. až 20. místě (při mimořádně dobré formě se samozřejmě může dostat i výše). Doufejme, že jí letos zdraví i forma relativně vydrží. Loni měla de facto poslední velmi solidní výsledek v létě -- SF v Bastadu a v podzimní/zimní sezoně neuhrála skoro nic.
Reagovat
VlS
Tak ještě nám zbývá Peťa, tak snad
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Lucko, ale přesto velká pochvala, a to za celý turnaj. Je škoda, že v klíčových momentech neuhrála důležité míče (za stavu *3:2 A:40 v 1. setu a *2:3 40:40 ve 3. setu).
Reagovat
VlS
Podle mě se Lucka za stavu 3:2 v prvním setu trochu lekla a začala hrát víc na jistotu a to ji stálo ten první set. Ve třetím už bohužel byla Vuvuzela č.1 viditelně lepší.
Reagovat
BooOoo
přesně tak, myslím, že to bylo velice důležité, měla nahraný míč, byla u sítě, ovšem zaútočila přímo na Azarenku a ta ji prohodila
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Berdych, co k němu říct. On je to typický hráč té širší světové špičky, která se táhne od 7. do 30. místa žebříčku. Ta je schopný každý porazit každého a naopak prohrát s každým. Každopádně vítěz zápasu Djoker - Ferrer půjde do finále.
Reagovat
VlS
Ale i tak, Lucka hrála dobře a ostudu si rozhodně neudělala.
Mimo to, Azarenka teď jde viditelně nahoru a co nevidět se bude tlačit na Věrku, výkonostně je teď momentálně jedna z absolutně nejlepších. Jen tak dál, dneska to úplně nevyšlo ani Lucce ani Tomášovi, tak třeba v Římě to vyjde trochu líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze zápasu jsem neviděl vůbec nic, ale jeho letošní výsledky jsou svým způsobem tristní: až na Gasqueta a Verdaska (a Davydenka, který se ovšem víceméně porazil sám) letos neporazil nikoho ze širší špičky: pominu-li nikterak překvapivé tři porhry s Djokovičem a Nadalem, 2 x prohrál s Wawrinkou, jednou s Čiličem, Ljubičičem a teď s dobře hrajícím Belluccim (kterého jinak do širší špičky neřadím).
Reagovat
VlS
Tak ten set co jsi si přál už je, teď bych já chtěl ještě jeden
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, první tip hrubě nevyšel, ale jsem tomu rád. :-) Pavlju ale hrála dost podprůměrně a v druhém setu dokonce vysloveně tragicky. Zatím ještě neporkázala, že je mentálně silná natolik, aby byla schopna odvést dobrý výkon v těch opravdu důležitých zápasech v pozdějších kolech velkých turnajů. A připomíná mi to její prohru s Ivetou na letošním AO, což byl také od ní velmi špatný výkon.
Reagovat
VlS
No, tak to opravdu nebyl výkon hodný adeptiky na první desítku. Tipoval jsem 1:2 a tedy jsem ji nadhodnotil.
Reagovat
smazaný uživatel
Pavlu vs. Görges 2:1 (důvod je, že Pavlju se mi zdá čerstvější + řekl bych, že lépe returnuje první servis; fandit budu ale Julii)

Aza vs. Lucka 2:0 (komu budu fandit, je ale snad jasné)

Li vs. Mattek -- to se mi těžko tipuje, protože jsem neviděl ani jeden zápas Na Li, ale řekl bych, že by to mohlo být jako s Vinciovou, tj. pomalejší rozjezd, ale pak ji přehraje -- 2:1)

Petra vs. Domi 2:0 (a hrozně nerad bych se mýlil)
Reagovat
smazaný uživatel
Pavlu-Geor 2:1
Aza-Lucka 2:1
Li-Matek 0:2
Petra-Dominika 1:2
Reagovat
VlS
tak se přidám, :
Pavlu-Geor 1:2
Aza-Lucka 0:2
Li-Matek 2:1
Petra-Dominika 2:0
Reagovat
kohlik
to by bylo dobrý, kéž by
Reagovat
smazaný uživatel
Projížděl jsem si vaše tipovačky tak se pokusím taky
Pavlyuchenka-Georges 2-1
Azarenka-Lucka 2-0,ale hrozně rád bych se mýlil
Li-Mattek 2-0
Petra-Cibulka 2-0
Reagovat
smazaný uživatel
Dva dny jsem byl mimo tenis a nestačím se divit co fantastických výsledků se urodilo,Petra mě ani nepřekvapila-má super formu.Deklasovat takto Zvonarevu,to se počítá.Věřím že turnaj vyhraje!Lucka velmi mile překvapila,hlavně s Jnkovičovou.Azarenku asi neudělá,ale už takhle je to perfektní výsledek.Zapomenout nemůžu ani na Lucku Hradeckoudrží si letošní standart.Co říkáš Mateji na její debakl,který uštědřila Kar.Plíškové?Jistě jsi byl na Štvanici?
Reagovat
smazaný uživatel
Na Štvanici jsem včera nebyl, páč jsem musel tvrdnout v práci. :-(

Říkám na to, že Plíšková (resp. obě ségry) se musí ještě hodně zlepšit, pokud chtějí v tenise něco dokázat. A pozoruhodné je, že ve čtyřhře prohrály s druhým nasazeným párem snadněji, než mladé dorostenky Jesika Malečková a Petra Rohanová v prvním kole (kdy se hrál ve třetím setu super tiebreak).
Reagovat
smazaný uživatel
chtěl bych vidět tebe až něco dokážeš...ty pakoňu...pak si tady můžeš kritizovat sportovce jak ti bude libo....
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi asi hodně mdlé inteligence, co, Stando?
Reagovat
smazaný uživatel
ještě mě oslovuj jménem,ty páne světa....všechny tady opravuješ,máš chytrý kecy a děláš ze sebe machra....někdy bych tě chtěl potkat a vymlátit ti ten tvůj přechytralej mozek z držky....
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je silně off-topic, ale nemohu si odpustit následující poznámku: za naprostý skandál a ostudu považuji, že divokou kartu do hlavní soutěže OPĚTOVNĚ obdržela (stejně jako na Prague Open) dosti neschopná Němka Gesa Focke, která na Prague Open prohrála 2 x 0:6 s Minellou a celkově na turnajích ITF odehrála 10 setů, které vždy prohrála a v souhrnu uhrála pouhopouhých 7 gamů (povětšinou v kvalifikacích "desítek").

Někdo by měl vypátrat, co přesně za tím vězí (to je její otec štědrým sponzorem českýho svazu nebo co)?

Druhá divoká karta do hlavní soutěže zase byla "vyplýtvána" na Martinu Přádovou, která na Prague Open v 1. kole kvaldy pdostala dvojnásobného kanára od podprůměrné Rakušanky Schiechtl.

Aspoň že do kvalifikace dostali WC některé české mladé naděje: Aneta Dvořáková, Veronika Závodská a Kamila Pavelková (Denisu Allertovou ani Terezu Jankovskou za až takové naděje nepovažuji).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zítra zápas dne určitě Ferrer - Djoker. Budu fandit Ferrerovi, hraje teď famózně a Novaka Vítězného mám už plnou řiť. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, jsem na to zvědav, ale Novak by musel podle mě hrát dost mizerně, aby jej Ferrer porazil. Stachovského dnes od základní čáry přetlačil, ale s Djokem to bude mít dlaeko, daleko těžší. A Stachovský hrál určitě hůř než Anderson s Djokovičem, přesto Noleho výkon byl přesvědčivější.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je diskuze o ženách
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka má životní formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato díky...sázim vždy na toho co řekneš ,že nevyhraje a vychází to :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tvrzení, že v IW Azarenka "nedošla dál zřejmě jen kvůli zranění", mi připadá silně přehnané. Koneckonců, do pořádné formy se dostala teprve v Miami v zápase s Kim Clijstersovou. V Miami málem vypadla už s Radwanskou a první gamy zápasu s Wozniackou )před zraněním) rozhodně nevypadaly na to, že by zvítězila. V Miami v prvních kolech dost zápolila s Hradeckou, Cibulkovou i Pavljučenkovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Lucinku jsem sledoval celý zápas, Gajdoška neměla šanci. Ale ta nehrála nic moc, Azarenka bude jiné kafe. Ale třeba to zase skrečně, jak je jejím "dobrým" zvykem.
Reagovat
smazaný uživatel
S výjimkou začátku zápasu (prvních dvou gamů) hrála velmi dobře, 20 W / 14 UE. Azarenka bude opravdu jiné kafe, i když na druhou stranu nebouchá do míče ani zdaleka tak razantně jako Gajdošová. Ale hraje rychle a dobře míče umisťuje.

Bslo by pěkné, kdyby Lucka vyhrála, ale já budu spokojen, když bude hrát dobře a zápas bude relativně vyrovnaný. Kdyby uhrála aspoň set, tak to už by byla úplná fantazie. :-)
Reagovat
VlS
Uvidíme, řekl bych, že Lucka hraje docela v pohodě a včera zanervačila jen na chvilku za stavu 5:4, když podávala na vítězství a udělal tři neuvěřitelný chyby, ale pakk se zase hned chytla.
Myslím si, že včera Jelena nehrála špatně (rozhodně aspoň svůj hodně dobrej průměr, ani nevím, kdy naposled měla tolik es jako včera)a Lucka na ni stačila, tak to třeba vyjde, ale kdyby ne, nevadí, bylo to i tak povedené a potěšila mě.
Reagovat
smazaný uživatel
videla jsem oba zapasy a take mam z Lucky radost. Takovou tu tenisovou, nejde jen o fandeni. Jeji hra je mnohem kompaktnejsi, mozna zmena v priprave, ale zrejme predevsim v hlave. Hlavne, aby ji drzelo zdravi. S Azarenkou to ale vidim zatim blede. Ovsem doufam!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Ona Lucka má potenciál velký, ale má smůlu na zranění. Vždycky když se rozjede, tak začne marodit.
Reagovat
VlS
Jo, prostě hraje dobře, je v tom spousta agresivity, tlačí na pilu, ale přitom to není (většinou, chvilkama je ) řízni do toho a a´t to letí, kam to letí. Líbí se mi její přechody na síť a hra nad hlavou a na síti - možná ji pomohla ta nová trenérka a je vidět, že vycítí, kdy potřebuje Lucka uklidnit a tak za ní zajde, i když neotravuje jako Piotr. Fakt se mi to líbí.

K těm zraněním - myslím si, že hraje fyzicky hodně náročným způsobem a taky je to vidět, jak je vymakaná a rozhodně nemá nadváhu. Takže při větší zátěži pokud postupuje dál, tak možná občas něco nevydrží. Nevím, jestli se stím dá něco výrazně udělat, to je asi hodně o genetický výbavě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak genetickou výbavu má dobrou. Alespoň mně se moc líbí. :-)))
Na ten zítřejší zápas jsem hodně zvědavý. Určitě se budu koukat a fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Namakaná? To mně naopak přijde relativně útlá / křehká už od pohledu. :-)
Reagovat
VlS
Tak se podívej na její záda, to jsou prostě pletence svalů, však taky ty míčky trestá jak se patří :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvím hlavně o pažích a nohou. Ostatně. opakovaně si zraňuje stehenní sval.
Reagovat
VlS
No ale to je hodně o pohybovým rozsahu a tam má velkej vliv :
a) genetika
b) cvičení rozsahu v dětství

s tím už u dospělýho člověka zázraky dělat nejdou.

Ono zase není mezi tenistkami moc kulturistek (Samy je výjimka a Serena to má právě v genech) a podívej se, co udělala zátěž třeba se Safinou - unavová zlomenina obratle (a to tedy rozhodně není křehká kráska, do tý ji přebejvá aspoň 10 kilo:-)) )
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist