Wozniacká znovu nestačila na Görgesovou, v Madridu končí

5. 5. 2011, 15:57
Aktuality 25
Světová jednička Caroline Wozniacká dohrála na antukovém turnaji v Madridu ještě před branami čtvrtfinále. Už podruhé během dvou týdnů nestačila na Němku Julii Görgesovou, které ve Španělsku podlehla 4-6 6-1 a 3-6.
Caroline Wozniacká

Dvacetiletá Caroline Wozniacká podlehla o dva roky starší Julii Görgesové už o velikonoční neděli ve finále turnaje ve Stuttgartu. Tentokrát se s německou soupeřkou utkala na neutrální půdě ve španělské metropoli, ale ani to Dánku nezachránilo.

Ani dnes Wozniacká nenašla zbraň na kvalitní servis Görgesové, která světové jedničce v úvodním setu sebrala dvakrát podání. Dánská tenistka se v další sadě probrala, svou soupeřku nechala uhrát jediný game a vynutila si třetí set, v něm ale obrat nedokonala. Proti Görgesové už se na příjmu neprosadila, naopak jí chybou v osmém gamu nabídla možnost brejku, kterou Němka nepohrdla a následně po dvou hodinách zápas ukončila.

"Ve druhém setu začala hrát agresivněji a já začala být unavená, tak jsem si řekla, že se ve třetím setu musím dát dohromady a budu bojovat o každý bod," řekla po utkání vítězná Görgesová. "Porazila jsem ji dvakrát ve dvou týdnech, takže jsem na sebe pořádně hrdá," dodala.

O semifinále si německá tenistka zahraje s Anastasií Pavljučenkovovou. Ruska si už v minulém kole připsala skalp nasazené Marion Bartoliové a dnes proti ní neuhrála set ani turnajová pětka Samantha Stosurová. Finalistka loňského French Open nevyužila v úvodním setu tři brejkboly, což se jí ve zkrácené hře vymstilo. Ve druhé sadě stačil Pavljučenkovové jediný brejkbol, který využila. O svůj náskok už nepřišla a za 97 minut zvítězila 7-6 6-3.

Poprvé od Australian Open, kde prohrála ve finále s Kim Clijstersovou, si ve čtvrtfinále turnaje WTA zahraje Číňanka Na Li. V Madridu se do něj dostala po výhře 2-6 6-2 a 6-1 nad Italkou Robertou Vinciovou.

Na Li se v dalším zápase překvapivě neutká s Francescou Schiavoneovou, které se v přípravě na French Open, kde bude už za necelé tři týdny obhajovat titul, nedaří. Do čtvrtfinále se nedostala ani na druhém letošním turnaji na antuce v Madridu, kde podlehla 6-7 3-6 Američance Bethanii Mattekové-Sandsové.

"Jsem opravdu spokojená s mou aktuální hrou na antuce. Cítím se teď jako antukový specialista," prohlásila Matteková.

Výsledky - Madrid - ženy (antuka, dotace 3,5 mil. eur):
Dvouhra - osmifinále:
Görgesová (Něm.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-4 1-6 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Stosurová (5-Austr.) 7-6(4) 6-3 
Ni Na (6-Čína) - Vinciová (It.) 2-6 6-2 6-1
Matteková-Sandsová (USA) - Schiavoneová (3-It.) 7-6(5) 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Mirzaová/Vesninová (Ind./Rus.) 7-5 7-5

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
super Lucka. paráda. ale příští soupeřka Azarenka a ta má životní formu, takže obhajoba semifinale je nereálná.
Reagovat
VlS
Lopato, fakt na tebe vezmu krompáč, jsi naprosto neuvěřitelnej kašpar.
Reagovat
smazaný uživatel
zrovna nedávno vyhrála suverenně nějakej turnaj! Má formu jako hrom!
Reagovat
smazaný uživatel
vy ste všici dementi...bavíte se všichni o jednom velkým hovně...hlavně pán nejchytřejší alias Matěj...že?
Reagovat
smazaný uživatel
???
Reagovat
VlS
A že to člověče čteš? To se tak rád rochníš v exkrementech?
Reagovat
smazaný uživatel
ne,čtu to protože mě hrozně baví sledovat co tady všichni píšete...takový nesmyslný bláboly......děláte se sebe akorát chytráky....bohužel jen děláte....
Reagovat
EllNino
to je sice fajn ale lucka je ted lepsi
Reagovat
EllNino
Jasný Lucka vede 4 : 3 ale je horsi hracka ty si fakt hovado...
Reagovat
smazaný uživatel
když sem to psal bylo to 0:2
Reagovat
smazaný uživatel
hmm tak zatím je vidět že ta Gajdošová je lepší než šafářová. Hraje hodně agresivně a sem si jist že zvítězí, protože výkonnostní rozdíl je viditelný.
Reagovat
EllNino
Jak muzes napsat ze na Cibulkovou nema !!! To jsou jen kecy. Kvitová je rozhodne kvalitnejsi tenistka a to ze Cibulkova postoupi bez boje a pak vydre vyhru nad sharapovovou neznamena ze hned turnaj vyhraje že ???
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, neber Lopatu vážně, tohle je jeho svérázný způsob, jak výsledek zápasu "zakřiknout". Za vše hovoří dva letošní vzájemné zápasy, kt. Petra vyhrála 6:0, 6:4 a 6:2, 6:3. To však samozřejmě neznamená, že by tentokrát nemohla prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
To sa hralo na harde, na antuke má Dominika väčšie šance, pokiaľ nepôjde Češke servis, prečo by nemohla postúpiť ?
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak. slovenka je favoritom!
Reagovat
smazaný uživatel
To netvrdím, favoritkou je stále Kvitová.
Reagovat
smazaný uživatel
Ts asi ještě neslyšel o tom, jak rychle lítaj míče v Madridu, co? :-)

A všimni si, že nikde netvrdím, že Cibule nemůže Petru porazit, jen tvrdím, že je Petra obecně daleko lepší hráčka a Cibule jí zřejmě celkem sedí.
Reagovat
smazaný uživatel
Čoby nie, dokonca pre rýchlosť nahráva aj fakt, že tie 3 hlavné kurty sú skoro-halové, ale stále je to antuka, ergo lepšie ako hard :-)
Reagovat
smazaný uživatel
sakra!! Já chtěl aby Kvitová hrála proti šaparce!! jenže místo toho bude hrát s Cibulkovou!! Jenže na Cibulkovou nemá. Nesnáším zápasy proti slovákům. Tady favorizuji Cibulkovou.
Reagovat
smazaný uživatel
No samozřejmě...určitě nemá, což dokázala ve Fed cupu...lopato, lopato...
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, zatím mi vyšel jen jeden tip. :-)

Gratulace Julii, i když v druhém setu hrála dost špatně. Pavljučenkova bude nebezpečná.

Co se týče zápas Stosur vs. Nastya, předpokládal jsem, že Nasťa bude vzdorvat a že to půjde do tří setů, ale Sam hrála hůř, než jsem předpokládal. Zdá se, že Nasťa taky pomalu dorůstá do špičkové hráčky, očekávám, že v budoucnu bude spolu s Wozniackou, Azarenkou a Petrou Kvitovou patřit k úplně špičce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Azarenka hrála v prvním setu fenomenálně, ale uvidíme, jak se í poved proti soupeřce, která výborně podává a má raznatní údery -- např. Pavljučenkovové, Görges nebo Gajdošové. Určitě to bude vyrovnanější zápas.
Reagovat
VlS
No, první set jsem neviděl, respektive jsem viděl, že Španělka hrála spíš divadlo než tenis.
Ve druhým setu Vika nehrála nijak mimořádně, ale myslím, že to bylo spíš tím, že z důvodu naprosté nemohoucnosti Parra ztratila koncentraci.
Jinak Lucka i Tomáš dobrý, ještě aspoň dvě kola by to chtělo :-D.
Reagovat
VlS
Mě vyšly dva Lucka a BMS
Reagovat
smazaný uživatel
Mně vyšly také dva: Na Li a Lucka. :-) Ale když se na to podívám z hlediska mých sympatií, tak mi vlastně vyšly tři (ještě Görges).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist