Bratři Bryanovi jako první vyhráli šest turnajů Masters během jedné sezony

3. 11. 2014, 14:45
Aktuality 6
ATP PAŘÍŽ - Tři týdny po zkompletování Golden Masters si bratři Bryanovi došli pro společný 102. titul. V Paříži jako první v historii vyhráli během jedné sezony alespoň šest turnajů Masters 1000, ze kterých mají už 32 trofejí.
Bob a Mike Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi pokračují v přepisování tenisových dějin. Před necelými dvěma měsíci na US Open získali 100. společný titul, před třemi týdny v Šanghaji zkompletovali kariérní Golden Masters a včera rovněž jako první v historii - ať už ve čtyřhře nebo ve dvouhře - vyhráli šest turnajů z devítidílné série turnajů Masters 1000 během jedné sezony.

Po triumfech v Indian Wells, Miami, Monte Carlu, Cincinnati a Šanghaji přidali také trofej z Paříže. Jediný set nejlepší deblisté světa ztratili až ve finálové bitvě s debutujícím polsko-rakouským párem Marcin Matkowski a Jürgen Melzer, které v hale Bercy zdolali 7-6 5-7 10-6.



"Dnes to byl velmi těžký zápas. V některých výměnách jsme měli štěstí. Klobou dolů před Jürgenem a Marcinem, kteří odehráli skvělý turnaj při společném debutu," řekl Bob Bryan.

"Jsme velmi šťastní, že jsme tady v Pařiži opět vyhráli, protože jsme cestou za titulem museli porazit čtyři kvalitní týmy," doplnil Mike. S bratrem si museli poradit také s páry Anderson/Zimonjič, Paes/Wawrinka a Rojer/tecau.

Ve francouzské metropoli šestatřicetiletí Američané navázali na své triumfy ze sezon 2005, 2007 a 2013. Na turnajích Masters získali 32. titul, na které potřebovali být 50krát ve finále, a celkově spolu vyhráli už 102 turnajů. Z posledních pěti startů se z vítězství nedarovali pouze jednou, když před měsícem v Tokiu senzačně prohráli s duem Herbert/Przysiezny.

Pokud by bratři Bryanovi dokázali příští týden počtvrté vyhrát Turnaj mistrů, tak také počtvrté v kariéře zakončí sezonu s minimálně deseti tituly. V letech 2007, 2010 a 2013 vyhráli dokonce po 11 turnajích.

"Doufám, že si naší vysokou úroveň udržíme i na poslední turnaj sezony," řekl Mike Bryan.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
jackiec
doufám že H+H urvou nějaký slam při ženské "konkurenci"
Reagovat
speed
ty určitě,kouzlo HH je pryč
Reagovat
jackiec
měli by, v tom ženském deblu není žádná konkurence
Reagovat
jackiec
pryč jsou časy kdy se mezi sebou mlátili woodies, knowles/nestor, eltingh/haarhus, bhupathi paes a byla super konkurence, dnes to je slabota i mezi ženami, moc stabilních kvalitních párů není, a pak to vypadá tak že dvojka co hraje prvně v životě apod. porazí bryany a vyhraje wimblas
Reagovat
slacker
Nezajem, nuda, jednooci mezi slepyma
Reagovat
Alois_Mlok
Bohužel je to tak. Debla pohřbila slabá konkurence a šílenost jménem super tie-break.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist