'Nesmrtelní' bratři Bryanovi vyhráli popáté US Open a získali 100. titul!

7. 9. 2014, 20:03
Aktuality 13
Bob a Mike Bryanovi slaví jako první dvojice v historii společný 100. titul. Šestatřicetiletí Američané dosáhli jubilejního vítězství na domácím US Open, když ve finále porazili 6-3 6-4 Španěly Marcela Granollerse a Marka Lópeze a vybojovali 16. grandslamové vítězství.
Bob a Mike Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi na začátku sezony získali pět titulů včetně tří vyhraných akcí Masters 1000, od triumfu v Monte Carlu však prožili nejhorší sérii od roku 2009, když sedm turnajů opustili bez trofeje.

Šňůru ukončili až koncem srpna v Cincinnati, kde 'krizi' zlomili a získali 99. společný titul. A na magickou stovku dosáhli hned na dalším turnaji, když popéáté v kariéře ovládli domácí US Open.

V dnešním 27. grandslamovém a celkově 151. finále si šestatřicetiletá americká dvojčata poradila s turnajovými jedenáctkami Marcelem Granollersem a Markem Lópezem ze Španělska, které porazila ve dvou setech 6-3 6-4.

Bob a Mike Bryanovi s jubilejní 100. trofejíBratři Bryanovi tak ve svém šestém finále na US Open již popáté zvítězili a navázali na triumfy z let 2005, 2008, 2010 a 2012. Na grandslamech zaznamenali 16. grandslamové vítězství, ale především jako první dvojice v historii vybojovali společný 100. titul.

"To, že jsme to dokázali tady, před tímhle publikem, je o to mimořádnější," uvedl Mike a bratr ho doplnil: "Měli jsme na své straně výhodu domácího prostředí. To nám dnes ohromně pomohlo."

Hvězdní Američané dnes ukončili čekání na grandslamovou trofej od loňského Wimbledonu a tím pádem již desátou sezonu v řadě zakončí minimálně s jedním grandslamovým triumfem a zároveň podesáté za posledních 12 sezon přezimují jako světové jedničky. Rovněž si zajistili 12. start na Turnaji mistrů.

První ze stovky turnajů vyhrála americká dvojčata v roce 2001 v Memphisu. Další rok získal Mike ještě dva tituly bez svého bratra, nicméně v roce 2003 se už Bryanovi stali světovými jedničkami, kterými jsou s krátkými přestávkami dosud.

Španělé Granollers a López, kteří ve třetím kole vyřadili obhájce titulu Radka Štěpánka s Leanderem Paesem, ve finále neuspěli ani na druhý pokus, když letos prohráli v boji o titul i na antukovém Roland Garros. Také v Paříži nestačili na domácí dvojici (Benneteau/Roger-Vasselin). Jejich nejcennějším vítězstvím tak stále zůstává triumf na předloňském Turnaji mistrů.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
nedělní výsledky (07. 09. 2014)
• Čtyřhra - finále •
Bryan/Bryan (1-USA) - Granolers/López (11-Šp.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Patri.k
Čtyrhra je stejně dost znehodnocena, v televizi ji pořádně nevysílají a navíc, jak se ukázalo na OH, tak top 10 deblista, často nestačí ani na kvalitní singlisty v 50, kteří si zahrají čtyrhru jen výjmečně
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Bryanové jsou pro debla tím samým co Federer pro dvouhru!
Reagovat
slacker
Nejsou. Az budou supesny kazdy sam s jinym partenrem tak mozna. Takhle jen tezi z handikapu vetsiny deblovych paru. Nesehranost a vedlejsak
Reagovat
smazaný uživatel
Na čtyřhru se díváš "singlovými" brýlemi. Jako dvojice, pár, jsou pro debl tím samým co Fedex pro dvouhru.
Krom toho Mike 2 turnaje vyhrál bez svého dvojčete. Bob totiž marodil (2002).
Reagovat
slacker
Tssss jen na 2 sety? Upadek
Reagovat
blixa
Kam si upad ? Nesmíš tak chlastat ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdoví, možná se jednou budou hrát na dva vítězné GS i v pánském singlu! Sice ne celý turnaj, ale první tři-čtyři kola.
Reagovat
blixa
Já myslím , že do 10 let to bude celej turnaj.
Reagovat
UnrealTom
Legendy debla!
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace!
Stý titul - to je fantazie! Paráda!

Moc to klukům přeju :-)
Reagovat
PetaM
Velká gratulace!!!! :)
Reagovat
kohlik
http://live.shiftyland.net/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist