Bratři Bryanovi po pěti letech a počtvté v kariéře vyhráli Turnaj mistrů

16. 11. 2014, 18:10
Aktuality 7
TURNAJ MISTRŮ - Bob a Mike Bryanovi zakončili parádní sezonu, během které dosáhli několika významných met, čtvrtým triumfem z Turnaje mistrů. V dnešním finále světové jedničky zdolaly chorvatsko-brazilské duo Ivan Dodig a Marcelo Melo.
Bob a Mike Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi v úvodu sezony vyhráli pět turnajů v řadě, na další trofej ale čekali čtyři měsíce a sedm turnajů, což se jim pět let nestalo. Nakonec ale počtvrté v kariéře zakončili sezonu s minimálně 10 tituly.

Poté, co na US Open získali 100. společný titul, v Šanghaji zkompletovali kariérní Golden Masters a v Paříži jako první v historii - ať už ve čtyřhře nebo ve dvouhře - vyhráli šest turnajů z devítidílné série podniků Masters 1000 během jedné sezony, dokázali počtvrté v kariéře vyhrát Turnaj mistrů.

Bryanové sice do soutěže vstoupili porážkou od polsko-švédské dvojice Lukas Kubot a Robert Lindstedt, od té doby už ale jen vyhrávali. V dnešním finálovém duelu porazili duo Ivan Dodig a Marcelo Melo - prvního Chorvata i Brazilce ve finále Turnaje mistrů - 6-7 6-2 10-7.

Šestatřicetiletí Američané dnes neztratili ani jednou podání, přesto museli dotahovat, protože nezvládli v prvním setu tie-break. Po hladce získané druhé sadě přišel na řadu supertie-break, v němž v klíčové fázi získali čtyři míčky za sebou od stavu 3-4.



Světové jedničky si tak spravily chuť po loňském finálovém nezdaru a přidaly trofej k triumfům z let 2003, 2004 a 2009.

"Turnaj mistrů je považován jako pátý grandslam. Schází se na něm osm nejlepších párů světa. Prohráli jsme první zápas, ale nakonec jsme prošli do semifinále a dnešní vítězství je opravdu skvělý pocit," řekl Mike Bryan.

Celkově si bratři Bryanové připsali 103. společný titul a desátý v tomto roce. Z pohledu zisku trofejí v minulosti prožili ještě tři lepší sezony - v letech 2007, 2010 a 2013 vyhráli dokonce po 11 turnajích.

"Když se ohlédneme za letošní sezonou, tak jsme na sebe velmi pyšní," řekl Mike Bryan. "Pokud bychom měli vybrat náš největší moment v sezoně, tak pak by to asi bylo US Open, kde jsme dosáhli velkého milníku. Získat 100. titul bylo jedním z našich velkých cílů v této sezoně a navíc se nám to povedlo na domácí půdě."

Bratři Bryanové letos už podesáté zakončili sezonu jako světové jedničky, navíc s obrovským náskokem. "Zakončit rok jako jedničky byl také náš velký cíl, povedlo se nám to už podesáté. A to řadíme také hodně vysoko."

Z posledních šesti startů se americké deblové legendy z vítězství nedarovaly pouze jednou, když minulý msíc v Tokiu senzačně prohrály s duem Herbert/Przysiezny.

- TURNAJ MISTRŮ 2014 -
(Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 6.500.000 dolarů)
nedělní výsledky (16. 11. 2014)
• Čtyřhra - finále •
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Dodig/Melo (7-Chorv./Braz.) 6-7(5) 6-2 10-7 
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
slacker
Setry Bryanovy jsou nudne
Reagovat
kada.tom
sestry?
Reagovat
slacker
yes
Reagovat
Kozoroh
Kluci, jste pašáci!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace :-)
Úplná dominance to skrze ten týden nebyla, ale zasloužili si to :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist