Bryan se Sockem přidali ke grandslamům i trofej z Turnaje mistrů

18. 11. 2018, 18:15
Aktuality 38
TURNAJ MISTRŮ - Američané Mike Bryan a Jack Sock zakončili pětiměsíční spolupráci třetím triumfem. Po Wimbledonu a US Open vyhráli také Turnaj mistrů, když ve finále porazili po odvrácení mečbolu 5-7 6-1 13-11 francouzský tandem Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut. Bryan se ve 40 letech stal nejstarším šampionem.
Jack Sock a Mike Bryan

Mike Bryan sice v květnu přišel o svého deblového parťáka bratra Boba, který musel na operací s kyčlí a sezona pro něj skončila, ale takřka okamžitě našel plnohodnotnou náhradu. V červnu spojil síly s Jackem Sockem a společně s o 14 let mladším krajanem si během pěti měsíců došli pro tři velké tituly.

Americký tandem odehrál celkem osm turnajů, na třech došel do finále a v nich pokaždé zvítězil. Po grandslamových triumfech ve Wimbledonu a na US Open vyhrál také Turnaji mistrů.

V dnešním finále Bryan se Sockem zdolali 5-7 6-1 13-11 Francouze Pierra-Huguese Herberta s Nicolasem Mahutem a oplatili jim dva dny starou porážku. I když v super tie-breaku neudrželi vedení 9-5 a museli odvracet mečbol, kritickou situaci ustáli a sami využili svou celkově šestou šanci na ukončení zápasu.

"Konec byl hodně nervózní, z obou stran. Nám se po těch nevyužitých šancích podařilo zůstat soustředěný a s trochou štěstí jsme to nakonec dotáhli," řekl Bryan. 



Čtyřicetiletý Mike Bryan se stal historicky nejstarším vítězem Turnaje mistrů a šestým deblistou, který ho vyhrál se dvěma různými partnery. Z šestnácti startů triumfoval popáté, předchozí čtyři tituly slavil se svým dvojčetem Bobem v letech 2003, 2004, 2009 a 2014. Letošní rok zakončí jako suverénní světová jednička.

"Když se zranil Bob a já věděl, že do konce roku je ze hry, nebylo snadné najít partnera. Zkusili jsme to s Jackem a nakonec z toho vzešla skvělá spolupráce. Moc mu děkuju, těch pár turnajů jsme si skvěle užili," dodal Bryan.

Šestadvacetiletý Sock hrál čtyřhru na závěrečné akci sezony poprvé rok poté, co si na ní zahrál semifinále ve dvouhře. V té letos prožil zpackanou sezonu a vypadl z Top 100, ale ve čtyřhře slavil časté úspěchy a v deblovém žebříčku se tak posune na 2. místo, čímž vyrovná osobní maximum.

"Je to pro mě výjimečný okamžik. Letošní rok pro mě nebyl dobrý, ale ve čtyřhře jsem prožil spoustu skvělých momentů a tohle je jeden z vrcholů. Jsem šťastný, jak se nám s Mikem dařilo a jak jsme rok zakončili. Lépe to skončit nemohlo," radoval se Sock.

Herbert s Mahutem startovali na Turnaji mistrů počtvrté a teprve letos se dostali ze skupiny, až na samotný vrchol ale nevystoupali.

Ve dvouhře triumfoval jednadvacetiletý Němec Alexander Zverev, který zaskočil světovou jedničku Novaka Djokoviče.

• TURNAJ MISTRŮ 2018 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 8.000.000 eur
nedělní výsledky (18. 11. 2018)
• Dvouhra - finále •
Zverev (3-Něm.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
M. Bryan/Sock (5-USA) - Herbert/Mahut (8-Fr.) 5-7 6-1 13-11
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kozoroh
Je škoda, že se Mike v příštím roce vrátí k Bobovi. S Jackem by měl větší šance na zisk GS titulů.
Reagovat
Krisboy
Jako že se Mike o Boba nemůže opřít jako o Jacka?
Ale je pravda, že s Jackem jim to šlape náramně. Ale Bryani už asi chtějí hrát víceméně pro radost, je jim 40, vyhráli všechno několikrát, tak už si to budou jen užívat...
Reagovat
Krisboy
Spolu s tenisem začali, spolu vyhráli 99% svých titulů, spolu skončí.
Reagovat
Ethan
Moc často se v diskuzích nevyjadřuju, ale teď, když vidím vlákno pod sebou, tak mi to nedá. Čtyřhry rozhodně nejsou amatérské a mnohdy nabídnou lepší (a zábavnější) podívanou než dvouhry. Například tohle finále rozhodně stálo za to, super tie-break napínavý jako kšandy. Gratulace Američanům :)
Reagovat
Patik
Veď ja to nespochybňujem..videl som veľakrát nejaký dobrý zostrih výmen..hmm..bože nevadí nikto mi nerozumie..no už to vidím že by tu nikto nič nenapísal keby jeden z bratov Bryanových vyhral Australian Open v single..i keď to je možno iný prípad zase.
Reagovat
paprikovygulas1
Neviem z čoho si stále prekvapený, ved Sock je 4.hrac sveta v štvorhre a pokial viem tak ani jeden z bratov Bryancov v dvojhre takto vysoko nie je, porovnavas neporovnateľne čiže si zase totálne mimo.?Amatersky singlista? Sock, porazil v tejto sezóne aj Khachanova víťaza Masters z Paríža čiže prakticky amatéri sú prakticky všetci či nie?
Reagovat
FulnekUltras
Diváckou zajímavost deblu nikdo nezpochybňuje. Z hlediska vrcholového tenisu jde spíš jen o dovednostní doplňkovou zábavu.
Reagovat
Patik
Konečne mi niekto rozumie :)
Reagovat
ttopi
Doplňkovou určitě ne. Mnohokrát se už ukázalo, že singl a debl jsou dost rozdílné disciplíny. A dobrý singlista může v deblu shořet jako papír. Stejně samozřejmě naopak.

Jsou to 2 rovnocenné kategorie co se týče nějaké potřeby "to umět". Není ale sporu o tom, že singl je násobně zajímavější, žádanější.

Je to stejný, jako že na OH je sprint na 100m sledovanější, než třeba míle. Přitom ale obojí je stejně složité.
Reagovat
Ethan
A přesně tak jsem to zase myslel já. Jsou to dvě naprosto odlišné disciplíny, které nelze měřit jedním metrem.
Reagovat
Patik
Ešte šťastie že tieto amatérske štvorhry nesledujem.
Reagovat
FulnekUltras
asi tak ;-)
Reagovat
Patik
Sock čo vyhral dva zápasy za sezónu vyhrá Turnaj Majstrov vo štvorhre..a potom že sú to profesionály..áno sú...Ale....:)
Reagovat
Patik
*profesionáli
Reagovat
FulnekUltras
sedmá liga ;-)
Reagovat
paprikovygulas1
Nesledujes štvorhry tak na čo to potom komentujes
Reagovat
Patik
Sám sa sebe čudujem..ale nedalo mi to..keď vidím akí tenisti vyhrávajú aké trofeje.
Reagovat
paprikovygulas1
Deblisti vyhrali deblovu trofej na TM nechápem akú senzáciu sa tu snažíš vytvoriť
Reagovat
Patik
Nič sa nesnažím vytvoriť..premňa je senzácia že Sock vyhral vo štvorhre Turnaj Majstrov.
Reagovat
paprikovygulas1
Tak to si zrejme začal sledovať tenis ešte len tento týždeň keď ta prekvapilo že 4.hrac na svete dokazal vyhrať TM
Reagovat
Patik
Tak mi to proste prišlo zaujímavé..Sock hrával kedysi singlový tenis..prestalo mu to ísť vyhral dva tri zápasy za celú sezónu ako singlový tenista a teraz sa uplatnil ako deblista a v ruke má Trofej Turnaja Majstrov..čo ma trošku tak pobavene zaujalo že aj amatérsky singlista môže byť profesionál deblista.
Reagovat
smazaný uživatel
Netáraj, lepšie rátaj.
Reagovat
Patik
o koľko som sa kopol ? vkľude ma opravte..
Reagovat
Davor1
Pre tvoje vlastné dobro ti radím, radšej tu nič nepíš. Len sa strápňuješ a ako jeden z mnohých ťaháš kvalitu tohto fóra výrazne dole. Tvoje komentáre sú vážne na úrovni chlapca s IQ húpacieho koňa.

Keby si o tenise vedel aspoň niečo, možno by si si všimol, že Sock vyhral deblový Wimbledon ešte dávno predtým, ako vôbec prerazil v singli a že štvorhra je jeho mimoriadne silná disciplína prakticky počas celej kariéry. Nechápem, načo tu porovnávaš singlistov a deblistov, keď sú to defacto odlišné športy. Keď ťa štvorhra nezaujíma, tak ju nesleduj a nevypisuj tu tie k*ktiny, ktoré akurát normálnym ľudom zdvihnú tlak, ďakujem.
Reagovat
Patik
No na nešťastie tu mám právo vyjadriť svoj názor kedykoľvek na čokoľvek..
Reagovat
smazaný uživatel
Radši hrej plejstejšn s Kamilosem. Tomu rozumíte víc než tenisu :-)
Reagovat
Patik
No začnem..lebo vaše názory zrejme uznáva celý tenisový svet a nemá zmysel sem niečo písať či už zo srandy alebo vážne.
Reagovat
EllNino
Kámo ... Jack je celkem slušný singlista, letos se mu sezóna nevedla hlavně psychicky, prostě prohrál hodně těsných zápasů a možná prostě tak očekávání z konce loňského roku, zranění a tak ... naopak v deblu úžasný rok :) ...

Ale to neznamená, že se zase nemůže dostat v singlu zpátky, v Paříži letos už hrál zase ten tenis, na který jsme byli loni zvyklí ... holt každý rok se to nevyvede
Reagovat
Krisboy
Jack Sock: Světová deblová čtyřka (byl i druhý), 2x Wimbledon, 1x US Open, 1x US Open v mixu, olympijské zlato, olympijský bronz v mixu, celkem 14 debl. titulů.
To skutečně vypadá, že tenis sleduješ asi tak 14 dní...
Reagovat
Krisboy
Pardon - to bylo samozřejmě na Patika, jsem se v tom nějak ztratil :)
Reagovat
Davor1
Chlapče, ty si vážne blbeček prvej triedy. Čo koment, to perla. Nechceš radšej zmeniť fórum?
Reagovat
Patik
Moje máma vždycky říkala..pro hlupáka každej hloupý..:)
Reagovat
ipko
utíkej Patik, utíkej!
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
Patik
Jsem už unavenej.... tak jdu lidi domů...
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
kada.tom
Klukům to klape na jedničku, ta druhá půlka sezóny byla jeden velký sen, velká gratulace :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist