Zverev zastavil Djokoviče a vyhrál Turnaj mistrů!

18. 11. 2018, 19:15
Aktuality 311
TURNAJ MISTRŮ - Ani Roger Federer, ani Novak Djokovič. Vítězem Turnaje mistrů 2018 se stal jejich přemožitel Alexander Zverev. Jednadvacetiletý Němec ve finále porazil pětinásobného šampiona Srba Djokoviče a získal svůj nejcennější a celkově jubilejní 10. titul.
Alexander Zverev

I když před dvěma týdny laboroval s bolestmi zad, na vrchol sezony ještě dokázal mobilizovat dostatek sil a vybojovat svůj dosud životní úspěch. Alexander Zverev v Londýně slaví triumf na Turnaji mistrů. Pouhé tři měsíce po angažování Ivana Lendla do svého trenérského týmu.

Jednadvacetiletý Němec sice ve skupině prohrál s Novakem Djokovičem, ale ve zbylých čtyřech zápasech neztratil ani set. A ve vyřazovací části soutěže vyřadil oba největší favority, když v semifinále přehrál šestinásobného šampiona Roger Federera a v dnešním finále i pětinásobného vítěze a suveréna posledních měsíců Djokoviče. 

Zverev předvedl jedno z nejlepších představení v kariéře. Prakticky nekazil, ve výměnách měnil rytmus, nikam nespěchal a v ideálním okamžiku dokázal udeřit. Pevnou hrou od základní čáry prakticky porazil Djokoviče stylem, kterým jinak dominuje Srb.

V deváté hře prvního finálového setu Němec připravil světovou jedničku jako první v turnaji o servis a jako by tím Djokoviče odčaroval. Ve druhém setu vzal králi sezony podání ještě třikrát a překvapivě jistě a za 80 minut hry dokázal zápas dovést k vítězství 6-4 6-3. Vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2.

"Nedokážu popsat, co se ve mně odehrává. Je to můj největší titul v kariéře," radoval se Zverev. Pogratuloval Djokovičovi a vynášel do nebe svůj realizační tým. "Můj táta mě trénuje celý život a je nejlepší tenisový trenér. Možná bude plakat štěstím celý rok. A děkuji Ivanu Lendlovi, že se ke mně přidal. Funguje to dobře a doufám, že to tak zůstane."




V jednadvaceti letech a šesti měsících je Zverev třetím nejmladším vítězem Masters. Dříve to stihli v roce 2008 o měsíc mladší Djokovič a nejmladším králem vrcholu sezony je Australan Lleyton Hewitt, kterému v roce 2001 bylo dvacet let a osm měsíců.

Čtvrtý hráč světa Zverev získal po třech vítězstvích na podnicích Masters 1000 svou nejcennější trofej, celkově získal jubilejní 10. titul. Turnaj mistrů ovládl jako třetí Němec v historii; trojnásobný vítěz Boris Becker byl ve finále naposledy před 22 lety, jednou trofej vybojoval Michael Stich.

Jednatřicetiletý Srb Djokovič startoval na Turnaji mistrů pojedenácté v kariéře a posedmé si zahrál ve finále. Na pět triumfů z Šanghaje 2008 a Londýna 2012, 2013, 2014 a 2015 však navázat nedokázal a nevyrovnal se tak historicky nejúspěšnějšímu Švýcarovi Federerovi.

"Sascha hrál mnohem líp než ve skupině. Je ještě mladý, ale už prožívá skvělou kariéru a přeju mu vše nejlepší do budoucna," řekl jednatřicetiletý Djokovič a dodal: "A když už mluvíme o mládí, tak věřím, že mám před sebou ještě hodně let a uvidíme se tady v dalších sezonách. Přes prohru mám za sebou skvělý rok."

Djokovičovi se v londýnské O2 areně nepovedlo vyšperkovat parádní druhou polovinu sezony, během níž vyhrál dva grandslamy, dva turnaje Masters 1000 a po dvou letech se vrátil na vrchol světového žebříčku. Na začátku roku byl přitom na operaci s loktem a po návratu se mu nedařilo, čerstvou krev do žil mu však vlil návrat slovenského kouče Mariána Vajdy.

Čtyřhru letos vyhráli Američané Mike Bryan a Jack Sock, kteří ve finále porazili Francouze Pierra-Huguese Herberta a Nicolase Mahuta.

• TURNAJ MISTRŮ 2018 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 8.000.000 eur
nedělní výsledky (18. 11. 2018)
• Dvouhra - finále •
Zverev (3-Něm.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
M. Bryan/Sock (5-USA) - Herbert/Mahut (8-Fr.) 5-7 6-1 13-11
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

311
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Samozřejmě souhlasím s tím, jak Bernardes situaci vyřešil, ale nestačím zírat, jak se tady z jistých fandů Rafy stali rigorózní zastánci přesného výkladu a dodržování pravidel...

Je opravdu s podivem, že jim samotné jméno Bernardes a alespoň minimum sebereflexe nezabrání tady blekotat... nebo to snad nebyl jejich idol, který kvůli aplikaci pravidel právě Bernardesovi vyhrožoval, a nebyli to právě oni, kteří se tehdy Rafy zastávali?
Reagovat
annah
Tak už to zkrátka chodí... :-) Co se hodí, se použije...
Reagovat
Nola
nevidela som zapas, ale vcera som v opakovani videla zaver finale a dokola tam exceloval fanaticky moderator o tej spornej lopticke, ktora vraj rozhodla cely zapas, lebo inak by to Fedex vyhral a prave on dnes hral finale, ktore by iste vyhral.... niet nad fanatikov, ktori si sadnu za mikrofon a nedokazu komentovat nezaujato, snad mu Fedex posle na ucet aspon par drobnych za tie chvalospevy
Reagovat
Pe3k
To, že by jistě vyhrál sis tam sama přidala!Nolka nejen, že si off topic ale stojíš téměř vždy na špatné straně barikády, jako ostatní hejtri RF.

Co tady Stan napsal je náhodou velmi vtipné téma, fanda Nadala baziruje na pravidlech, to už je vrcholná komedie opravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nolka zapas neviděla, situaci nezná, ale horlivě to komentuje. Ona vlastně ty zápasy vůbec nesleduje, ale názoru má více, než senát. Pritakavaji si s Forehandem jak dva tukani v pralese přičemž ani jeden z nich neví o čem mluví. Just classic
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak asi nejzajímavější je ten rozdíl reakcí, když rozhodčí uplatní pravidlo v neprospěch hráče:

Švýcarský arogant: "Ok, je to v pravidlech, tak to akceptuji"

Hodný, skromný kluk z Mallorky: "Postarám se o to, abys už nerozhodoval žádný můj zápas".

Tož asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. K tomu není třeba slov.
Reagovat
smazaný uživatel
Stanko si zas ulavil na tej svojej ubolenej dušičke..

Je to velké chudáčisko, takýto bôl v sebe držat, zivot sa s nim nemazná :)

Tak snád si v svojom alter rácio egu, hoci uz mam podozrenie, ze s vekom sa to vyparuje uvedomí, že neni pravidlo ako pravidlo. Druhá lopta v hre je neodškriepitelná, casový limit pred servisom bez časomiery a ich postih bol vzdy založený na domnenkách..Do ktorých navyse vzdy vstupovali rozne atribúty ako (diváci, hluk, dlzka vymeny), pri ktorých sa to posudzovalo citlivejsie...

Tak snad nabuduce uz Stanko bude vediet.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nie je pravidlo ako pravidlo.

Ale Forehand je vždy stejný truľo...
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
A časový limit vznikl převážně kvůli Švýcarskému arogantovi že? :D To je ten, který má průměrný čas mezi servisem 30 vteřin.
Reagovat
Roger_Federer
Podmnozinky, atributy :)
Reagovat
Fransoas
Příjemné překvapení.Toto výtězství v TM by mohlo Zvereva povzbudit do další - ještě lepší sezóny.Už schází jenom ten GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Byngo!
Reagovat
Stan_Borowitz
Zverev v příštím roce vyhraje všechny granslemy.
Reagovat
Stan_Borowitz
...všechny grenclemy.
Reagovat
Krisboy
A J1rka zase zůstane těsně pod vrcholem...smolař
Reagovat
Pe3k
To ještě nevíš, že Nadal (zcela vážně) navrhoval, aby atp (itf) přidala další gs, že 4 je málo (proč asi?) takže příští rok Šáša nevyhraje všechny 4, ale rovnou 5 gs.
Reagovat
Mayo
Djokovic nemusí ľutovať. Vyhral toho tuto sezónu dosť. Navyše presne takto o rok bude definitívny tenisový Goat
Reagovat
Pe3k
Tak jistě ;D
Reagovat
smazaný uživatel
A pak kdo se tady utěšuje. :D Djokovič GOAT nikdy nebude i kdyby vyhrál 30 GS a on to moc dobře ví. Nemá na to povahu, vystupování a herní projev.
Reagovat
Marduch
Mayko ale neni z Djokolandu, nevšiml sis ani za ten půlrok nebo kolik na TP?
Reagovat
Nola
"Nemá na to povahu, vystupování a herní projev"

GOAT debata ide mimo mna, ale dovody, ktore uviedol Kamilos jedna perla, za druhou
Reagovat
smazaný uživatel
Co komiku, mamka zapla po dvou dnech internet přes pevnou linku, tak doháníš ztracené příspěvky tam, kde se již nedebatuje? :D Ale rychle, za deset minut ti to vypne. :D
Reagovat
Nola
celkom trefne si sa popisal :D
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo laciné. Musíš se více snažit. Nic šance byla, ale nudíš mě. Měj se.
Reagovat
smazaný uživatel
Lacné je zapojovat to strelných prestreliek mamku.

Kamilko, ty sa hras na rádoby inteligentna, ale si velmi hlupy clovek vo scojej podstate.
Reagovat
smazaný uživatel
Příteli; já si nehraju vůbec na nic. Nemám to zapotřebí.
Reagovat
No-le
Vystupování...to jistě má - teda pokud můžeme takto soudit. A herní projev? Že někdo občas rozmlatí raketu nemá s GOAT mnoho společného. Naopak - mě to třeba baví...
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti to neberu, jenom konstatuji to, co vnímám. Věřím, že někoho výlevy vzteku, rozbíjení raket a následné rozdávání lásky všem živým bytostem baví. Ale valnou většinu lidí to spíše sere. Mě je Nole třeba mimo kurt sympatický, má slušné názory, respektuje soupeře. Ale jakmile vleze do zápasu a tohle vše zmixuje s jeho nudnou hrou, tak se mi chce blít. Ale je to můj osobní vjem a chápu, že každý to vidí jinak.
Reagovat
spaniel
To pises uz 3 roky.
Reagovat
annah
Novak dopadl podobně jako loni Roger (teda o trochu líp, protože došel až do finále a navrch je No1).
Za to, jaký ohromující návrat předvedl, si zasloužil tu závěrečnou třešeň na úžasném dortu.(Kdyby tu byly uvozovky, dala bych do nich slovo zasloužil)
Bylo by to prostě završení roku par excellence.
Třešeň nevybojoval - stejně jako loni Roger, který předvedl podobně famózní návrat a úžasnou sezonu, ale na TM to nedotáhl. Škoda.
Uvidíme, co se stane, až se na AO sejde celá BIG4. Kdo z nich na tom bude nejlíp. S předvedením Big návratu je na řadě Sir. :-)
Reagovat
Krisboy
Sir nám svým návratem dokáže, že "BIG4" nikdy neexistovala.
Reagovat
Mayo
Sir je bohužiaľ hotový. Roger starý, Rafa starý.
Reagovat
woody
Ač hrál celý turnaj skvěle, bylo tak trochu bez emocí, na první potíž narazil až ve finále a nedokázal si poradit. Novak s větší motivací by rozmlátil jednu rakatu a začal hrát lépe, to se bohužel včera nestalo, škoda. Nicméně skvělá druhá půlka sezóny pro Novaka.

Saša hrál skvěle o tom žádná. Ten první servis byl brutální.
Reagovat
Pavol
Zakázal mu lámať rakety. Nalial mu do hlavy trocha viac trpezlivosti a hneď sa to prejavilo. Ináč na Zvereva bol výborný kurz. Troška to prehnali stým preceňovaním Djokoviča. Len sa mi nepáčilo ako Zverev zneužil proti Federerovi ten pohyb zberača. Ale účinok to malo obrovsý.
Reagovat
Mayo
Aký pohyb?
Reagovat
Pavol
Chlapcovi vypadla počas výmeny z rúk loptička pobehol za ňou asi dva metre. Zverev si vynútil dve nové podania a dal eso. Pritom mal druhé podanie.
Reagovat
Krisboy
Zverev si nic nevynutil. Byl naprosto v právu. Rozhodčí nemohl udělat nic jiného, než nechat výměnu opakovat.
Reagovat
Pavol
Ale vynútil. Zastavil výmenu a dožadoval sa opakovania výmeny. A neviem prečo dostal dve nové podania keď predtým mal druhé podanie. Ak je tenisové pravidlo že musí dostať dve nové podania tak ho treba zmeniť.
Reagovat
ttopi
V podstatě vynutil, to je pravda. Rozhodčí si toho totiž zjevně nevšiml a nechal by hru pokračovat. V tomto konkrétním případě by druhý servis byl asi férovějším, protože podle mě se mohlo v klidu hrát dál. Zverev to přerušil sám, nebyla k tomu objektivní příčina. Jinak obecně je nový první servis ochranou pro hráče právě pro případy, kdy chce hráč hrát, ale rozhodčí hru sám přeruší. Pak, pokud by hráč měl druhý servis a udělal by dvojchybu, byl by zjevně poškozen. Tohle bylo specifické, ale asi už bych to nechal být...
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto konkrétnom prípade mal rozhodca zvolit druhý servis?...

Ty vole, fanatici....:-)
Reagovat
ttopi
Ne, nebylo by to podle pravidel.

Já jen říkám, že okolnosti, za kterých se míček opakoval, byly takové, že by to měl hrát Zverev přes druhý servis, když si sám řekl o opakování.
Reagovat
Pe3k
On ten zápas ani neviděl a nezná pravidla takže...
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za blábol?...

Vieš, čo znamená slovo pravidlo, chápeš definíciu, logickú podstatu?..

Zverev upozornil na porušenie pravidiel, hrať sa nesmie, keď je na kurte druhá lopta.

Automaticky sa opakuje výmena.

Nadal pri breakballe s Mullerom na W. v piatom sete čelil druhému servisu súpera. Tomu zahlásili out, a teda dvojchybu. Muller zobral jastraba, lopta bola v kurte a výmena sa opakovala dokonca prvým servisom. Muller dal eso, zápas nakonom vyhral. Nemal vtedy podávať len druhý servis?..No nemal, lebo pravidlá hovoria inak.
Reagovat
ttopi
Ne neměl. Protože zahrál IN a byl mu zahlášen OUT, což mu potvrdilo jestřábí oko. Nevím, proč by měl být Müller znevýhodněn tím, že musí znovu na druhý servis, když ten se mu předtím povedl, jen mu byl chybně OUt hlášený.

Jestli tohle nechápeš, pak se nemáme o čem bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
A preco by mal byt Nadal znevýhodnený tím, ze prijíma este raz prvy servis, ked ten uz raz súper legitímne netrafil?..
Reagovat
ttopi
Nepochopils... Tak naposled.

Protože nějak se rozhodčí rozhodnout musí. A určitě by bylo větší poškození pro Müllera, kdyby musel hrát druhý servis, ačkoliv ho zahrál dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak. To ty vobec nechápes, kam tymto argumentom smerujem..A áno, nejak sa rozhodca musi rozhodnut, tak snad uz nebudes blábolit o Zverevovi.
Reagovat
spaniel
Vieš, čo znamená slovo pravidlo, chápeš definíciu, logickú podstatu?..

Ze to pises zrovna ty, co nechapes pravidla koucingu a protahovani casu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ved vieš mu ten coaching dokázať?...

Zrejme nechápaš rozdiel medzi skutkom a domnenkou, že áno?..

Preťahovanie času, nie sú tam náhodou stopky, ktoré merajú čas?..Momentálne už úplne bezpredmetné.
Reagovat
spaniel
Domnenkou? Vzdyt to sami priznali. Kazdy to vidi. Roky porusovani pravidel nezmizi, protoze ted dali stopky. A tys to roky zlehcoval a ted jdes poucovat o pravidlech :D
Reagovat
smazaný uživatel
V Pravidlách je, že za porušovanie časomiery môže dať rozhodca varovanie :)

To len tak na ilustráciu. Ty si to definuješ po svojom.
Reagovat
Krisboy
Pokud by to rozhodčí přehlédl a výměnu nezastavil, bylo by to jeho hrubé pochybení a poškození Federera. Pak by se naopak on mohl dožadovat opakování výměny. A pokud se v tenise opakuje bod, vždy má hráč první servis, i když k přerušení došlo po druhém servise. Jestli je to správné nebo ne, nevím, ale prostě je to tak.
Zverev byl v právu. Že to bylo zrovna v semifinále ATP finals, v TB a proti nedotknutelné modle, není jeho vina.
Reagovat
ttopi
https://www.sportingnews.com/au/tennis/video/ball-boy-controversy-as-zverev-halts-point-in-tie-break/7vsewt9r6m5u1si2j9p0ihm05/fd4642b8009e

Ne "pokud" by to rozhodčí přehlédl. On to přehlédl. A Roger o tom ani nevěděl. Důkaz obojího najdeš ve videu. Nemám nic proti pravidlům, ale když se podíváš, v jaký moment to Zverev stopnul, tak si nemohu pomoct, ale podle mě prostě věděl, že se svým odehraným balónem dostal pod velký tlak, protože to vrátil obloukem někam za kříž a z toho by byl na 99% míček pro Federera.

Ale mysli si co chceš, je to na tobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Na 99% to bol míček pro Federera aj pri tom pokazenom voleji o par min neskor?..:)
Reagovat
Krisboy
Nenapsal jsi nic, co by odporovalo tomu, co jsem napsal já.
A ano, samozřejmě si budu myslet, co chci. Dělám to celý život, co bych si měl sakra taky myslet jiného?????
Reagovat
smazaný uživatel
Já tady souhlasím. To pravidlo je prostě pi*ovina. Zverev zastavil výměnu kvůli momentu, který neviděl umpire a ani soupeř. Došlo se k závěru, že to tak opravdu bylo a výměna se opakovala. Nicméně mi taky příjde celkem stupidní, že Zverev dostal znovu první servis. Výměnu přerušil on, byla rozehraná a měl mít druhý servis. Navíc rozhodčí nic neviděl. To, že je to tak v pravidlech je prostě smůla a měla by se opravit. Forehandovo srovnávaní s Wimbledonem je irelevantní, to je úplně jiná situace.

Takže já jsem Federer, Zverev má MB ok? Stíháš ještě? Zahraji první servis do pásky a druhý do kurtu, soupeř mě přetlačuje ve výměně, já ji zastavím a řeknu - Moment moment, v publiku mě někdo vyfotil s bleskem. Výměna se bude opakovat a dostanu první servis a dám eso. WTF?

Každopádně klobouček před Sašou, něco se kluk jeden ušatá naučil. Ve Wimbledonu prohrál zápas, protože jej nechal přerušit, soupeř to druhý den otočil a on prohrál. Tady už situace využil a vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil, ty si strašné motovidlo...

Uvedomuješ si, aké hlúposti píšes?..Vies aký je rozdiel medzi dianim v publiku a na kurte?..To co je za priklad, kolko mas rokov, kolko zapasov si uz vlastne videl?

Príde ti stupidné, ze Zverev dostal prvy servis, ked vymenu prerusil on?..

A videl si niekedy ze by sa vymena opakovala druhym servisom?...Ako to suvisi s tým, kto prerusil výmenu?...Šibe ti?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty srovnáváš druhý servis IN s upadnutím míčku od podavače a mě tady chceš něco vysvětlovat. Mícháš jablka s hruškami a to jsem ti ještě vybral ovoce, které znáš, abys to pochopil.

Já říkám, že pokud výměnu zastaví hráč z podobného důvodu, tak nechápu, proč by měl brát první servis. A ještě navíc, když se odehrálo třeba 5-6 úderů. Nikde jsem neřekl, že se výměny opakují druhým servisem. V pravidlech je jasně psaný první servis, ale říkám, že za mě bych v takových situacích dával servis druhý. Tečka.

Když hráč přeruší výměnu, vezme challenge a míček není v autu, tak výměnu ztratí automaticky. Není nic mezi tím, protože to byl prostě aut. Tady někdo zastaví rozehranou výměnu na základě situace, kterou viděl jenom on a má první servis. Prostě to je blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
Lenže, tu nejde o, kto porušenie pravidiel videl, ale o to, či sa pravidlá porušili, alebo nie.

Tvoja žena vie o tom, že si taký natvrdlý?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš teoretické diskuze. My se bavíme v teoretické rovině o tom, že by v tomto případě měl být druhý servis a výše jsme sepsali naše názory k důvodům, proč by to tak mohlo a nemohlo být.

Ty opakuješ jednu větu pořád dokola. Takže kdybys měl ženu ty, což je nereálné, ale budeme trošku fantazírovat, tak ona ti řekne - Co si koupil v obchodě? a ty jí odpovíš Však jsem byl v obchodě a ona řekne No a co si tam nakoupil a ty řekneš Byl jsem v obchodě, jsi natvrdlá?
Reagovat
smazaný uživatel
Opat veľmi trefný príklad s tým obchodom. Si ty veľký mysliteľ, jediným problémom je, že samozvaný. Publikum je zmätené, ty podivín.
Reagovat
Nola
Kamilosa nepresvedcia ziadne rozumne argumenty, dokonca ani z jeho fans zakladne, on je proste svoj, kazdy tabor ma svojho saska....
Reagovat
Nola
:DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš porušenie pravidiel, ale keďže si uvedomuješ, že si ich videl len ty, čo je najpodstatnejší faktor, tým pádom sa neozveš, lebo by si mal aj tak nárok len na druhý servis..:)

No neni zlatý ten Kamilos?..takíto ľudia nerastú na strome, je svojim spôsobom vzácny. Niečo ako medvedík Koala, aj rozumom.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste úplně vymetení z toho Vašeho pseudofantazírování tady na TP. Já ti říkám, že se tady bavíme o tom, že toto pravidlo je prostě ke zvážení. To, že pro tebe je pravidlo pravidlem je čistě tvůj problém a mě to je prakticky jedno. V této diskuzi si více méně dalo za pravdu pět lidí a jediný, kdo oponuje jsi ty a přidá se k tobě místní komik Nola a tímto vytvoříte super dvojku, která si vzájemně sklání poklony a lichotky. Jste ke zulíbaní.

Problém je, že v tomto konfliktu nefiguruje Rafa. To bys tady vypisoval doporučené dopisy na ATP ve Slovenštině, kterou alespoň trošku ovládáš a dožadoval se reparátu. :) Nic, je to z tebou marné, jako vždy.
Reagovat
Nola
:D kolovratok.....
Reagovat
smazaný uživatel
:D Líbí se mi, jak si tady jedete ty svoje vymyšlené historky a myslíte si, že Vám na to ještě někdo skočí. Jediný důvod mé účasti zde jsou šašci jako Vy dva a pár dalších. Někdo to společenské dno bohužel musí vyplnit. Pac a pusu bajkaři :D
Reagovat
smazaný uživatel
No ved ano. Malo by sa to zmenit, presne ako navrhujes. Ten, kto prerusi vymenu ma narok iba na druhy servis, najma Federerovi. Je to logické. Ak si na prijme, tak to vymenu prerusit nemozes uz vobec, pripadne to domyslis neskor, ako z toho vyjst.
Reagovat
smazaný uživatel
No ten MB jsem viděl asi 5x a jsem jediný, komu připadá, že to Nole ani neměl moc zájem vracet? Každopádně ten úder byl velmi pěkný, ale Novak to dle mého tak trošku pustil. Myslí si někdo totéž?
Reagovat
smazaný uživatel
mne prislo, ze mu cely zapas chybal drive
Reagovat
Pe3k
Ano Nol3 ten mb vypustil i celý zápas byl jalový, ale pro tenis jenom dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by měl už taky výpadky? :)
Reagovat
Marduch
jj
Reagovat
No-le
Mě taky přišlo, že ho pouštěl, ale jakoby do autu, ale zároveň musel vědět, ze tohle aut nebude. Nebo spíš na něj nedosáhl a pak udělal, že ho pouští ((: Já hlavně taky nechápu proč mu chyběla bojovnost. Vysvětluje si to tím, že věděl, že to nedá, že mu to nejde a tak to uvnitř zabalil...
Reagovat
Krisboy
Tak nějak bych to viděl taky...mohl (a měl) ten balon hrát, ale asi už to fakt chtěl mít za sebou. Nebyl to prostě on včera, těžko říct, co mu bylo...
Reagovat
Marduch
uz jsem to psal vcera, cely druhy set byl nedustojny jeho reputaci. V momente, kdy Zverevovi na zacatku druheho odesel servis, jsem cekal, ze by tohle by mel otocit, jako uz tolikrat v minulosti pri tomhle vyvoji zapasu. Pritom ale zacal nepochopitelne vrsit chybu za chybou, coz korunoval v poslednim gamu prechody na sako hned po servisu. Vcera nechtel bojovat, nebyl trpelivy, takoveho Noleho neznam.. Zverev vyhral vice dlouhych vymen, v Noleho zapasech nevidane. Pravda, po jedne delsi vymene si musel z nejakeho duvodu na chvili sednout do podrepu.. Kazdopadne po MB a pri vyhlaseni byl uplne cool, resp. tvl pusobil, ze je z vyhry Zvereva normalne uplne happy, jak tam spolu vtipkovali. Nejsem si jisty, jestli meditace na sireni lasky ke vsem citicim bytostem je idealni pripravou pred finale, viz Vajduv koment z leta na toto tema.
Reagovat
No-le
Jak Zverevovi odešel servis, tam jsem taky čekal, ze se zvedne a ze je naděje na zvrat, ale fakt byl včera marnej.. Nemluvil o tom na tiskovce, nevíte někdo?
Reagovat
No-le
Myslím, ze Vajda ho z tohoto trochu vyléčil (x jak působil na jaře) už proto, že Pepe nekompromisně musel pryč...
Reagovat
Mayo
Áno si jediný.
Reagovat
smazaný uživatel
No evidentně ani ne. To neznamená, že když si to myslíš ty, tak si to nemyslí jiní. Komentářů je tady celkem dost. Nemusíš si tady vylévat svou frustraci z druhého projetého finále v řadě s hráčem NEXTGEN. Přijmi to a žij dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo. A bylo to tak celý match. Zřejmě je opět ve fázi, kdy lačnění po světském úspěchu ustupuje snaze o usebrání.

Kdoví, jak velkou roli u něj hraje vědomí, že mu i přes nesporné úspěchy fandí tak málo lidí. Je to chlápek, který flirtuje s meditací a kontemplací. Těžko říct, jestli si do sportovního výkonu nechá promluvit vědomí, že nejvíc lidí potěší, když prohraje.

V tom smyslu je mi ho líto. Neměl kontrastního rivala, který by ho polidštil, jako polidštil Rafa Rogera v roce 2008. Sice na chvilku vylítl Andy, ale jejich styly nevytvořily žádnou estetickou harmonii, protože byly skoro stejné.

Novak má smůlu. Z hlediska kvality hry tenis posunul "dál". Zároveň s jeho nástupem ovšem utrpěla "zábava".

Novak je smutný klaun, protože je nudný.
Reagovat
smazaný uživatel
Je ale možné, že pokud to bude právě on, na kterém vylítnou mladé hvězdičky, tenisový lid s ním nakonec začne soucítit a začne mu fandit, protože ho mladí "polidští". Konečně to bude mít příběh.
Reagovat
annah
Tohle shrnutí Novakovy situace na tour je podle mě úplně přesné. Vidím to stejně. Působí na mě trochu jako robot. Těžko mu fandit. Ale zase má tady na TP ve většině sympatické fans.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, na mě jeho fans taky působí objektivně a rozumně. Což je ale jen další důkaz, jak chladnou podporu vlastně má a jak málo emocí budí.

Srovnej to s plamennými výlevy nadalovců a pobavenou zpupností fandů kozla. Ti jsou jinde a daleko :)

Novak po Fedalovi je trochu jako Lendl po Borgovi s Johnem. Dojezd.
Reagovat
annah
Já jsem taky FFF. Budu si muset dát na zpupnost majzla... :-))
(Rafa je mi teda taky celkem sympatický - až na to strašné hekání na kurtu. V reálu to ale musí být fajn chlápek)
Reagovat
jb007
Jako fandu Federera mě Djokovič párkrát naštval, hlavně na US Open, kde ho po odvrácených mečbolech dvakrát porazil. Ukázal ale cestu, jak porážet Nadala, hlavně v roce 2011. Snad pomůže Rogerovi uhájit první místo v počtu získaných grandslamů, jež asi nejvíc opravňuje k titulu GOAT.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak on je jako zeď o tom žádná. Nicméně Nole má problémy s motivací. Hlavně teda s tou vnitřní a vlastně i s tou vnější. Jednak ho možná frustruje, že mu fandí ne moc fanoušků a většinou hodně lidí chce, aby prohrál(Teda kromě Číňanů), no a druhak jsou ty jeho výlevy pachuti a demotivace časté. On je schopný vyhrát 5 turnajů po sobě, pak prostřílí celého pavouka a vyhoří ve finále. Nevím, co jej trápí, ale včera ten zápas prostě odpinkal a je lepší, že to vyhrál Zverev, než člověk, kterého to nezajímá.
Reagovat
spaniel
Nedal by to...I kdyby byl blíž, byl by to hodně těžký smeč a víme jak na tom je
Reagovat
ttopi
Když si stopnu to video v čase 0:19, tak je vidět, že ruku natahuje, ale my to vidíme zezadu a nevíme, v jaké byl míček výšce. Mám pocit, že to byl asi větší oblouk a Djokovič prostě věděl, že nedosáhne. Tak stáhnul ruku, místo aby máchnul doprádzna (což vyjde nastejno).
Reagovat
peggy
Blahoprani Zverevovi,ale varovani tem co je jim vice nez 30a nad 35.Mladi jde vpred.Hlavne Rafovi brzke uzdraveni a navrat na kurty,pro vsechny to bude boj.Take aby se jeste vratila do nove sezony Maria , Lucince slunicku at vyjde Australie a dostene se co nejdale,neb az nejvyse.Tak vsem hlavne zdravi!!!
Reagovat
vojta91
tento turnaj ukazuje, že v závěru sezony ho může vyhrát hlavně na dva sety prakticky kdokoliv(třeba i tento týpek, jehož grandslamové maximum je 1/4finále), což je taky důkaz toho, proč ho nikdy nevyhrál Rafa..
Reagovat
ttopi
Zrovna včera by to Zverev vyhrál i na 3. To není zrovna spravedlivé vypustit takovuto poznámku do světa.
Reagovat
Pe3k
Fanoušci Rafy...Zverev říkal že pro hráče je turnaj mistrů na stejné úrovni jamo gs.
Reagovat
spaniel
Může ho vyhrát každý, což je důkaz, proč ho nikdy nevyhrál Rafa :D Hlod roku.
Reagovat
vojta91
na hardu, v hale a na dva sety může tento turnaj vyhrát "každej", kdo se potká s formou a životním týdnem... právě povrch, počet setů a to, že se to hraje na závěr sezony jsou faktory, které Nadala (toho nejvíc) prostě znevýhodňují..

kolik grandslamů vyhrál Nalbandian, kolik Dimitrov, kolik Davydenko... ono hrát týden ve formě a pět zápasů na dva sety, nebo dva týdny ve formě 7 zápasů na tři sety je rozdíl..! :)
Reagovat
spaniel
Jo, proto z 15 TM vyhrali 11 Roger a Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize v podstate tretinu no name hraci..

Z poslednych 50GS vyhral aky podiel no nami hraci?..

Tretinu :)
Reagovat
spaniel
Turnaj kde startuji jen top hraci tezko vyhraje no name hrac.
Navic skutecne prekvapiva byla jen vyhra Dimitrova.
Porovnavat to s GS, kde se hraje na 3 vitezne je bIbost.
Reagovat
No-le
Přeju všem hezky měsíc a půl bez tenisu a těším se v novém roce na shledanou... Idemo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
My sme uz bez tenisu dva mesiace, takze ten mesiac a pol je brnkačka..

Rafovi hlavne vela zdravia, to ostatné uz príde samo...Rovnako vela zdravia aj ostatným, stastia tiez, ale skor mimo kurtu, nez na nom..:)
Reagovat
Krisboy
Dvě finále za sebou? To není možné, to se Nováku Djokovičovoi přece nestává!
Reagovat
turista
Nestává. O to víc je to pro Djokoland hořký.
Reagovat
ipko
aj tak si myslím, že nikto z Nextgen nedokáže byť dlhodobo konštantný čo sa týka výsledkov.. jeden turnaj odohrajú skvelý a na ďalšom vybuchnú.. preto budúca sezóna by mohla byť veľmi vyrovnaná a nemusel by byť nikto dominantný.. niečo ako WTA bez Sereny
Reagovat
Mayo
Ako inak Zverev to nevie iba na El Matadora 0-5 (: ostatných fackuje
Reagovat
smazaný uživatel
na Bycka je Next Gen stale kratka :)
Reagovat
Pe3k
Co 2 prohry s Coricem? Jasně, to se nehodí do vaší teorie, kterou se tu utěšujete ... ;)
Reagovat
ttopi
Podmnožina Corice neobsahuje, to by pak nesedělo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vies co je sranda? :)
Reagovat
Pe3k
Ne, vysvětlit prosím!
Reagovat
baggik
Viděl jsem pouze pár posledních gemů a Novak nezvykle kazil. I šampioni mají své dny. :-) Stane se.
Reagovat
Mayo
Zverev vyfackal Djokoviča???? :O wow som v šoku...Lendl je šéf zdá sa
Reagovat
FulnekUltras
hlavně přes prachy
Reagovat
smazaný uživatel
Zverevovi táto nadielka bodov zaručuje skvelý rebricek po cely buduci rok..Ma to dobre, strategicky umiestnené tie úspechy, tak konstantne, podla mna nevypadne z top 4 po celý buduci rok..

Sock vdaka Parizu bol cely rok v top 20, ako velmi dokaze zit hrac z jednej porcie bodov :)..A potom dovidenia, tusim prva 100ka..
Reagovat
Davor1
Hlavne má obrovské rezervy na GS, kde môže nazbierať množstvo plusových bodov v porovnaní s touto sezónou...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, na to myslim.

V prípade, ze by stratil pocas antukovej sezóny. Tam neocakavam obhajoby.
Reagovat
.vorlik.
Na antuce to bude podle mě 2019 těžká přestřelka mezi Nadalem a Djokerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Netrufam si to odhadovat. Tak ako kazdy rok.

Tento rok to na RG nebolo také spektakulárne ako minulý, ale nakoniec to v pohode stacilo..

Zalezi aj od zrebu, kto z trojice Thiem, Rafa, Nole sa dostane do vzajomnej kolizie este pred finále..

Rafa ma výhodu, ze ak na antuke bude hrat level, ktory chce hrat, nemusi moc sledovat superov..
Reagovat
turista
Příští rok se s Djokerem o tituly podělí, pokud tím zase nezamíchají stále nebezpečnější mladé pušky.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Krisboy
A co Thiem?
Reagovat
Pe3k
Bude jim podávat ručníky.
Reagovat
.vorlik.
Závěrečné turnaje WTA a ATP vyhráli nadějní hráči, kterým se sice vede, ale na GS zatím lepší výsledek chybí. Tak jsem zvědavý, jestli letošní úspěchy na turnaji mistrů/mistryň jsou u Zvereva a Svitoliny předznamenáním nějakého GS titulu.
Reagovat
a.magerova
Zajímavé porovnání jejich dvou zápasů na TM, první sety jsou v obou zápasech skoro totožné, takže je sem nedávám, výherce prorazili podání ke konci 1. setu, aaaale... zatímco Saša 2. set prohrál podle výsledku víc než drtivě 1:6, u Noleho to vypadá jako jedno ztracené podání při výsledku 3:6... a přitom....

https://www.livesport.cz/zapas/f3ulejf9/#prubeh-zapasu;2

https://www.livesport.cz/zapas/SKZ5Gxm3/#prubeh-zapasu;2
Reagovat
FerrariF50
Pěkný no ... takhle to 6:3 vypadá rozhodně hůř než 6:1 :)
Reagovat
baggik
???
Reagovat
FerrariF50
No 3 ztracené podání a z toho jedno při nejdůležitějším momentu a to při udržení se ve finálovém zápase vypadá prostě hůře, než ty 2 ztracené podání v postupové skupině.
Reagovat
baggik
Vždyť přitom 6:1 si vůbec neškrtal. Dneska druhý set odevzdaný od Novaka, nedařilo se, no. Ale o to nejde 6:1 je pořád 6:1 a 6:3 je 6:3. Neřeknu kdyby tam v obou zápasech byly nějaké další šance pro Zvereva, ale to tam nebylo.
Reagovat
FerrariF50
Jasný no, já ti rozumim, ... záleží jak se na to podíváš. Každopádně tragické výkony to jsou oba dva i když to 6:3 tak tagicky jak 6:1 nevypadá, tak 3 ztracené podání jsou tragický v můžském tenise i kdyby ten set vyhrál.
Reagovat
baggik
Tenis není jen o podání. Jsou tenisté, co to dotáhnou až do tiebreaku bez ztráty podání a přitom hrajou celý set tragicky, akorát měří dva metry dvacet a daj 12 es a další poloesa.
Reagovat
FerrariF50
No a o to větší tragédie když si takový Karlovič nebo Isner 3x prohrají svoje podání. Mě se taky takovýhle tipičtí servismani co spoléhají vyloženě na servis a jinak hrají vcelku kulový nelíbí. Ale to nic nemění na tom, že 3x si prohrát podání je tragický a v případě Noleho to tragický je určitě.
Reagovat
baggik
Já teda vidim u toho 6:1 shodu akorát právě v gemu, kterej vyhrál Zverev. A u 6:3 vidim gemboly v prvním gemu, který nakonec Novak ztratil, nikde žádné další nevyužité šance pro Zvereva, takže těch 6:1 pořád vypadá daleko drtivějc než 6:3.
Reagovat
FerrariF50
3 ztracené podání v jednom setu zrovna Djoka v tak důležitém zápase vypadají rozhodně hůř než 2 ztracené Zvereva podle mě.
Reagovat
baggik
A jak to vypadá? Nevim co v tom hledáš? Buď tam můžeš vidět, že mu to pustil nebo chceš naznačit, že když Djoker jeden zápas nepodal top výkon, tak že zase přijde pokles jako před 2ma rokama? Obojí je nesmysl. Djokovič dneska neidehrál nejlepší zápas, ale to co dokázal letos v druhé půlce roku je i tak famózní výkon.
Reagovat
FerrariF50
Ne vůbec, mě jde jen o tento poslední match. Jinak tim nic nenaznačuju. Prostě neměl den. Končí jako světová jednička. Respekt :)
Reagovat
brixner
Ale nějak jsem radši, že to vyhrál tenhle Rusák...
Reagovat
ipko
Lendl pomohol Andymu a teraz ide dostať na vrchol Sašu
Reagovat
Davor1
Zverev, Khachanov, Tsitsipas. Poslední traja premožitelia Djokoviča. Okrem toho ho v tejto sezóne dali aj Edmund, Thiem a Chung.

Je jasné, že táto sezóna bola po mnohých stránkach prelomová. Na grandslamoch sa to síce absolútne neprejavilo, ale Masters a TM už boli často v réžii mladých pušiek a je vysoko pravdepodobné, že budúca sezóna sa bude niesť v tomto trende ešte oveľa výraznejšie. Dá sa čakať, že už niekto nový urve aj nejaký GS, asi by som na to nestavil, ale nemyslím si, že si to opäť rozdelia len F+D+N.

Už niekoľko rokov je jasné, že ak pôjde všetko podľa očakávania, Zverev bude kraľovať rebríčku po konci big4 mnoho týždňov. Angažovanie Lendla bolo najlepšie možné rozhodnutie z jeho strany a môže mu to konečne priniesť ovocie aj na GS, hru na to v pohode má a zdá sa, že Ivan mu bude schopný spraviť aj hlavu, podobne ako Andymu.
Reagovat
smazaný uživatel
Titul na GS pre mladeho verim len v prípade, ak by z hracov Federer, Nadal, Djokovic, Delpo museli vyradit len jedného z nich...Oni budu mat problém vyhrat 3-4 zapasy v rade aj bez nich...
Reagovat
MartinPa
Prosím nějaké statistiky - není to nějaké pravidlo, že ten kdo vyhraje skupinu bez ztráty kytičky, tak nikdy nevyhrál?
Reagovat
ipko
Novak dnes absolútne mimo, toľko chýb čo dnes porobil a hlavne v 2.sete bol Zverev bez servisu a aj tak to celkom na pohodu stačilo.. škoda, že včera nevyhral Roger, s takýmto Djokovičom by nemal problém ani on
Reagovat
Marduch
jenže Roger by dnes také nejspíš nehrál s "tímto" Djokovičem.
Reagovat
ipko
to už sa nikdy nedozvieme, ale jednoducho na Novaka to dnes dolahlo.. takto zle nehral od Wimbledonu
Reagovat
FulnekUltras
aspoň se teď i špička ATP snad trochu zlidští a nebude předem zredukovaná na 3 nebo 4 jména ;-)
Reagovat
baggik
Proti Federerovi se vždycky vybičuje.
Reagovat
ipko
to už sa nikdy nedozvieme, ale jednoducho na Novaka to dnes dolahlo.. takto zle nehral od Wimbledonu
Reagovat
FerrariF50
Rogera by svazovala stovka v hlavě. Ale bylo by zajímavý dívat se na Djoko-Fed, kdyby oba měli psycho :)
Reagovat
ipko
tak to radšej nie, to by bol tohtoročný zápas v Paríži naopak :D
Reagovat
FerrariF50
Paříž byl pro mě jeden z nejlepších zápasů sezóny. Hodně pěkný bylo i finále Wimbledonu a Nadal-Thiem na US open ... asi pro mě tři nejlepší co jsem viděl letos.
Reagovat
ipko
pre mňa určite top zápas roka.. finále Wimbledonu som nevidel, ale celkom jednoznačne pre Novaka okrem 3.setu.. nemyslel si SF Nadal-Djokovič?
Reagovat
FerrariF50
jo jasně sorry, jasně že myslel :-D Já mám pořád nějak za to, že to bylo finále :)
Reagovat
No-le
Tihle hoši (Fed, Nole, Rafa...) jsou často zvyklí, ze když se proti nim postaví ve finále tyhle mladý pušky, že většinou selžou nebo se vystřílí. Když to ale tak není a hoši se do toho pustí bez bázně, sebevědomě a vychází jim to, je to pak trošku problém, jsou zaskočeni a najednou je vidět, že nejsou z jiné planety, ale taky jen z masa a kostí... Zverevovi hodně pomohla ta zkušenost z prvního zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa prehral s mladym len jeden velky zápas. S Kyrgiosom vo W.

Nepamatam si, ze by zlyhal inokedy. So Zverevom a Thiemom je v podstate 100%, ked slo o vela.
Reagovat
turista
Ano, Rafa Nadal má h2h se Sašou Zverevem 5:0, s Chačanovem 5:0 a s Tsitsipasem 2:0. Mladé pušky se na jeho topspiny zatím vůbec nechytají, zatímco Novaka a Rogera obrali už o několik titulů.
Reagovat
Kozoroh
Tento zápas nezvládl No1e po psychické stránce. Nečekal bych, že se No1e zmůže jen na 7 gemů. Je to pro mně velké zklamání, protože No1e v předchozích utkáních hrál skvěle a takový konec turnaje je hořký.

Saša hrál velmi dobře, servíroval skvěle a v mezihře Novaka zatlačoval.
Reagovat
Marduch
hodnocení sedí na první set.. co se dělo v tom druhém, doteď nějako nepobírám..
Reagovat
Kozoroh
V druhém setu to bylo psychické dušení. Novak v lepším psychickém rozpoložení by neztratil servis po rebreaku.
Reagovat
Marduch
to je bez debaty, tyhle blackouty z vidiny výhry u soupeře v minulosti vždy nemilosrdně trestal. Dnes? Vyházené, odchozené, bez emocí, proostě devzdané. Tohle že je fury Djoko? Přitom mohl být vlastně uvolněný, v klidu, s lehkou rukou, TM není GS a nahráno má za letošek bodů dost, byly důležitější mnohem důležitější finále než tohle. Na druhou stranu klobouk dolu před Sašou, ve výměnách se držel parádně, na svojí výšku až neuvěřitelně.
Reagovat
turista
Pro Djokoland je to hořká záležitost - dvě prohraná finále na závěr úspěšného roku.
Reagovat
smazaný uživatel
nahoda? :)

https://pbs.twimg.com/media/DsT243oWwAA-1kw.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/BenRothenberg/status/1064246884468961280
Reagovat
smazaný uživatel
A ten úsměv :-)
Zajímavý. Jsem zvědavý, co je čeká příští rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, ja som myslel ze hraju o 21:00...Zapnem TV a dobojované..:))

Ako to vyzeralo, mam pocit, ze Zverev na Djoka platí.
Reagovat
ipko
tak určite, preto dostal pred 4 dňami 6:4 6:1 :DDD
Reagovat
FerrariF50
Ale H2H všechno určuje a tu mají stejnou 2:2, dokonce s exhibicí vede 3:2 na Rogera platí taky, protože mají 3:3 (4:4), akorát na Rafu si absolutně neškrtá protože 5:0. Holt je to tak.
Reagovat
ipko
porazil ho v Ríme, to bolo prekvapenie a jeho prvý Masters 1000 a na antuke by mal mať proti Djokovičovi najväčšie šance.. no a potom dnes, ale dnešný výkon Djokoviča bol absolútne nulový.. inak v Šanghaji a pred pár dňami celkom jasne pre Novaka.. chce to viacej zápasov a uvidímena akú stranu sa H2H prikloní.. no a na Rogera to naozaj celkom vie, tam očakávam že vo vzájomných zápasov bude lepší
Reagovat
FerrariF50
No jde o to, že Zverev se má furt kam zlepšovat a zlepšovat se asi nejspíš i bude, ale Djok už se zlepšovat bude těžko podle mě a všichni víme kam až se jeho hra může dostat, když mu to přestane jít.
Reagovat
ipko
hovorím kludne je to možné, ale určite je pravdepodobnejšie že Saša bude mať s Rogerom pozitívnu H2H.. u Novaka je to stále otázne, ale za to že dnes nepredviedol ideálny výkon ho netreba podceňovať.. jednoducho je No.1 a v druhej časti sezóny bol jasne najlepší hráč
Reagovat
FerrariF50
Jo tak jasný, Djok je taky o 6 let mladší, tak by to tak nejspíš mělo být pochopitelný.
Reagovat
Mayo
Tak asi na jeho platí, keď s ním má 2-2 na zápasy. Čo z toho 6-4, 6-1 keď vo finále vyfackany.
Reagovat
Mayo
Ja presne to iste, že hrajú o 21:00 preto som až pred chvíľou reagoval :D darmo takýto turnaj nezaujímavý (:
Reagovat
marsden
Tak jeste ostrihat, sundat ty zlaty retezy a nevypadat jak rusky pako.
Reagovat
No-le
Ty řetězy jak od kolotoče.. . Je to děs.
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš, na vlasy mu nesahej !!!
Reagovat
annah
Tak tak. Vlasy nechat... A rusky nevypadá ani náhodou. Je podobný na mámu. Zato jeho otec (a bratr Misha po něm) je Rus rozpoznatelný už z dálky.
Reagovat
Fandina
Nechte ho, je takhle super! Pěkný klucina.
Reagovat
a.magerova
Až teď jsem se dostala k této šokující informaci !!!

Tož dík Sašo za zachování rekordu... jo a ve dvou a bez TB ?!
Reagovat
annah
Rekord TM zůstal, ale asi zítra Zverev sešoupne Rogera v žebříčku na čtvrté místo, ne?
Reagovat
Patik
Trošku sa mi zdalo že Novak zostal prekvapený že s ním Zverev dokáže držať dlhé výmeny...samozrejme z Djokovičovej strany veľmi málo víťazných úderov..dosť sa zrejme spoliehal že Zverev bude viac kaziť a nebude klásť taký odpor.
Reagovat
FerrariF50
Chtěli jsme 100. titul a máme tam jen o jednu nulu míň :)
Reagovat
svetova.dvojka
Má vůbec cenu takový mizerný tenis sledovat... ?
Reagovat
mahycek
Pořád tady někdo chybí......
Reagovat
FerrariF50
Taky by mě zajímal jeho názor :)
Reagovat
No-le
Je možné, ze se na Novakovi podepsala únava po už třetím zápase za sebou. Ale především mu odešel servis, s ním i sebevědomí a s ním i celá hra. Měl pak šanci vrátit se do zápasu, ale tu nedokázal využít. Takový je tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Takové je stáří :)
Reagovat
svetova.dvojka
Vždyť Djokovič na podzim skoro nic nehrál..., vynechal Peking, Basel
Ale letěl hrát Laver Cup, tím si extrémně pomohl...
Reagovat
annah
To samé Roger. Ten už pár turnajů nechal první servis někde v šatně nebo na tréninkovém kurtu a se ztrátou největší zbraně se ztratila i část sebevědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
Svůj nejlepší servis nechal v roce 2007.
Reagovat
annah
Tak to se mu teda i bez toho servisu léta dost dařilo... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bez nejlepšího neznamená úplně bez. Ale ta někdejší dokonalost už pak vždycky chyběla. Nebo se vrátila na chvilku a pak zase kvapem "vžum".
Reagovat
Kozoroh
To nebyla únava, ale stres. Druhé letošní finále, v němž se psychicky zadusil (to první bylo v Queens proti Čiličovi).
Reagovat
No-le
Dobrý postřeh. Docela bych to podepsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako sa mohol psychicky zadusit vo finále ako tomto?..
Reagovat
baggik
Stres z čeho?
Reagovat
Ereinion
Zverev skoro bezchybný výkon, Djokovic naopak podprůměr...jinak ale nuda, primárně šlo o čekání na nevynucenou chybu soupeře...
Reagovat
Marduch
úplně slyšim Hroznýše "za každou cenu držet servis a na přjmu trpělivost, trpělivost, trpělivost, hráči s Djokem ve výměnách často prohrávají netrpělivostí":)
Reagovat
svetova.dvojka
Loni Dimitrov letos Zverev... a tenis kvalitou na úrovni Challangeru, to je turnaj mistrů no :-)))
Reagovat
steve79
Souhlasim, ze nektere zapasy mely slabsi uroven a ani moc nebylo zapasu na tri sety.
Reagovat
FulnekUltras
hroznýš teď bude až do AO nafouklý zase o trochu víc - a vnitropolitická situace v Česku zůstává nadále klidná.
Reagovat
spaniel
?Přéčinó byla chebná elektrónka é třenáct z podniku Katóda Holomóc"
Reagovat
Pe3k
Chokeovic 2.0
Reagovat
jackiec
krásně ho ivan připravil, zasloužené vítězství nad nesympatickým balkáncem
Reagovat
No-le
Taky myslím, ze Lendl má na tom lví podíl... Je fakt dobrej asi.
Reagovat
svetova.dvojka
Jak tohle bude Djokovič vysvětlovat nejen svým fanouškům..., dvě prohrané velké finále v řadě...
Reagovat
Pe3k
Na ty mladé už nestačí, vyhrál toho už dost.
Reagovat
turista
Je to hořký.
Reagovat
smazaný uživatel
Saša má teď s Novakem aktivní bilanci, je tak?
Reagovat
Davor1
Nie je.
Reagovat
Pe3k
Ale ano 3:2 pro Šašu.
Reagovat
Davor1
A odkedy sa rátajú exhibície?
Reagovat
FerrariF50
jo to máš recht, to se nebere.
Reagovat
smazaný uživatel
Exhibicí myslíš ten dnešek? :)
Reagovat
Fandina
:D
Reagovat
FerrariF50
Boodles Tennis Challenge je exhibice
Reagovat
FerrariF50
jj je to tak 3:2
Reagovat
ttopi
2:2.

Za to může Federer a jeho protěžování.
Reagovat
steve79
Proti takovemu vykonu nemel Djokovic sanci. Zverev hral vyborne. Nole prohral dalsi velke finale.
Reagovat
Roger_Federer
Zajimave dal bych mu pred zapasem forhenda(1 %) :)
Reagovat
annah
Jen zírám. Ani ve snu by mě nenapadlo, že Novak nevyhraje! A že to dá Zverev ve dvou setech? Sci-fi!
Soucítím z Nolefans, my jsme to zažili včera. Ale nic si z toho nedělejte, už v lednu může být všechno jinak. Nám už se to asi nepodaří, vám nejspíš ano...
PS. Ten Lendl se nedokáže ani v takové chvíli usmát. Zvláštní typ.
Reagovat
Fandina
Ale teď se vářil moc příjemně.
Reagovat
FulnekUltras
celoživotní emigrant vlastního svědomí - ako ináč...
Reagovat
Fandina
TRapné.
Reagovat
smazaný uživatel
FulnerUltras... ako ináč
Reagovat
annah
Narodil se v Hamburku, tak jakej emigrant? Co to je za blbost?
Reagovat
annah
A i kdyby emigroval odkudkoliv kamkoliv... Každý má právo žít, kde se mu zlíbí...
Reagovat
smazaný uživatel
on mysli Lendla :)
Reagovat
FulnekUltras
potvrzuji ;-)
Reagovat
mahycek
Já neříkám emigrant, jen tatínek, to už je ten kořen, ta
krev ruská a také koncové písmena jmen Chačanov, Zverev. Jinak
nic proti nim nemám, jen taková zvláštnost, že Djoko prohraje
s těmito jmény druhé finále za sebou
Reagovat
mahycek
Divné finále. 99% lidí si tady myslelo, že Djokovi můžou předat
trofej po včerejšku. Je zajímavé, že Djoko prohrává 2
finále s hráčem s ruskými kořeny.
Reagovat
Pe3k
Gratz.

Btw. Majko jakže byl ten tvůj tip? 6:1,6:2 pro Djokovice?
Reagovat
svetova.dvojka
To je na ukončení kariéry...
Reagovat
turista
Ale pendrek!
Reagovat
smazaný uživatel
Brutalni. Tomuto jsem fakt nevěřil. Odpálit Noleho ve dvou. Kloboucek. Faktor Lendl asi má něco do sebe.
Reagovat
Marduch
no tak serv mu ve druhém totálně odešel, ale Nole velkoryse odmítl, tolik přetažených balonů se u něj tak často nevidí.
Reagovat
Davor1
Zver ti môže poďakovať. Vždy, keď pred zápasom napíšeš nejaké to svoje múdro, ako ten- ktorý hráč nemá šancu, nemá na to hlavu a podobne, tak potom ten zápas dopadne presne naopak :D Len v tom pokračuj, asi začnem tipovať podľa tých tvojich skvelých "analýz" :D
Reagovat
ttopi
Rekordv počtu titulů na TM zůstává ve správných rukou.

A jestli Zvereva nenakopne tohle k tomu, aby konečne vyhrával velký turnaje, tak nevím, co by ješte potřeboval.
Reagovat
paprikovygulas1
Veľké turnaje už vyhral vid dnes, chýbajú už len Grandslamy
Reagovat
ttopi
Myslím si, že vyhrát GS bude ještě o něco těžší, o symbolické 1%. Tam totiž musíš krom těžších soupeřů na konci porazit taky ty slabší v prvním týdnu a tam je často problém. Navíc na GS po jednom zaváhání balíš kufr. Zverev tady prohrál, ale nakonec to celý vyhrál.
Reagovat
paprikovygulas1
Súhlasím a hlavne nemôže v prvých kolách nechať toľko síl ako tento rok
Reagovat
Krisboy
Co na to místní odborníci, kteří se jenom kouknou, kolik že Saša uhraje gemů?
Nole nebyl ve své kůži (nějaká nemoc, nachlazení...?), ale Saša hrál brutálně dobře. Zasloužil si to!
Reagovat
smazaný uživatel
to som bola ja, nemusim ho a tak ho vzdy podcenim :D
Reagovat
Krisboy
Nebyla jsi sama :)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulujem, super vykon, totalne noleho vydeptal jeho vlastnou hrou.
Reagovat
kada.tom
Zverev nemít Ivana, no tohle Novak nezvládl.
Gratulace do Německa a Ruska.
Reagovat
Fandina
Jupíííííí. Gatulka! Moc se mi líbilo, jak hrál, pěkně s pehledem. Graulace!§§§§
Reagovat
Fandina
Reagovat
Fandina
Jupíííííí. Gatulka! Moc se mi líbilo, jak hrál, pěkně s pehledem. Graulace!§§§§
Reagovat
peRFect
Teď přijde forhand a pošle novaka do důchodu.Včera to tak udělal s rogerem.
Jinak,sláva vítězům,čest poraženým.
Reagovat
FerrariF50
No gratulace. Saša hrál skvěle a Djok bídně a teď ten včerejší Rogerův výkon nevyznívá ani tak zle, protože ten to mohl urvat, Djok dnes neměl vůbec nárok.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sašovi. A příští rok uspět i na GS. Ivan je skvělý mentor.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Největší starost Djokoviče byla aspoň trochu působit tak, že mu jde o výsledek. Hanba, co to bylo? Korunovace dalšího divného Turnaje mistrů, jak se patří.
Reagovat
Marduch
taky mi to v závěřu přišlo. Jakoby to chtěl mít co nejdřív za sebou. Od šampiona tohot formátu hodně zvláštní poslední gamy.
Reagovat
r176
nudný zápas :-(
Reagovat
peek
Bravo Sašo, bravo Ivane!
Reagovat
Marduch
Djoko leze už od začátku gamu na sít to nevěstí nic dobrého:)
Reagovat
Krisboy
Asi to chtěl urychlit :D
Reagovat
Marduch
vždy, když tohle dělá, už ví, že prohra je mu v ten den předurčena.
Reagovat
Kozoroh
Nečekal bych, že ve finále No1e předvede nejhorší tenis během tohoto týdne. U něj to vždycky bývá naopak, dalším kolem se zlepšuje.
Reagovat
Krisboy
Holt Lendl asi ví, co dělá.
Reagovat
Krisboy
Chyb jak máku Nole.
Reagovat
svetova.dvojka
To je bída Nováku..., ještě , že už je to poslední zápas. :-)))
Reagovat
FerrariF50
V prvním setu to ani nebyla chyba Djoka, ale Saša hrál prostě top. Ale ten druhý set už si za to že prohrává může Djok sám.
Reagovat
Marduch
velká škoda toho gamu, Zverev bez servisu:(
Reagovat
Ereinion
Djokomurárna lvl 2
Reagovat
FerrariF50
Přemýšlel jsem jestli se mám vůbec dívat a teď jsem rád že sleduju. Pinkaná ale dobrý :)
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Není zraněný Kozorohu? Hraje odevzdaně, neprojevuje emoce.
Reagovat
Marduch
takhle zkušenej hráč a takle pose re začátek druhýho? Nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Odevzdanost a skleslost je taky emoce.
Reagovat
Patik
Novak zrejme súcití s Rogerom.
Reagovat
Krisboy
Je to formát :)
Reagovat
Kozoroh
Asi ho finále znervóznilo víc, než bychom u ATG tenisty a No. 1 předpokládali.
Reagovat
Patik
No písal som to tu..či dokáže Zverev dvakrát prehrať s tým istým súperom na jednom turnaji..obzvlášť teraz keď ho vedie Lendl..napísali mi že aj viackrát po sebe.
Reagovat
peek
Saša ho prostě upinkává. Djoko dostává ochutnat vlastní medicínu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nole zufaly, hra dropshot, ked je tri metre za bl
Reagovat
Ereinion
strašná pinkaná tohle :D a Djokovic vypadá chybověji
Reagovat
mahycek
Mohl jít na 2-0, místo toho odevzdá servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Výpadek. Ale v podstatě diktuje tempo zápasu.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Nole je nějaký klidný na to, že teče, ne? :)
Reagovat
Marduch
nevěř tomu si myslim:)
Reagovat
smazaný uživatel
postoval fotky, ze bol pred finale meditovat v parku, tak asi preto :D
Reagovat
Marduch
no tyvole hlavně si neposlat začátek druhýho:// Nole prosím rozmlátit raketu:)
Reagovat
smazaný uživatel
zverev poraza djokiho s jeho vlastnou hrou :D
Reagovat
Kozoroh
Jednak Saša skvěle podává (kolem 80 %), ale taky No1e působí neuvolněně a nedaří se mu dosahovat snadných zisků fiftýnů.
Reagovat
Pe3k
V prvním setu 88% první servis.
Reagovat
Marduch
Djoko dnes bohužel né až tak trpělivý ve výměnách, příliš na riziko k čarám. Je to zatím takový ten zápas, kdy je soupeř na servu neprůstřelný a Djoko tim pádem zatím uplně nenachází správný rytmus..
Reagovat
Patik
Ani nechcem vedieť ako viac mu ešte stúpne sebavedomie.
Reagovat
smazaný uživatel
ak porazi top Noleho, tak po zasluhe
Reagovat
Padme
Každý sport je o sebevědomí, kdyby ho neměl Roger, tak v životě nic nevyhrál. Výkonnost jde ruku v ruce s úspěchy, jen fyzický trénink prostě nestačí.
Reagovat
Patik
Je mi to jasné..ale Zverev sa tvári akoby vyhral to čo Roger..a nechcem vedieť ako sa bude tváriť keď prídu veľké úspechy.
Reagovat
Padme
Třeba vyhraje. Zverev mi nevadí, radši mám Dominika, ale mezi těmi mladými mě nikdo zatím neoslovil... Gratulace, viděla jsem jen druhý set a moc mě to nebavilo :)
Reagovat
annah
Taky mi Zverev nevadí, ale pořád se tu píše, že je namyšlený a příliš sebevědomý. Nesleduju ho, tak nevím, co kde říká, z čeho ty dojmy pramení. A napadá mě, jak působil v začátcích své slávy Roger? Už léta je pro mě esencí pokory a slušnosti, ale jaký byl ve dvaadvaceti?
Reagovat
Fandina
Já zase slyšela, že Šáša j pacovitý a talentovaný. Ic o tom, že bybyl namyšlný ani podobné řeči.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesympatie bokom, nech je aky chce, ale v tych finale zahra Zverev vzdy top tenis a nikdy sa z nikoho neposerie.
Reagovat
FulnekUltras
čo je veľmi podstatná skutočnosť ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mladí normálně Novaka nutí hrát stejně chybózně, jako hrával za svých horších let. Obloukem se vrací zpět na začátek. Akorát že teď už ten začátek bude začátek důchodu.
Reagovat
turista
Ale pendrek důchodu!
Reagovat
FerrariF50
Dobře dobře, super :)
Reagovat
pockerface
Dobře ty! :-) Když už mi porazil Rogera, tak ať to dotáhni do vítězného konce. Už by to chtělo Novaka porazit. Tak Sašo pojď! Hlavně se z toho nepodělat, že by mohl vyhrát TM.
Reagovat
FerrariF50
Tak teď jestli potvrdí tak to čumim a může to být ještě hodně zajímavý pro mě nečekaně.
Reagovat
Krisboy
No vida!
Saša zatím fakt skvěle. Nole bude mít co dělat...
Reagovat
smazaný uživatel
Lendlova škola. Šáša to Džoukrovi vpálil přímo na tělo.
Reagovat
smazaný uživatel
hra dobre zatial
Reagovat
smazaný uživatel
Drží se, tj. doposud. A teď ho vyesil!
Reagovat
Marduch
ten jeho serv zatim pro Djoka no-go.
Reagovat
Krisboy
Je nějak v ráži :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje hodně sebevědomě. A Novak ne úplně stíhá.
Reagovat
smazaný uživatel
wow break
Reagovat
smazaný uživatel
Tyjo, připomíná mi to mač s Karenem. Jakmile omladina prolomí ten psychoblok, asi nebude cesta zpět a staříci budou padat suché švestky.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Jen ať to je. Svěží vítr tenis potřebuje, ať vane odkudkoliv.
Reagovat
pockerface
Tak ono je to i logické. To je to samý, když začal Roger porážet svoují ikonu a to byl Pete Sampres. Pak Agasiho atd. Takže běžný koloběh tenisového života, akorát, že dnešní "staříci" jako je Roger, Novak, Rafa, do nedávna Berďa, Wawrinka....to trochu mlaďasům znepříjemňují v tom, že se jim nechce do tenisového důchodu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist